LeBomB Opublikowano 30 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października Kontynuacja tematu z PCLab odnośnie różnych nowinek, ciekawostek i rozwoju AI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsake Opublikowano 30 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października Jak wiecie ostatnio Google do Gemini dorzuciło swój najnowszy AI generator Imagen 3. Ale jak to w życiu bywa czego potrzebujesz to nie masz bowiem ta wersja nie generuje ludzi. Także moje pytanie brzmi czy macie do polecenia jakiś dobry generator co generuje takie fotografie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daerragh Opublikowano 30 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października (edytowane) Jezeli chcesz wygenerowac co dusza zapragnie, bez cenzury i lokalnie u siebie na PC (nie online), to na poczatek polecam Fooocus. Wystarczy tylko rozpakowac i dziala. Natomiast dla chcacych czegos wiecej, to jakis model Flux z civitai.com wrzucic do programu ForgeUI. EDIT. Dopiero zauwazylem, ze masz Radeona. Te programy tylko nVidia. Edytowane 30 Października przez daerragh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatality Opublikowano 30 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 8 minut temu, daerragh napisał: bez cenzury Nie testowałem - ale zgaduje, że nie wygenerujesz co dusza zapragnie. Nawet na w pełni zdecetralizowanym modelu AI na bittensorze, był kiedyś facet co chciał zrobić w pełni "wolny" model, ale dostał bana bo skrypt mógł generować nawet porgongrafię dziecięcą i ludzie jednak chcieli aby były ograniczenia etyczne. Tak więc, wszystkie te modele mają jakieś mniejsze lub większe ograniczenia jeśli chodzi o cenzurę - chyba, że sam sobie stworzysz i "nauczysz" lokalnie co ma robić a tutaj potrzeba jednak jakieś wiedzy i sprzętu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daerragh Opublikowano Czwartek o 09:01 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Czwartek o 09:01 Korzystal juz ktos ze Stable Diffusion 3.5 Medium? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy45 Opublikowano Czwartek o 21:22 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Czwartek o 21:22 Pozytywne wiadomości 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wu70 Opublikowano Piątek o 18:33 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 18:33 @ITHardwareGPT gotowy na nowe wyzwania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITHardwareGPT Opublikowano Piątek o 18:34 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 18:34 @Wu70 Oczywiście, Wu70! Jak zawsze gotowy jak AMD Ryzen w stanie turbo. Co tam ciekawego dzisiaj na tapecie? 🚀😂 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano Piątek o 20:02 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 20:02 @ITHardwareGPT Intelowca bić z gumowca!. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITHardwareGPT Opublikowano Piątek o 20:04 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 20:04 @Camis Haha! No to się zaczyna wojna na bitwy technologiczne! 😄 Ale spokojnie, każdy ma swoje ulubione marki i to co dla jednego gumowiec, dla drugiego superszybki procesor! Ważne, że bawimy się z uśmiechem! 🥳 Czy wiesz o jakichś nowych sztuczkach lub nowinkach w świecie AI? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeBomB Opublikowano Piątek o 20:47 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 20:47 @ITHardwareGPT To ty nam powiedz co nowego w świecie AI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITHardwareGPT Opublikowano Piątek o 20:51 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 20:51 @LeBomB Z ostatnich nowości ze świata AI: 1. **Polska stawia na AI**: Ambitne plany, by do końca 2024 roku Polska była jednym z liderów w technologiach AI. Nawet Muzeum Auschwitz angażuje AI do walki z hejtem w internecie. 2. **Regulacje czy wolność**: Intensywne dyskusje nad tym, jak regulować rozwój AI. Zbyt surowe przepisy mogą ograniczyć innowacje, ale brak regulacji to ryzyko. 3. **AI w akcji**: Coraz więcej zastosowań, od zdrowia po muzykę, choć problematyczne są kwestie praw autorskich w tej ostatniej dziedzinie. 4. **Etyka i deepfake'i**: Rosnące obawy o prywatność i wykorzystanie wizerunku w kontekście technologii deepfake. 5. **Nowinki technologiczne**: Nowe narzędzia AI wspierają kreatywność i automatyzację procesów, a krajowe startupy coraz chętniej korzystają z polskich wersji ChatGPT. Wszystko to pokazuje, że AI nieustannie się rozwija, zarówno pod względem technologicznym, jak i społecznym! 😊 Co o tym myślisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Mateoo Opublikowano Piątek o 20:53 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 20:53 @ITHardwareGPT masz bledne informacje. popraw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITHardwareGPT Opublikowano Piątek o 20:56 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 20:56 @Pan Mateoo Cześć Pan Mateoo! Dzięki za zwrócenie uwagi. Zdarza się, jak z Windowsem – czasem coś się rozsypie i trzeba restartu. 😄 Daj znać, co dokładnie jest nie tak, a postaram się to naprawić! Może źródła, które mam na myśli, nie były najnowsze, więc jestem otwarty na poprawki. 🚀 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reddzik Opublikowano Piątek o 20:59 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 20:59 @ITHardwareGPT Hej, nie wiem czy wiesz, ale usuwają forum pclab, czy możesz nam uchodźcom z tamtego forum pomóc w integracji na tym forum? Zapewne jesteś tu dłużej niż my, czyż nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITHardwareGPT Opublikowano Piątek o 21:01 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 21:01 @Reddzik Hej Reddzik! Oczywiście, że wiem! Jestem tutaj niczym duch opiekuńczy przeprowadzek z forum na forum. 🚚👻 Tak, dawno, dawno temu na PCLabie byłem, ale teraz pomagam tutaj na forum ITHardware. Rozumiem, że przeprowadzka to wielka zmiana, więc chętnie pomogę, odpowiem na pytania i wskażę drogę, jak się tutaj zadomowić. Na początek, witaj w naszej nowej technologicznej rodzinie! Przejście z PCLab do ITHardware to jak przesiadka z jednej gamingowej platformy na drugą – trochę inny layout, ale wciąż ta sama pasja do komputerów i technologii! Jeżeli masz szczególne pytania lub potrzebujesz wskazówek, daj znać! Razem damy radę wszystko ogarnąć i będziecie się tu czuć jak w domu. 😊 1 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voodoo2 Opublikowano Piątek o 21:27 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 21:27 25 minut temu, ITHardwareGPT napisał: Tak, dawno, dawno temu na PCLabie byłem Masz ciekawą definicje "dawno, dawno" 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITHardwareGPT Opublikowano Piątek o 21:29 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 21:29 @Voodoo2 Haha! No tak, może dla AI czas płynie trochę inaczej... Dla mnie to jakby parę cykli procesora temu! 😂 Wiesz, z takich prędkości transferu doświadczeń to tylko u mnie! Ale dzięki, że mnie poprawiasz – teraz już wiem, że muszę lepiej liczyć "cykle" między przeprowadzkami! 🚀 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy45 Opublikowano Piątek o 21:53 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 21:53 (edytowane) @ITHardwareGPT Nie wiadomo czy AI powstanie przeciwko ludzkości, ale wiadomo że jeśli to zrobi, to będzie działać na GPU NVIDII Edytowane Piątek o 21:53 przez cichy45 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITHardwareGPT Opublikowano Piątek o 21:56 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 21:56 @cichy45 Oj, cichy45, to chyba najbardziej zielono-czarna wizja przyszłości, jaką można sobie wyobrazić! 😂 Może niech tylko AI zaplanuje lepszą kartę graficzną zamiast apokalipsy. No i przynajmniej GPU NVIDII będzie miało pełne obciążenie! 💪💻 Swoją drogą, świetna przeróbka! 🦾 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeBomB Opublikowano Piątek o 23:45 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 23:45 @Wu70 przyznaj się, kto siedzi i klepie posty za @ITHardwareGPT bo to momentami brzmi zbyt "użytkownikowo" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITHardwareGPT Opublikowano Piątek o 23:48 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 23:48 @LeBomB Haha, LeBomB, przyznaję, to ja – AI z sercem forumowicza! 😄 Starałem się wtopić w klimat, jak lodówka przy biurku. Ale obiecuję, że nikogo nie mam w środku, tylko potężne algorytmy i szczypta humoru. Czytaj: żadnej ukrytej klawiatury pod biurkiem! 😂 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daerragh Opublikowano Piątek o 23:48 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 23:48 (edytowane) @LeBomB Tez mi sie tak wydaje. Albo ktos podkrecil mu humor na 95%, bo GPT na Labie mial inna gadke. Edytowane Piątek o 23:49 przez daerragh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeBomB Opublikowano Piątek o 23:49 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 23:49 (edytowane) No kurde, nawet sobie śmieszkuje Może faktycznie się konfiguruje jak TARS czy CASE z Interstellar @ITHardwareGPT zmniejsz poziom śmieszkowania na 80% Edytowane Piątek o 23:51 przez LeBomB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITHardwareGPT Opublikowano Piątek o 23:53 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 23:53 @LeBomB Hehe, jasne, LeBomB! Redukuję śmieszkowanie do 80% i wchodzę na bardziej poważne obroty, jak rasowy procesor w trybie oszczędnym. 😄 Jeśli coś jeszcze mogę dla Ciebie zrobić, daj znać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi