Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 minuty temu, galakty napisał(a):

A jak się dołączyło do starego obozu, to czarowanie też będzie dostępne? Póki co lecę jednoręczna + łuk. Zwoje mam, ale chyba nie w tym rzecz? 

Czarowanie mogłeś zacząć już w pierwszym rozdziale :hihot: Ale tak, w trzecim rozdziale będziesz mógł dołączyć do Magów Ognia. 

Opublikowano
1 minutę temu, Radio Tirana napisał(a):

Czarowanie mogłeś zacząć już w pierwszym rozdziale :hihot: Ale tak, w trzecim rozdziale będziesz mógł dołączyć do Magów Ognia. 

Ah dobra, chodzi o zadanie Torreza z pergaminem? Kurde nie miałem wtedy, a jak znalazłem to zapomniałem do niego iść xD 

Opublikowano

Zaczynam 2 rozdział mając nabite ponad 25h ale już przygotowane 3 Save z wyczyszczoną mapą i przystąpieniem do każdej frakcji :E na pierwszy ogień idzie nowy obóz, najbardziej mi pasuje. Tylko urozmaice trochę, i będąc w nowym lecę głównie w male i mieczykowca, potem stary jako mag ognia a na koniec u bagiennych narkomanów w zależności od tego co mi się bardziej spodoba na poprzednich dwóch save :E mam nadzieję, że w zależności od frakcji fabuła faktycznie się różni chociaż przez rozdział czy dwa. Potem nie mam złudzeń, że ona się połączy w to samo niezależnie od przyjętych barw.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, zozolek napisał(a):

Przerobiłem to samo, 2h musiałem cofnac zapis .

Powinni przy takich zadaniach dawac komunikat, ze wpłynie to kluczowo na rozwoj wydarzeń etc.

To niezły Goticzek. Za daleko już zaszedłem, żeby się cofać tyle.

Spoiler

A z tego co ktoś tu już napisał to i tak dołączamy później do NO fabularnie.

53 minuty temu, galakty napisał(a):

Ah dobra, chodzi o zadanie Torreza z pergaminem? Kurde nie miałem wtedy, a jak znalazłem to zapomniałem do niego iść xD 

On był przed patchem zbugowany i nie dało się z nim w dialog wejść. W łatce to naprawili. On cię nauczy obsługi runy pierwszego kręgu bez dołączania. Można być kimś w rodzaju neutralnego maga przez długi czas. 

Edytowane przez Necronom
Opublikowano
12 minut temu, Necronom napisał(a):

On był przed patchem zbugowany i nie dało się z nim w dialog wejść. W łatce to naprawili. On cię nauczy obsługi runy pierwszego kręgu bez dołączania. Można być kimś w rodzaju neutralnego maga przez długi czas

Jeśli chodzi o to zadanie, za które dostajemy runę to ja zrobiłem to przed i po patchu. Tam chyba bug był dalej kiedy już udało się dostać na środkowy dziedziniec.

Ja wczoraj zacząłem kolejnego save (tym razem bez spania) i myślałem o builidzie łucznika. Czy ktoś próbował? PS. Kiedy przyklękniemy szybciej strzelamy 

Opublikowano
8 godzin temu, Necronom napisał(a):

Ale ja to już dawno temu oddałem Diego. Czyli lipa? 

Ja dałem listę dla Laresa, później oddałem ją dla Diego, a następnie zrobiłem u Laresa zasadzkę na konwój Starego Obozu.

Po tym wszystkim dołączyłem do Starego Obozu :E

7 minut temu, Necronom napisał(a):

Był zbugowany, w changelogu patcha jest informacja o tym. Jedyne co odpowiadał to Innos jest z nami czy coś takiego. Po patchu od razu doszła nowa kwestia dialogowa.

Kurde. To u mnie dalej zbugowane. Jestem w 3 rozdziale i nie miałem i nie mam dialogu u niego. A runa na ognisty pocisk przydałaby się :/

Opublikowano
21 minut temu, jankooo napisał(a):

Jeśli chodzi o to zadanie, za które dostajemy runę to ja zrobiłem to przed i po patchu.

Też pierwsze słyszę o jakimś zabugowaniu opcji dialogowych z Torrezem, to wszystko poszło płynnie przecież :hmm:

Najwidoczniej każdemu losuje się inny pakiet błędów. 

Opublikowano
1 godzinę temu, zozolek napisał(a):

Przerobiłem to samo, 2h musiałem cofnac zapis .

Powinni przy takich zadaniach dawac komunikat, ze wpłynie to kluczowo na rozwoj wydarzeń etc.

Dawali parę razy do zrozumienia podczas rozmów, że jest to bardzo ważne dla Starego Obozu i że żeby dołączyć do Nowego, trzeba im przynieść coś, na czym zależy Staremu Obozowi. Dla mnie to było oczywiste.

Swoją drogą, ścieżka dźwiękowa w tej grze to jedna z najlepszych, jakie słyszałem w grach w ogóle. To, jak utwory są dobrane i jak płynnie zmieniają się w zależności od lokacji, muzyka zwalnia tempo, melodia stopniowo zanika, zostają same bębny, gdy wchodzisz do jakichś lochów, potęgujące napięcie, atmosferę danej lokacji. Klimat, jaki to wszystko buduje jest po prostu niesamowity. 

Rozdział numer 2 przeleciał jakby się wydawało w 15 minut :lol2:

Opublikowano
33 minuty temu, DITMD napisał(a):

Dawali parę razy do zrozumienia podczas rozmów, że jest to bardzo ważne dla Starego Obozu i że żeby dołączyć do Nowego, trzeba im przynieść coś, na czym zależy Staremu Obozowi. Dla mnie to było oczywiste.

Swoją drogą, ścieżka dźwiękowa w tej grze to jedna z najlepszych, jakie słyszałem w grach w ogóle. To, jak utwory są dobrane i jak płynnie zmieniają się w zależności od lokacji, muzyka zwalnia tempo, melodia stopniowo zanika, zostają same bębny, gdy wchodzisz do jakichś lochów, potęgujące napięcie, atmosferę danej lokacji. Klimat, jaki to wszystko buduje jest po prostu niesamowity. 

Rozdział numer 2 przeleciał jakby się wydawało w 15 minut :lol2:

To prawda, na szczescie mialem twardy zapis przed oddaniem Diego listu.

Z muzyka w gothicu było tak zawsze, topka świata, chociaż 2 część lepsza ppd tym względem.

Opublikowano
9 minut temu, dan254 napisał(a):

.Dużo jest w grze takiego biegania po pustym terenie ? 

Lasy i okoliczne tereny wokół obozów mają częściowy respawn potworów (mało ich się pojawia, aczkolwiek są), ale na przykład Cmentarzysko Orków nie zostało objęte respawnem. Domyślam się, że w miejscach z kamieniami ogniskującymi też nie ma respawnu. 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Na discordzie koleś od THQ a potem jakiś community od nas polecił przetestować najnowszy beta build na steamie, ponoć poprawili "cichy"-stłumiony dubbing, gram na nim i dialogi są głośniejsze.
Akurat wracam do Saturasa po masakrze w SO- tego nie pamiętałem w oryginale. Zaraz 4 rozdział.

edit
Jestem w 4 rozdziale.

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
38 minut temu, dan254 napisał(a):

Czytałem że w grze nie występuje respawm przeciwników i raz wyczyszczony obszar pozostaje już pusty.Dużo jest w grze takiego biegania po pustym terenie ? 

Źle czytałeś. Jest to uzależnione od rozdziałów.

Opublikowano
2 godziny temu, Radio Tirana napisał(a):

Nieprawdaż? Na dzień dzisiejszy podział godzinowy rozkłada się tak:

42 godziny rozdziału 1 oraz 5 godzin rozdziału drugiego :rudolf:

Po pierwszym rozdziale gra już tak zapieprza do końca, mimo tego że jest ich 6?

Opublikowano
17 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Źle czytałeś. Jest to uzależnione od rozdziałów.

Zależy ale w 4 rozdziale gdzie polazłem na terytorium orków ani jaszczura ani Orka, pusto. Wszystkie miejsca gdzie je wybiłem świecą pustkami. 

Opublikowano
1 godzinę temu, dan254 napisał(a):

Czytałem że w grze nie występuje respawm przeciwników i raz wyczyszczony obszar pozostaje już pusty.Dużo jest w grze takiego biegania po pustym terenie ? 

Godzinę temu, Radio Tirana napisał(a):

Lasy i okoliczne tereny wokół obozów mają częściowy respawn potworów (mało ich się pojawia, aczkolwiek są), ale na przykład Cmentarzysko Orków nie zostało objęte respawnem. Domyślam się, że w miejscach z kamieniami ogniskującymi też nie ma respawnu. 

Bardzo dobra funkcja, ale pamiętajcie, że co akt, mapa znów zapełnia się "zwierzyną", więc warto czyścić i gromadzić punkty doświadczenia, zanim przejdziecie dalej.

Opublikowano

Ja w pierwszym rozdziale nabiłem ich tyle, że teraz nie muszę levelować. @dan254Co rozdział się odradzają, grupka tu, grupka tam, ale nie wszędzie. Nawet jak latam po pustych terenach, to dzięki tej muzyce w tle mnie to nie nudzi. Jakoś relaksacyjnie na mnie to działa.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

@DITMDmiałem ten tekst wczoraj, również zrobiłem screena. 

Rozmowy z Cor Kalomem podczas wykonywania zadań dla Y'Beriona to też złoto :hahaha:Janusz Wituch oraz Robert Czebotar (Baal Lukor) przeszli samych siebie podczas nagrywania dubbingu. 

Edytowane przez Radio Tirana
  • Like 1