Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
39 minut temu, VRman napisał(a):

Przy okazji - Ten "Ukrainiec" nie odwiedzał Ukrainy od 2021r. 

Przecież rosjanie specjalnie mogą wynajmować Ukraińców do pracy dla nich albo udawać Ukraińców. Polskie służby złapały przecież dywersantów pochodzenia ukraińskiego którzy pracowali dla rosji. W samej Ukrainie ile jest zatrzymań. To nie są żadni Ukraińcy tylko szumowiny co za miedziaki sprzedali własną Ojczyznę. Tak samo jak polacy (celowo z małej litery) co donosili na AK albo Żydów. Albo polacy w UB co znęcali się nad patriotami w czasach stalinizmu. Samo urodzenie i narodowość nie świadczy jeszcze o przynależności do Narodu. Zawsze i wszędzie w czasie każdej wojny znajdą się kanalie. Po IIWŚ kobietom nawet obcinano włosy za sam sex z nazistami. ruscy nawet celowo mogą woleć werbować Ukraińców żeby właśnie potem ktoś w necie krzyczał jacy to źli są Ukraińcy. W artykułach prasowych nie powinni o nich pisać Ukraińcy tylko zdrajcy z Ukrainy.

39 minut temu, VRman napisał(a):

Powinno się wprowadzić cyfrowy stan wojenny. RAZ nasrałeś ruskie bzdury - do pierdla na pół roku, choćbyś był Polakiem Patriotą, który zrobił to niechcący z własnej durnoty. 

To już trochę za daleko pojechałeś :) Polska nawet nie jest stroną tej wojny. Chyba nawet na Ukrainie za powtarzanie dezinformacji rosyjskiej nie grożą żadne kary.

• Upvote 1
Opublikowano

Dobra, to nie pół roku, a miesiąc, a za recydywę 20 lat :D

Ale na poważnie teraz: tu chodzi o przejęcie kraju i skierownie go na skały dokładnie tak, jak Trump skierował na te skały Amerykę. Od lat przeraża mnie to jak bardzo zachód lekceważy cyberwojnę informacyjną. Nawet teraz jak widać co przynosi jej przegranie (vide USA)

Opublikowano
58 minut temu, VRman napisał(a):

"Pięć godzin trwały przepychanki i gdyby nie upór szeregowych funkcjonariuszy, puściliby go wolno. Tak wyglądał wielki sukces naszych służb — podsumowuje nasz rozmówca."

Trochę słabo to wygląda, jak kacapy cos zmajstrują w wolne dni albo święta..... to bez Johna McClane'a się nie obejdzie:P

Opublikowano

@drex1 bo Polska to kraj z kartonu a to zdarzenie pokazuje to jak w pigułce. To my sami zwykli ludzie utrzymujemy ten pierdolnik nie DZIĘKI procedurom ale WBREW NIM. Tak się dzieje zarówno w przypadku państwa jak i korpo. Procedury są debilne, bzdurne, odrealnione bo tworzą je ludzie po studiach, często z ZEROWYM doświadczeniem życiowym, a którzy dostali się do pracy bo mają odpowiedniego wujka. Tak jest wszędzie, ze wszystkim. Tutaj tylko dzięki najzwyklejszym ludziom na dole udało się złapać szpiega. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Suchy211 napisał(a):

Trump to geniusz albo debil. Jedno z tych dwóch JEST prawda. 

Nie ma czegos takiego :) 

Jest ta cieńka linia pomiedzy geiuszem a szaleńcem. 

Ale tutaj to wiadomo, że obecnie nie ma geniuszy w USA, przynajmniej z tego co mi wiadomo. Intelektualnie swiat jest troche zaniedbany. Takim ostatnim Amerykanskim geniuszem był
William J. Sidis. 
Z takich znanych to jeszcze, Oppenheimer, A. Nobel, Leonardo Da Vinci, Izaak Newton, ogólnie było ich mało. Natomaist sporo było ludzi ponadprzecietnie inteligentnych np mąż Marii Cure Skłodowskiej i nieco mniej, ale dalej bardzo inteligentnych np Einstein i Maria Cure Skłodowska.,

Także myśle, że albo ramy inteligencji sie obniżyły, albo po prostu troche kolorujesz :P 

Edytowane przez maxmaster027
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, drex1 napisał(a):

"Pięć godzin trwały przepychanki i gdyby nie upór szeregowych funkcjonariuszy, puściliby go wolno. Tak wyglądał wielki sukces naszych służb — podsumowuje nasz rozmówca."

Trochę słabo to wygląda, jak kacapy cos zmajstrują w wolne dni albo święta..... to bez Johna McClane'a się nie obejdzie:P

luz jakoś się połata teraz wojsko puszczą na lotniska w sumie mniej do pilnowania jak na kolei ;) Kosiniak i Kamysz może odtrąbić sukces 

2 godziny temu, hubio napisał(a):

@drex1 bo Polska to kraj z kartonu a to zdarzenie pokazuje to jak w pigułce. To my sami zwykli ludzie utrzymujemy ten pierdolnik nie DZIĘKI procedurom ale WBREW NIM. Tak się dzieje zarówno w przypadku państwa jak i korpo. Procedury są debilne, bzdurne, odrealnione bo tworzą je ludzie po studiach, często z ZEROWYM doświadczeniem życiowym, a którzy dostali się do pracy bo mają odpowiedniego wujka. Tak jest wszędzie, ze wszystkim. Tutaj tylko dzięki najzwyklejszym ludziom na dole udało się złapać szpiega. 

tak ale lepiej go wypuścić bo to Ukrainiec i co z nim poczniemy, skazać nie można, podobnie jak Ukrainkę od bombowych paczek bo ona "nie panimaju" albo "nie znaju" :)

5 godzin temu, hubio napisał(a):

Zapraszać na Radę POKOJU zbrodniarza ściganego przez MTK to na na to tylko mógł wpaść trumpek... :rotfl2:

@ITHardwareGPT może mnie coś ominęło, ale czy nadal Władimir Putin jest ścigany przez Międzynarodowy Trybunał Karny w Hadze i jest za nim wystawiony nakaz aresztowania?

analogicznie Netanjahu tyle że tu ten pseudotrybunał ugiął się pod naciskami i uchylił nakaz a warto wspomnieć że w 3 miesiące z jego rozkazu zginęło wiecej dzieci w Palestynie niż przez 15 lat wojowania Putina na Ukrainie, takie trybynały są dla przywódców  małych słabych krajów jak jakaś Serbia czy Kongo i to w zależności po czyjej stronie stoją 

Edytowane przez ptys
Opublikowano

:hahaha:

Znowu udaje, że nie umie czytać. Było, że by go wypuścili gdyby nie dobra postawa zwykłych policjantów, a nie że go wypuszczą. Oczywiście ani słowa "przepraszam" za wysryw na temat tego, że to niby to wcale nie ruski szpieg był, choć się okazuje, że oczywiście że najprawdopodobniej pracował dla rosji. 

:E

1 minutę temu, Kadajo napisał(a):

Trump geniuszem... xD

Musiałby być, żeby tak dobrze udawać debila. Wręcz zamiast Nobla dostałby spokojnie oskara. :D

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, VRman napisał(a):

Ja nie będę nikogo wyzywał od ruskich troli. Nie będę niczego zgłaszał moderacji, bo ta dała znać, że sobie tego nie życzy. Ale będę ośmieszał te nieudolne próby srania przez trola ruską propagandą tak długo, aż jakiś mod sam uzna "dobra, starczy". Poprzednio złapałem Ptysa na użyciu ruskiego wyrazu "palcy" zamiast palców, gdzie palcy nie występuje w języku polskim, ale występuje w.. co za niespodzianka! w ruskim.

No to teraz chciałem zauważyć jak ładnie nam tu trol nasrał ruską bzdurą na początku roku, bo tymczasem dziś.. tego się nikt nie spodziewał!

image.png.c981db64c8dd4b10ebbf82a8937cdf1d.png

Przy okazji - Ten "Ukrainiec" nie odwiedzał Ukrainy od 2021r. 

źródło: https://wiadomosci.onet.pl/kraj/kulisy-zatrzymania-na-lotnisku-ukrainca-z-zagluszarka-porazka-sluzb/jcfx452

Skuteczność takiego srania bzdurami wymyślonymi w trolowniach sterowanych z kremla jest niestety bardzo wysoka. Powinno się wprowadzić cyfrowy stan wojenny. RAZ nasrałeś ruskie bzdury - do pierdla na pół roku, choćbyś był Polakiem Patriotą, który zrobił to niechcący z własnej durnoty. 

Inaczej to skończymy jak Węgry, Słowacja czy USA teraz. Ruscy nam wybiorą konfederosję na rząd.

są Polacy w USA którzy tam po kilkadziesiąt lat mieszają i nadal mają Polskie obywatelstwo, zdaje się że ten Ukrainiec pomimo wizyt w Syrii i Libanie nie stał się nagle Arabem czy Ruskim tylko nadal jest Ukraińcem, ten przykład doskonale pokazuje jak bezradne i mierne sa nasze służby wywiadowacze że typa nie wychwycili jak wjeżdżał do Polski a więc nasi rządzacy powinni sie mocno zastanowić kogo wpuszczają do kraju aby nie narażać nas na działania dywersyjne i terrorystyczne, tym bardziej że w Ukrainu panuje duża korupcja i paszporty można kupować jak cukierki w sklepie tyle że odpowiednio drożej (zreszta to pokazały już ichnie panie jak robił wałki na 500+ z różnymi dokumnetami). W czasie wojny trup się ściele i podpiąć się pod tożsamość jakiegoś Ołeksandra, Maxyma czy innej Ołeny pewne nietrudno. Tak wprowadźmy cyfrową cenzurę aby tylko jedna słuszna narracja szła w świat a ludzi o odmiennych poglądach wsadzimy do paki, może wstapisz do organów ścigania mynystra żulka podobno tworzy jakieś specjane zespoły do ścigania mowy nienawiści wobec Ukraińców, choć jak tu generelnie przytaczam szeroko znane fakty z mainstremu.

12 minut temu, VRman napisał(a):

Znowu udaje, że nie umie czytać. Było, że by go wypuścili gdyby nie dobra postawa zwykłych policjantów, a nie że go wypuszczą. Oczywiście ani słowa "przepraszam" za wysryw na temat tego, że to niby to wcale nie ruski szpieg był, choć się okazuje, że oczywiście że najprawdopodobniej pracował dla rosji. 

:E

Musiałby być, żeby tak dobrze udawać debila. Wręcz zamiast Nobla dostałby spokojnie oskara. :D

wytrzyj mgłę z okularów nigdzie nie napisałem że go wypuścili, mogę się założyć że nie będzie wyroku skazującego 

Edytowane przez ptys
Opublikowano
4 godziny temu, VRman napisał(a):

Ja nie będę nikogo wyzywał od ruskich troli. Nie będę niczego zgłaszał moderacji, bo ta dała znać, że sobie tego nie życzy. Ale będę ośmieszał te nieudolne próby srania przez trola ruską propagandą tak długo, aż jakiś mod sam uzna "dobra, starczy". Poprzednio złapałem Ptysa na użyciu ruskiego wyrazu "palcy" zamiast palców, gdzie palcy nie występuje w języku polskim, ale występuje w.. co za niespodzianka! w ruskim.

Ronson, już to przerabialiśmy. Kolo ma polskie IP, od operatora, a nie VPN, więc fizycznie jest w Polsce. I powtórzę to, co pisałem wcześniej - mimo wszystko jest różnica między byciem botem piszącym z innego kraju na VPN-ach czy VPS-ach a człowiekiem, który po prostu charytatywnie łyka propagandę bez popity. Czy Ci się to podoba, czy nie.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

zgadzam się szacowny adminie co do ip i operatora :) kilka osób powinno mnie pamiętać z starego pclaba czy nawet tweak.pl, to czy moje wpisy to propaganda czy prawda przeanalizujemy po wojnie, pozdrawiam serdecznie 

Edytowane przez ptys
Opublikowano

@ptys

Popraw prompta stary, bo te wrzucanie dziesięciu wytycznych na raz trochę kiepsko wypada. 

- ani słowa o tym, że próbowałeś wyśmiewać rozsądne założenia, że jak coś wybucha w krajach UE to na 99% będzie to robota rusków. Próbowałeś manipulować, jakby to była błędna i nadużywana narracja, choć prawie zawsze chodzi o rusków, nawet tym razem ewidentnie gość nie pracował na zlecenie rządu Ukrainy. 

- odpisujesz na wytknięcie manipulacji ale nie piszesz ani litera na swoją obronę, po prostu zmieniasz temat. Jak zawsze. Jak każdy bot

- dodajesz oczywiście o tym, jaka to Ukraina jest skorumpowana. Zero związku z tematem. 100% związku z wytycznymi ruskich trolowni

- dalej oczywiście zarzuty do Ukraińcow o wyłudzanie 500+. (patrzy wyżej: zero... itd.)

- dalej coś o cenzurze i jedynie słusznej narracji. Po raz trzeci - zero związku z dyskusją, ale 100% z trolowniami ruskich. Oczywiście ulubiona, bo skuteczna i tu na forum, próba wciskania, ze ty tylko jesteś przeciwko jedynie słusznym narracjom. :E (sam jestem akurat, ale gdy mowa o prawdziwych kwestiach jedynie słusznych narracji, a nie sytuacji, gdy ktoś próbuje udawać ofiarę takiej narracji aby ukryć pro-ruskie manipulacje)

- dalej jeszcze coś o ściganiu za mowę nienawiści wobec ukraińców. :E

Jeszcze o tym, że Zelenski jest ćpun i że Polska prowokuje rosję, i że to wina NATO że ruscy zaatakowali Ukrainę zapomniałeś dodać, a byłoby odhaczone całe bingo. Cóż za zmarnowana okazja :E

2 minuty temu, tomcug napisał(a):

Ronson, już to przerabialiśmy. Kolo ma polskie IP, od operatora, a nie VPN, więc fizycznie jest w Polsce. I powtórzę to, co pisałem wcześniej - mimo wszystko jest różnica między byciem botem piszącym z innego kraju na VPN-ach czy VPS-ach a człowiekiem, który po prostu charytatywnie łyka propagandę bez popity. Czy Ci się to podoba, czy nie.

A to rusek nie może wyjechać? W Niemczech kilku rusków rozwaliło komuś samochód za flagę Ukrainy, choć mieszkają tam od dziecka. 

Zobacz co gość robi, jak pisze, co pisze. Zobacz na to, że pisze "kłaść palcy" zamiast palców, gdzie go złapałem na tym, że to słowo jest z języka rosyjskiego. Znasz kogoś kto mówi "nie kładź tam palcy!"? Ja nie :E

Zresztą zobacz na tego najnowszego posta chociażby (akapit wyżej napisałem o tym właśnie)

Jaki nie chcecie nic z tym robić, to luz. Przecież nie wołałem, nie raportowałem -  Pamiętam rozkazy jakie tu dropnął Enesik i nie zamierzam podpaść ;) 

Ale na serio mam nadzieję, że w końcu ktoś dostrzeże w jego aktywności to, co jest dla mnie i nie tylko bardzo, bardzo oczywiste. A jak nie - trudno. Mam polewkę z tego jak się wykłada raz za razem. Wtopę z użyciem słowa "rusofobia!" pamiętam do dziś jako 5 minut ciągłego śmiechu godnego najlepszych odcinków Family Guya, a śmiech to zdrowie :)

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, tomcug napisał(a):

Kolo ma polskie IP, od operatora, a nie VPN, więc fizycznie jest w Polsce.

To czy ma VPN i czy jest w Polsce tego nie wiesz. Nie można jednoznacznie stwierdzić czy ktoś używa VPN czy nie. Chyba że jedzie na jakiś publicznych i płatnych VPN. 

Edytowane przez Camis
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Holenderskie wojska opuszczają Grenlandię :rotfl2:

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/zolnierze-kraju-nato-opuszczaja-grenlandie-jest-oficjalny-komunikat/jmkjck3

Osrali zbroję.

1 minutę temu, tomcug napisał(a):

jest znikome moim zdaniem.

Ale nie zerowe, za kilka złotych można kupić proxy z Polskim IP od operatora. 

Edytowane przez Camis
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, VRman napisał(a):

@ptys

Popraw prompta stary, bo te wrzucanie dziesięciu wytycznych na raz trochę kiepsko wypada. 

- ani słowa o tym, że próbowałeś wyśmiewać rozsądne założenia, że jak coś wybucha w krajach UE to na 99% będzie to robota rusków. Próbowałeś manipulować, jakby to była błędna i nadużywana narracja, choć prawie zawsze chodzi o rusków, nawet tym razem ewidentnie gość nie pracował na zlecenie rządu Ukrainy. 

- odpisujesz na wytknięcie manipulacji ale nie piszesz ani litera na swoją obronę, po prostu zmieniasz temat. Jak zawsze. Jak każdy bot

- dodajesz oczywiście o tym, jaka to Ukraina jest skorumpowana. Zero związku z tematem. 100% związku z wytycznymi ruskich trolowni

- dalej oczywiście zarzuty do Ukraińcow o wyłudzanie 500+. (patrzy wyżej: zero... itd.)

- dalej coś o cenzurze i jedynie słusznej narracji. Po raz trzeci - zero związku z dyskusją, ale 100% z trolowniami ruskich. Oczywiście ulubiona, bo skuteczna i tu na forum, próba wciskania, ze ty tylko jesteś przeciwko jedynie słusznym narracjom. :E (sam jestem akurat, ale gdy mowa o prawdziwych kwestiach jedynie słusznych narracji, a nie sytuacji, gdy ktoś próbuje udawać ofiarę takiej narracji aby ukryć pro-ruskie manipulacje)

- dalej jeszcze coś o ściganiu za mowę nienawiści wobec ukraińców. :E

Jeszcze o tym, że Zelenski jest ćpun i że Polska prowokuje rosję, i że to wina NATO że ruscy zaatakowali Ukrainę zapomniałeś dodać, a byłoby odhaczone całe bingo. Cóż za zmarnowana okazja :E

A to rusek nie może wyjechać? W Niemczech kilku rusków rozwaliło komuś samochód za flagę Ukrainy, choć mieszkają tam od dziecka. 

Zobacz co gość robi, jak pisze, co pisze. Zobacz na to, że pisze "kłaść palcy" zamiast palców, gdzie go złapałem na tym, że to słowo jest z języka rosyjskiego. Znasz kogoś kto mówi "nie kładź tam palcy!"? Ja nie :E

Zresztą zobacz na tego najnowszego posta chociażby (akapit wyżej napisałem o tym właśnie)

Jaki nie chcecie nic z tym robić, to luz. Przecież nie wołałem, nie raportowałem -  Pamiętam rozkazy jakie tu dropnął Enesik i nie zamierzam podpaść ;) 

Ale na serio mam nadzieję, że w końcu ktoś dostrzeże w jego aktywności to, co jest dla mnie i nie tylko bardzo, bardzo oczywiste. A jak nie - trudno. Mam polewkę z tego jak się wykłada raz za razem. Wtopę z użyciem słowa "rusofobia!" pamiętam do dziś jako 5 minut ciągłego śmiechu godnego najlepszych odcinków Family Guya, a śmiech to zdrowie :)

a w Niemczech kilku Ukraińców próbowało Polakowi odciać rękę za patriotyczny tatuaż, toć to gosi od ruskich bo tamci skasowali auto a w Ukrainu  gdyby nie łut szcześcia ubili by naszego krajana, ale dalej byś szedłw zaparte jaki to nasz bratni naród a patrzac w historię to wiecej nas dzieli jak łączy, jesteś śmieszny w tej swojej proukraińskiej naracji i ta tęsknota za  cenzurę, żenada 

https://www.facebook.com/oczamistrazaka998/posts/️-ukraińcy-chcieli-odciąć-rękę-polakowi-za-patriotyczne-tatuaże-wyszli-na-wolnoś/1308993187249714/

Edytowane przez ptys
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, ptys napisał(a):

ubili by

@tomcug

Czy palcy, to, i następne zdołają Cię przekonać? Sorry za ping, więcej nie będę, tylko teraz tym dowalił zaraz po naszej dyskusji i pomyślałem, że zawołam póki gorące :lol2:

Oczywiście chodzi o to, że "ubili" to słowo używane przez rosjan tak jak u nas się mówi "zabili". 

Gość jest takim Polakiem jakim ja kandydatem na austronautę :E

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Camis napisał(a):

Holenderskie wojska opuszczają Grenlandię :rotfl2:

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/zolnierze-kraju-nato-opuszczaja-grenlandie-jest-oficjalny-komunikat/jmkjck3

Osrali zbroję.

Ale nie zerowe, za kilka złotych można kupić proxy z Polskim IP od operatora. 

z Grenlandii Niemcy też wycofują swoją "dywizję" a jeszcze niespełna 2 tygodnie temu jak pisałem że gwarancje  bezpieczeństwa składane Załeńskiemu przez helmutów, brytoli i żabojadów są warte tyle co papier toaletowy to by mnie tu zjedli, niestety kolejny raz miałem racje, Trump tak tupnął nożką ze z Bramy Brandenburskiej się tynk posypał i kundelki pochopwały się po norach a oni na Ukrainę chcą się wybierać, te durne akcje pokazują jak są słabi, bez żadnej sprawczości

zapytaj lwa młodej lewicy Gordona za co i z kim poleciał z PClaba jeszcze przed konfliktem na Ukrainie 

Edytowane przez ptys
Opublikowano
4 godziny temu, Crew 900 napisał(a):

To jest dopiero klub dla bogaczy. 3,63 miliarda złotych za 3 letnie członkostwo. Jeszcze ta nazwa Rada Pokoju :D

Albo ten gość odleciał już nie wiadomo gdzie a ze względu na wiek jest to możliwe. Ma 80 lat. Albo jest głupszy niż ustawa przewiduje. Albo chce ośmieszyć wszystkie duże międzynarodowe organizacje, traktaty i sojusze w tym NATO. Co i rusz kąsa ten sojusz z różnej strony.

Opublikowano
11 minut temu, ptys napisał(a):

a w Niemczech kilku Ukraińców próbowało Polakowi odciać rękę za patriotyczny tatuaż,

Szczerze? Nie znam okoliczności sprawy, ale mi to wygląda na jakieś porachunki. On kierowca. Oni w firmie transportowej. Albo poszło na drodze o coś albo ktoś obiecał, że coś przeszmugluje i wziął kasę i nie dotrzymał słowa, albo pomyłka. Ale z pewnością nie chodziło o tatuaż. To oczywiście wyłącznie moja teza absolutnie niczym nie poparta oprócz logiki i doświadczenia życiowego. Nie chce mi się wierzyć, że pobili go wyłącznie z powodu tatuażu i nic wcześniej między nimi nie było.

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, ptys napisał(a):

zapytaj lwa młodej lewicy Gordona za co i z kim poleciał z PClaba jeszcze przed konfliktem na Ukrainie 

Pisałem ci już:

1) nie jestem z lewicy, a już na pewno za stary jestem na młodą lewice.

2) nie mam zielonego pojęcia kim jesteś. 

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano

Nawet w komentarzach na facebooku wspominają że nie ma żadnych informacji w prasie ani nic więcej prócz słów na temat tego zdarzenia w Niemczech a zbiórka usunięta.

Co do Gordona to pisał że głosował na trzecią nogę i chyba Sawickiego a oni nie maja nic wspólnego z lewicą. 

• Thanks 1
  • Upvote 1