Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, hwdp43 napisał(a):

Nie tylko dzisiaj .

Z tego co pamiętam to miałeś na labie poglądy bardzo pro - konfederacja. Wyzywałeś imigrantów itp. I wtedy mnie atakowałeś personalnie za tamte "bzdury". Raczej by to się nie spodobało "liberałom" z tego wątku. Jak to nie ty to przepraszam, ale wydaje mi się, że z nicku tak pamiętam

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, hubio napisał(a):

20% Ukrainy. Nie kłam!

Jak widać za glupi jesteś by to zrozumieć. 

Zelensky oddał by te 20% Ukrainy za surowce i "gwarancję bezpieczeństwa" ze strony USA. Oddając za same surowce za kilka lat znowu będzie miał przy nowej granicy 250 tys wojsk Rosyjskich. 

Ta umowa miała na celu tylko zamrożenie wojny i nic więcej. 

Umowa miała zakończyć "teraz" wojnę by w oczach Amerykanow Trump wyszedł na takiego który spełnił obietnicę. Nic po za tym.

Chyba nie jesteś aż tak głupi by jak Trump wierzyć Putinowi na słowo? 

Edytowane przez DjXbeat
  • Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 6
Opublikowano
3 minuty temu, kalderon napisał(a):

Nie 20%, Putin dziś czy wczoraj powiedział że nie interesuje go nic innego jak kapitulacja całej Ukrainy i spełnienie wszystkich jego żądań. Podczas wizyty Trump i Vance naciskali na Zełenskiego na dodatkowe ustępstwa na rzecz Rosji jak agenci Putina, żeby potem na konferencji postawić mu ultimatum: "albo się dogadujecie, albo wychodzimy". Albo Ukraina oddaje wszystko Putinowi nie dostając nic w zamian, albo USA wychodzą. Jeśli ktoś miał wątpliwości, że Trump jest ruskim agentem i robi laskę Putinowi to po dzisiejszym dniu maski opadły.

Robi tak bo moze , gdyby Ukraina wykorzystała te 30 lat to dzis oni by dyktowali warunki , podobnie Polska , poczytaj sobie jak chiny wyglądały 40 lat temu i na jakim niskim poziomie były

• Haha 1
  • Sad 1
Opublikowano
1 minutę temu, voltq napisał(a):

Gra sie tak jak przeciwnik pozwala a ze Polska i Ukraina to upadłe skorumpowane kraje o statusie zbitego pionka leżącego obok szachownicy to każdy robi z nimi co chce

Co TY masz z tymi pionkami? Wymyśl coś innego

• Confused 1
Opublikowano
3 minuty temu, Zdzisiu napisał(a):

Tyle lat beztroskiego lewaczenia a teraz strach bo USA się od Europy odwróciło xD

Lewaczenie dzięki dominacji USA - spokój na lata. Lewaczenie dzięki nakazu by Niemcy się rozbroiły po wojnie. Wiele tego. tylko dlatego było tyle spokoju i pokoju. Gdyby się wszyscy zbroili po 2 WŚ po "prawacku" to dawno by się 3 WŚ wykluła u nas.

• Confused 1
Opublikowano
10 minut temu, Katrin3 napisał(a):

Jasne, no na pewno. Gdyby odmówił spotkania z Trumpem, to byś tutaj pierwszy krzyczał, że nie chce pokoju i olewa wielkiego wspaniałego Trumpa.

Cokolwiek by dzisiaj Zełenski nie powiedział, nieważne jak by się ukorzył i wszedł mu w d..., i tak nie zmieniło by to nic. Trump to kawał... (niech każdy sobie dopowie). Już to pisali inni na tym forum wcześniej: jego celem było położyć na stół "umowę" nie do przyjęcia dla Ukrainy (brak jakichkolwiek gwarancji=totalny bezsens), żeby mieć pretekst, że to przez Zełenskiego się nie udało osiągnąć pokoju. Od początku tak miało być. Jeśli wierzycie, że porozumienie było możliwe, tylko Zełenski to spieprzył, to sory, ale zachowujecie się jak byście wyszli z przemocowego domu. Jak jakieś bite żony - może to moja/jej wina, może go sprowokowałam/a, może gdybym... Ręce opadają.

Prościej: Zełenski miał do wyboru:

- brak szansy na trumpowy pokój

albo

- hańbę ORAZ  brak szansy na trumpowy pokój.

Wybrał opcję nr 1.

Czyj to zapas?

Opublikowano
1 minutę temu, voltq napisał(a):

zbitego pionka leżącego obok szachownicy

Typie 3 raz ten sam tekst piszesz w ciągu godziny. 3 miesiące temu powtarzałeś, że w końcu trump zakonczy te bezsensowna wojnę w 24h. No a Putin nawet telefonu nie odebrał od władcy świata 

• Confused 1
  • Upvote 4
Opublikowano
2 minuty temu, Keller napisał(a):

A po co się Ukraińców niby czepiać jak u nas pracują? Co Ci złego robią pracą na PKB Polski?

Źle mnie zrozumiałeś. Ja nie mam absolutnie nic przeciwko pracującym u nas Ukraińcom i podzielam twoje zdanie o PKB, ale pisałem to z pozycji Trumpa i problemów mobilizacyjnych na Ukrainie. Fajnie, że u nas pracują tylko nie ma komu bronić ich ojczyzny. od 2022 "wyparowało" 11 mln. Ukraińców.

• Like 1
Opublikowano
17 minut temu, jagular napisał(a):

Wyśmienity pomysł, ale czy zauważyłeś że Trump z Putinem mają ochotę na dyskusje o "pokoju" również (a może i zwłaszcza?) bez Ukrainy? Czy jakikolwiek kraj na tej planecie stać na "olanie" prezydenta USA?

Ty jestes teraz powazny? Naprawde sadziles, ze ktos bedzie Ukraincow pytac o zdanie? Decyduje ten kto daje bron i kase. Takie sa realia i tego nie zmienisz.

Opublikowano
3 minuty temu, DjXbeat napisał(a):

Jak widać za glupi jesteś by to zrozumieć. 

Zelensky oddał by te 20% Ukrainy za surowce i "gwarancję bezpieczeństwa" ze strony USA. Oddając za same surowce za kilka lat znowu będzie miał przy nowej granicy 250 tys wojsk Rosyjskich. 

Ta umowa miała na celu tylko zamrożenie wojny i nic więcej. 

Umowa miała zakończyć "teraz" wojnę by w oczach Amerykanow Trump wyszedł na takiego który spełnił obietnicę. Nic po za tym.

Chyba nie jesteś aż tak głupi by jak Trump wierzyć Putinowi na słowo? 

Cała ta teza, którą przedstawiłeś może być jak najbardziej prawdą jak i teza, że po Ukrainie putin zaatakuje Polskę i NATO i rozpęta IIIWŚ, ale RÓWNOCZEŚNIE może to być nieprawda. Nikt tego nie wie chyba, że jesteś podróżnikiem w czasie i nie jesteś tak "głupi" jak ja. Ja akurat uważam, że putin po zrzeknięciu się Ukrainy do NATO i zajęciu tego 20% poszedł by w kierunku Azji i próbował poprzez wywiad wpłynąć na wyniki wyborów na Ukrainie na bardzie pro rosyjki rząd.

Opublikowano
6 minut temu, hubio napisał(a):

Z tego co pamiętam to miałeś na labie poglądy bardzo pro - konfederacja. Wyzywałeś imigrantów itp. I wtedy mnie atakowałeś personalnie za tamte "bzdury". Raczej by to się nie spodobało "liberałom" z tego wątku. Jak to nie ty to przepraszam, ale wydaje mi się, że z nicku tak pamiętam

Tak jestem przeciwko imograntom . Tylko co to ma wspolnego z wojna w ukrainie ?

Opublikowano
4 minuty temu, Keller napisał(a):

Lewaczenie dzięki dominacji USA - spokój na lata. Lewaczenie dzięki nakazu by Niemcy się rozbroiły po wojnie. Wiele tego. tylko dlatego było tyle spokoju i pokoju. Gdyby się wszyscy zbroili po 2 WŚ po "prawacku" to dawno by się 3 WŚ wykluła u nas.

Po tej wojnie która nadchodzi, przy stanie w jakim jest Polska i reszta Europy to dopiero będzie spokój... na lata a nawet wieczność. 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Spl97 napisał(a):

Na Twoim miejscu nie cieszyłbym z takich obrotów spraw.

To nie ma nic wspólnego z moim samopoczuciem i tym czy się będę cieszył raczej mnie to smuci , patrzę realnie na to co mnie otacza nie żyje w matrixie jak większość z was , jak tak dalej pójdzie i nie ogarniecie się to polska jednak podzieli los Ukrainy

Opublikowano
1 minutę temu, hwdp43 napisał(a):

Tak jestem przeciwko imograntom . Tylko co to ma wspolnego z wojna w ukrainie ?

To podziel się z resztą osób z tego wątku za jakie moje "bzdury" w twoim mniemaniu jechałeś po mnie na labie.... Na pewno im się spodoba, żeby piętnować Polki, które raczyły się umówić z czarnoskórym i pisać o nich jak o k. Na pewno uznają, że pisałem "też" i w tym temacie bzdury. Bo takie rzeczy tylko raportowałem na labie po czym dostałem 2 razy bany (zresztą od tych samych moderatorów)

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Zdzisiu napisał(a):

Po tej wojnie która nadchodzi, przy stanie w jakim jest Polska i reszta Europy to dopiero będzie spokój... na lata a nawet wieczność. 

Od czasów laba widzę nic nie zmądrzałeś. Dalej powtarzasz te same prawicowe brednie.

Nasi dziadkowie umierali bo ich zaatakowano. A ty srasz w porty na samą myśl, że wojna mogłaby do nas przyjść. Ona może do nas przyjść niezależnie od wszystkiego.  A to co proponował trump nic nie dawało - to nie był pokój, to była całkowita kapitulacja. 

I nie dawała nam spokoju. Gwarantowała tylko to że gdyby Putin chciał więcej - czy Ukrainę czy Litwę czy Polskę, to Trump nie zrobi nic

ale To klasyk. W 39 prawicowe odpady też się chciały dogadywać z hitlerem.

• Upvote 6
Opublikowano
3 minuty temu, areczek1987 napisał(a):

Tak to jest jak się programuje social media z wyprzedzeniem ;) Nawet tego ludzie Zelenskiego nie potrafią ogarnąć, a wysłali chłopa totalnie nieprzygotowanego na pożarcie Trumpowi. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@areczek1987 Niemcy tylko tak gadaja , oni są w strategicznym partnerstwie z Rosja od rozbiorów Polski tylko dwa razy się pokłócili jak to w rodzinie i wybuchły dwie wojny ale zaraz wygra tam AFD i wrócą do biznesu i interesów z Rosja

Edytowane przez voltq
  • Haha 4
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...