RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy
-
Ostatnio przeglądający 1 użytkownik
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez bourne2008 · Opublikowano
https://www.techpowerup.com/345062/power-supplies-and-cpu-coolers-are-next-for-price-hikes-6-10-increase-expected -
Przez allas · Opublikowano
Nie będzie działać , Nie ma kości RAM 6GB DDR5 . -
Przez mutissj · Opublikowano
odświeżam / aktualizacja: - procesor sprzedany - 1-komplet pamieci ram sprzedany, został 2-komplet pamieci ram -
Przez VRman · Opublikowano
Przecież gość mówi, że jest OK, że nie brakuje jasności. Poza tym możesz przeżyć niepodzieankę jak to zobaczysz. Tak jak przeżywali moi znajomi z obowu "TN to okropne gówno, nigdy na tym się nie da pograć!" jak mnie odwiedzali i oglądali gry w 3D Vision 2. Tutaj masz symulację wiązki CRT, to może poprawić odczuwalny kontrast. W każdym razie suwaka color vibrance nie wyłączyli i jak ktoś nie jest uczulony na to, że raz na 10 minut zobaczy w grze przepalone kolory albo utracone detale, to nawet na dobrej TNce da się uzyskać całkiem żywe kolorki. Dla przykładu na jednym z moich XL2411Z mam tak: I owszem, kasuje to detale w bardzo ciemnych miejscach i owszem, na jednej trasie w całym GRIDzie 2 widziałem jak na poboczu kolory się "zlały" (jak chmury na niebie przy przepalonej jasności) ale poza tym jest naprawdę używalnie. Drugi egzemplarz tego samego monitora wymaga zupełnie innych ustawień, więc to tylko przykład, bo tak akurat mam ustawiony fabrycznie, że domyślnie to jest przejaśniony, szary i wszystko wygląda jak szara kupa posypana kurzem. Prześmiewcy wykorzytają tego posta, żeby mi zarzucać, że gram na (tu wstaw te ograne wypierdy, który piszą od lat) ale robię to mimo to - żeby pokazać, że nie ma co przekreślać całej technologii LCD bo cośtam w niej jest słabe. Nie każdy ma odruch wymiotny na widok lekko nienaturalnego koloru skóry na postaciach, nie każdy biega wszędzie z kolorometrem i nie każdy jest grafikiem lub pracuje w DTP lub przy fotografii. Żywe fajne kolory > realistyczne kolory. Tak uważam i choć bardzo bym chciał kontrastu i HDRu 10-20x lepszego niż mam na tej TNce, to jednak jestem pewien, że monitory z Pulsarem zaskoczą pozytywnie niejednego, o ile tylko da im szansę. Gdyby było inaczej to by John nie mówił tego co podlinkowałem wyżej, zaczynającego się od "I can't stress this enough (...)" -
Przez LeBomB · Opublikowano
@ptys mieszasz kilka rzeczy jednocześnie, stąd wydaje Ci się że po 2 czy 3 latach ktoś może mieć nadane obywatelstwo. Żeby nadać obywatelstwo uchodźcy, to musi on mieć zezwolenie na pobyt stały. To co dałeś w linku niestety nie zawiera tej informacji, bo ktoś użył skrótu myślowego pisząc tylko to co zaznaczyłem pogrubieniem: przez co informacja może wprowadzać w błąd, bo jest nieprecyzyjna i powinni to poprawić. Ustawa do której odnoszą się informacje, do których dałeś link w tym punkcie brzmi następująco: tu link do ostatniej, aktualnej wersji ustawy, tekst jednolity https://isap.sejm.gov.pl/isap.nsf/DocDetails.xsp?id=WDU20250001611 Zmienia to bardzo dużo, bo zezwolenie na pobyt stały osoba o statusie uchodźcy może otrzymać dopiero po 5 latach nieprzerwanego pobytu w Polsce. Czyli w teorii o uznanie obywatelstwa może ubiegać się po ponad 7, prawie 8 latach pobytu w kraju, w praktyce musi to być pobyt nieprzerwany, a sprawy ciągną się po około 10 lat, bo masz też zapis też o znajomości języka na poziomie B1: Także nie wystarczy być uchodźcą 3 lata.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez bokiel,
7 reakcji
Pokaż odpowiedź