Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

No niestety ale to Ty masz problem z cyferkami, przyjęta narracja "KO w 2024 pobili wszelkie rekordy sprowadzania książąt orientu" przesłania Ci wszystko. Naucz się że politycy z każdej strony jedno mówią a drugie robią. Popatrz jak poniższe liczby dynamicznie się zmieniały od 2015 do 2023, kto wtedy rządził i najwięcej krzyczał przeciwko migrantom, kiedy trend się zmienił, i przeproś.

image.png.02121b718a78dba6da54b622529534b8.png

Edytowane przez andzic
Opublikowano
19 godzin temu, nozownikzberlina napisał(a):

image.png.595aa407be9f39ab9c3d29676e12337d.png

Niestety dalej się ściąga sporo ludzi z zagranicy, ale w 2024 w porównaniu do 2023 całościowo było ich około 180 tysięcy mniej. 

Co więcej dalej głównie są to Ukraińcy i Białorusini.

Co do "rekordów", to patrząc na liczby z lat 2021 -2024 w przypadku na przykład Hindusów, Turków, Filipińczyków, Zimbabwe, Bangladeszu, Serbii, Pakistanu czy wielu krajów afrykańskich rekordy padały w 2022 i/lub 2023 roku.

Kolumbijczyków ściągnięto więcej niż w poprzednich latach, ale ta liczba nie rekompensuje ilości pozostałych narodowości z poprzednich lat.

Opublikowano
9 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

Wrzucanie czegoś z czatagpt już jest bee i nieprawdziwe czy jak?

Generalnie uważam, że wrzucanie czegokolwiek z chataGPT jest okrutnie słabe. 

Ale jak już coś wrzucasz to trzeba zwalidować dane. Sprawdzić. A w tym wypadku to wystarczyło zerknięcie do samego pliku z danymi. Jak widać niektórzy bez chataGPT nawet tego nie potrafią :) 

Opublikowano
6 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

Ale wiesz, że sam go kiedyś nagminnie używałeś do "wyjaśniania" :) czy chodziło w tym o to, że szkoda było twojego czasu i "wysiłku" , a to co czat wypluł, wystarczyło? :) 

Oj nie, nie.

Ja używałem lokalnego bota do potwierdzania tego co pisałem. 

Na zasadzie "wiem co odpowie, ale dla niektórych moje słowo to za mało". 

To trochę inna sytuacja niż "nie wiem, zapytam chata" :) 

Opublikowano
2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Oj nie, nie.

Ja używałem lokalnego bota do potwierdzania tego co pisałem. 

Na zasadzie "wiem co odpowie, ale dla niektórych moje słowo to za mało". 

To trochę inna sytuacja niż "nie wiem, zapytam chata" :) 

To ja to trochę źle zinterpretowałem, także nie ma tematu. Wybacz. 

Opublikowano
17 minut temu, Pitross20 napisał(a):

o ja pier....

Jak zwykle prawica tylko i wyłącznie kłamie.

https://www.latestly.com/world/noelia-castillo-ramos-euthanasia-case-spanish-court-clears-25-year-old-woman-for-assisted-dying-watch-video-7367807.html

image.png.a561a4e7ee24df4afed4362ddf52ae49.png

I to ona SAMA domaga się eutanazji - żąda jej przed sądem.

No, ale nie przejmować się prawdą, kłamać dalej. Wszak jesteśmy na prawicy, a ona jest zbudowana na kłamstwie i fejk-niusach. 

Opublikowano
40 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Jak zwykle prawica tylko i wyłącznie kłamie.

https://www.latestly.com/world/noelia-castillo-ramos-euthanasia-case-spanish-court-clears-25-year-old-woman-for-assisted-dying-watch-video-7367807.html

image.png.a561a4e7ee24df4afed4362ddf52ae49.png

I to ona SAMA domaga się eutanazji - żąda jej przed sądem.

No, ale nie przejmować się prawdą, kłamać dalej. Wszak jesteśmy na prawicy, a ona jest zbudowana na kłamstwie i fejk-niusach. 

Ok dzięki za info, swoją drogą masakra 25 lat i ...

Opublikowano

No właśnie, jak wyjaśnia ktoś na X, to rzekomo: 1. Nie odebrano jej rodzicom bez powodu, jej ojciec był heroinistą 2. Nie ma dowodów ani przesłanek że byli za to odpowiedzialni imigranci 3. Państwo jej nic nie proponuje, ona sama z własnej woli przez lata walczyła z państwem w sądach o możliwość eutanazji

Ach, internet w najlepszym wydaniu. :E 

Opublikowano

@GordonLameman I co niby zgłaszasz? I co też niby "zostało wcześniej wyjaśnione"? Dałeś link do jakiejś hinduskiej strony i to ma być wiarygodne źródło?  :E 
Ooo, Hitler uciekł do Argentyny i żył jako "Herman Gutherberg":

https://www.latestly.com/world/did-adolf-hitler-escape-to-argentina-and-live-in-hiding-as-herman-guntherberg-heres-a-fact-check-7370066.html

Też wystawili temu ocenę "3", czyli to musi być prawda.

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Mar_s napisał(a):

@GordonLameman I co niby zgłaszasz? I co też niby "zostało wcześniej wyjaśnione"? Dałeś link do jakiejś hinduskiej strony i to ma być wiarygodne źródło?  :E 
Ooo, Hitler uciekł do Argentyny i żył jako "Herman Gutherberg":

https://www.latestly.com/world/did-adolf-hitler-escape-to-argentina-and-live-in-hiding-as-herman-guntherberg-heres-a-fact-check-7370066.html

Też wystawili temu ocenę "3", czyli to musi być prawda.

Nie ma nigdzie wątku imigrantów. Tylko w prawicowej narracji. Wiem, że bliska twojemu serduszku i nie dopuszczasz, że mogą kłamać :) 

Poza tym - w moim świecie robienie na tym polityki jest obrzydliwe. Być może również tym się różnimy.

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano

Lewactwo kłamie równie chętnie, szczególnie jak sprawcą jest "inżynier" albo "lekarz", a rząd Hiszpanii prawicowy nie jest na pewno.

Tak więc Twoje pierdy z internetu są równie "wartościowe" co reszty użytkowników.

Opublikowano
17 minut temu, Mar_s napisał(a):

Lewactwo kłamie równie chętnie, szczególnie jak sprawcą jest "inżynier" albo "lekarz", a rząd Hiszpanii prawicowy nie jest na pewno.

Tak więc Twoje pierdy z internetu są równie "wartościowe" co reszty użytkowników.

Tak sobie tłumacz z prawdziwego na proste :)