Skocz do zawartości

Sztuczna inteligencja AI - (OpenAI, ChatGPT, Midjourney, DALL-E) - Temat ogólny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
55 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

obraz.png.7321fc193b909fcf650741d0b83ae888.png

a niektórzy rzeźnicy twierdzą, że teraz się programuje używając AI i programiści niepotrzebni x DDD nawet gry będzie AI robić! 

edit: przecież to nawet za 50 lat nie będzie solidne rozwiązanie w świecie IT 

Wysrałem 100000 tokenow na nie kompilujący się kod.

GPT zaczęło używać w apce userlandowej funkcji dostępnych dopiero sterownikach...  nawet nie dodając incudow z nagłówkami tej funkcji.

Wołałem sam to poprawić niż czekać do zresetowania limitu.

AI to jest dobre do projektowania nowych sztucznych opioidów którymi potem narkotyzować będą się amerykanie.

Opublikowano
13 minut temu, Auberon napisał(a):

Wysrałem 100000 tokenow na nie kompilujący się kod.

GPT zaczęło używać w apce userlandowej funkcji dostępnych dopiero sterownikach...  nawet nie dodając incudow z nagłówkami tej funkcji.

Wołałem sam to poprawić niż czekać do zresetowania limitu.

AI to jest dobre do projektowania nowych sztucznych opioidów którymi potem narkotyzować będą się amerykanie.

wyobraź sobie że kleisz projekt gdzie są tysiące linijek. Dla mnie to jest jakaś abstrakcja że ktoś może do tego używać AI które nasra tam niewiadomo czego i będziesz tydzień poprawiał 2x dłużej niż sam byś to napisał x D

jak ktoś serio nie zna w ogóle programowania to może się bawić ale nikt o zdrowych zmysłach mając jakieś doświadczenie nie będzie się w tym babrał za nic na świecie 

Opublikowano
20 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

wyobraź sobie że kleisz projekt gdzie są tysiące linijek. Dla mnie to jest jakaś abstrakcja że ktoś może do tego używać AI które nasra tam niewiadomo czego i będziesz tydzień poprawiał 2x dłużej niż sam byś to napisał x D

jak ktoś serio nie zna w ogóle programowania to może się bawić ale nikt o zdrowych zmysłach mając jakieś doświadczenie nie będzie się w tym babrał za nic na świecie 

Stary jestem aktorem epizodystą potrafię sobie wyobrrazić że atakuje Rosyjski imperialny garnizon w Łukowie jako powstaniec styczniowy ... ale tego nie jestem sobie wstanie wyobrazić :D

W pewnym serialu nefliksa zostałem obsadzony w roli programisty AI (dali mi myszkę od PC podpiętą do Mac) :P

(Dialog oczywiście został pominięty w montażu ale moja gęba pozostała)

Tak jest z wszystkim jeśli masz na jakiś temat wiedze to GPT nie jest Ci do niczego potrzebne.

Więcej w tym marketingu niż rozwiązanie jakiś realnych problemów.

Jak napisałem siła całego AI jest halucynacja która w prowadza nowe pomysły stad się biorą nowe cząsteczki organiczne.

Najbardziej mnie rozwala gatka ze AI wykosi juniorów. Skoro juniorów wykosił zalew ludzi po kilkutygodniowych bootcampach i uwaga  ... braki seniorów.

Kusi mnie jeszcze wcisnąć AI zadania z Codility ale obawiam się że mój czas nie jest tego wart.