Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, bergercs napisał(a):

Skoro jest wolność słowa  i jeden może wypisywać jakieś ewidentne kłamstwa, to drugi chyba może pisać, żeby tamten usunął konto. Proste.

Jak dla kolegi z forum matematyka jest kłamstwem to trudno

Legana wiza 8000 pracujących   , 27000 przebywających  wynik około 29%

Polacy 14,5 mln pracujących 36 mln ludzi wynik około 40%

Opublikowano (edytowane)

@kubikolos nie - nie jestem za wpuszczaniem nielegalnych imigrantów. Filmu "Zielona Granica" nie miałem jeszcze okazji oglądać więc się nie wypowiadam. Pisałem na labie jedynie to, że w sprzeczności stoją dwie wartości: ochrona polskiej granicy i niepozwolenie (wtedy) wykorzystywaniu się Łukaszence i druga wartość czyli życie ludzkie. Bandyci z białorusi razem z przestępcami zasłaniali się kobietami i dziećmi. Ale musząc wybrać jedną z tych wartości wybieram ochronę polskiej granicy i tak też pisałem na labie. Generalnie to ty chyba masz jakąś fobię na tle tych imigrantów :) Który ci co zrobił złego? :) 

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, bergercs napisał(a):

Skoro jest wolność słowa  i jeden może wypisywać jakieś ewidentne kłamstwa, to drugi chyba może pisać, żeby tamten usunął konto. Proste.

No nie do końca bo zgodnie z reg. forum pkt 1, 5

Ponadto nie zamieszczamy komentarzy, które:

- są bezpośrednimi atakami na interlokutorów

- są spamem, czyli nie mają nic wspólnego z tematem wątku

... wzywanie kogoś do usunięcia konta łamie powyższe pkt regulaminu. A ocena w dzisiejszym świecie co jest kłamstwem, a prawdą??? Naprawdę? 

@voltq pisze to co Prezydent USA Donald Trump, to co były Premier Leszek Miller o politykach konfederacji czyli ugrupowania będącego wg sondaży 3 siłą polityczną, nie wspomnę...

Więc @bergercs to nie są kłamstwa tylko albo brak wiedzy albo przekonania. I na marginesie dodam, że reg. forum nie zabrania pisania "kłamstw" :) 

Edytowane przez hubio
Opublikowano
11 minut temu, hubio napisał(a):

Filmu "Zielona Granica" nie miałem jeszcze okazji oglądać więc się nie wypowiadam

dziwne, pamietam na labie chwaliles holland tylko zle sie to zestarzalo wybuchu wojny a "kobiety i dzieci" okazaly sie mezczyznami od przemytnikow

12 minut temu, hubio napisał(a):

Ale musząc wybrać jedną z tych wartości wybieram ochronę polskiej granicy

Cieszy mnie to :)

13 minut temu, hubio napisał(a):

Generalnie to ty chyba masz jakąś fobię na tle tych imigrantów :) Który ci co zrobił złego? :) 

dlaczego fobie, pracuje z ukraincem i dobrze mi sie zyje. Nie lubie tylko przestepcow i tych ktorzy przywoza przemoc i przestepstwa albo gwalty, w statystykach jasno widac gdzie lezy problem ;)

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, bergercs napisał(a):

"Usuń konto" nie jest atakiem tylko sugestią.

Nic wspólnego z tematem notorycznie wrzuca volt w wątku o wojnie na Ukrainie - większość to wysrywy nt Ukraińców.

"Rejestrując się na tym Forum, zgadzasz się używać go do zamieszczania materiałów, które są nie fałszywe, są nie obraźliwe,  są nie niedokładne, są nie wulgarne, są nie obsceniczne, nie wzmagają nienawiść, nie zastraszają, nie profanują wartości, nie grożą, nie ingerują w czyjąś prywatność lub nie łamią obowiązującego prawa.
 Na Forum nie umieszczamy komentarzy lub odnośników (linków) do stron internetowych, które naruszają prawo, w szczególności:
obrażają inne narodowości, religie, rasy ludzkie
,"

Spora część jego wypociny podchodzi również pod to.

A pomijając regulamin - wrzucanie notorycznie totalnych kłamstw (jak np o Buczy) i ignorowanie wszelkich dowodów pokazujących, że to kłamstwo powinno być nagradzane banem - tłumaczenia "ignorujcie" nie spowoduje, że kłamliwy wpis zniknie, przypomina to "jak widzisz, że kogoś biją to odwróć wzrok".

Na temat buczy było sprostowanie i po zapoznaniu się z raportem w języku angielskim który dostałem od jednego z użytkowników przyznałem że nie wiadomo nadal kto to zrobił bo z tego raportu nie wynikało że to Rosja była odpowiedzialna 

Natomiast ja napisałem że Ukraina nie chciała się zgodzić na śledztwo a nie że ona była odpowiedzialna za masakrę i takie są fakty , tak samo jak Teraz nie chcą się zgodzić na ekshumację na Wołyniu, pisanie prawdy i posługiwanie się faktami to jest wg ciebie wzmaganie nienawiści?

A jak wasza strona pisze o pomarańczowej małpie i wrzuca fotki jak Tusk niby strzela Trumpowi w plecy uważacie za zabawne, to już nie jest sianie nienawiści? Ktoś tu nawet z waszej strony  wspominał że trzeba zamordować Trumpa, coś obrzydliwego i hańbiącego 

Ale rozumiem demokracja i wolność słowa jest wtedy kiedy tylko wy macie prawo do napisania postu a jak ktoś napisze coś innego to jest mowa nienawiści totalitaryzm ruska onuca itd 

Prawda i fakty strasznie was boli 

Edytowane przez voltq
Opublikowano
11 minut temu, voltq napisał(a):

pisanie prawdy i posługiwanie się faktami to jest wg ciebie wzmaganie nienawiści?

jak napiszesz ze odmówili wspolpracy odnosnie rakiety w sledztwie gdzie zginelo 2 Polakow w przewodowie to tez sie okaze ze wzmagasz nienawisc i jestes onuca, taka dyskusja z okopanymi

Opublikowano

Ich frustrację nietrudno zrozumieć. Przez ponad dwa lata na labie i potem tutaj była walona propaganda o zwycięskiej Ukrainie. Co to dało - widać.

Prawdopodobnie odbierają to w ten sposób, że jakaś "druga strona" waliła propagandą rosyjską i to było skuteczniejsze. To budzi poczucie bezsilności. I złość. Więc pewne rzeczy trzeba im wybaczyć.

Może by Wolskiego powklejać, o ile dalej mówi o politycznym zwycięstwie Ukrainu?

Opublikowano (edytowane)
21 godzin temu, crush napisał(a):

Nie, nie jest.

Kilka % jest za. Ale to jest odpad.

Procentowy oczywiście.

Tak ale te 17-18 mln ludzi około nie policzyłem dokładnie, nie biorąc udziału w referendum doprowadzili do jego nieważności, a referendum miało pokazać że Polacy są przeciwko masowej nielegalnej imigracji a pokazało odwrotnie że mają to w dupie i niech się dzieje co chce, no to się dzieje 

Tak jak pisałem mentzen przegrał bo ci nielegalni imigranci dzięki pomocy aktywistów zostali zalegalizowani w Polsce jako legalni imigranci , pomimo tego że trafili tu nielegalnie i popełnili przestępstwo 

Edytowane przez voltq
Opublikowano
3 godziny temu, voltq napisał(a):

Tak ale te 17-18 mln ludzi około nie policzyłem dokładnie, nie biorąc udziału w referendum doprowadzili do jego nieważności, a referendum miało pokazać że Polacy są przeciwko masowej nielegalnej imigracji a pokazało odwrotnie że mają to w dupie i niech się dzieje co chce, no to się dzieje 

To referendum nie miało żadnej mocy sprawczej.

A ludzie pokazali tylko, że mają w dupie szopki PiSu.

Opublikowano
8 minut temu, crush napisał(a):

To referendum nie miało żadnej mocy sprawczej.

A ludzie pokazali tylko, że mają w dupie szopki PiSu.

Pis zrobił bardzo wiele złego ale akurat to referendum tym nie było , oczywiście niektóre pytania były idiotyczne ale lepiej było wziąć udział

Opublikowano
W dniu 9.04.2025 o 15:47, Mar_s napisał(a):

tylko cały czas piszesz rzeczy w rodzaju "usuń konto". Forum jest dla wszystkich, a jak nie chcesz czegoś czytać to ignoruj, proste.

Bo może tak pisać, sam pisałeś że tutaj panuje wolność słowa %-)

Opublikowano

dlugo wytrzyma, do poziomu przestepstw z zachodu jeszcze daleko

a przeciez nawet znajac ten poziom i tak mamy mnostwo zwolennikow gwaltow

poki co glowny elektorat imigrancki w duzych miastach musi troche bardziej uwazac

Cytat

Bandycki napad we Wrocławiu. Mężczyzna ma pękniętą czaszkę, sprawca na wolności

Narodowosc sprawcy nieprzypadkowa.

https://wroclaw.eska.pl/brutalny-atak-we-wroclawiu-mezczyzna-z-peknieta-czaszka-trafil-do-szpitala-bo-nie-chcial-dac-papierosa-aa-ehVu-YVLM-dLo4.html

a jak juz nazbieramy setki gwalcicieli to bedziemy bawic sie jak UK:

Cytat

Przywódca gwałcicieli wypuszczony po 9 z 19 lat wyroku - UK imigranckie grupy

Już 155 z 396 skazanych w UK za zorganizowane gwałty na dzieciach i młodych kobietach zwolniono po odsiedzeniu jedynie połowy wyroku. Nie zostali deportowani. Ogromna skala: 41 miast, 71 gangów, 364 osadzonych. Banaras Hussain torturował swoje ofiary. Ofiary mówią o większej skali

https://www.dailymail.co.uk/news/article-14271725/Britains-Asian-grooming-gangs-scandal-laid-bare-Interactive-map-reveals-shocking-extent-predatory-men-sexually-abused-young-girls-FORTY-ONE-UK-towns-staggering-number-free-streets.html

tak byc po prostu musi, tak zdecydowal zachod

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, adashi napisał(a):

Zacne źródło: Jola z tiktoka.

Nawet jeśli faktycznie ma na imię Jola a popołudniami zajmuje się robieniem gały, pytanie czy kłamie?

Jeśli imigranci faktycznie mieliby dostawać z marszu prawo do socjalu, to to jest patologia, którą trzeba będzie powstrzymać.

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano (edytowane)
Cytat

Migranci, którzy zostali zawróceni do Polski bez informowania naszych służb, znajdują się poza systemem.

Profesor Krzysztof Koźbiał z Uniwersytetu Jagiellońskiego wyjaśnia, że w sytuacji, gdy migrant przejechał przez Polskę niepostrzeżenie, a następnie został zawrócony z Niemiec, pozostaje on poza formalnym nadzorem.

Pond 10k takich rodzynków do nas trafiło na przestrzeni ostatnich 14 miesięcy. Niezła patologia.

https://wiadomosci.wp.pl/niemcy-zawracaja-tysiace-migrantow-do-polski-nowe-dane-ujawnione-7144865148165088a

Edytowane przez Klakier1984