Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

E no. Chwali się dziewczynie, że dla niej UPA jest w tych samych barwach co partie pro-Putinowskie.

Pytanie czy będzie miała przesrane za bezczeszczenie pamięci "bochateruf".

Edytowane przez crush
  • Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, crush napisał(a):

Pytanie czy będzie miała przesrane za bezczeszczenie pamięci "bochateruf".

Nie. UPA/Bandera jest jako tako znana tylko w zachodniej Ukrainie. A Ukraina to duży kraj, większość ludzi ma UPA w poważaniu. Niestety podsycanie nacjonalistycznej toksyny jest u nas cały czas żywe.

Opublikowano
4 minuty temu, kalderon napisał(a):

Nie. UPA/Bandera jest jako tako znana tylko w zachodniej Ukrainie. A Ukraina to duży kraj, większość ludzi ma UPA w poważaniu. Niestety podsycanie nacjonalistycznej toksyny jest u nas cały czas żywe.

Jest stosunkowo popularna wśród wojaków. I ja z w kontekście jakiejś tam dumy narodowej jestem w stanie to zrozumieć.

Opublikowano

Nie znają, a jednak ulice i pomniki stawiają aż po Kijów :E 

FYl_9KlWYAEgVOt.jpg

Opublikowano

Właśnie potwierdziłeś co napisałem. Na wschód od Tarnopola pojedyńcze przypadki, znacznie mniejsze natężenie. W ukraińskich szkołach Bandera również nie jest specjalnie gloryfikowany. Po prostu nasze nacjololo (stanowiące ułamek społeczeństwa), ze swoimi gnidami wyklętymi i innymi Walusiami, ma sraczkę że tam też mają swoje nacjololo. Coś jak ISIS tłukący się z talibanem, jedno i drugie to gówno.

• Upvote 3
Opublikowano
8 godzin temu, kalderon napisał(a):

Właśnie potwierdziłeś co napisałem. Na wschód od Tarnopola pojedyńcze przypadki, znacznie mniejsze natężenie. W ukraińskich szkołach Bandera również nie jest specjalnie gloryfikowany. Po prostu nasze nacjololo (stanowiące ułamek społeczeństwa), ze swoimi gnidami wyklętymi i innymi Walusiami, ma sraczkę że tam też mają swoje nacjololo. Coś jak ISIS tłukący się z talibanem, jedno i drugie to gówno.

Owszem znacznie mniejsze, ale jednak nadal jest.

Ja bym naszych nacjoli nie porównywał do tych ukraińskich, bo ich możliwości kończą się na swastyce z wafelków.

Opublikowano

Znalazłem bardzo ciekawy temat o sytuacji gospodarki Rosji.:woot:

https://www.money.pl/gospodarka/kreml-pudruje-rzeczywistosc-taka-jest-prawda-o-gospodarce-rosji-7128595178601248a.html

Pytanie czy rusków wykończy inflacja i sankcje?:hmm:

Kolejne pytanie czy w Rosji może nastać taki moment że ludzi nie będzie stać na chleb w skutek czego wybuchnie wojna domowa?:hmm:

Takie dzisiaj rozmyślania mnie wzięły jednak nikt nie wie co mogą jeszcze Ruski wywinąć:kwasny:  

Opublikowano
4 minuty temu, huudyy napisał(a):

nie.

Ja bym nie chciał życzyć nikomu by głodował ale jeśli coś w Rosji się ma zmienić być morze wojna domowa coś zmieni. 

Od roku 16 lipca 1918 po udanym zamachu na carską rodzinne Rosja była coraz bardziej szlifowała narzędzie mordu!

Obecna wojna na Ukrainie jest dla Rosji bardzo kosztowna. Niektóre pociski mogą kosztować nawet ponad 2000000$!:o

Stopa procentowa ponad 21%:woot:

Rosja to bardzo dziwny sadystyczny kraj.:E     

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Czubatka Boża napisał(a):

Znalazłem bardzo ciekawy temat o sytuacji gospodarki Rosji.:woot:

https://www.money.pl/gospodarka/kreml-pudruje-rzeczywistosc-taka-jest-prawda-o-gospodarce-rosji-7128595178601248a.html

Pytanie czy rusków wykończy inflacja i sankcje?:hmm:

Kolejne pytanie czy w Rosji może nastać taki moment że ludzi nie będzie stać na chleb w skutek czego wybuchnie wojna domowa?:hmm:

Takie dzisiaj rozmyślania mnie wzięły jednak nikt nie wie co mogą jeszcze Ruski wywinąć:kwasny:  

Nie. Rusków odcięto od mediów niezależnych. Mają dostęp tylko do propagandowego bełkotu i jak się wkurzą, to będzie to skierowane na ten wstrętny zachód, który gnębi biedną Rosję bez powodu lub z powodu "bo jest zły z natury i chce zrobić Rosji na złość".  Szczególnie teraz jak szmata Trampek i jego ekipa ruseksualnych przydupasów dostarczyła ruskiej propagandzie cały kontenerowiec amunicji, bo posluszny Trump papla dokładnie to samo co im wbijano do głów od kilku lat, niestety ten bełkot uwiarygadniając w oczach przeciętnego Saszy.

Poza tym terror i kontrola. Takich narzędzi jak ma ekipa Fiutina nie było za czasów ZSRR. Teraz każdy o krytycznych poglądach może być podsłuchiwany i szpiegowany bardzo łatwo, a aparat bezpieki się rozrzasta. 

Za trzymanie pustej kartki jest zsyłka do pierdla, a więzienie w Rosji to nie jest tylko więzienie jakie przychodzi na myśl człowiekowi z cywilizowanego kraju. 

Nie ma szans, żeby ruscy wymienili władzę na jakąś lepszą z punktu widzenia zachodu lub choćby obywateli Rosji.

Edytowane przez VRman
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Putinek i jego przyjaciel Kim Dzong Un dogadali się by Korea Północna wysłała na Ukrainę swoje wojsko:woot:

Widać że przyjaźń kwitnie a amunicja od Korei Północnej coś szwankuję:szatanek:

Pytanie bonusowe kto jest większym czubkiem Putinek czy   Kim Dzong Un:wariat:

ffffffffffffffffffffffffffffff.jpg

Edytowane przez Czubatka Boża
Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, kalderon napisał(a):

Nie. UPA/Bandera jest jako tako znana tylko w zachodniej Ukrainie

Na wschodzie świadomość tego tworu również istnieje, ale jest kojarzony zdecydowanie inaczej niż w zachodnich częściach Ukrainy. 

Generalnie jak się rozmawia z Ukraińcami ze wschodu to ciężko nie odnieść wrażenia, że to w zasadzie mentalnie były dwa kraje. 

Edytowane przez zdunzdun
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, TheMr. napisał(a):

Dzban to bardzo łagodne określenie tego typa. Jeszcze gorzej można wypowiedzieć się o 77 milionach głosujących na tego dzbana. 

Nie wiem czemu ale cały czas widzę przed oczami że III wojna światowa jest nie unikniona. Puki co w Polsce nie ma wojny i to się liczy.

Mocarstwa straszą użyciem broni Atomowej a co jeśli dojdzie do użycia broni atomowej. Historia pamięta rok 1945!  

Edytowane przez Czubatka Boża
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, zdunzdun napisał(a):

Generalnie jak się rozmawia z Ukraińcami ze wschodu to ciężko nie odnieść wrażenia, że to w zasadzie mentalnie były dwa kraje. 

pogadaj z Warszawiakiem z korpo średniego szczebla, ślązakiem z przodka i jakimś małorolnym z Polski B - będziesz mieć tą samą sytuację. Tyle, że tam jeszcze dochodzi inny język.

Edytowane przez huudyy
  • Upvote 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...