Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, kubikolos napisał(a):

1. ?? nic nie pisalem o policji

to inaczej, co nasz naród może zrobić by taksówkarz z Turcji i obywatel USA nie popełniali więcej przestępstw w Polsce? słucham pomysłów bystrzaku.

4 minuty temu, kubikolos napisał(a):

szlachetne sporty to na nagraniu ewidentnie widac ze nie byl to szlachetny pojedynek XDDDDDDDD

bo kibice na ustawkach nigdy nikogo nie zatłukli, nigdy nikomu prądu nie odcięli XDDD kibolski bambinizm z Ciebie wychodzi.

Opublikowano

no niestety tego typu skrajne zezwierzecenie to jest cecha tych napastnikow powtarzajaca sie w wielu filmach i w tym tkwi zagrozenie a nie w tym ze trafil sie obywatel turcji i usa, jutro to moze byc somalijski pirat albo czarny szwed a w piatek kolumbijczyk ktory od razu bedzie celowal nozem w szyje jak ostatnio - to jest wlasnie te zezwierzecenie ktore cechuje sie atakiem maksymalizujacym szanse zabicia czlowieka

ty tego nie rozumiesz bo tak jak pisalem, jestes 1:1 odpowiednikiem bystrzakow z zachodu ktorzy do samego konca beda powtarzac ze tak trzeba, ze nic nie mozemy zrobic a w ogole to mamy przeciez gorszych kiboli i nie wrzucajmy wszystkich do jednego worka XDDDDDDDD

Opublikowano

bla bla bla, w dalszym ciągu nie odpowiedziałeś na moje pytanie:

10 minut temu, huudyy napisał(a):

co nasz naród może zrobić by taksówkarz z Turcji i obywatel USA nie popełniali więcej przestępstw w Polsce?

Opublikowano
11 minut temu, huudyy napisał(a):

to inaczej, co nasz naród może zrobić by taksówkarz z Turcji i obywatel USA nie popełniali więcej przestępstw w Polsce? słucham pomysłów bystrzaku.

Ja może odpowiem: zamknąć granice, wprowadzić reżim jak w Korei Płn i gwarantuję, że żaden imigrant, żadny o innym kolorze skóry nie wjedzie... :) Zresztą sam nie będzie miał ochoty :) Problem polega jednak na tym, że również nikt nie wyjedzie :) 

• Upvote 1
Opublikowano
Teraz, hubio napisał(a):

Ja może odpowiem: zamknąć granice,

Jestem za - tylko czy zamykamy też się na kraje NATO? co z Schengen? 

1 minutę temu, hubio napisał(a):

Problem polega jednak na tym, że również nikt nie wyjedzie :) 

a po co, kraina mlekiem i miodem płynąca :E 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, huudyy napisał(a):

jestem za. Ale za tym musi iść jakaś legislacja. 

oj biedni by byli wszyscy Polacy rozsiani po całym świecie jakby inne kraje tak w ramach odpowiedzi wprowadziły podobne przepisy i by wydalono z miejsca za każdą bójkę "polskich dzikusów" z USA i Turcji :) Poziom absurdu w tym temacie i rasizmu jednocześnie sięga zenitu. No cóż jedno forum już ok rok temu upadło... :rotfl: Miejmy nadzieję, że inne nie będą... :) 

Nie moja sprawa dlaczego moderacja to toleruje, a robi się jeszcze gorzej. Nawet własne Ai forum wypowiedziało się, że wiele słów jakie tu napisano w tym temacie łamią regulamin forum a być może prawo.

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, huudyy napisał(a):

bla bla bla, w dalszym ciągu nie odpowiedziałeś na moje pytanie:

ale po co mam odpowiadac? i tak skonczysz na tym ze nic sie nie da i musi byc tak jak stalo sie na zachodzie XD

za rozwiazania odpowiadaja politycy a nie ja

ja bym zaczal od najprostszych, np. zamkniecie ruchu bezwizowego z panstwami trzeciego swiata o najwyzszych statystykach przestepstw typu kolumbia,

czy to naprawde tak radykalne rozwiazanie ktore zniszczy nasza przyszlosc i sprawi ze zostaniemy usunieci z UE na zawsze? XD

1 minutę temu, hubio napisał(a):

No cóż jedno forum już ok rok temu upadło... :rotfl: Miejmy nadzieję, że inne nie będą :) 

znowu chcesz donosic na polskie fora? od kogo wy sa?

Edytowane przez kubikolos
Opublikowano (edytowane)

@kubikolos proszę o jakiś dowód na te twoje kalumnie bo ja na żadne forum nigdy nie doniosłem, a na tym forum co może cię zdziwi nie wysłałem ani jednego raportu. Natomiast co innego coś zrobić, a co innego wiedzieć, że taka i taka osoba z zarządu o czymś się sama dowiedziała :) Pozdro dla kumatych :) 

W dzisiejszym świecie, na całe szczęście, nie ma przyzwolenia na rasizm. Na tym forum jest regulamin, który obowiązuje i który jest łamany bo moderacja jest bardzo liberalna.

14 minut temu, huudyy napisał(a):

Jestem za - tylko czy zamykamy też się na kraje NATO? co z Schengen? 

Oczywiście na wszystkie... Przecież Kaczyński z Bąkiem już mówią o ochronie polskiej granicy zachodniej... :) Wojsko na granice... Zamknąć ze wszystkich stron na 4 spusty i pewne osoby z tego wątku będą wreszcie miały w Polsce wyłącznie Polaków :) Żadnych "dzikusów" z USA :) 

14 minut temu, huudyy napisał(a):

a po co, kraina mlekiem i miodem płynąca :E 

:rotfl:

Edytowane przez hubio
Opublikowano

ja zadalem pytanie ale na podstawie twojej dzialalnosci na pcl:

Cytat

wielokrotnie sie chwaliles tak jak powyzej ze co to bedzie co to bedzie jak sie dowie zarzad onetu co sie wyprawia na forum, groziles zamknieciem tematow i forum, wielokrotnie broniles przestepcow i wychwalales obcych agentow a twoje raporty to byla kopalnia beki dla moderatorow

nie wiem ale sie domyslam ;)

Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, kubikolos napisał(a):

ale po co mam odpowiadac? i tak skonczysz na tym ze nic sie nie da i musi byc tak jak stalo sie na zachodzie XD

w dalszym ciągu nie odpowiedziałeś na pytanie:

55 minut temu, huudyy napisał(a):

co nasz naród może zrobić by taksówkarz z Turcji i obywatel USA nie popełniali więcej przestępstw w Polsce?

39 minut temu, kubikolos napisał(a):

ja bym zaczal od najprostszych, np. zamkniecie ruchu bezwizowego z panstwami trzeciego swiata o najwyzszych statystykach przestepstw typu kolumbia,

zgadzam się, uważam że powinniśmy to zrobić lata temu, tak samo jak uszczelnić wschodnią granicę.

Edytowane przez huudyy
Opublikowano (edytowane)

@Winter nie bronię tego Ukraińca, ale zwróć uwagę, że poszkodowany był kompletnie pijany (dlaczego mnie to nie dziwi? :) ) i mocno sprowokował sprawcę. Jak dla mnie po prostu patola polsko-ukraińska :) 

1 godzinę temu, kubikolos napisał(a):

Ale to najpierw byś musiał wyprowadzić Polskę z UE :) Bo akurat w przypadku Kolumbii to ruch bezwizowy jest z całą strefą Schengen :) Nawet jakby Polska sama wprowadziła wizy to koleś ląduje w Berlinie i jedzie sobie na luzie do Polski. 

Wiza do Polski wydana przez inne państwo strefy Schengen zazwyczaj

nie jest sprzeczna z prawem Schengen, ponieważ Polska jest częścią strefy Schengen i wiza wydana przez jedno państwo członkowskie co do zasady uprawnia do podróżowania po całej strefie przez określony czas. Jednakże, istnieją wyjątki i zastrzeżenia, szczególnie dotyczące prawa do pracy i specyficznych umów bilateralnych

Koleś był na wizie turystycznej czyli tej krótkoterminowej. Na wszystkie do pracy itp są już wizy. Dodam, że na zasadzie wzajemności podróżują np. do Kolumbii Polacy też bezwizowo.

Oczywiście, że na szczeblu UE można by wprowadzić i takie wizy nawet krótkotrwałe, ale tu już wchodzą w grę różne interesy państw członkowskich, interesy gospodarcze itp. Raczej Polska z powodu jednego przestępstwa i to jeszcze na tle społecznym bo sprawca i ofiara się znały (to nie była przypadkowa ofiara) nie będzie miała argumentu do wprowadzenia wiz dla Kolumbijczyków... :) 

A idąc tym tropem to i obywatel USA określony przez crusha jako "dzikus" też nabroił i co? Wprowadzić wizy dla Amerykanów? :rotfl: 

Mówię - absurdy, głupoty, półprawdy i niedomówienia jakie są w tym temacie do himalaje... Ale no prawacy to akurat zawsze kochają taki populizm więc taki Bąk i Kaczyński odwracają wzrok ludzi od tego, że żyjemy za grosze w korpokołchozie a korpo w postaci banków, mediów i pracodawców nas dymają na 1001 sposobów, no, ale prawacy rozmawiają o 100 nielegalnych imigrantach i jednym Kolumbijczyku.. :rotfl:

Edytowane przez hubio
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, hubio napisał(a):

nie bronię tego Ukraińca, ale

za kazdym ... razem XD

i znowu w twoim wykonaniu dzialalnosc wybielajaca przestepstwa imigrantow? powiesz w koncu kto za to placi?

raczyles obejrzec te nagranie przed napisaniem tej bzdury? czy tak z automatu wyprodukowales wpis za 19gr?

wiesz ze ten koles z kompletnego zaskoczenia zaatakowal od tylu nieswiadomego Polaka a pozniej okladal go kopami w glowe az w koncu ktos zareagowal?

czy moze dales sie nabrac na artykul wp i to ci wystarczylo zeby szybko napisac te bzdury?

12 minut temu, hubio napisał(a):

Ale to najpierw byś musiał wyprowadzić Polskę z UE :) Bo akurat w przypadku Kolumbii to ruch bezwizowy jest z całą strefą Schengen :) Nawet jakby Polska sama wprowadziła wizy to koleś ląduje w Berlinie i jedzie sobie na luzie do Polski. 

nie, nie musialbym

kontrole graniczne sa tez w strefie schengen i to zarowno ze strony niemiec jak i polski,

a dlugoterminowo dzialalbym na rzecz takiego rozwiazania dla calej UE, nie jestesmy ich zakladnikiem tylko czlonkiem ktory rowniez decyduje o przyszlosci wspolnoty

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, huudyy napisał(a):

zgadzam się, uważam że powinniśmy to zrobić lata temu, tak samo jak uszczelnić wschodnią granicę.

Nic to nie da póki jesteśmy w Schengen. Trzeba by opuścić UE i być może właśnie prawacy inspirowani putlerem do tego dążą. Jako argument za chwilę podadzą ochronę granic :) Nie wiadomo czy to nie szerszy plan mający na celu wyprowadzenie Polski z UE.

7 minut temu, kubikolos napisał(a):

czy moze dales sie nabrac na artykul wp i to ci wystarczylo zeby szybko napisac te bzdury?

nabrać? Czyli ofiara nie była kompletnie pijana? Ok poczekajmy na komunikat policji... Tylko jak będzie to już się tu nie odezwiesz. 

A jeśli to nie patola i 19letni Ukrainiec (dlaczego zresztą on nie jest na froncie? :) ) napadł, jak piszesz od tyłu, to z miejsca dać mu najcięższy AŚ w Polsce. 

Jak już tu wcześniej pisałem - wobec imigrantów popełniających przestępstwa zero litości. W tym wypadku jedynie chciałem uzmysłowić, że jak np. obaj byli nawaleni to kwestia narodowości kompletnie nie ma znaczenia bo takich przypadków wśród patoli po prostu jest codziennie pełno.

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, hubio napisał(a):

nabrać? Czyli ofiara nie była kompletnie pijana? Ok poczekajmy na komunikat policji... Tylko jak będzie to już się tu nie odezwiesz. 

ale bycie pijanym nie jest powodem do przyzwolenia na skatowanie, chociaz wiem ze jesli ofiara jest Polak to wszystko dla takich jak ty bedzie dobrym powodem

jest piekne nagranie i wszystko widac jak smiec atakuje kompletnie nieswiadomego czlowieka w plecy a pozniej oklada go kopami po glowie

wstydzilbys sie tego bronic, tfu

• Upvote 1
Opublikowano
6 minut temu, hubio napisał(a):

to z miejsca dać mu najcięższy AŚ w Polsce

Wystarczy bilet na front, na pewno ucieszą się z nowego rekruta. A my zaoszczędzimy koszty aresztowania, procesu i osadzenia.

• Upvote 5
Opublikowano (edytowane)

@kubikolos absolutnie nie bronię. Bycie pijanym nie jest oczywiście powodem. Nic nie jest powodem. Ale korzystałem z podlinkowanego przez Wintera artykułu wp gdzie pisano, że pijana ofiara wulgarnie prowokowała tego agresora.

Więc jeśli ta ofiara np po pijaku zaczęła wyzywać innego pijanego Ukraińca no to ten zaatakował. Tak po prostu się dzieje wśród pijaków. Jakbyś sobie gdzieś popijał a jakiś typek by ci zaczął jechać od k. i ch. i do tego on by też był nawalony to co? Spokojnie byś przeszedł do porządku dziennego?

@tomcug tylko, że typek zostałby bohaterem u siebie bo tam żołnierze to bohaterowie (każda panna leci na nich :) ) nie poniósłby żadnej kary u nas. Niech u nas dostanie najgorszą celę, a potem na front :) Przy czym jak pisałem wyżej - to raczej była zwykła patola bez żadnego związku z narodowością. 

Edytowane przez hubio
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)

@Karro to czas takie wybudować właśnie z myślą o obcokrajowcach popełniających u nas przestępstwa. To jest generalnie, o czym już tu pisałem ogromny problem całej UE. Dla obywateli Indii, Bangladeuszu, Afganistanu więzienia w Norwegii czy Szwecji to są hotele pięciogwiazdkowe. Jak taki typek ma mieć jakąkolwiek motywację do przestrzegania porządku publicznego jak sobie weźmie na siłę każdą dziewczynę jaka mu się spodoba, okradnie i pobije kogo chce, a potem jeszcze dostanie nagrodę w postaci hotelu? Przecież to jest jakiś absurd. Jedyne co to z miejsca każdego wywalać do kraju pochodzenia z wilczym biletem do UE. Bo oczywiście ciężkich więzień dla nich nie zbudują.

Edytowane przez hubio
Opublikowano
2 minuty temu, hubio napisał(a):

Ale korzystałem z podlinkowanego przez Wintera artykułu wp gdzie pisano, że pijana ofiara wulgarnie prowokowała tego agresora.

po 1 w tym artykule nigdzie nie ma ze ukrainiec byl pijany

po 2 dlatego pytalem czy dales sie nabrac na artykul wp?

powtarzam kolejny raz masz z tego zdarzenia film jak napastnik podbiega od tylu z wiekszej odeglosci i atakuje w plecy kompletnie nieswiadomego czlowieka a pozniej go oklada kopami po glowie jak juz lezy

ty to rozumiesz czy nie widzisz tego tekstu? przeciez sam mozesz to obejrzec jak nie wierzysz a ty bronisz przestepcy tylko dlatego ze to ukrainiec i wp napisalo "bo byl wulgarny" to mu sie nalezy XD

nawet jak go 5 minut wczesniej wyzwal to napastnik pokazal calkowite i nieuzasadnione zezwierzecenie ktore wymaga natychmiastowego potepienia zeby wiecej nie dochodzilo do takich przypadkow a nie obrony i litowania sie bo moze byl wulgarny, LITOSCI

7 minut temu, hubio napisał(a):

Jakbyś sobie gdzieś popijał a jakiś typek by ci zaczął jechać od k. i ch. i do tego on by też był nawalony to co? Spokojnie być przeszedł do porządku dziennego?

no wyobraz sobie jeszcze nikogo w zyciu nie skatowalem, dziwne co? XD

a pewnie jak powiem ze wymiany slowne z sebkami sie zdarzyly to nie uwierzysz bo powinno sie skonczyc w szpitalu?

Opublikowano (edytowane)

@kubikolos film nie jest już dostępny, albo nie mogę znaleźć. Idę o zakład, że UKR też był pijany. Zresztą to bez znaczenia. Natomiast wszędzie piszą, że ofiara była pijana i zachowywała się wulgarnie.

Nie miałem na myśli, że byś skatował, ale ponawiam pytanie: mając 19 lat jesteś zaczepiony przez pijanego typka co się wyzywa i nie reagujesz? Ok - ja bym nie zareagował. Ciebie nie znam - może też nie. Ale sporo chłopaków 19letnich by zareagowało, szczególnie jak by też byli pod wpływem alko. A idę o zakład, że ten UKR był.

@Winter także jak miałeś 19 lat? :)

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)

wedlug hubia powinienes odejsc, zajsc od tylu pijanego, rozpedzic sie i powalic go kopem w plecy,

nastepnie okladasz pijaczka kopami po ciele i po glowie az ktos zauwazy

co najlepsze - na koncu do sieci trafia nagranie a @hubio jeszcze wybiela twoje zachowanie XDDDDDDD

6 minut temu, hubio napisał(a):

film nie jest już dostępny, albo nie mogę znaleźć. Idę o zakład, że UKR też był pijany.

prosze bardzo, nagranie:

https://www.facebook.com/radiosudkepno/posts/szokujące-sceny-z-centrum-kępna️19-letni-obywatel-ukrainy-dotkliwie-pobił-53-let/1556637435631253/

(komentarze tez odbiegaja od tego co wymysliles "wszedzie pisza ze")

ty czegos takiego bronisz, wybielasz jakimis historyjkami o mlodym wieku, o pijakach, wymyslasz nawet sobie sam ze ukrainiec na pewno jest pijany

pytam kolejny raz - kto za to placi? bo mi byloby wstyd to pisac