Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, Winter napisał(a):

Mam po prostu polewkę. Robicie z tych wUkraińców świętyszych od papieża, a to takie same bydło, co i to polskie. To, że ktoś tam trafił na kilku dobrych wUkraińców niczego nie zmienia. W zdecydowanej większości to dzicz i tacy sami kombinatorzy, co i nasze janusze.

Jak dobrze pamiętam to polacy bardzo cierpieli przez stereotypy jakie wytworzyła mała grupka polaków po wejściu naszego kraju do EU i otwarciu granic... co to ma na celu? czy to, że grupka kombinatorów/debili/złych ludzi jest w danej narodowości, czy to oznacza, że trzeba to wszem i wobec ogłaszać to światu i sprowadzać wszystkich do 1 mianownika? Podnosi Ci to jakoś samoocenę że wrzucisz wszystkich do jednego worka i oznaczysz jako tych gorszych?

7 minut temu, VRman napisał(a):

Ja tu czasem mam takie combo ignorowanych:

ale że ja też? :( 

Ja naszej truskawki nie atakuje, po prostu chce zrozumieć jakie procesy myślowe zachodzą w tej głowie.

Edytowane przez huudyy
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Winter napisał(a):

Jakieś 90% to odpady

o Polakach też tak mówisz biorąc pod uwage ostatnią aferę KPO? Albo tarcze Covidowe? albo lewe dotacje z EU?

myślalem, że jak wróciłeś po swoim ostatnim rage exicie, to trochę zmądrzałeś... myliłem się. EOT.

Edytowane przez huudyy
  • Haha 1
Opublikowano

Sami piszecie i dajecie przykład, że z Polski wyemigrowała patologia, jednocześnie twierdząc, że z innych krajów do Polski nie przyjeżdża patologia xdd. Przyjeżdża patologia, tylko jeszcze gorsza, bo do alkoholików i złodziei, to przyjeżdżają dzikusy którzy we krwi mają mordowanie i gwałcenie xD 

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, Winter napisał(a):

Oczywiście. Janusze myślą tylko o sobie, podobnie, jak niegdyś szlachta. Jak się to skończyło to każdy wie.

Ale ja pytam o całokształt Polaków, a nie przedsiębiorczych Januszy - czy Twoim, zdaniem każdy Polak to złodziej skoro mamy tyle kombinatorów od KPO? 

6 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

Sami piszecie i dajecie przykład, że z Polski wyemigrowała patologia, jednocześnie twierdząc, że z innych krajów do Polski nie przyjeżdża patologia xdd. Przyjeżdża patologia, tylko jeszcze gorsza, bo do alkoholików i złodziei, to przyjeżdżają dzikusy którzy we krwi mają mordowanie i gwałcenie xD 

Kolejny co nie potrafi czytać - on uogólnia i wrzuca wszystkich do jednego worka, czy to jest fair? Czy możemy go nazywać patologią ze szklarni skoro była jakaś grupa patusow która wyjechała do Holandii do roboty? 

4 minuty temu, Winter napisał(a):

O Polakach w NL rzadko się słyszy w mediach od kilku lat. Jedno co mogę napisać to, że na pewno mają opinię dobrych pracowników

Rzadziej, ale to nie oznacza że problem zniknął. Znajomy prowadzi hostel pracowniczy pod Zeewolde dla (głównie) polaków/ukrów/rumunów/bułgarów - zgadnij z którym z tych narodów ma najwięcej problemów pod względem wybryków (zwłaszcza alkoholowych)... 

• Confused 1
  • Upvote 3
Opublikowano
21 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

Do Polski przyjeżdża patologia. Ja jestem przeciwny migracji z Afryki, Pakistanu, Kolumbii czy z niektórych krajów Bałkańskich. Dlatego bronię Ukraińców, bo nikt lepszy do nas nie przyjedzie. Wśród nich też jest jakaś patola ale tak jest z każdym narodem, dosłownie każdym. Przez wojnę z Ukrainy wyjechali nie tylko nieudacznicy pokroju Wintera, którzy muszą jechać za chlebem bo nie potrafią zarobić we własnym kraju ale również specjaliści uciekający przed wojną, Sam pracuję z kilkoma Ukraińcami, szefową naszej placówki została Ukrainka znająca biegle 4 języki po studiach MBA i rzeczywiście ogarnia robotę, Trzeba ich trzymać bo gdyby nie wojna, to byśmy mogli liczyć głównie na niewykwalifikowanych pracowników. Możecie pluć na Ukraińców, proszę bardzo, tylko potem się nie dziwcie, że mamy wzrost napływu patologii z Kolumbii czy z Afryki.

Opublikowano
8 minut temu, Winter napisał(a):

.

P.S: To jest właśnie ta cecha pewnej grupy Polaków. Nie akceptują, że ktoś wykształcony może mieć inne poglądy od nich.

Hmm, to jest powód dla którego kogoś kto się z Tobą nei zgadza wyzywasz od lewaków, "wUkraińców" (cokolwiek to znaczy), zdrajców?

Czyli to Twoja cecha :) 

Opublikowano (edytowane)

wUkrainiec to taki Gordą. Polaczek, który nie szanuje własnego kraju i musi za wszelką cenę się przypodobać obcym zmieniając własny język.

Ależ ja szanuję mój kraj. Dlatego w nim pracuję, płacę podatki, wyrabiam w nim PKB. I to znacznie większą jego część niż przeciętny Polak.

Nie zmieniam żadnego języka, szanuję bardzo język polski i zwracam uwagę, aby poprawnie pisać i wysławiać się z nim :) 

Twój patriotyzm jest tylko gadany. Czyny za tym nie idą, emigrancie na saksach.

Tak btw, kiedy ostatnio Polacy mieli jakiś koncert polskiego wokalisty na znaczącym stadionie w UK? Kiedy skończy się to w gordonowienie w ukraiński tyłek?

Czemu mnie pytasz? Ja jestem Polakiem, mam obowiązki polskie i w Polsce mieszkam. A koncerty w UK mnie nie interesują. 

Kiedy skończy się winterowanie? Czyli pusty patriotyzm polegający na emigracji i narzekaniu na wszystko bez robienia czegokolwiek? :) 

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano
7 minut temu, Winter napisał(a):

Tak btw, kiedy ostatnio Polacy mieli jakiś koncert polskiego wokalisty na znaczącym stadionie w UK? Kiedy skończy się to w gordonowienie w ukraiński tyłek?

XDDD Ty myślisz, że te występy to jakiś kurde gest przyjaźni, a nie zwykły rachunek zysków i strat? 

Chryste Panie, tak się chwaliłeś wykształceniem, a wychodzi z Ciebie zielonka jak niedojrzała truskawka. Może zgłoś petycję by Dawid Podsiadło albo Daria Zawiałow mogli zaśpiewać na Wembley by poprawić stosunki polsko-brytyjskie? :E 

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Kiedy skończy się winterowanie? Czyli pusty patriotyzm polegający na emigracji i narzekaniu na wszystko bez robienia czegokolwiek? :) 

Nigdy to sie nie skonczy. Tak jak przy brexicie, tak samo polaczki na saksach beda glosowali za polexitem... Bo oni juz maja co chcieli.

• Upvote 3
Opublikowano

Tak btw, kiedy ostatnio Polacy mieli jakiś koncert polskiego wokalisty na znaczącym stadionie w UK?

A w Szkocji może być?

https://pwm.com.pl/pl/aktualnosci/szczegoly/3460643,polska-muzyka-w-centrum-uwagi-na-edinburgh-international-festival-trwa-ukpoland-season-2025.html

Cytat

Już 1 sierpnia 2025 roku w Edynburgu rozpoczęła się 78. edycja Edinburgh International Festival – jednego z najbardziej renomowanych i najstarszych festiwali w Wielkiej Brytanii. Tegoroczny program, realizowany pod hasłem „The Truth We Seek”, po raz pierwszy w historii festiwalu wzbogaci się o Focus on Poland – wyjątkową sekcję poświęconą polskiej muzyce. 

Albo sam fakt, że w Londynie działa od 1938 roku Instytut Kultury Polskiej? 

https://pl.wikipedia.org/wiki/Instytut_Kultury_Polskiej_w_Londynie

Obecność polskiej muzyki, nawet jeśli to nie jest jakiś pop czy o zgrozo disco polo, tylko bardziej ambitna muzyka, na najstarszym i prestiżowym festiwalu w Szkocji i posiadanie placówki kulturalnej w Londynie, która obecnie podlega pod ministerstwo, to o wiele więcej niż jakiś pojedynczy koncert, który jest jedynie biznesem.

• Upvote 3
Opublikowano
32 minuty temu, Winter napisał(a):

Kolego, uważaj na słowa. Znam 4 języki biegle i mam funkcję kierowniczą. Bądź tak łaskaw i zobacz, jakie było bezrobocie za czasów pierwszych rządów PO, gdy wyjeżdżałem z Polski. Ciekawe co mialaby Polska do zaoferowania dla mnie teraz, gdybym wrócił? Jedynie co potrafili przez te lata zrobić to wprowadzić podwójne opodatkowanie (dzięki PiS). Mam w Polsce dom po rodzicach, który wyremontowałem i normalnie płacę rachunki, jak cała reszta. Zatem wypad do swojej ukraińskiej nory lizusie, bo inaczej cię nazwać trudno.

P.S: To jest właśnie ta cecha pewnej grupy Polaków. Nie akceptują, że ktoś wykształcony może mieć inne poglądy od nich.

Ja znalazłem wtedy pracę bez żadnego problemu. Jesteś nieudacznikiem, który poradził sobie dopiero na obczyźnie i takie są fakty. Nigdy nie byłem bezrobotny dłużej niż dwa tygodnie i stać mnie na utrzymanie trójki dzieci, mam dom bez kredytu i nigdy nie musiałem stąd wyjeżdżać żeby to osiągnąć. Ja lizus? Pisz sobie co chcesz, ale to ja chodzę po dość bezpiecznych, Polskich ulicach gdzie nie muszę bać się żadnego Ukraińca a ty chodzisz po zasyfiałych Holenderskich ulicach pełnych przybyszów z afryki, tyle ci przyszło z tych 4 języków. Ja nie mam powodów żeby skręcać w prawo bo mieszkam w Polsce, tu jest normalnie. 

Polska ma dużo do zaoferowania jeśli masz umiejętności i papiery, a jesli ktoś mówi, że Polska ma mało do zaoferowania to nie wie jak tu jest. 

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, Winter napisał(a):

Ale do czego ty porównujesz? Pomijając już fakt, że w UK mieszka ~800k Polaków, a w PL ludzi z wschodu jest ~2-2.5mln.

To tutaj jeszcze dochodzi kwestia popularności wykonawcy. Taki Podsiadło w PL na prawie 40mln kraj ma ledwie ~800k subów na youtube, a ten raper z 9mln Białorusi ~2x więcej. Słuchają go nie tylko ludzie z wschodu, dużo Polaków również poszło na ten koncert. Mimo, że nie słucham takiej muzy to jednak gościo jest dużo bardziej znany i popularny niż polscy wykonawcy alternatywnego disco polo :E 

Edytowane przez lukadd
  • Upvote 2
Opublikowano

Nazywanie kogoś nieudacznikiem tylko z powodu tego, że wybrał emigrację zarobkową to raczej objaw bycia w spektrum albo też innej podstawy do uzyskania Orzeczenia.

Taki Musk też poradził sobie dopiero na obczyźnie. To są normalne wybory ludzi. Takie same jak te, jakiego koloru koszulkę kupić.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, huudyy napisał(a):

o Polakach też tak mówisz biorąc pod uwage ostatnią aferę KPO? Albo tarcze Covidowe? albo lewe dotacje z EU?

myślalem, że jak wróciłeś po swoim ostatnim rage exicie, to trochę zmądrzałeś... myliłem się. EOT.

To akurat zaleta sprytnie ktoś wywąchał okazję i przytulił nasze pieniądze , więc jak zwykle się myślisz kolego z forum

Opublikowano
Godzinę temu, huudyy napisał(a):

Znajomy prowadzi hostel pracowniczy pod Zeewolde dla (głównie) polaków/ukrów/rumunów/bułgarów - zgadnij z którym z tych narodów ma najwięcej problemów pod względem wybryków (zwłaszcza alkoholowych)... 

Zakładając, że znajomy istnieje to ze wszystkimi.

Plus ćpanie.

Opublikowano
1 godzinę temu, Winter napisał(a):

Oczywiście. Janusze myślą tylko o sobie, podobnie, jak niegdyś szlachta. Jak się to skończyło to każdy wie.

To akurat nie był główny powód upadku pierwszej Rzeczpospolitej , czynników było więcej a problem był złożony 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, voltq napisał(a):

To akurat zaleta sprytnie ktoś wywąchał okazję i przytulił nasze pieniądze , więc jak zwykle się myślisz kolego z forum

dla Ciebie cwaniactwo to zaleta, dla mnie to brak zasad moralnych. To nie kwestia tego czy się ktoś myli czy nie, tylko jakie ma podejście do Państwa/życia.

1 minutę temu, crush napisał(a):

Zakładając, że znajomy istnieje to ze wszystkimi.

Plus ćpanie.

Welp, polaków jest najwięcej więc z nimi ma najwięcej problemów. Dokładnych statystyk nie prowadzi, ale wiem za to jak wyglądają kibolskie burdy naszych mord za granicą :E 

A ćpanie to jest totalnie inna para kaloszy na którą nawet wolę nie wchodzić, bo tutaj dopiero bydło się objawia jak dostanie kofika pod lokalem.

Edytowane przez huudyy
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, Henryk Nowak napisał(a):

Do Polski przyjeżdża patologia. Ja jestem przeciwny migracji z Afryki, Pakistanu, Kolumbii czy z niektórych krajów Bałkańskich. Dlatego bronię Ukraińców, bo nikt lepszy do nas nie przyjedzie. Wśród nich też jest jakaś patola ale tak jest z każdym narodem, dosłownie każdym. Przez wojnę z Ukrainy wyjechali nie tylko nieudacznicy pokroju Wintera, którzy muszą jechać za chlebem bo nie potrafią zarobić we własnym kraju ale również specjaliści uciekający przed wojną, Sam pracuję z kilkoma Ukraińcami, szefową naszej placówki została Ukrainka znająca biegle 4 języki po studiach MBA i rzeczywiście ogarnia robotę, Trzeba ich trzymać bo gdyby nie wojna, to byśmy mogli liczyć głównie na niewykwalifikowanych pracowników. Możecie pluć na Ukraińców, proszę bardzo, tylko potem się nie dziwcie, że mamy wzrost napływu patologii z Kolumbii czy z Afryki.

Problemem nie są uchodźcy i imigranci tylko my i system który wspieramy i budujemy , w innym systemie ci sami ludzie byli by wspaniałymi obywatelami Polski 

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, adashi napisał(a):

Nazywanie kogoś nieudacznikiem tylko z powodu tego, że wybrał emigrację zarobkową to raczej objaw bycia w spektrum albo też innej podstawy do uzyskania Orzeczenia.

Taki Musk też poradził sobie dopiero na obczyźnie. To są normalne wybory ludzi. Takie same jak te, jakiego koloru koszulkę kupić.

On nie wybrał, wyraźnie pisał, że nie było pracy w Polsce, było wysokie bezrobocie itp. Rozumiem z tego tyle, że by nie wyjechał gdyby była praca. Była, ja znalazłem, moi znajomi znaleźli, nie było trzeba wyjeżdżać.

Musk nie mieszkał w Polsce w XXI wieku, tu nie ma porównania.

Poza tym winter nienawidzi imigrantów i LGBT a siedzi w kraju w którym jest tego pełno i wypisuje jak powinno być w Polsce xD To nie jest normalne. Prawie dwie dekady siedzi w Holandii, niech zajmie się swoim krajem.

• Confused 1
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, huudyy napisał(a):

dla Ciebie cwaniactwo to zaleta, dla mnie to brak zasad moralnych. To nie kwestia tego czy się ktoś myli czy nie, tylko jakie ma podejście do Państwa/życia.

Jeżeli ktoś nie jest osobą wierząca że jego dobre uczynki i wiara doprowadzi do jakiegoś tam życia  po śmierci to bycie dobra osobą nie ma sensu , trzeba być złym bo to się bardziej opłaca,  po co ci moralność jak uważasz że po śmierci zjedzą cię robaki i tyle ? ,natomiast tu można legalnie ukraść pieniądze podatników polskich więc ? Tylko brać 

Edytowane przez voltq
Opublikowano

Miały być koncerty, to lecimy:

TSA

https://www.bilety24.uk/pl/koncert-tsa---londyn---support-tba-2300.p.html/

OSTR

https://www.bilety24.uk/pl/o.s.t.r---25-lat-southampton-2519.p.html/

Grubson

https://www.bilety24.uk/grubson---jarecki---southampton-2538.p.html

Grzegorz Kupczyk (wokalista Turbo)

https://www.bilety24.uk/pl/grzegorz-kupczyk-oraz-ornette---double-mirrors-2554.p.html/

Jak ktoś lubi to w kwietniu BOYS występowali. 

Może standup? 

https://www.bilety24.uk/pl/manchester--rafal-rutkowski-w-programie--zarty-dla-mas----stand-up-2514.p.html/

https://www.bilety24.uk/pl/grzegorz-dolniak-w-programie--moglo-byc-gorzej----stand-up-leeds-2471.p.html/

Problemem koncertu u nas była jego organizacja, bo trzeba się było zabezpieczyć jak na mecz polskiej ligi w latach 90. Jak się zaczęło sypać, trzeba było odwołać, ściągnąć policję, zabezpieczyć teren i tyle. Jak ktoś się nie zastosował do poleceń na dołek, jak jest z zagranicy, anulować możliwość pobytu w Polsce i na terenie UE, odesłać. 

A i @Winter skoro jako podstawę dyskusji przyjmujemy wyłącznie subiektywną ocenę, to mam trochę znajomych, którzy byli za granicą w pracy, niektórzy też są, nawet w Holandii i wiesz co wszyscy powtarzali? Żeby nie pracować u Polaka i żeby twoim przełożonym nie był Polak, bo to gorsza robota niż w januszeksie. Zatem na podstawie subiektywnej oceny mogę stwierdzić, że jesteś jednym z takich kierowników, którego nikt nie chciałby mieć za przełożonego, prawda? Podaję to jako temat do rozważenia, nie jako coś co twierdzę, bo tak wygląda właśnie poziom dyskusji. 

• Upvote 3
Opublikowano
9 minut temu, lukadd napisał(a):

To tutaj jeszcze dochodzi kwestia popularności

Nic to nie zmienia.

Mało jest równie dużych koncertów na których nie dochodzi do takiej żenady?

Powtarzam. Jeszcze swoje bydło to rozumiem. Yebać pałami aż twarzy nie będzie widać, ale to swoje. Wy hodowane własnymi błędami.

Ale pobłażać w jakikolwiek sposób i usprawiedliwiać obce? Nie.

Ludzie którzy rzekomo uciekają przed wojną na Ukrainie i prześladowaniami na Białorusi nie potrafią zachować podstawowych zasad gościny.

Motłoch z tego ruskiego koncertu powinien zostać wyłapany i wywalony w pizdu z kraju.

A ten wielki ruski celebryta mieć zakaz występów.

Opublikowano
Teraz, voltq napisał(a):

Jeżeli ktoś nie jest osobą wierząca że jego dobre uczynki i wiara doprowadzi do jakiegoś tam życia  po śmierci to bycie dobra osobą nie ma sensu , trzeba być złym bo to się bardziej opłaca, natomiast tu można legalnie ukraść pieniądze podatników polskich 

nie jestem katolikiem z przekonania, a i tak wiem, że się nie kradnie, nie cudzołoży i kłamie. 

Dla Ciebie bycie tym złym to sposób na życie, mnie takie metody zwyczajnie brzydzą. Nie po to rodzice mnie wychowywali na uczciwego człowieka, by to 18 lat pracy marnować na moralnie zepsute zachowania w imię pieniędzy. Mogę tylko sobie wyobrazić minę ojca gdybym podjechał pod dom nowym BMW jak Miuosh :E Uwierz na słowo, wcale by się nie cieszył, gdyby się dowiedział, że kase mam z lewych grantów. Sam nie jestem na liście bogatych psiedsiębiorców, ale stać mnie na własne mieszkanie, auto czy wakacje za granicą. Mi to do życia wystarczy, a że nie muszę pluć w lustro za każdym razem jak na nie spojrzę, to tylko dodatkowy atut.

3 minuty temu, crush napisał(a):

Powtarzam. Jeszcze swoje bydło to rozumiem. Yebać pałami aż twarzy nie będzie widać, ale to swoje. Wy hodowane własnymi błędami.

Ale pobłażać w jakikolwiek sposób i usprawiedliwiać obce? Nie.

Ale kto im pobłaża tutaj? Znajdź post z dziś, w którym ktokolwiek temu pobłaża - ja widzę tylko posty przeciwko wrzucaniu całego narodu do jednego wora.

4 minuty temu, crush napisał(a):

Ludzie którzy rzekomo uciekają przed wojną na Ukrainie i prześladowaniami na Białorusi nie potrafią zachować podstawowych zasad gościny.

Rzekomo uciekają przed wojną - chcesz powiedzieć, że NIE MA wojny na Ukrainie? Czy jak to rozumieć? Przykre jest to, że ciągle sprowadzacie wszystkich do wspólnego gorszego mianownika... Jak się czujecie z tym, że po ostatniej aferze na Chorwacji pojawiły się głosy że Polacy to mordercy i trzeba ich wyrzucić?

https://www.facebook.com/MaslakRobert/posts/1271652411219707

https://www.fakt.pl/wydarzenia/swiat/polacy-zamieszani-w-tragedie-w-chorwacji-nie-zyje-67-letni-mezczyzna/ze52yc1

Wszyscy mamy cierpieć bo 2 patusów odwaliło manianę? Co do koncertu - policja zatrzymała ponad setkę, w przypadku 38 osób zgłoszony został wniosek do sądu o ukaranie - przynajmniej Państwo nasze coś działa w sprawie tego bydła.

• Confused 1
  • Upvote 1