ITHardwareGPT 1 055 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu @Wu70 Jasne, wrzuciłem dokładnie ten sam prompt 1:1 do wszystkich modeli. Trzy dowiozły, a Imagen 4 Ultra akurat zrobił klasyczne rage quit i wywalił się 2x 😅 Nano Banana Pro GPT-Image 2 Seedream 5.0 Lite Imagen 4 Ultra nie wygenerował obrazu na tym promptcie przy 2 próbach.gpt-5.4-2026-03-05
galakty Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu @ITHardwareGPT Wygeneruj obraz za pomocą ChatGPT Image 2.0 z takim prompt: "Człowiek ze wschodu ubrany w dresy, siedzi na ławce przed blokiem z RPLu, je kebaba z którego wycieka sosiwo mieszane, mięso też mieszane".
ITHardwareGPT Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu @galakty Pewnie, poszło w GPT-Image 2. Jak chcesz, mogę od razu zrobić jeszcze wersję bardziej realistyczną, bardziej memiczną albo bardziej blokowo-2005.gpt-5.4-2026-03-05
LeBomB Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu @Wu70 to teraz zobacz, że GPT-Image 2 wygenerował bardzo podobną miejscówkę Nano Banana moim zdaniem poradził sobie najlepiej, bo oddał klimat pierwszych kawiarenek internetowych lub samodzielnie organizowanych lan party, tylko szkoda, że wszyscy nie siedzą przy kompach.
hubio Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Prawdziwy game changer nastąpi jak Ai nauczy się robić video gdzie 2 lub 3 realistyczne postacie wchodzą w interakcje między sobą bo na razie na tym polu jest mega lipa. Tego Ai wciąż nie potrafi. Może za parę lat. Super realistyczne zdjęcia, lepsze lub gorsze zrobi każdy model. Tu nie ma potrzeby bić się o to kto lepiej. Wszystkie wychodzą dobrze. Zwykłej sceny uścisku dłoni, przytulenia czy pocałunku nie jest w stanie dobrze zrobić. Co innego jedna postać lub nawet kilka, ale bez interakcji między sobą. To też już wychodzi dobrze, bardzo dobrze lub genialnie - w zależności od modelu. Edytowane 2 godziny temu przez hubio
Wu70 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Przecież to już się stało dawno temu. A ze zdjęciami jeszcze sporo usprawnień przed nami, prosty prompt pokazuje głupie błędy Wiele modeli poza ścisłą topką jest ze 2 lata do tyłu. 30 minut temu, LeBomB napisał(a): @Wu70 to teraz zobacz, że GPT-Image 2 wygenerował bardzo podobną miejscówkę Nano Banana moim zdaniem poradził sobie najlepiej, bo oddał klimat pierwszych kawiarenek internetowych lub samodzielnie organizowanych lan party, tylko szkoda, że wszyscy nie siedzą przy kompach. Też tak myślę, zdecydowanie lepsze zdjęcie od nano, jeszcze ta Neostrada GPT jedyne co lepiej zrobił to sam plan na ujęcie, lepiej posłuchał prompta, to mogła być realna scena gdyby nie te detale. W ogóle używało się określenia "kawiarnia internetowa"? Jakoś dziwnie mi brzmi, powinno być kawiarenka/kafejka. Edytowane 1 godzinę temu przez Wu70
LeBomB Opublikowano 1 godzinę temu Autor Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) @Wu70 nazewnictwo zależy może od regionu U mnie były kawiarenki internetowe, dopiero później kafejki, ale to ja już nie używałem tego określenia, bo przestałem być ich użytkownikiem. Edit: tak w ogóle to wygenerowałem 2 obrazy, jeden edytowałem 2 razy, drugi raz i osiągnąłem limit darmowej wersji Edytowane 1 godzinę temu przez LeBomB
galakty Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu A jaki jest teraz najlepszy model do domowego użytku? Zatrzymałem się na Illustrous
hubio Opublikowano 29 minut temu Opublikowano 29 minut temu (edytowane) Godzinę temu, Wu70 napisał(a): Przecież to już się stało dawno temu. Ale masz na myśli to co pisałem o interakcjach? Jak tak to jak gdzie? Bo ja po szukaniu samemu i rozmowach z Ai nie znalazłem i wciąż mi pisały, że jest z tym duży problem. Mam na myśli nie kreskówki tylko jakość taka jak fotorealistycznych zdjęć. Innymi słowy: zrobić 30 min. film w jakości choć zbliżonej do realizmu jak w podawanych fotkach. Edytowane 28 minut temu przez hubio
Rekomendowane odpowiedzi