Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Mar_s napisał(a):

@Suchy211 No to sprawa wyjaśniona.

@voltq Przyjrzałem się, to człowiek który ma swoje własne poglądy, i ma do nich prawo. Jego wpisy nie naruszają regulaminu forum, a przynajmniej ja tego nie zauważyłem. 
Jak masz dowód że jest trolem opłacanym przez FSB to go ujawnij, jeżeli nie to zamilknij.

Za pomówienie w Polsce jest paragraf, dokładnie to słynny 212 który wszystkie rządy miały zlikwidować, ale jakoś im nie wyszło.

@Henryk Nowak Ja nie czuję nienawiści do Ukraińców, ani tez wielkiej miłości do Rosjan, natomiast wiem że oni są mentalnie bardzo podobni bo wychowani w zasadzie w ten sam sposób, dlatego obecność Ukraińców to na pewno nie są tylko korzyści.

Ale oczywiście wolę ich niż dzicz która różni się już od nas diametralnie.

I skończmy już ten off top.

A jednak stać Cię na głos rozsądku. Czy ja twierdzę, że Ukraińcy to same korzyści? Nie, absolutnie. Jednak mamy zapaść demograficzną i tak samo jak Ty wolę ich od dziczy. Cieszę się, że się w czymś zgadzamy. 

Opublikowano
Teraz, Henryk Nowak napisał(a):

A jednak stać Cię na głos rozsądku. Czy ja twierdzę, że Ukraińcy to same korzyści? Nie, absolutnie. Jednak mamy zapaść demograficzną i tak samo jak Ty wolę ich od dziczy. Cieszę się, że się w czymś zgadzamy. 

Gdybyś mnie nie ignorował to byś widział ze wrzucałem kilkanaście postów na ten temat żeby właśnie stawiać na była rzeczpospolita w imigracji a nie na afryke czy azje , wrzucałem nawet mapki

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, tomcug napisał(a):

Voltq zarejestrował i ciągle pisze z polskiego adresu IP, nie żadnej bramki, VPS, VPN, itd., tylko z normalnego IP od operatora telekomunikacyjnego. Uśpiony rosyjski agent, który został aktywowany? :) Myślę, że koniecznie powinieneś to zgłosić na policję, że mamy w kraju takiego kreta!

%-)

1. Gość daje lajki postom pustym poza tweetem propagandystó ruskich ala Ławrow

2. Gość daje dislike'i gdy ktoś źle się wyraża o Putinie.

3. Gościowi nie wolno napisać nic wbrew ruskiej narracji - wczoraj próbował wybrnąć podając... linka do Wikipedii. Pół wątka się z tego nabijało. 

4. Dopytywany nie potrafił odpowiedzieć dlaczego nie podoba mu się stwierdzenie, że popierać Putina będąc Polakiem w Polsce może tylko zdrajca, głupek albo osoba chora. W tej wypowiedzi nie było nic innego, żadnego ataku na userów, żadnej innej treści. 

5. W tym miejscu pojawia się post z tweetem informującym o bestialskich torturach i mordzie na Ukraińskiej dziennikarce. Gość wkleja reakcję "serduszko". On to LUBI. Dopytany czemu - nie potrafił odpowiedzieć, włączył tryb pasywnej agresji i wyzywania innych że go prześladują i obrażają. Tu się zapętlił.

6. Od stycznie nie potrafi wytłumaczyć czemu tak się zachowuje. Wystarczyłoby (ciach) i byłby spokój. Daliśmy mu uczciwą szansę. Zapytałem i mógł odpisać. Nie skorzystał. Ponowiliśmy prośby wiele razy zanim uznaliśmy, że już nie można mieć wątpliwości

7. Wypowiedzi nie mające żadnego sensu, wypisz wymaluj jak bot, który nie wszystko rozumie i powtarza w kółko predefiniowane zadanie. Tym razem jakieś bzdury że go obraziłem gdzieś niby i próba obrzucenia mnie błotem, żeby w oczach innych moje zarzuty nie były brane na poważnie.

Uczciwa propozycja:

Potwierdź proszę, że przeczytałeś całość tego posta i dam sobie spokój z ciągnięciem tego, przynajmniej do czasu gdy znowu nawrzuca anty-ukraińskie wysrywy nie na temat tego wątka. Wtedy znowu je zgłoszę.

Nie ma żadnego powodu aby czytać w wątku o wojnie o tym, że jakiś pojedynczy Ukrainiec zachował się źle będąc w Polsce. Jakby ktoś spamował nagraniami inżynierów w wątku politycznym to też byście mu powiedzieli, że ma spadać z tym do wątka o imigrantach.

Obiecuję - zero więcej offtopu. Wbrew oskarżeniom raportów nie spamuję. Zgłaszam tylko oczywiste przewinienia. Dziś dwa, w ciągu ostatniego tygodnia łącznie 3-4. Wcześniej prawie wcale.

Chcę tylko wiedzieć, że admin się uczciwie zapoznał z tematem. Walczyć z wiatrakami nie zamierzam i za ładna pogoda na komputer dzisiaj i tak.

*) ciach. Chcesz to napiszę na priv co wystarczyło. NIe chcę uczyć troli jak lepiej udawać nietrola.

Edytowane przez VRman
Opublikowano
11 minut temu, voltq napisał(a):

I to nas właśnie rożni ze ja nawet nie mam takiej chęci i myśli banowania kogoś bo ktoś cos tam uważa czy ma takie lub inne poglądy , wolność słowa to fundament każdego ustroju poza totalitarnymi

Jak ktoś pierdzieli głupoty i podpiera się w argumentach totalną szurią w obronie swoich poglądów to jak najbardziej zasługuję na odpoczynek. Nie mówię o perm banie, ale czasami takie 24h czy tydzień się może przydać aby zebrać myśli :E

• Confused 1
Opublikowano
31 minut temu, Suchy211 napisał(a):

@voltq

Marnuję czas na cos w czym nie chciałem brać udziału. 

Po pierwsze, co do wyborczy Metzena, kojarzę twoja wypowiedź deklarująca że na niego zagłosujesz. W najgorszym razie pomyliłeś mi się z kimś innym. Za to na pewno zdarza Ci się powtarzać, że trzeba dać szansę komuś spoza POPiSu.

A druga sprawa, gdybyś nie był nakręcony jak bączek na odpieranie ataków, to może zorientował się że tamten post nie miał wydźwięku negatywnego, przynajmniej nie w twoją stronę. Ktoś Ci zadał głupie pytanie, a ja dla przerysowania zadałem jeszcze głupsze, w dodatku cytując/parafrazując kogoś, kogo raczej na pewno śledzisz. Zresztą wygogluj sobie. Powinno się dać znaleźć.

Tak nadal to podtrzymuje ze powinien wygrać ktoś inni niż Trzaskowski lub Nawrocki lub Hołownia ponieważ jako marszałek sejmu ma wpływ na aktualna władze , i tak samo w sejmie , sam się zawiodłem bo w swojej naiwności myślałem ze Hołownia razem z byłymi posłami PO zrobi powrót do korzeni kiedy w Polsce było normalnie i szło ku lepszemu , słynne 3x15 na które nadal czekam , niestety się zawiodłem

Ja nie traktuje tego jako ataki tylko zwykła dyskusje na forum

Dobrze jeżeli twoim celem nie było obrażenie mnie i wycofujesz się z tego , to ja nie mam żadnych pretensji i uważam sprawę za zamknieta

• Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, VRman napisał(a):

Uczciwa propozycja:

Potwierdź proszę, że przeczytałeś całość tego posta i dam sobie spokój z ciągnięciem tego, przynajmniej do czasu gdy znowu nawrzuca anty-ukraińskie wysrywy nie na temat tego wątka. Wtedy znowu je zgłoszę.

Nie podoba Ci się działalność voltq'a w tym wątku, ja to rozumiem. Ale wszystko, co przytoczyłeś, nie jest dowodem, że jest to (cytując Ciebie) "ruski bot". Koniec, kropka. Ja Ci natomiast przedstawiłem dowód, że nie jest. Ludzie są różni, mają różne poglądy, także diametralnie różne od Twoich.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
Teraz, Karro napisał(a):

Zakoduje sobie raz na zawsze. Ani Niemiec ani rusek ani Ukrainiec to nie kolega i będzie tak do końca świata. Za dużo sobie zasmiecasz głowę 

A gdzie ja pisałem cokolwiek do czego pasowała by ta Twoja odpowiedź?

Mnie prędzej by można nazwać (niezbyt słusznie) anty-ukraińskim niż pro. Np. jestem zdania, że polski rząd kompletnie dał i daje ciała. Nie mam też wiele dobrego do powiedzenia na temat ukraińskich polityków. To, że nie lubie ruskiej propagandy nie oznacza, że jestem zwolennikiem Polski jako wycieraczki dla Ukrainy. 

Opublikowano
4 minuty temu, lukadd napisał(a):

Jak ktoś pierdzieli głupoty i podpiera się w argumentach totalną szurią w obronie swoich poglądów to jak najbardziej zasługuję na odpoczynek. Nie mówię o perm banie, ale czasami takie 24h czy tydzień się może przydać aby zebrać myśli :E

Nie zgadzam się według mnie lepiej kogoś argumentami pokonać i pokazać innym ze ta osoba nie ma racji , zamiast go po prostu wyrzucać , wczoraj tak Stanowski się skompromitował że chciał ośmieszyć tego Maciaka a przyniosło to efekt odwrotny do zamierzonego i jeżeli Maciak naprawdę jest tym zwolennikiem Rosji to przez takie działania urośnie tylko liczba zwolenników Rosji w Polsce 

Opublikowano
4 minuty temu, Karro napisał(a):

Te niunki wola czytać propagandę że po tygodniu Ukraińcy byli pod Moskwą.Sprane mózgi  😂😉

Proszę nie uogólniać, wiele osób nie akceptuje żadnej propagandy. Jesteś kolejną osobą, która funkcjonuje w ekstremach. Wiele osób uważa, że jak ktoś jest anty PiS to musi popierać po, że jak ktoś jest anty ruski to musi kochać Ukrainę.  Nie każdy człowiek jest taki prosty, nie każdy musi zawsze trzymać czyjąś stronę, wielu próbuje być obiektywnymi, kierować się moralnością czy mieć podejście pragmatyczne. 

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Karro napisał(a):

No to trzeba sobie zdać sprawę że z Putinem trzeba się układać a nie robić sobie wroga.walka słonia z mucha jest nieciekawa. Historia pokazuje że w tej kolejności jesteśmy wrogami.Niemiec,Ukrainiec,rusek . Po 2 wojnie światowej 22 procent Polaków zniknęło 

Gdybyśmy po 1989 roku poszli drogą rozwoju takich państw jak USA w 18-19 wieku czy I rzeczpospolita to dziś nie musieli byśmy się układać z bandytami , USA w 20 wieku było taką potęga ze ruscy sie ich tak mocno bali ze woleli iść na ustępstwa niż podjąć próbę starcia militarnego 

Edytowane przez voltq
Opublikowano
Teraz, tomcug napisał(a):

Nie podoba Ci się działalność voltq'a w tym wątku, ja to rozumiem. Ale wszystko, co przytoczyłeś, nie jest dowodem, że jest to (cytując Ciebie) "ruski bot". Koniec, kropka. Ja Ci natomiast przedstawiłem dowód, że nie jest. Ludzie są różni, mają różne poglądy, także diametralnie różne od Twoich.

Nie przedstawiłeś dowodów na to, że nie jest. Nawet się nie odniosłeś do moich dowodów na to, że owszem, jest.

Myślisz, że to wolność poglądów jak gościowi NIE WOLNO napisać, że Putin napadł na Ukrainę i wywołał wojnę?

Myślisz, że jakikolwiek człowiek cieszyłby się z newsa o torturach i mordzie na Ukraińce? Myślisz, że człowiek któremu to wytknięto i dano szansę się wytłumaczyć (kulturalnie poprosiliśmy, bez agresji, emocji, nic) nie skorzystałby z niej mimo wielokrotnego powtórzenia? Bo mi to pasuje do bota idealnie, ale do człowieka wcale. Wolność poglądów swoją drogą, ale gość tu uprawia agitkę i ewidentnie sra tu ruską propagandą. Wyobraź sobie, że kto inny wpada i powiela ruską propagandę i mówi, że Polska sprowokowała IIWŚ i że Armia Czerwona wyzwalała Polskę i należy się Rosji za to podziękowanie i w zasadzie to należy się, żeby Polska była władana przez Rosję. Też być to tolerował jako wolność słowa i poglądów? Bo źródło tych bzdur jest to samo, choć ze strony tego trola nie spodziewam się akurat tej narracji (która jednak istnieje w ruskich mediach i trolowniach)

Napisz uczciwie czy przeczytałeś uważnie cały mój post którego fragment zacytowałeś i sobie pójdę.

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Karro napisał(a):

To już problem sprzedajnych Polaków .nic się z tym już nie zrobi. To było i nie wróci 

Niekoniecznie 

Edytowane przez voltq
Opublikowano
Teraz, Karro napisał(a):

Myślę że większe pieniądze idą z zachodu na propagandę niż ze wschodu.systarczy otworzyć komórkę . Codziennie tysiące propagandy na każdy temat 

Bardzo możliwe. Dlatego nie ma sensu ślepo wierzyć informacjom z internetu i tv, trzeba samemu analizować i interpretować informacje, które wpuszczany do głowy. 

Jednak śmiało można uznać, że układanie się ze zbrodniarzami wojennymi jak Putin czy popieranie ich jest obiektywnie złe i niemoralne bo to legitymizuje jego zbrodnie. W sumie wg mnie każdy człowiek popierający zbrodniarza wojennego to zwykły śmieć, ludzki odpad o żadnej wartości. 

• Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, VRman napisał(a):

Nie przedstawiłeś dowodów na to, że nie jest. Nawet się nie odniosłeś do moich dowodów na to, że owszem, jest.

Myślisz, że to wolność poglądów jak gościowi NIE WOLNO napisać, że Putin napadł na Ukrainę i wywołał wojnę?

Myślisz, że jakikolwiek człowiek cieszyłby się z newsa o torturach i mordzie na Ukraińce? Myślisz, że człowiek któremu to wytknięto i dano szansę się wytłumaczyć (kulturalnie poprosiliśmy, bez agresji, emocji, nic) nie skorzystałby z niej mimo wielokrotnego powtórzenia? Bo mi to pasuje do bota idealnie, ale do człowieka wcale. Wolność poglądów swoją drogą, ale gość tu uprawia agitkę i ewidentnie sra tu ruską propagandą. Wyobraź sobie, że kto inny wpada i powiela ruską propagandę i mówi, że Polska sprowokowała IIWŚ i że Armia Czerwona wyzwalała Polskę i należy się Rosji za to podziękowanie i w zasadzie to należy się, żeby Polska była władana przez Rosję. Też być to tolerował jako wolność słowa i poglądów? Bo źródło tych bzdur jest to samo, choć ze strony tego trola nie spodziewam się akurat tej narracji (która jednak istnieje w ruskich mediach i trolowniach)

Napisz uczciwie czy przeczytałeś uważnie cały mój post którego fragment zacytowałeś i sobie pójdę.

To Ty nie rozumiesz, co można traktować jako dowód, a co nie, ale to nie mój problem. Jak ktoś daje serduszko dla wiadomości o tym, że torturowaną ukraińską dziennikarkę, to tylko sobie daje świadectwo. Ale to w dalszym ciągu nie jest jakikolwiek dowód na to, że jest to bot. Napisałem Ci, jeżeli uważasz, że mamy w kraju uśpionego agenta, który został aktywowany i działa na niszowym forum czytanym przez kilkaset osób, to zgłoś to na policję.

Opublikowano
5 minut temu, VRman napisał(a):

Ty masz mnie chyba na ignore bo 2 razy już to wklejałem , ale spróbuje kolejny raz...

Tak to jest wolność poglądów ze każdy może nie napisać czegoś lub cos napisać

20 godzin temu, voltq napisał(a):

Czemu ty kłamiesz na mój temat i przypisujesz mi jakieś swoje wymysły , w życiu nie uderzyłem ani swojej siostry ani matki ani żony , brzydzi mnie przemoc w stosunku do drugiej osoby ,  torturowanie każdego człowieka to cos obrzydliwego i za cos takiego co zrobili tej biednej kobiecie należy się kara śmierci , oczywiście ty pewnie jesteś przeciwko karze głównej co tylko zachęcą barbarzyńców do takich działań , jesteś pewnie również za aborcją która również jest torturowaniem dosłownie rozrywaniem na części biednego małego człowieka który nawet nie może krzyknąć tylko dlatego ze może się urodzić z jakąś wadą genetyczną

Aktualnie tylko z waszych postów bije nienawiść do drugiego człowieka i chęć zlikwidowania innych , to wy prezentujecie Rosyjskie standardy

Opublikowano
1 minutę temu, VRman napisał(a):

To nie są żadne dowody tylko jakieś urojone przeświadczenie o własnej nieomylności, sam nie przedstawiłeś ani jednego DOWODU na cokolwiek, a jedynie cały czas odtwarzasz tą samą zrypaną płytę.

Tak, czytamy te bzdety, ale ponieważ tam nie ma ani jednego DOWODU, to nie ma za bardzo do czego się odnosić, produkujesz dziesiątki postów z tym samym przekazem "mówią wam że to jest bot, bo ja tak mówię, a jak mówię to wiem co mówię, jak NA PEWNO przeczytaliście to mrugnijcie dwa razy".

Teraz możesz iść na spacer, jutro ma być załamanie pogody więc korzystaj.

Opublikowano
6 minut temu, voltq napisał(a):

Nie zgadzam się według mnie lepiej kogoś argumentami pokonać i pokazać innym ze ta osoba nie ma racji , zamiast go po prostu wyrzucać

W 95%+ przypadkach jesteś gładzony argumentami od innych użytkowników w twoich wypowiedziach i to nic nie zmienia, dalej szerzysz po prostu takie nieraz głupie herezje, że w miarę ogarnięte dziecko ~10 lat jest w stanie załapać, że to nie ma się prawa spinać i robić jakiegokolwiek sensu :E

• Upvote 4
Opublikowano

Nie pisałem do ciebie Mars. Chyba, że zostałeś rzecznikiem prasowym czy coś.

Jeśli nie uznajesz żadnego dowodu to wtedy pisanie, że nie dałem żadnego ma sens, ale mniejsza o to. Odpuszczę sobie jak tylko tomcug, którego szanuję, w przeciwieństwie do ciebie, odpisze że przeczytał.

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
17 minut temu, Karro napisał(a):

Zakoduj sobie raz na zawsze. Ani Niemiec ani rusek ani Ukrainiec to nie kolega i będzie tak do końca świata. Za dużo sobie zasmiecasz głowę 

Nie masz racji w historii Polski było pełno Niemców którzy wybrali Polskę ,  w Polskim podziemiu niepodległościowym było wielu takich działali dla dobra Polski i Polaków  , tak samo Ukraińcy są dziś tacy którzy wybierają Polskę żyją tutaj pracują i nie ma z nimi żadnego problemu , tak samo Żydzi w historii Polski są wspaniali Żydzi którzy przysłużyli się dla dobra Polski i Polaków

Opublikowano
6 minut temu, VRman napisał(a):

Nie pisałem do ciebie Mars. Chyba, że zostałeś rzecznikiem prasowym czy coś.

Jeśli nie uznajesz żadnego dowodu to wtedy pisanie, że nie dałem żadnego ma sens, ale mniejsza o to. Odpuszczę sobie jak tylko tomcug, którego szanuję, w przeciwieństwie do ciebie, odpisze że przeczytał.

Ode mnie też dostałeś odpowiedź wraz z poradą, co powinieneś zrobić. I tak, przeczytałem Twój wpis (na szczęście nie były to 4 strony A4).

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Karro napisał(a):

Na wybranym przykładzie  można udowodnić wszystko np że Hitler miał dobre serduszko bo lubił zwierzęta  😜 po 2 wojnie zniknęło 8 procent Niemców i 22 Polaków. To świadczy że nie mamy umiejętności i nie powinniśmy się pchać oknem 

Masz przykład świetnego żyda polskiego patrioty , dumnie nosił bym koszulkę z jego podobizną ,  nie ma nazwy jego ulicy nie ma jego pomników 

https://www.salon24.pl/u/nanofiber/848436,stanislaw-ostwind-zuzga-zolnierz-wyklety-podwojnie

Jak mentzen bredził że nie chcemy Żydów w Polsce to przyszedł bym na spotkanie w koszulce z podobizną ostwinda i zapytał czy on nie chce w Polsce takich ludzi , nawet nie wiedział by kto to jest a jak już by mu powiedzieli to że wstydu zapadł by się pod ziemię 

Edytowane przez voltq
Opublikowano

Potwierdza sie, ze ruska propaganda jest tutaj akceptowana przez moderacje, bezrefleksyjnie.

Tlumaczenia, ze kazdy ma swoje zdanie sa troche slabe. Nazisci tez mieli swoje zdanie odnosnie zydow. Pozniej ich "zdanie" zostalo osadzone w norymberdze.

Ktos podeslal 3 linki wyjasniajace jak dziala i w jakim celu ruska propaganda i jakie tworzy zagrozenia. No, ale kogo to obchodzi...

• Haha 1
  • Confused 3
  • Upvote 6
  • tomcug zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Coś może być na rzeczy ale to będzie loteria i tak. Miałem kiedyś 5700XT Strixa i był cichy z kolei na obecnym 5070 nisko/średni model inspire x3 msi i w grach jest cisza natomiast na pulpicie jak cokolwiek się robi np. porusza oknem to minimalnie ale słychać cewki. Sam zasilacz też ma na to wpływ. 
    • Na 5080 też przypadkiem nie można UV ? Bo do UW to chyba serio lepiej 5080    
    • Kiedy maska tolerancji opada, wychodzi pogarda.   Dzięki, serio. Tym postem udowodniłeś wszystko, o czym pisałem, lepiej niż jakakolwiek statystyka. Maska „empatycznego liberała” opadła i wylała się czysta pogarda do ludzi, którzy myślą inaczej niż ty. Lecimy po kolei, bo dostarczyłeś materiału na doktorat z braku logiki.   1) „Kobiety głosują na prawicę, bo są głupie” – Festiwal Pogardy. To jest absolutne złoto. Twierdzisz, że bronisz kobiet, a jednocześnie odbierasz im podmiotowość i rozum, sugerując, że miliony dorosłych obywatelek to albo idiotki, albo bezwolne marionetki „ustawiane przez mężów”.   To jest właśnie ten nowoczesny, ekhm, szacunek? Kobieta jest mądra tylko wtedy, gdy zgadza się z tobą? Jeśli ma inne wartości (rodzinę, tradycję, religię), to znaczy, że jest „głupia”. To klasyczny mechanizm: nie mam argumentów, więc obrażę wyborców. Prawda jest prostsza, ale dla ciebie bolesna: kobiety głosują na konserwatystów, bo widzą, że ten twój „nowoczesny raj” oferuje im samotność, strach o bezpieczeństwo i chaos na rynku relacji. One głosują racjonalnie, ty reagujesz histerią.   2) Nihilizm ostateczny — Lepiej żeby się to skończyło. Czyli przyznajesz mi rację: Twój model prowadzi do wymierania, a ty to akceptujesz.   Jesteś w stanie poświęcić istnienie przyszłych pokoleń na ołtarzu swojego komfortu i ideologii. To jest definicja cywilizacyjnej ślepej uliczki. Różnica między nami jest taka: ja szukam rozwiązań, które pozwolą społeczeństwu przetrwać. Ty wolisz, żebyśmy wyginęli, byle tylko nikt nie musiał przyjąć „strasznych obowiązków”. To smutne, antyludzkie podejście.   3. Nauka vs. „Chłopski rozum” (część 2) Dalej nie rozumiesz, czym jest dowód anegdotyczny.   „Nie prezentuję tego jako dowód anegdotyczny tylko racjonalny wniosek” – to zdanie jest logicznie sprzeczne. Wniosek wyciągnięty na podstawie jednego przypadku (matki) JEST dowodem anegdotycznym. To, że tobie wydaje się on racjonalny, nie zmienia faktu, że jest błędem poznawczym w zderzeniu z danymi demograficznymi całej populacji. Ale widzę, że metodologię naukową traktujesz równie wybiórczo, co demokrację.   4. Mit „Patriarchatu dla wybranych” — Lekcja historii. Piszesz, że geny w dziejach przekazali tylko nieliczni.   Mylisz epoki i systemy. To, co opisujesz (kilku samców ma wszystkie kobiety), to stan natury lub systemy przedchrześcijańskie/plemienne. To właśnie monogamiczny model tradycyjny (cywilizacja łacińska) wymusił zasadę „jedna żona dla jednego męża”. To ten system sprawił, że przeciętny mężczyzna (a nie żaden tam „alfa”) mógł założyć rodzinę, co zbudowało klasę średnią i stabilność Zachodu. Twój obecny „wyzwolony rynek relacji” (tinderowy kapitalizm) cofnął nas właśnie do tego stanu, który krytykujesz: garstka „topowych” facetów ma dostęp do większości kobiet, a reszta (twoje 80% to dane z sufitu, sprawdź statystyki singli wśród mężczyzn 18-30 lat, zbliżamy się do 60%) zostaje na lodzie. To nowoczesność stworzyła inceli, przywracając brutalną hipergamię, którą tradycja trzymała w ryzach.   5. Depresja i „zakaz słabości”. Znowu pudło. Depresja bije rekordy DZIŚ, w świecie, który na każdym kroku mówi „jesteś wystarczający”, „dbaj o siebie”, „miej wywalone”. Tradycyjny model dawał mężczyźnie cel i odpowiedzialność. Ciężar, który się niesie, nadaje życiu sens (co wie każdy psycholog ewolucyjny). Odebranie mężczyznom roli obrońcy i żywiciela, a w zamian danie im gier wideo i porno, to prosta recepta na kryzys psychiczny, który właśnie obserwujemy.   Tak podsumowując — ty gardzisz kobietami o innych poglądach. Akceptujesz wymieranie gatunku w imię ideologii. Nie rozumiesz historii monogamii. Zaprzeczasz statystyce. Twoja wizja świata to domek z kart, który trzyma się tylko na emocjach i wyzwiskach. I nic dziwnego, że agresywnie reagujesz na fakty – dysonans poznawczy musi boleć.
    • O widzisz. No to już jakiś dobry trop. Ja wczoraj też nie miałem żadnego BSa. Jak w tym memie, usprawniłem sprzęt żeby teraz oglądać duperele na YT, pisać na forum i czekać na BSa  
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...