Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

E, są gorsi (odnośnie spamu). Ja nawet w pierwszej 10tce nie jestem :lol2:

Tak, rozumiem o co Ci chodzi. Ale to nadal będzie dla bardzo wielu za mało, żeby to uznać za używalne. W tym sensie. 

Przecież w grach z PT to się 4080tka ociera o zawał serca.

Opublikowano
1 godzinę temu, VRman napisał(a):

E, są gorsi (odnośnie spamu). Ja nawet w pierwszej 10tce nie jestem :lol2:

Tak, rozumiem o co Ci chodzi. Ale to nadal będzie dla bardzo wielu za mało, żeby to uznać za używalne. W tym sensie. 

Przecież w grach z PT to się 4080tka ociera o zawał serca.

IMO do PT to dopiero 4090 daje radę, a i to raczej w FHD, max WQHD.

• Upvote 1
Opublikowano

Może ktoś mi wytłumaczyć o co chodzi? AMD siedzi cicho, ciągle jakieś leaki benchmarków, zdjęcia kart w dostawach na sklepach a już zapowiedziane nowe karty na 2026 :E i jeszcze na zakręcie premiera RTX 5xxx. Czyżby AMD czekało na zielone światło od zielonych? :wariat:

r_1683258_rZV3C.jpg

Opublikowano
19 godzin temu, xtn napisał(a):

Z tego może wynikać, że rx9070 będzie prezentowała zbliżony poziom do RTX4070 Super w rasterze, a 9070XT będzie miała poziom ok RTX4070Ti Super. Wszystko zalezy od cen i oczywiście sterowników. 

7900XT jest o kilka % szybszy niż 4070 ti Super w rasterze czyli 9070 będzie bliżej 4070 ti Super niż 4070 ti o 4070 Super nie wspominając.

Opublikowano

Czyli dokładnie to, czego się można było obawiać. AMD nie nauczyło się kompletnie NIC i po raz kolejny chciało sobie przywalić w stopę na premierę, przyklejając Nvidiowe ceny do swoich Radków, ale nie mając skórzanej kurtki. 

Dobre tyle, że się ogarnęli i rozumieją już, że kolejny raz "damy -10% do cen analogicznej karty od NV" nie przejdzie.

Cały zarząd marketingowo-finansowy, który decyduje o stragetii cenowej Radeonów w ostatnich latach powinien być wywalony z roboty z efektem natychmiastowym.

Ja rozumiem, że sprawa nie jest łatwa, że nie można od początku powiedzieć partnerom o niższej cenie, bo NV to skontruje itp. No ale ja pierdzielę, to jest jakaś totalna amatorka i debilizm.

Opublikowano
25 minut temu, Yedi napisał(a):

Czyli pierwsze 9070xt będą w jakieś dziwnej cenie .. 3.5k ?

Karta zabita w dniu premiery xD 

AMD powinno zwolnić cały dział marketingu Radeonow i ludzi odpowiedzialnych za wycenę ich produktów