Wojny i konflikty zbrojne na świecie
-
Ostatnio przeglądający 3 użytkowników
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez ghostdog · Opublikowano
Ja podczas świątecznych dni nie jem więcej niż w normalne dni. Nie rozpycham bębna. Jedynie trochę więcej zaglądam do kieliszka, choć bez przesady. Otwieram lepsze butle szkockiej i popijam świąteczne piwa (głównie ciemne z dodatkami). Ludzie przez te dni dostają jakiegoś amoku, całe dnie przy stole. Pijaczków też nie brakuje. Rozwaliła mnie scena jak poszedłem wieczorem do stonki (to był wtorek) i zobaczyłem typa, który rozpracowywał 0,7 wódy przed samym wejściem, rozłożył się na murku. -
Przez Radio Tirana · Opublikowano
Wczoraj błędy cenowe wisiały akurat kilka(naście) godzin. Powód oczywisty. Przecież te Lexary za 700 zł zrobiły furorę na niemieckim Pepperze, prawie 5000 plusów. -
Przez kacpi278 · Opublikowano
cześć zamówiłem odyssey g6 oled 360hz https://allegro.pl/oferta/monitor-led-27-samsung-odyssey-g6-s27dg600sux-g60sd-17982295944?utm_medium=afiliacja&utm_source=ctr_2&utm_campaign=47407ded-0651-463d-83b2-c38adeb0c723&utm_content=ef813d66fb60# czy po otrzymaniu przesyłki i podłączeniu monitora musze od razu zwrócić na coś uwagę ? jak to jest przy oledach? widziałem tu różne posty że niektórzy od razu zwracali monitory "bo coś było nie tak" -
Przez ghostdog · Opublikowano
Heart Eyes (2025) 5,5/10 Czy można połączyć komedię romantyczną ze slasherem, widocznie można. Choć dostajemy więcej czarnej komedii romantycznej, to jest trochę krwawych scen. Film jest dość przeciętny ale dobrze się ogląda podczas spożywania procentów. Jordana Brewster nadal dobrze wygląda, nawet na swój wiek. I jeszcze Carandiru jest wart obejrzenia. -
Przez Badalamann · Opublikowano
Plan pokojowy zapewne nie zostanie obecnie zaakceptowany, ten aktualny przez Rosję, ten pierwotny rosysjki przez Ukrainę. Z USA płyną info, że liczą się z tym, że zanim pokój zostanie wypracowany minie conajmniej kolejny rok wojny. Co do przyjęcia Ukrainy do UE to od dawna wiadomo, że po zakończeniu walk będzie to zrobione błyskawicznie, jak na standardy UE czyli 2-3 lata. A od razu jakieś silne umowy stowarzyszeniowe. To ważne bo odbudowa Ukriany będzie kosztowała UE setki miliardów euro z jednej strony. Z drugiej warunki pokojowe zawierają silne gwarancje bezpieczeństwa dla Ukrainy ze strony państw Koalicji Chętnych, prawdopodobnie porównywalne z art5 NATO. W razie kolejnej napaści będzie to oznaczało więc bezpośrednie i duże zaangażowanie wojsk europejskich. Lepiej bronić swoich czyli państwa UE niż tylko będącej w trakcie procesu dołączania. To bardzo ważne dla opinii publicznej. Wszystko będzie powiązane, bo zarobią głównie firmy z państw, które wyśla silne kontyngenty w ramach misji pokojowej, po zakończeniu wojny.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez Kadajo,
Zasady "przechwycania" dla nieogarniętych ;)
Rekomendacja dodana przez Kadajo
1 reakcja
Pokaż odpowiedź