Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Mar_s napisał(a):

Panowie, z przedszkola się na wagary urwaliście? 

Ile jeszcze mam znosić te jego debilne "alerty"? Ty nie reagujesz, więc w końcu wyraziłem swoje zdanie - ponoć wolność słowa (czy jest wybiórczo?) , napisałem co naprawdę o nim myślę - bez przekleństw.

Teraz, Oldman napisał(a):

dzieciaki znowu sie wyzywają, im mniej sie czyta tego wątku tym lepiej

Przecież nikt nie zmusza do włażenia tutaj.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Prezydent Ukrainy Wołodymyr Zełenski zamieścił wpis dotyczący jego rozmowy z prezydentem USA Donaldem Trumpem. "Bardzo symboliczne spotkanie, które ma potencjał, by stać się historycznym, jeśli osiągniemy wspólne rezultaty. Dziękuję, prezydencie Donaldzie Trumpie!

https://wiadomosci.wp.pl/zelenski-dziekuje-prezydencie-donaldzie-trumpie-7150249645046464a

Muszę przyznać, że rzeczywiście bardzo wymowne zdjęcie. Aż łzy się cisną. Ukraina jest w bardzo złym położeniu. Każde wyjście fatalne i muszą wybierać pomiędzy mniejszym złem. Albo zgodzić się na oddanie Krymu, 3 zajętych obszarów i niemal poddańczą umowę w sprawie minerałów, brak NATO i jeszcze zmniejszenie armii albo ciągnąć tą wojnę mając perspektywę, że bez pomocy z USA mogą nie dać rady. W przypadku pierwszej opcji te wszystkie tysiące ofiar cywilnych poszłyby na próżno bo takie albo nawet lepsze warunki można było zawrzeć ze 2 lata temu. Z kolei druga opcja to dalsze ofiary. W Kijowie znów zginęły dzieci... To nie są liczby w statystykach - to są dzieci, które miały przed sobą całe życie. Czyjeś córeczki, synowie...

Edytowane przez hubio
Opublikowano
5 godzin temu, VRman napisał(a):

Nie rozumiem co się tak cackają. Spadnie na terenie PL to nikt nie ma prawa mieć do Polski pretensji. 

O ile po części jestem za tobą, zwłaszcza jeśli są dobre przesłanki do tego, że było to zrobione celowi, o tyle w czasie pokoju (a rosja i Polska nie prowadzą wojny) jest to po prostu nielegalne. Ktoś to już kiedyś tłumaczył. W czasie pokoju realizuje się inne scenariusze.

• Like 1
Opublikowano

Jakiego pokoju? Rosja toczy przeciwko nam wojnę hybrydową od dawna. Indoktrynuje swoje społeczeństwo tak, aby przygotować w nim nienawiść do Polski na przyszłą wojnę. Wysadza nam magazyny, korumpuje polityków i rządzących. Naraża na straty finansowe i bezczelnie zakłamuje historię.

Raz - ok. Dwa - powinna być stanowcza odpowiedź dyplomacji.

Trzeci raz? Zestrzeliwać. Oni się nie oglądają na żadne umowy, przypisy i konwenanse. Właśnie są w trzecim roku niesprowokowanej agresji na suwerenne państwo. Są winni miliona ofiar w tej wojnie.

I my mamy nie reagować jak jawnie i bezczelnie sobie dronami rozpoznają nasze obiekty i nawet wlatują helikopterami raz po raz?

Jak pisałem - nie rozumiem. Może z powodu braku wiedzy i jak ją zdobędę to zrozumiem, ale póki co fuck 'em.

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Mar_s napisał(a):

Panowie, z przedszkola się na wagary urwaliście? 

Tak na marginesie, Na jakie okresy możecie przyznawać zpp, czy tam bana? Dowolne czy są jakieś z góry określone ramki?

@VRman a nie przyszło Ci do głowy, że oni na potrzeby propagandy właśnie potrzebują takich zestrzelonych helikopterów?. Tak jak mówiłem, nawet bym się z tobą zgodził, ale to się obróci przede wszystkim przeciwko nam. Helikopter to jednak nie rakieta która nie wiadomo gdzie i jak "wyląduje".

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano

I na granicy to rozumiem. 

Ale co oni zmontują propagandowo z tego, że ICH śmigłowiec wojskowy, został zestrzelony na terenie kraju do którego wlatywać nie miał prawa?

Ja rozumiem że nie 10m od granicy.

Ja rozumiem, że inaczej gdyby szło o normalne państwo, a nie wrogą i agresywną rosję Kremlinów. 

To mamy marnować paliwo i sprzęt za każdym razem jak nas odwiedzą, a oni sobie mają móc skanować i testować nasze reakcje, tak?

No bez jaj. 

Jakoś jak Turcja tym ujom zaczęła zastrzeliwać, to zrozumieli i nikt się nie pultasił.

Opublikowano

"At 432 systems per year, this would make the Bohdana one of the most mass-produced large-caliber artillery systems in the world."

"According to the Oryx blog, 23 Bohadanas were visually confirmed as destroyed or damaged as of 26 April 2025."

Ukraińcy będą mieć przewagę w arty za niedługo. I tutaj zmiana walki z brygad na corpsy pomoże jeszcze bardziej. 

Opublikowano

Sam Trump przyznał że putin go kiwa, ale jego fani nadal będą twierdzić że to szachy.

Cytat

Donald Trump ostro o Putinie. "Być może należy użyć sankcji wtórnych"

"Być może wobec Putina należy użyć sankcji wtórnych lub systemu bankowego" — oświadczył w mediach społecznościowych prezydent USA Donald Trump po spotkaniu w Watykanie z Wołodymyrem Zełenskim. Amerykański przywódca podkreślił, że Władimir Putin nie miał żadnego powodu, żeby ostrzeliwać w ostatnim czasie infrastrukturę cywilną w Ukrainie. "Po prostu mnie zwodzi. Może trzeba sobie z nim poradzić inaczej" — podkreślił.

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/donald-trump-ostro-o-putinie-byc-moze-nalezy-uzyc-sankcji-wtornych/w6ehpzv

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Camis napisał(a):

Sam Trump przyznał że putin go kiwa, ale jego fani nadal będą twierdzić że to szachy.

Polityka. On chce to zakończyć jak najszybciej za wszelką cenę, dla własnych profitów.

A do czynienia ma z dwoma rządami które ewidentnie tego nie chcą na wspólnych warunkach.

Należy mieć tylko nadzieję, że jeśli się nie dogadają to rzeczywiście ruscy dostaną po dupie.

• Upvote 2
Opublikowano

Już z 5x ludzie się podniecali "ło, Trump ostro o Putinie! To chyba przełom! Jednak nie jest taki proruski!" i za każdym razem, zgodnie z przewidywaniami, nic z tego nie wynikało, a często w ciągu 24h Trump starał się w mediach robić "damage control" jakby dostał opieprz od Putina.

Jeśli byłbym na miejscu Rosji to sam bym proponował teatrzyk, w którym Trump ma poudawać trochę twardego w sprawie rosji bo w ten sposób ekipa wykupionych przydupasów Trumpa ma większe szanse w następnych wyborach, a więcej skorumpowanych przez rosję zdrajców w rządzie USA = lepiej dla rosji. 

Opublikowano

@VRman nie obraź się, ale czasami mam wrażenie, że tą wojnę i głównych aktorów oceniasz jak pięciolatek oglądający Avengersów :) Po pierwsze o wiele za dużo emocji i dziecinnych ocen. Po drugie za bardzo patrzenie zero-jedynkowo. A po trzecie gigantyczne spłycanie ludzi zarówno tu na forum (każdy kto ma inne zdanie "to ruska onuca") jak i przywódców światowych (Trump proruski, tamten nie pro-ruski). Naprawdę - jakbym słuchał 5 latka :) 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano
17 minut temu, VRman napisał(a):

nic z tego nie wynikało

Bo dla niego najlepszym rozwiązaniem zarówno wizerunkowym jak i biznesowym jest pokój. Byle jaki, byle pokój.

Więc tak. Będzie w tym kierunku cisnął do momentu aż rzeczywiście wyda się to niemożliwe. 

Na niekorzyść ruskich działa jego temperament i ego.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, VRman napisał(a):

Jakiego pokoju? Rosja toczy przeciwko nam wojnę hybrydową od dawna. Indoktrynuje swoje społeczeństwo tak, aby przygotować w nim nienawiść do Polski na przyszłą wojnę. Wysadza nam magazyny, korumpuje polityków i rządzących. Naraża na straty finansowe i bezczelnie zakłamuje historię.

Raz - ok. Dwa - powinna być stanowcza odpowiedź dyplomacji.

Trzeci raz? Zestrzeliwać. Oni się nie oglądają na żadne umowy, przypisy i konwenanse. Właśnie są w trzecim roku niesprowokowanej agresji na suwerenne państwo. Są winni miliona ofiar w tej wojnie.

I my mamy nie reagować jak jawnie i bezczelnie sobie dronami rozpoznają nasze obiekty i nawet wlatują helikopterami raz po raz?

Jak pisałem - nie rozumiem. Może z powodu braku wiedzy i jak ją zdobędę to zrozumiem, ale póki co fuck 'em.

Putin nawet gdyby żył 150 lat nie zrobił by tak dużo złego ile zrobił rząd PO/KO+PIS od 2015 roku do dziś, ludzie na słowo Polska dostają obrzydzenia nienawidzą własnego kraju który ich dosłownie niszczy, Putin nic nie musi robić POPIS sam wykończy Polaków dzietność 1.1 i spada na ich miejsce ściąganie masowo imigrantów z Afryki i Azji, ludzie pracują na dwa etaty i nie mogą żyć godnie , brak sprawiedliwości , sprzeczne prawo, nieuznawane TK , SN itd ,  masa absurdów, bezkarni politycy i masa innych negatywnych rzeczy które można by tu było godzinami wymieniać 

Edytowane przez voltq
Opublikowano
1 minutę temu, voltq napisał(a):

Putin nawet gdyby żył 150 lat nie zrobił by tak dużo złego ile zrobił rząd PO/KO+PIS od 2015 roku do dziś

Ale p********z. Można nienawidzić polityków dowolnej opcji i uważać ich za szkodników. Ale porównywanie ich do zbrodniarza który zabił i wysłał na śmierć setki tysięcy ludzi to odklejka maksymalna.

4 minuty temu, voltq napisał(a):

dzietność 1.1 i spada

Jakie rozwiązania na to mają kmioty pokroju Browna? Nawet zakładając scenariusz science fiction i sukces tych ich misternych planów wolnego rynku i zamożnych Polaków... To to nie jest problem wynikający czysto z kwestii finansowych. Jakie jest rozwiązanie? Przymus pod patronatem Maryi zawsze dziewicy?

C***a mają, a nie rozwiązanie. Tak samo zresztą jak reszta.

• Like 2
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Daj spokój. Kolejny punkcik do odhaczenia z ruskich trolowni i jak zwykle NIE NA TEMAT. Ignorować, nie karmić.

Tak, wszyscy Polski nienawidzą. Bo wszyscy Niemcy, Francuzi, Anglicy itp. siedzą całe dnie z nosem w ekranie oglądając zachowanie naszych polityków. Szczególnie, że przecież oni sami mają polityków wspaniałych, uczciwych, mądrych, kompetentnych i dobrze dbających o swoje kraje :lol2:

Daj pan spokój.

• Confused 1
  • Upvote 3
Opublikowano

I ten debilny pseudo-argument, że trzeba dać im szansę bo jeszcze nie rządzili.

@voltq Popierasz parytety? Szczególnie te na modłę zachodnią? Bo tam też odczuwają potrzebę dawania szansy ludziom niekompetentnym, bo jeszcze nie mieli okazji.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, crush napisał(a):

I ten debilny pseudo-argument, że trzeba dać im szansę bo jeszcze nie rządzili.

@voltq Popierasz parytety? Szczególnie te na modłę zachodnią? Bo tam też odczuwają potrzebę dawania szansy ludziom niekompetentnym, bo jeszcze nie mieli okazji.

Nie ale mamy 5 partii politycznych

PiS to największy rak Polski 8 najgorszych lat szczegóły każdy zna

KO/PO bardzo dobre lata 2007-2011 , później było trochę gorzej ale ogólnie więcej dobrego niż złego, w tej chwili kontynuują politykę PiS, Tusk zwariował 

Polska2050 myślałem że powstaje Aby wrócić do korzeni starej platofrmy 3*15 na które nadal czekam ,niestety okazało się nowoczesną bis i przystawka dla KO

PSL to samo stare ZSL , liczą się tylko dla nich stołki, zrobią koalicję z każdym dla własnego zysku , raz z Kukizem raz z Hołownia wcześniej z PO za 2 lata pójdą z PiSem 

Lewica to wariaci chcieli mnie pod przymusem wyszepic na covid , jakimś nieznanym niepotrzebnym preparatem , ludzi traktują jak bydło, odwołują się do PZPR i komunizmu a przyszły marszałek sejmu towarzysz Włodzimierz czarzasty funkcjonariusz PZPR pachołek Ruskich wybrany na wicemarszałka wcześniej głosami posłów PiS którzy udaja że są przeciwko komunizmowi , czarzasty powiedział że żołnierze wyklęci to byli mordercy gwałciciele i świnie , pier.. komunistów z PZPR 

https://www.google.com/amp/s/historia.wprost.pl/amp/10107853/czarzasty-wsrod-zolnierzy-wykletych-byli-mordercy-i-swinie.html

Włodzimierz Czarzasty 

Należał do Socjalistycznego Związku Studentów Polskich[5]. W latach 1983–1990 był członkiem Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej

Zostaje tylko konfederacja która nie brała udziału w rządzeniu, więc wybór jest prosty

Edytowane przez voltq
  • Haha 1
Opublikowano
24 minuty temu, voltq napisał(a):

Lewica to (...) odwołują się do PZPR i komunizmu a przyszły marszałek sejmu towarzysz Włodzimierz czarzasty funkcjonariusz PZPR pachołek Ruskich wybrany na wicemarszałka wcześniej głosami posłów PiS którzy udaja że są przeciwko komunizmowi , czarzasty powiedział że żołnierze wyklęci to byli mordercy gwałciciele i świnie , pier.. komunistów z PZPR 

24 minuty temu, voltq napisał(a):

Zostaje tylko konfederacja która nie brała udziału w rządzeniu, więc wybór jest prosty

Czyli coś jakbyś mówił Tylko nie Czarzasty bo był pro ruski. Dlatego zagłosować trzeba na partię, której nie przeszkadza obecność ruskich agentów nawet gdy nie ma praktycznie co do ich agentury wątpliwości.

Logiczne :D

• Confused 1
Opublikowano
14 minut temu, VRman napisał(a):

Czyli coś jakbyś mówił Tylko nie Czarzasty bo był pro ruski. Dlatego zagłosować trzeba na partię, której nie przeszkadza obecność ruskich agentów nawet gdy nie ma praktycznie co do ich agentury wątpliwości.

Logiczne :D

Masz dowody ? Czy to tylko zwykłe pomówienia osoby z niskim IQ ?

Ja ci przedstawiłem dowody na temat czarzastego

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...