Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jest środek nocy, ale muszę... :) Wszyscy co po mnie tak tu jechali albo w formie odpowiednich emotionek, albo co mi pisali, że piszę bzdury lub powielam rosyjską propagandę oraz ci co chcą aby Ukraińcy walczyli do ostatniego żołnierza... Posłuchajcie Millera, którego naprawdę ciężko powiązać z konfederacją co mówi o tym wszystkim... Mówi dokładnie to samo co pisałem. Mam satysfakcję bo o tym piszę od paru dni:

Dla tych co nie chcą słuchać to znamienne słowa, że 

- Załenskiego usuną sami Ukraińcy albo poda się do dymisji oraz 

- to co powiedział: Trump - jak się dowiecie ILU NAPRAWDĘ ZGINĘŁO UKRAIŃCÓW Na TEJ WOJNIE TO NIE UWIERZYCIE ! 

- Oraz trzecia rzecz - Prozumienie stambułskie było na finishu i odrzuciła je nie rosja tylko Załenski, podobno za sugestią ówczensego premiera WLk. Brytanii, który stwierdził, że cyt. "chcą upokorzyć rosję" W tym kontekście twierdzenia putina, że Zachód steruje tą wojną zaczynają mieć jakiś sens.

Na zarzut dziennikarki, że Miller powiela ruską propagandę co mi też tu zarzucano fajnie jej odpowiedział: czy jeśli rosja powie, że dzisiaj jest środa (wywiad z środy) i powiem, że jest środa to będę powielał rosyjską propagandę? :) 

Pewno za chwilę się znajdą tacy co powiedzą: o ten Miller to taki albo inny, ale weźcie zauważcie, że jak tak zupełnie różne środowiska polityczne jak Braun z Konfederacji czy Miller z lewicy zaczynają mówić jednym głosem to naprawdę jest coś na rzeczy... O sobie jako wiernym wyborcy od zawsze PO nawet nie będę pisać bo ja jestem nikim...

Edytowane przez hubio
  • Haha 3
Opublikowano

Różne środowiska ale fundamenty poglądów podobne.

Skrajna prawica lubi tłumaczyć aspekty totalitaryzmu które im odpowiadają... Dokładnie tak samo jak skrajna lewica, tudzież stare komuchy jak Miller.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
21 godzin temu, TheMr. napisał(a):

W całym wywiadzie, mówi ze Ukraina zaczęła wojnę. 😆

Obejzalem co byl w linku tam tego nie bylo , ale pozniej obejzalem calosc. Pierwsze co mi sie nasunely to bylo . Fuck did he say this,is he out of his mind?

Edytowane przez Maxforces
Opublikowano
2 godziny temu, hubio napisał(a):

Jest środek nocy, ale muszę... :) Wszyscy co po mnie tak tu jechali albo w formie odpowiednich emotionek, albo co mi pisali, że piszę bzdury lub powielam rosyjską propagandę oraz ci co chcą aby Ukraińcy walczyli do ostatniego żołnierza... Posłuchajcie Millera, którego naprawdę ciężko powiązać z konfederacją co mówi o tym wszystkim... Mówi dokładnie to samo co pisałem. Mam satysfakcję bo o tym piszę od paru dni:

Dla tych co nie chcą słuchać to znamienne słowa, że 

- Załenskiego usuną sami Ukraińcy albo poda się do dymisji oraz 

- to co powiedział: Trump - jak się dowiecie ILU NAPRAWDĘ ZGINĘŁO UKRAIŃCÓW Na TEJ WOJNIE TO NIE UWIERZYCIE ! 

- Oraz trzecia rzecz - Prozumienie stambułskie było na finishu i odrzuciła je nie rosja tylko Załenski, podobno za sugestią ówczensego premiera WLk. Brytanii, który stwierdził, że cyt. "chcą upokorzyć rosję" W tym kontekście twierdzenia putina, że Zachód steruje tą wojną zaczynają mieć jakiś sens.

Na zarzut dziennikarki, że Miller powiela ruską propagandę co mi też tu zarzucano fajnie jej odpowiedział: czy jeśli rosja powie, że dzisiaj jest środa (wywiad z środy) i powiem, że jest środa to będę powielał rosyjską propagandę? :) 

Pewno za chwilę się znajdą tacy co powiedzą: o ten Miller to taki albo inny, ale weźcie zauważcie, że jak tak zupełnie różne środowiska polityczne jak Braun z Konfederacji czy Miller z lewicy zaczynają mówić jednym głosem to naprawdę jest coś na rzeczy... O sobie jako wiernym wyborcy od zawsze PO nawet nie będę pisać bo ja jestem nikim...

Super Express :E

Chłopie, weź ty się zajmij czymś innym, niż komentowanie polityki, bo powtarzasz kłamstwa, russkie brednie, a źródła Twojej "wiedzy" raz po raz zaskakują infantylnością.

Stasmbuł upadło, bo przy stole nie było państw, które miały być gwarantem bezpieczeństwa, a ponadto odkryto zbrodnie w Buczy i Irpieniu.

Też bym się z tym śmieciem nie dogadał po czymś takim. 

Trump kłamie zawsze gdy otwiera swoje naładowane botoksem usta, a to że Miller i Zajączkowska mówią jednym językiem to nie dziwne - obie te jednostki to rusofile. 

• Upvote 4
Opublikowano

Powiedzcie Gordonowi, ze moze i SuperExpress, ale Biedrzycka jest wieksza fanka Tuska niz sama Gazeta Wyborcza :rotfl2:

Opublikowano

Jaki tu ruch a sprawa jest "prosta".

Administracja Bidena użyła Ukrainy, aby próbować wykrwawić Rosję, jak zwykle robiąc głupotę :E

Pokój praktycznie był podpisany 2-3 lata temu, ale właśnie USA kazało pojechać ekipie brytoli do Ukrainy i zerwać negocjacje... Słyszałem o tym już dawno temu..., a teraz to jest powtarzane.

Poza tym utrudniało to inwestycje Chinom, więc to kolejny powód USA dla ciągnięcia tej wojenki, przynajmniej w założeniach administracji Bidena.

Czas gra na korzyść Rosji, a zaganianie takiego wroga w róg, prosi się o pokazanie coraz ostrzejszych pazurów... Trochę starożytnej prawdy o wojnach dalej jest aktualne ;)

W tamtej umowie pokojowej straciliby dużo mniej, a teraz niestety ważniejsze będzie udobruchanie Rosji, po cały tym cyrku...

• Like 1
  • Confused 2
Opublikowano
1 minutę temu, musichunter1x napisał(a):

Jaki tu ruch a sprawa jest "prosta".

Administracja Bidena użyła Ukrainy, aby próbować wykrwawić Rosję, jak zwykle robiąc głupotę :E

Pokój praktycznie był podpisany 2-3 lata temu, ale właśnie USA kazało pojechać ekipie brytoli do Ukrainy i zerwać negocjacje... Słyszałem o tym już dawno temu..., a teraz to jest powtarzane.

Poza tym utrudniało to inwestycje Chinom, więc to kolejny powód USA dla ciągnięcia tej wojenki, przynajmniej w założeniach administracji Bidena.

Czas gra na korzyść Rosji, a zaganianie takiego wroga w róg, prosi się o pokazanie coraz ostrzejszych pazurów... Trochę starożytnej prawdy o wojnach dalej jest aktualne ;)

W tamtej umowie pokojowej straciliby dużo mniej, a teraz niestety ważniejsze będzie udobruchanie Rosji, po cały tym cyrku...

Bzdury, bzdury i jeszcze raz bzdury. 

• Upvote 5
Opublikowano (edytowane)

Niestety fakty, ale źródła powielające różne głupoty dla podniesienia morale pewnie o tym nie mówiły... Z resztą nie było to poruszane szerzej, lecz tylko przez niektóre osoby rozgrzebujące poczynania USA, np. Tulsi Gabbard sprzed ponad 2 lat...

Sam nie będę grzebał w twierdzeniach podobnych do zarzucania Ukrainie rozpoczęcie wojny, bo to już naciągane... Choć można powiedzieć, że ktoś pchał ich do eskalacji i wątpię by Ukraina sama z siebie do tego dążyła, przynajmniej nie bez zapewnia że będzie dobrze.

A Rosja, jak to u kacapów, też robią swoje głupie decyzje, choć to lud który liczy się z każdymi konsekwencjami :E

Edytowane przez musichunter1x
  • Like 1
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Niestety prędzej doczekamy się polskich żołnierzy, pilnujących amerykańskich kopalni na terenie Ukrainy...

Choć mówię to smutnym żartem, bo rzeczywiście zapomniałem że Turcy od dawna mają na pieńku z Rosją i  logiczne byłoby zaangażowanie ich do tego, pytanie co miałoby ich przekonać...

• Haha 1
Opublikowano

Ciekawa hipoteza.

EU moze dogadac sie z Turkami i samemu ogarnac ten burdel. rosja nei ma juz takeigo potencjalu wiec duzo srodkow nie potrzeba.

Jesli udalo by sie skuteczniej mielic ruskich, aby nie mogli posuwac sie dalej + tak doposazyc Ukraine rakietami i dronami, aby regularnie niszczyli ich rafinerie/zbiorniki/magazyny. To ruskie sie poskladaja do konca roku. W sumie nic wiecej nie trzeba robic.

Do tego EU NATO musi uskutecznic srodki odstraszania i prezentacji.

ruscy sa w fazie ostatniego zrywu cos jak hitler w ardenach.

Szkoda ze Trump sie z nimi dogaduje, no ale co zrobisz. Oddalismy karty w rece wariata to mamy co mamy.

Opublikowano
13 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Niestety fakty, ale źródła powielające różne głupoty dla podniesienia morale pewnie o tym nie mówiły... Z resztą nie było to poruszane szerzej, lecz tylko przez niektóre osoby rozgrzebujące poczynania USA, np. Tulsi Gabbard sprzed ponad 2 lat...

Nie. O tym dlaczego nie doszło do podpisania porozumienia po negocjacjach w Stambule została napisana już książka przez politologów.

13 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Sam nie będę grzebał w twierdzeniach podobnych do zarzucania Ukrainie rozpoczęcie wojny, bo to już naciągane... Choć można powiedzieć, że ktoś pchał ich do eskalacji i wątpię by Ukraina sama z siebie do tego dążyła, przynajmniej nie bez zapewnia że będzie dobrze.

Na czym polegała eskalacja? Że Rosja zażądała od nich demilitaryzacji, oddania Krymu, a ni onie oddali i tym eskalowali? 

Może jakbys mniej słuchał Trumpa i jemu podobnych przygłupów to byś nie mylił faktów z russką proapgandą.

10 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Niestety prędzej doczekamy się polskich żołnierzy, pilnujących amerykańskich kopalni na terenie Ukrainy...

Choć mówię to smutnym żartem, bo rzeczywiście zapomniałem że Turcy od dawna mają na pieńku z Rosją i rzeczywiście logiczne byłoby zaangażowanie ich do tego, pytanie co miałoby ich przekonać...

Spoko. Zriserczujesz temat jak być żołnierzem w necie i będzie OK.

• Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Jakiego politologa weźmiesz taką prawdę Ci powie :E

A Tulsi Gabbard to akurat wywodzi się od demokratów, więc dalej szukaj czarno-białej rzeczywistości do okładania worka z wrogami politycznymi.

Ale mnie nie obchodzi kim jest ktoś kto mówi dopóki ma podstawy, aby wypowiadać swoje tezy i zbadał temat.

Nie wiem skąd u CIebie wiara w wiarygodność Tusli Gabbard, bo ona po prostu powtarza tępą russką proapgandę. Nawet powtarzała brednie o amerykańskich tajnych bio-labach, spotykała się z Al-Assadem, oskarżała (w 2022) Zełeńskiego, żę jest dyktatorem i mówiła, że wojny można było uniknąć, gdyby administracja Bidena słuchała SŁUSZNYCH obaw Rosji o bezpieczeństwo. To jest tępa russka proapganda. 

No, ale wiem - Tobie jak coś pasuje do Twojej własnej narracji to uwierzysz we wszystko nie sprawdzając wiarygodności ani trochę. 

Edytowane przez GordonLameman
  • Upvote 6
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

o amerykańskich tajnych bio-labach.

Jakich? Bo choćby te z Wuhan dostały 50 milionów z USAID :E

Edit. Choć już coś kojarzę że przewijało się coś o nich na terytorium chyba Ukrainy, ale to nie od niej słyszałem.

Opublikowano

Trump to był zielony w pierwszej kadencji oraz nie robiono audytu. 

Kremlowska propaganda nawet jeśli znajdzie coś prawdziwego to ubierze to w swoje wyolbrzymione racje, więc ciekawe jak rzeczywiście z nimi było. Może to były placówki od GMO do rolnictwa :E

Przepraszam, ale musiałbyś mi potwierdzić wiarygodność swoich źródeł, bo główne narracje z jedynego słusznego kierunku już wielokrotnie miało mnóstwo fałszu. Kiedyś to zbierałem hurtem, ale szybko zrezygnowałem dla spokoju umysłu... Obecnie do każdej narracji można sobie dobrać ludzi, a jeśli coś popierają kłamliwe media to jest jeszcze trudniej zajrzeć co rzeczywiście kryje się pod tym smrodem.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Trump to był zielony w pierwszej kadencji oraz nie robiono audytu. 

Och, na pewno. To z pewnością nie może być wina Trumpa! jak coś złego to nie on!

Pewnie jakiś lewacki agent, jak zawsze.

Weź nie ośmieszaj się bardziej niż musisz. 

Kremlowska propaganda nawet jeśli znajdzie coś prawdziwego to ubierze to w swoje wyolbrzymione racje, więc ciekawe jak rzeczywiście z nimi było. Może to były placówki od GMO do rolnictwa :E

A może nie było żadnych tajnych labów?

Przepraszam, ale musiałbyś mi potwierdzić wiarygodność swoich źródeł, bo główne narracje z jedynego słusznego kierunku już wielokrotnie miało mnóstwo fałszu. Kiedyś to zbierałem hurtem, ale szybko zrezygnowałem dla spokoju umysłu... Obecnie do każdej narracji można sobie dobrać ludzi, a jeśli coś popierają kłamliwe media to jest jeszcze trudniej zajrzeć co rzeczywiście kryje się pod tym smrodem.

Czyli ja mam potwierdzać wiarygodność moich źródeł, a Ty możesz po prostu opierać się o to co "usłyszałeś kiedyś"? 

Zabawne. 

Skoro nie jesteś w stanie zweryfikować politycznych newsów to może lepiej nie komentuj? :) 

13 minut temu, huudyy napisał(a):

Aha, czyli sprawy nie ma, on nie wiedzioł, on nie chcił :E

A szefa USAID to wymienił przypadkiem :E 

I jeszcze tak ładnie go chwalił:

https://2017-2021.state.gov/on-usaid-administrator-mark-green/

Czemu prawica zawsze tak samo kłamie i zawsze wygląda to tak samo --> wszystkiemu winni są INNI, nawet jak coś zrobiliśmy to jest ich wina, jak oni nie dopilnowali to ich wina, jak my nie dopilnowaliśmy to ich wina, a w ogóle to wszędzie są lewaccy agenci :E 

Edytowane przez GordonLameman
  • Confused 1
  • Upvote 5
Opublikowano

Prezydent USA musi nominować jakieś ~tysiąc stanowisk..., a nie znając ludzi obsadzał tam nawet niektórych robiący rzeczy wbrew jego założeniom ;)

Poza tym to ichniejszy rząd przegłosuje różne rzeczy i nawet nie wiem jak wyglądało rozdzielenie środków na projekty w USAID. Również nie wiedziano, że system ubezpieczeń społecznych ma u nich kilka milionów "żywych" ludzi w przedziale 100-300 lat.

2 minuty temu, huudyy napisał(a):

Aha, czyli sprawy nie ma, on nie wiedzioł, on nie chcił :E

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, musichunter1x napisał(a):

Prezydent USA musi nominować jakieś ~tysiąc stanowisk..., a nie znając ludzi obsadzał tam nawet niektórych robiący rzeczy wbrew jego założeniom ;)

Klasyka. To nie jego wina, ale Obamy, który już na 100% wiedział co robi. 

2 minuty temu, musichunter1x napisał(a):

Poza tym to ichniejszy rząd przegłosuje różne rzeczy i nawet nie wiem jak wyglądało rozdzielenie środków na projekty w USAID. Również nie wiedziano, że system ubezpieczeń społecznych ma u nich kilka milionów "żywych" ludzi w przedziale 100-300 lat.

Ty ogólnie kolego niewiele wiesz, oprócz tego że chcesz ślepo bronić.

A gdybyś tak weryfikował info, szczególnie od takcih kłamców jak Trump czy Musk?

https://economictimes.indiatimes.com/news/international/global-trends/twilight-is-real-why-elon-musk-said-100-to-300-year-old-vampires-are-collecting-social-security-in-us/articleshow/118384287.cms?from=mdr

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Czyli ja mam potwierdzać wiarygodność moich źródeł, a Ty możesz po prostu opierać się o to co "usłyszałeś kiedyś"? 

Zabawne. 

Bardziej ufam tutaj takiej Tulsi Gabbard, niż losowym politologom, bo znajdzie się pewnie więcej opłacanych głupców niż mędrców...

Krzyczenie o Ruskich agentach jest przereklamowane, a jak sprawdziłem już media kręcą sieczkę o niej :E

Ja tam widzę Ukrainę jako taką nieco podobną sytuację z Kubą w czasie zimniej wojny, ale odwróconą.

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...