Skocz do zawartości

AMD ZEN 3 (SERIA RYZEN 5xxx / SOCKET AM4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Phoenix. napisał(a):

bezkosztowo jak kots ma ram juz

ja bym powiedział że jak się nei będzie spieszył, to po sprzedaży wszystkiego jeszcze mu zostanie ;)

7800xd nowy z pl 1250, alie 1100

płyty na b650 za 500-600zl raczej nie będzie brał, choć można, wsparcie raczej to samo... to już jak kto chce, woli, potrzebuje...

i tyle 

Opublikowano

Płyta główna to Gigabyte B450 Aorus Elite (jeszcze Ryzen 2600 na niej siedział, pewnie zbyt wiele za nią nie wezmę :D) natomiast chłodzenie Fortis 3. Co do chłodzenia to zakładam, że też przydałaby się zmiana gdyby miał wpaść 7800x3d. 

Ogólnie jak waszym zdaniem wygląda taki pomysł na poczekanie na Zen6 bez ładowania się w 9800x3d?

Opublikowano

jeden rabin powie tak, drugi powie tak

To ty musisz wiedzieć czy ci to jest do szczęścia potrzebne

ja bym zmienił, bo miałbym nowe, szybsze, pachnące i z gwarancją właściwie bez żadnych kosztów, a może i zostanie na kebaba. 5800x3d wiecznie kosmicznych pieniędzy kosztować nie będzie..

drugi powie, zawsze będzie kosztować swoje, zawsze zdążysz sprzedać

działa ? działa.. jest szybki ? jest , więc..

skoro się wahasz to może w ogóle tego nie potrzebujesz, przy zen6 też powiesz że szkoda kasy, styka ci to co jest , czekam na zen 7

nie ma złotego środka

Opublikowano
2 godziny temu, freshcie napisał(a):

Płyta główna to Gigabyte B450 Aorus Elite (jeszcze Ryzen 2600 na niej siedział, pewnie zbyt wiele za nią nie wezmę :D) natomiast chłodzenie Fortis 3. Co do chłodzenia to zakładam, że też przydałaby się zmiana gdyby miał wpaść 7800x3d. 

Ogólnie jak waszym zdaniem wygląda taki pomysł na poczekanie na Zen6 bez ładowania się w 9800x3d?

Nie czekałbym, brałbym 9800X3D. 

Opublikowano (edytowane)

Kupiłem ostatnio Ryzena 5500 na strzale xkomu za 249 zł. Wystawiłem na vinted 349 bez większych nadziei, że się sprzeda za tyle. 10 minut i sprzedane.

newFile-1.thumb.jpg.c17a606a0449a6f6c5a3358851030b63.jpg

Chwilę wcześniej wpadła propozycja na 315 zeta i nawet rozważałem czy nie dać 325 zł, ale tylko cofnąłem się do wiadomości a tam info, że sprzedane.

Edytowane przez Pentium D
Opublikowano
2 minuty temu, lukadd napisał(a):

@MarcoSimone Jakie podatki? 8:E

Tu się nie ma co śmiać, Pentium wychodzi na ludzi, wystarczy popatrzeć jakimi sprzętami dziś obraca tu 14900k, tam 14700k, za rogiem bestia 9800X3d itd. Wyrobił się chłop, nawet GPU ma całkiem dzisiejsze bo 9070XT.

@Yedi oświeć Towarzystwo 😎

Opublikowano
8 minut temu, Send1N napisał(a):

Na vinted nie ma prowizji od sprzedaży

To nawet nie o prowizje chodzi a dostęp do wielu rynków zbytu. Lokalnie czy zwykłe allegro czy OLX nie mają podjazdu do vinted. Przydałoby się lepsze segregowanie ofert bo często ciężko jest coś znaleźć, ale chyba idzie ku dobremu bo w ostatniej aktualizacji apki dodali przewijanie w podgladzie zdjęć z ogłoszenia bez potrzeby wchodzenia w nie.

Ryzen 5500 jedzie na Słowację. Od początku roku na vinted siedzę a już 18 transakcji ogółem i oceny same 5.0. Jakie deale tam się robi to wie każdy kto śledzi co robię.

• Like 1