Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, hubio napisał(a):

Nasza sytuacja w 1939r była zupełnie inna niż Ukrainy w 2022. Jak ktoś tego nie ogarnia to wyjaśniam:

- POLSKA 1939r. MILITARNE SOJUSZE DWUSTRONNE Z FRANCJĄ I ANGLIĄ - sojusznicy nie wywiązali się z zawartych umów

- UKRAINA 2022 - ZERO SOJUSZY MILITARNYCH

hmmm a co Ukraina uzyskała w 1994 roku? 

• Upvote 1
Opublikowano

Masz na myśli umowę dot. rozbrojenia nuklearnego w zamian za gwarancje bezpieczeństwa? Jeśli tak, to zupełnie coś innego niż sojusze militarne. Takie "gwarancje" jak dowodzi historia to mają wartość papieru toaletowego. To nie sojusz i stacjonujące jak u nas wojska amerykańskie.

• Haha 4
Opublikowano
9 minut temu, MaxaM napisał(a):

Czy Ty naprawdę masz coś nie tak z zapamiętywaniem rzeczy i ciągłym gadaniem w kółko to samo jak zdarta płyta?

Nawet nie proszę abyś przypomniał co było w zapisach tego pokoju, bo jak grochem o ścianę.

Pokój w takiej formie jakiej chciała Rosja, to najgorsze co mogło na nas czekać i chwała Ukrainie, że go nie przyjęła i chciała walczyć dalej.

Jesteś mistrzem wybierania fragmentów informacji i budowania krzywego poglądu. Ktoś Ci płaci za to? Serio, kto normalny siedziałby i ciągle pisałby w kółko to samo.

Jaka wg Ciebie jest alternatywa? Co może Ukraina ugrać?

P.S: Wypraszam sobie pisanie o mnie jako o byciu prorosyjskim i o byciu opłacanym.

10 minut temu, Kadajo napisał(a):

Widzę w tym temacie sporo pizdeczek i tchórzy którzy tylko na słowo wojna już chcą uciekać na Marsa, razem z Muskiem pewnie 😂

Dobrze, że mamy moda, który aż rwie się na front. Zapraszamy.

Opublikowano
Teraz, Winter napisał(a):

Jaka wg Ciebie jest alternatywa? Co może Ukraina ugrać?

Masz pracę domową. Odszukaj warunki tamtej umowy. Porównaj z obecną sytuacją.

Podpowiem Ci. Nawet obecnie najgorszy scenariusz będzie znacznie lepszy dla nas niż to co mogło się wydarzyć 2 lata temu.

Opublikowano
1 minutę temu, MaxaM napisał(a):

Masz pracę domową. Odszukaj warunki tamtej umowy. Porównaj z obecną sytuacją.

Podpowiem Ci. Nawet obecnie najgorszy scenariusz będzie znacznie lepszy dla nas niż to co mogło się wydarzyć 2 lata temu.

"Dla nas". Nie bądź egoistą. Nie chcemy mieć Somalii Europy tuż obok siebie.

Opublikowano

Masz na myśli umowę dot. rozbrojenia nuklearnego w zamian za gwarancje bezpieczeństwa? Jeśli tak, to zupełnie coś innego niż sojusze militarne. Takie "gwarancje" jak dowodzi historia to mają wartość papieru toaletowego. To nie sojusz i stacjonujące jak u nas wojska amerykańskie.

Mój drogi, wszystkie te umowy w "naszej erze" są o kant dupy rozbić, nawet art. 5 NATO może zostać zrealizowany poprzez wysłanie 1 apteczki. 

To nie czasy średniowiecza gdzie ruszała cała armia tylko dlatego że król chciał pochędożyć na zagranicznym dworze. 

• Upvote 1
Opublikowano
53 minuty temu, hubio napisał(a):

Szczerze mówiąc to ja nie jestem już w stanie słuchać tych "obrońców" Załenskiego...

Koleś nie wiem uważa się za jakiegoś Mesjasza Narodów czy jakoś tak? Był poproszony o założenie garnituru. Nie zrobił tego. Mimo tego Trump naprawdę jak na niego (powtarzam słowa za Kraśko, ale sam też tak uważam) przyjął go bardzo serdecznie. Po czym Załenski (przypominam: aktor z zawodu) przewraca oczami, wzrusza ramionami, a na końcu mówi, że  Vance  krzyczy choć wcale nie krzyczał... Cała mowa ciała to była taka jakby nie mógł przełknąć tego, że Trump dogadywał się z putinem, że w ogóle chce tego pokoju... Po co przerywał Vance? Po co w ogóle się odzywał przy kamerach? I w ogóle po co pojechał do Waszyngtonu jak tak naprawdę nie chce pokoju z rosją?

Trump w 100% miał rację, a teraz jeszcze oberwie się Europie za wspieranie tej wojny bo już Musk polubił post o wycofaniu się USA z NATO i ONZ.

To nie jest tak, że ja mam jakiś przekaz od konfy czy jestem ich wyborcą. Sam oceniam tą sytuację tak, a nie inaczej. Mogę się mylić. Nie wykluczam, ale po tym co widziałem i słyszałem to z pełnego poparcia Ukrainy przez pierwszy rok, umiarkowanego poparcia w 2 roku wojny to w 3 roku wojny całkowicie mi to poparcie minęło, a na Załenskiego nie mogę już patrzeć.

Jak nasze liberalne elity europejskie tak zrobią, że USA nas (Europę i Polskę) zostawią, a putin się dogada z Trumpem i zaatakują NATO to ja spier... z tego kontynentu do Azji albo jeszcze gdzieś indziej bo wszystko rozumiem, ale dać się wciągać w konflikt z rosją przez głupotę elit, które pierwsze uciekną to ja ginąć nie zamierzam. Tak samo zaczyna stać pod dużym znakiem zapytania mój głos na KO, Hołownię itp bo w tej sprawie nie mogę ich słuchać i doszło do tego, że bardziej utożsamiam się z Czarnkiem i Mentzenem niż własnym obozem politycznym... Choć i u nas są głosy rozsądku jak wspomniany Kraśko czy Miller.

I zalecam każdemu kto tak broni Załenskiego i jedzie po Trumpie zobaczyć całe 54min z gabinetu owalnego, a nie ostatnie 14 min. Bo przez 40min to było normalne spotkanie mimo, że Pan Załenski jechał o coś prosić nie założył nawet garnituru.

Wydaje mi się, że  z tego Załenskiego to zrobioną jakąś nietykalną ikonę jak osoba niepełnosprawna/LGBT/innej rasy gdzie nie można słowa powiedzieć i trzeba być wpatrzony jak w obrazek.

Z mediów wynika że tutaj się rozchodzi o to że nawet jak wojna się zakończy to nie ma gwarancji czy za kilka lat jak ruskie się odbudują to nie będą chcieć iść dalej i zdobyć całej Ukrainy. Jak zdobędą całą to czy nie pójdą dalej. Jakby była gwarancja to pewnie machnęli by na te tereny co zdobyli do tej pory i było by po ptokach. Najwyżej za kilka lata mogli by je próbować odzyskać w inny sposób. Jak będzie ten pokój to przez ten czas nie dość że odbudują armię to mogą się stać silniejsi niż byli. A tak to niech tam się męczą. A nie tu. To oczywiście można wywnioskować czytając newsy czy oglądając wiadomości ale jak jest faktycznie to do końca nie wiadomo i czy by tak faktycznie było.

8 minut temu, Winter napisał(a):

Dobrze, że mamy moda, który aż rwie się na front. Zapraszamy.

Mogę się założyć o 10zł że pierwszy by uciekł jakby zobaczył co tam jest.

Opublikowano
3 minuty temu, Kadajo napisał(a):

@Winter jak coś piszesz to wyłącz hymn Rasjji bo zagłusza 😁

Niby mod, ale taki nie za mądry.

Opublikowano
2 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Ale może dać bana z prorosyjskie posty 😎

No mówiłem, że taki nie za mądry.

Opublikowano

Ukraina nigdy nie miała szansy zakończyć wojny bo to Rosja zaatakowała i Rosja wybiera kiedy będzie pokój.

Jedyne co rzekomo wyciekło do mediów to sytuacja w której Ukraińcy odbili Chersoń i nie gonili rozbitej rosyjskiej armii co było dużym błędem. Wtedy podobno było duże prawdopodobieństwo że Putin użyje taktycznej broni atomowej. 

W temacie zlot

c5bd2349-f5cd-4860-baba-bf6e1cec6bca_f14

Opublikowano
1 minutę temu, Kadajo napisał(a):

Zdrajców Europy i NATO można potraktować tylko w jeden sposób. 

:bandyta:

Ty tak na poważnie teraz? 

Opublikowano
Teraz, hubio napisał(a):

@Kadajo w tym wątku nie ma ANI JEDNEJ osoby, która ma jakąkolwiek sympatię do tego zbrodniarza z kremla. Różnimy się jedynie tym jak z nim postępować :)

Do niego i wielu inych to nie dociera. On sądzi, że my chcemy na własne rodziny sprowadzić wojnę.

Opublikowano

@Winter z tym akurat może mieć rację... Przecież @Badalamann od pierwszego dnia chciał aby NATO włączyło się aktywnie w tą wojnę co oznaczałoby IIIWŚ co z kolei oznaczałoby sprowadzenie na własne rodziny wojny... Choć akurat on nie mieszka chyba nawet w Polsce więc na swoją rodzinę wojny by nie sprowadził :) 

Opublikowano

@Winter z tym akurat może mieć rację... Przecież @Badalamann od pierwszego dnia chciał aby NATO włączyło się aktywnie w tą wojnę co oznaczałoby IIIWŚ co z kolei oznaczałoby sprowadzenie na własne rodziny wojny... Choć akurat on nie mieszka chyba nawet w Polsce więc na swoją rodzinę wojny by nie sprowadził :) 

Oni mają łby sprane. Oczywiście zgadzam się, że Putinek to nasz wróg, ale nie każdy Rosjanin. Jeśli ktoś chce w taki sposób oceniać cały naród to będąc wieloletnim emigrantem nazwałbym Polaków zapijaczonymi brudasami.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...