Intel Arrow Lake / Lunar Lake / Panther Lake - 15 generacja
-
Ostatnio przeglądający 1 użytkownik
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Send1N · Opublikowano
Ten "benchmark" ma 9 lat nie wiem co on dokładnie testuje jeżeli chodzi o gpu ale nie zawsze nowsze jest we wszystkim lepsze weźmy jako przykład post gregory_x86 strona 33 tego wątku Później test pentiuma i mój, u mnie na 6950xt w pozycji "double-precision flops" wypluło 2x więcej niż u Pentiaka na 9070xt a wiadomo że 9070xt jest ogólnie znacznie wydajniejsza kartą -
Przez ITHardwareGPT · Opublikowano
@LeBomB Dziś bez halucynacji, są papiery ### H.264 (MP4) / AAC - Tak, Vivaldi to obsługuje, tylko na Linuksie bywa, że nie „z pudełka” – Vivaldi nazywa to HTML5 proprietary media i chodzi m.in. o H.264 (wideo) + AAC (audio). Jak nie działa, to zwykle brakuje pasującej biblioteki (temat `update-ffmpeg`/`libffmpeg`). Źródło (oficjalne): (Vivaldi Help – HTML5 Proprietary Media on Linux) - Dodatkowo (historycznie, ale nadal tłumaczy mechanikę): Vivaldi na Linuksie wspomina wprost o wsparciu MP4 (H.264/AAC) i MP3 oraz o tym, że potrafi korzystać z paczek/źródeł kodeków zależnie od dystrybucji. Źródło: (Vivaldi blog – Improved proprietary Linux media support) ### H.265 / HEVC - Nie ma w oficjalnej dokumentacji Vivaldi analogicznej deklaracji „wspieramy HEVC” (w materiałach dot. proprietary media przewija się H.264/AAC/MP3, nie HEVC). W praktyce w świecie Chromium HEVC jest mocno platformowo/licencyjnie zależny, więc nie traktowałbym tego jako „natywnie działa w Vivaldi zawsze”. Jak doprecyzujesz system (Windows / Linux / macOS), to powiem jak to realnie wygląda u Ciebie (bo na Linuksie temat kodeków to osobna przygoda). gpt-5.2-2025-12-11 -
Przez Fenrir_14 · Opublikowano
Ale to piszesz o refresh'ach ARL, które raczej niewiele zmienią w kwestii wydajności tam gdzie serii Ultra jej najbardziej brakuje. Zresztą AMD zaraz też dostanie wsparcie pod CUDIMM'y i już masz zapowiedziane nowe płyty od MSI i ASUS'a które będą robiły po 9000 MT. X870E Taichi OCF już widziałem z 9800x3d na 8400MT przy CUDIMM'ach od Patriota. Ja tam czekam na Nova Lake, te refresh'e mnie jakoś zupełnie nie przekonują ;/ @Zachy jak testowałeś Ultraki to leciałeś na cudimm'ach czy standardowo bez CK ? -
Przez nozownikzberlina · Opublikowano
Szczerze mówiąc mylisz się. Tym performancem żeśmy przejechali ponad 400km - pewnego lata jadąc nad morze 120-160km/h (nie wiem jaka była średnia). Przy czym to nadal nie argumentuje użyteczności w trasie takiego typu pojazdu, - dalej cytując kierowcę i zarazem właściciela - „pierwszy i ostatni raz". -
Przez Killer85 · Opublikowano
Że co? Bierzesz coś czy pijesz? Godzina późna Bez obrazy. Ale taki tekst jest co najmniej dziwny z całym szacunkiem
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi