Ile dodatkowych systemów oczyszczania spalin musie mieć diesel? Ile więcej produkuje syfu nie tylko CO2?
Nie bez powodu w SCT jest różnica w normach EURO między autami benzynowymi a dieslami, bo diesel EURO 4 jest bardziej szkodliwy niż benzyna EURO 4. Dopiero właśnie EURO6 w dieslu daje sporo mniejsze wartości.
W autach najbardziej rozchodzi się o tlenki azotu i sadze. Tlenki azotu ogólnie w klimacie nie są złe, ale problem w tym, że w miastach zanim ulotnią się do wyższych partii atmosfery to krążą w miejskim powietrzu, co jest po prostu szkodliwe dla ludzi, bo tam nie ulegną rozpadowi. Sadze podobnie, ponadto sadze współczynnik GWP (przez który przelicza się ekwiwalent CO2) mają od 450 do 2500, czyli ich szkodliwe działanie na klimat jest od 450 do 2500 razy większe niż samego CO2.
Owszem, filtr cząstek stałych jest tu ważny, tylko właśnie problemem jest kombinatoryka właścicieli aut, jak tu coś zaślepić, obejść, byle nie wymieniać. Dlatego jestem za tym, żeby badania również nowych aut spełniających nowsze normy EURO były dokładniejsze.
Tak ale nie z instalacją grawitacyjną, ktoś dzisiaj tak robi?
Płaszcz wodny nie wymaga czasem pompy obiegowej? Mi chodziło o rozwiązanie totalnie na blackout (grawitacyjna ogarnie).
Oho, jak moi teściowie. Ręczna robota, w tym ręczne ozdobne malowanie kafli.
Zapalili kilka razy, ale mimo wszystko syf się robi i teraz tylko na święta w nim świeczki palą
Wbrew pozorom nie tylko chodzi o wygląd, ale też o funkcjonalność i rozkład mebli. Na 50m2 zostało zrobionych kilka ciekawych myków architektonicznych, że mi przez myśl nie przeszły, a siedziałem i rozkminiałem sporo sam - ponieważ lubię sobie wyobrażać co i gdzie bym chciał mieć w mieszkaniu.
Dzięki takiej współpracy uzyskałem maksimum przestrzeni do przechowywania, która nie jest "ciężka" w odbiorze wizualnym.
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez Kadajo,
Zasady "przechwycania" dla nieogarniętych ;)
Rekomendacja dodana przez Kadajo
1 reakcja
Pokaż odpowiedź