Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiedzcie mi jedno, mam niestety z racji mego błędu 8pkt- wypiłem 2str/dex miksturkę i nie potrzebnie cisnąłem dalej dawanie w siłę, aktualnie dałem 40pkt w ostatni poziom nauki 2h broni. Czy będzie coś co można to użyć? Czy zostaje mi danie w zręczność lub manę? Bo tam można dać po 1pkt. Nie pamiętam co było z alchemią, czy też tylko po 10pkt za poziomy. Bo te 8pkt to nic nie zrobię jak sądzę ale nie pamiętam szczegółów. Teraz zrobiłem to co mogłem i lecę w końcu do Enklawy wraz z moim ulu mulu:flaga:. Będę wiwatować moją "flagą":wariat:

Opublikowano (edytowane)

To ładnie, leci restart gry z nowym patchem :)

edit:
Z discorda THQ

Cytat

jakby kogo interesowalo jak wygladaja zmiany dmg spelli:

ball lightning
- c2 
50/70/90/120 --> 70/90/110/150
- c3 
50/70/90/120 --> 70/90/110/150
- c4
60/80/100/130 --> 90/110/130/170
- c5
60/80/100/130 --> 110/130/150/200
- c6
70/90/110/140 --> 130/150/170/220

fireball
- c3
60/90/120 --> 90/110/130
- c4
75/105/135 --> 110/130/150
- c5
75/105/135 --> 130/150/170
- c6
90/120/150 --> 150/170/200

rain of fire 
- c5
45 --> 50
- c6
45 --> 50

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano

Mag dostał boosty a stworzenia oraz wyższy tier ludzi zostały wzmocnione. 

Czyli w skrócie będzie trudniej a pojawiały się głosy tu na forum, że później jest zbyt łatwo... więc chyba ok? (ja ciągle w 1 akcie więc polecam tylko na waszym zdaniu)

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Czyli w poprzednim patchu źle naprawili? :heu:

U mnie teraz po patchu te zadanie pojawiło się w dzienniku jako niewykonane.

Cytat

Fixed a bug than prevents "Magic Transaction" to start if the player has read the letter. Magic transaction is complete after giving the materials to Torrez.

O i naprawili to:

Cytat

Fixed a bug which doesnt reset the guards alarms and the player can reach to the watermages.

Edytowane przez MaxaM
Opublikowano (edytowane)

Przed wejściem do Enklawy wskoczył 5 rozdział, na szybkiego się wróciłem po pancerz i :pijaki: Przy okazji cały świat się odrodził, oj będzie sporo expa :) 

20260619200710_1.thumb.jpg.005ddc92341caaa20232b73d27b48102.jpg

No i mamy kolejnego wrzoda na tyłku :hihot:

Spoiler

20260619202415_1.thumb.jpg.fe01394cbff9cdfb4f050d7145a86b2a.jpg

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
6 godzin temu, Barosz napisał(a):

Gdyby ktoś był zainteresowany to powiem, że na PS5 zwykłym można już włączyć performance/quality mode. Czyli gothiczek śmiga w 60 fps i to już na prawdę :clap:

Na Pro są ściny to nawet nie chcę myśleć jak tu jest.

• Sad 1
Opublikowano
11 godzin temu, jankooo napisał(a):

Mag dostał boosty a stworzenia oraz wyższy tier ludzi zostały wzmocnione

Teraz to sobie mogą nagwizdać. Wszystkie najważniejsze postacie w Kolonii zebrały już oklep, ale nowi gracze będą mieli pod górkę. 

Zastanawia mnie natomiast inna kwestia: skoro oni teraz mieszają w balansie i zwiększają obrażenia czarów, to czy żaden tester w trakcie grania nie zgłosił im, że na końcowych etapach  trzeba się męczyć z czarami, które zadają wrogom za małe obrażenia? Tak by z tego wychodziło. 

• Haha 1
Opublikowano

Wczoraj walczyłem z gomezem. Z mieczem kruka i 105 siły nie przebijałem jego pancerza. Musiałem go pokonać magią. okazał się wrażliwy na piorun kulisty. Chyba więc coś tam zrobili. Bez broni dwuręcznej z odpowiednią ilością siły lub magią do gomeza nie podchodź, bo nie będziesz mu zadawał ożeń. Chyba że chcesz mu zadać 400-500 ciosów. Coś tam więc jednak chyba powzmacniali. Ale faktycznie wzmocnienia były potrzebne bo niektóre potwory i postacie były do pokonania na zbyt wczesnym etapie rozgrywki. 

Opublikowano

Nie wiem u mnie widać sporą różnicę w płynności, wiadomo są dropy. Bo dodanie samego suwaka 30/60/bez limitu nie zmieniało nic. Teraz jak gram w trybie performance gra jest na prawdę płynna i znacznie lepiej mi się gra niż poprzednio. 

4 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

Na Pro są ściny to nawet nie chcę myśleć jak tu jest.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Radio Tirana napisał(a):

Teraz to sobie mogą nagwizdać. Wszystkie najważniejsze postacie w Kolonii zebrały już oklep, ale nowi gracze będą mieli pod górkę. 

Zastanawia mnie natomiast inna kwestia: skoro oni teraz mieszają w balansie i zwiększają obrażenia czarów, to czy żaden tester w trakcie grania nie zgłosił im, że na końcowych etapach  trzeba się męczyć z czarami, które zadają wrogom za małe obrażenia? Tak by z tego wychodziło. 

No niestety ale wszyscy raczej byliśmy tu świadomi, że to my będziemy prawdziwymi testerami%-) kolejny run będzie już nieco inny- teraz zamki dają nawet 50exp więc na początkowym etapie gry to całkiem znaczące, a ja akurat bagniaków dziś kroje z kosztowności. Przydałby się jeszcze jakiś expik za kradzież kieszonkową bo mam wrażenie, że jakoś nie wiele osób z tego korzysta

https://youtube.com/watch?v=ugV_2q567JM&is=e_vfc3lGfpy6_sqC

Edytowane przez jankooo
Opublikowano

Ja chyba kradzież kieszonkową odpuszczę, bo dotyczy ona głównie postaci z imionami, więc tak na prawdę przydaje się sporadycznie i wymaga rozwijania zręczności, więc raczej dla kogoś kto idzie w dystansową, a nie kontaktową walkę.

Opublikowano

Kradzieży kieszonkowej nauczyłem się tylko po osiągnięcie na Steam, potem wczytałem grę. 

Mając 30 zręczności bez trudu można skroić nowicjuszy, szkodników i cieni. 

Natomiast czy warto? Otóż nie warto. Wśród łupów: wytrych, 20 bryłek rudy albo skręt bagiennego ziela. 

Godzinę temu, jankooo napisał(a):

teraz zamki dają nawet 50exp więc na początkowym etapie gry to całkiem znaczące,

Niech jeszcze naprawią mistrza otwierania zamków, który na dzień dzisiejszy jest bezużyteczny. Jak nie mogłem otworzyć pewnych zamków przed, tak nie mogę ich otworzyć również po wywaleniu 20 PN. 

• Sad 1
  • Upvote 1