Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ale teraz masz 40-50 expa za otwarcie :P Oczywiście o ile uda się otworzyć. 
Wbicie maks 3 poziom w posługiwaniu się mieczem dwuręcznym daje spore korzyści, jest dużo szybciej i płynniej w czasie walki, nawet animacje walki są lekko zmienione. Z racji oglądania meczów na MŚ to wolniej gram w Gothica ale jestem w świątyni, jeszcze co nie co i będzie koniec.

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
17 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

Kradzieży kieszonkowej nauczyłem się tylko po osiągnięcie na Steam, potem wczytałem grę. 

Mając 30 zręczności bez trudu można skroić nowicjuszy, szkodników i cieni. 

Natomiast czy warto? Otóż nie warto. Wśród łupów: wytrych, 20 bryłek rudy albo skręt bagiennego ziela. 

Niech jeszcze naprawią mistrza otwierania zamków, który na dzień dzisiejszy jest bezużyteczny. Jak nie mogłem otworzyć pewnych zamków przed, tak nie mogę ich otworzyć również po wywaleniu 20 PN. 

No ale to już Twoja wina a nie gry że nie ogarniasz:E

Opublikowano

Hmm mam buga i chyba fabuła dead.

Zadanie : Gniazdo kopaczy .

Zrobiłem co trzeba, schodze z beczką do asghana - powinna byc interakcja " zejdz mi z drogi" i wtedy przerywnik filmowy.

U mnie mowi : Nie teraz ....

Ktos tak miał ?

Opublikowano

Mam wrażenie, że ten najnowszy patch spieprzył i to dużo. Tryb performance strasznie niestabilny, miejscami tak wykastrowali grafikę, że robi się wierna kopia oryginału :E quality też działa gorzej, bo mam wrażenie, że jest bardziej dopakowany detalami, niż poprzedni "bazowy". Żałuję, że zainstalowałem, na poprzednim już się super grało na ps5, teraz dla mnie zrobili krok w tył.

• Sad 1
  • Upvote 1
Opublikowano
31 minut temu, ODIN85 napisał(a):

No ale to już Twoja wina a nie gry że nie ogarniasz:E

Moja wina, że zapadki w drzwiach nad Fiskiem nie da się ruszyć ani w lewo ani w prawo? Tak było na podstawowym otwieraniu zamków i tak samo jest na mistrzu otwierania zamków. 

Opublikowano
3 minuty temu, Radio Tirana napisał(a):

Moja wina, że zapadki w drzwiach nad Fiskiem nie da się ruszyć ani w lewo ani w prawo? Tak było na podstawowym otwieraniu zamków i tak samo jest na mistrzu otwierania zamków. 

Bo takie zamki widać, że nie da się odblokować, miałem to samo i nie tylko w tych drzwiach ale w innych tak samo. Te drzwi chyba mają wymagany klucz albo otwierało się je od wewnątrz. 
Użyłem kilka razy tej strony gdzie pomaga otworzyć zamki, w tym przypadku tego nie robiłem ale tam dostałem się przez okno. 

Spr tutaj, ustaw tak jak jest jak przejdzie to jakiś cud ale obstawiam, ze nie ruszysz tego zamku.
https://gothiclockbreaker.com/

Opublikowano
18 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

Margines błędu nie daje mi nic, skoro nie jestem w stanie ruszyć zamka w żadną ze stron

Też mi się wydaje, że niektóre są nie do otworzenia. Myślałem właśnie, że to kwestia tego, że mam tylko podstawowy poziom umiejętności. 

Opcje są 3-

1.zbyt niski poziom wyszkolenia,

2.klucz trzeba znaleźć (np. poprzez kradzież kieszonkową)

3. nie potrafię w te zamki aż tak dobrze%-)

Opublikowano
1 minutę temu, jankooo napisał(a):

Też mi się wydaje, że niektóre są nie do otworzenia.

26 minut temu, Reddzik napisał(a):

Bo takie zamki widać, że nie da się odblokować, miałem to samo i nie tylko w tych drzwiach ale w innych tak samo

Żeby nie było - nie mam problemu z tym, że do niektórych zamków trzeba mieć klucz. 

Niemniej w oryginalnym G1 Bezimienny rzucał komentarzem "Bez właściwego klucza nigdy tego nie otworzę", a tutaj można próbować w nieskończoność i robić z siebie idiotę. 

Opublikowano
6 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

Żeby nie było - nie mam problemu z tym, że do niektórych zamków trzeba mieć klucz. 

Ja nic nie zarzucam. Też to miałem i widać, że nie dało się otworzyć zamka, bo co ruszysz jednym to wymaga innych do ruszenia, a one są zablokowane na samym skraju, nie ruszy się ich, bo reszta jest zablokowana. Dlatego po takiej próbie można wnioskować, że zamek specjalnie stworzony aby nie został otwarty w normalny sposób. Prawdopodobnie wymaga klucza lub w ogóle nie da się otworzyć, ba może wymagać np zadania-questa, może otwiera to NPC itp. 
Pisząc z pamięci ten zamek miał chyba 6 blaszek i z 3 były na samym krańcu, jeden ruszasz to przesuwa się 1-2 blaszki, które są na samym krańcu, tak połączone żeby jedna z tych "blaszek" na samym końcu była przesuwana gdy ruszamy coś innego. Specjalnie zablokowane. 

Opublikowano (edytowane)

Dobra, skończone. Z oczywistych rzeczy do poprawy to Uriziel. Obecnie przy Gniewie Innosa i innych broniach zadających 100+ obrażeń fizycznych  nadaje się tylko jako wykałaczka w cutscenkach. Kto skończył ten wie o czym mówię. 

No i przestroga dla tych co chcą zrezygnować z broni dwuręcznej. Ze 100 siły i 85 obrażeń z najlepszego orężna jednoręcznego jest co najmniej jeden przeciwnik którego pancerz nie będzie przebijany. Tj. będzie otrzymywał 1 ptk obrażeń. Nie sprawdziłem, ale co najmniej drugim będzie ostatni przeciwnik do pokonania w grze. Dlatego broń dwuręczną należny traktować jako naturalne rozwinięcie oręża do walki w zwarciu. 

Zmiany w ostatnim patchu oceniam na plus. Możliwość złapania levela czy 2 bez walki na początku pomoże mniej zręcznym graczom a w mid i lategame, gdzie levele są już drogie nie będzie to miało istotnego znaczenia. 

5 godzin temu, jankooo napisał(a):

Też mi się wydaje, że niektóre są nie do otworzenia.

Też mi się wydaje, że powiązania między płytkami w niektórych zamkach nie pozwalają na to. Albo istnieje tylko jedna słuszna droga, idealna sekwencja ruchów której na nie odkryłem. 

5 godzin temu, jankooo napisał(a):

Myślałem właśnie, że to kwestia tego, że mam tylko podstawowy poziom umiejętności. 

Poziom wyszkolenia prawdopodobnie nie ma wpływu na trudność zamków, a przynajmniej nie działa dla niektórych zamków. Te same zamki z podstawowym i zaawansowanym poziomem otwiera się tak samo, tylko wytrychy się rzadziej łamią. 

Edytowane przez Suchy211
  • Like 3
Opublikowano (edytowane)

Tak, bo Uriziel jest mimo wszystko obligatoryjny, choćby do tych nieszczęsnych cutscenek. Zresztą xsardas mi to zaproponował. Wówczas dostaniesz rune + uriziel bez kamieni i bez obrażeń od różnych rodzajów magii. 

Teraz, Suchy211 napisał(a):

uriziel bez kamieni

Choć tego nie sprawdziłem

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Radio Tirana napisał(a):

Nad Fiskiem da się wejść przez balkon nie trzeba otwierać tych drzwi

Edytowane przez STALKER
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Niestety i mnie dopadła niemoc, zebrałem 3 serca golemów ale niestety nie mogę rozpocząć dialogu z demonem.

Zabić też się go nie da, życie schodzi do minimum i powalić nie można.

Muszę wczytać wcześniejszy zapis przed pierwszą rozmową z demonem na szczęście dużo do cofania nie mam bo został tylko lodowy do pokonania.

brakrozmowy.thumb.jpg.8900a351f8e6d6a88fd2019733f56195.jpg

Edytowane przez Keleris
  • Sad 1
Opublikowano

Na szczęście dosyć często zapobiegawczo robię zapisy więc musiałem jedynie z nowego obozu polecieć zabić lodowego golema i przy pierwszej rozmowie oddałem serca i mogę grać dalej, w plecy jakieś 15min.

• Like 1
Opublikowano
34 minuty temu, Keleris napisał(a):

Niestety i mnie dopadła niemoc, zebrałem 3 serca golemów ale niestety nie mogę rozpocząć dialogu z demonem.

Zabić też się go nie da, życie schodzi do minimum i powalić nie można.

Muszę wczytać wcześniejszy zapis przed pierwszą rozmową z demonem na szczęście dużo do cofania nie mam bo został tylko lodowy do pokonania.

brakrozmowy.thumb.jpg.8900a351f8e6d6a88fd2019733f56195.jpg

Zabij golemy przed tym jak zagadasz, wczoraj miałem tego babola i pomogło. 

Opublikowano (edytowane)

Już dwa razy mi zniknęły savy w grze. W takim przypadku trzeba skopiować gdzieś katalog z savami na bok, oryginalny wyczyścić. Zacząć nową grę, zapisać save. Wyjśc z gry, podmienić nowe pliku na stare i savy znowu dostępne w grze. Tylko jest problem z quicksave. Niby się robi ale nie widać ich.

Edytowane przez dziadeke