Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"By sharing knowledge and experience, we have been able to create high-quality production together."

Przecież nie można im tego odmówić. O ile PC port ma pewne potknięcia to finalnie gra ogólnie jest bardzo dobra ;)

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Pewne potknięcia... no powiem Ci, że dość delikatnie to ująłeś :D Mnie ten stuttering doprowadzał do szału i wybijał z immersji :/  Fajnie, że będzie kolejna część odnowiona ale byłoby miło, jakby nauczyli się na błędach i poprawili się szczególnie w warstwie technicznej.

Niby nadzieja umiera ostatnia ale ja niezbyt na to liczę, obstawiam że zarówno kolejny remake jakiegoś Silent Hilla jak i ta ich najnowsza gra nie będą pozbawione typowych dla tego studia (oraz silnika UE) niedoskonałości i problemów. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Nie wiadomo czy to będzie kolejna część, ale patrząc na dorobek gatunkowy Bloobera to coś z pogranicza horroru się nasuwa.

No i latał po necie concept art z SH3.

Edytowane przez Necronom
Opublikowano (edytowane)

Grzegorz Wątroba (Okiem Deva) twierdzi, że stutter w grach na UE 5 to tylko brak wiedzy developerów. I gdyby Blooberzy zatrudnili go do optymalizacji, to naprawiłby im to, chyba, że błędy powstały na zbyt wczesnym etapie produkcji i na błędnym projekcie oparto całą produkcję.

Jednocześnie, wg niego produkcje robione na UE 5.5 (czyli te, które teraz są na wczesnych etapach produkcji) mają mieć dużo mniejszy problem z szarpaniem.

Edytowane przez tgolik
Opublikowano (edytowane)

Ja męczący? Ty za to pasywny i obojętny "bo u Ciebie działa".

Tak, trzeba o tym wspominać bo ktoś wyda na to pieniądze a tu się okaże, że na logo startowym gry ta sypie się z errorem. Trzeba ludzi uświadamiać, że te śmierdzące lenie z Bloobera mają to gdzieś i nadal mimo wielu miesięcy problem nie naprawiony dla wielu osób.

Boli podwójnie bo sam remake jest wybitny ale technicznie jak to w ich poprzednich grach już sieczka.

Edytowane przez caleb59
  • Upvote 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
21 godzin temu, MrKetiw napisał(a):

Ta gra to must have !

Dopiero teraz udało mi się ograć i potwierdzam, świetnie zrobiony remake, naprawdę oddaje ducha oryginału, a i jako nowa, oddzielna produkcja się broni. Trochę problemów z działaniem ma, klatki okazjonalnie spadają, trochę też za dużo walki, pod koniec już byłem znużony rozwalaniem łbów tym potworom. Ale generalnie świetna gra. I dość długa, co się ceni.

• Like 1
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

3 godziny temu, caleb59 napisał(a):

Spieszę powiadomić, że Silent Hill 2 Remake specyficznie z goga nie sypie się przy pierwszym uruchomieniu i kompilacji shaderów.

Ciekawe z czego to wynika.