CzerwonyJohn 70 Opublikowano 24 Marca Opublikowano 24 Marca W dniu 23.03.2025 o 18:14, leven napisał(a): Pite w piątek Nie siadaj bo jeszcze formata zrobisz i nie będziesz tego pamiętał.Piłeś nie siadaj do kompa jak i do fury. 1
leven 538 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca "Microsoft testuje nowe rozwiązania w systemie Windows 11, które mogą zainteresować użytkowników śledzących rozwój technologii systemów plików. Najnowsza kompilacja Insider Preview Build 27823 przynosi zaawansowaną funkcję formatowania, system plików ReFS, która może mieć znaczenie dla osób zarządzających dużymi zbiorami danych." https://www.purepc.pl/windows-11-wprowadza-obsluge-systemu-plikow-refs-z-maksymalnym-rozmiarem-woluminu-do-35-petabajtow Wczoraj wleciała ta aktualizacja do Insidera Kurde ten Insider, którego aktualnie mam bardzo dobrze działa
galakty 3 312 Opublikowano 29 Marca Opublikowano 29 Marca Wyczuwam znikające pliki.... Ja siedzę na 24H2 już, poza jednym błędem ze sterownikiem dźwięku (dźwięk działał) to w sumie nic się nie działo.
Isharoth 597 Opublikowano 29 Marca Opublikowano 29 Marca (edytowane) NTFS jest już stary i wolny. Ale nie sądzę że ReFS wiele zmieni w przypadku tej drugiej cechy. Nie widzę sensu ani korzyści pchania się w ReFS na desktopach. Z drugiej strony widzę potrzebę porzucenia NTFS. Eh, szkoda że nie ma większej dowolności w wyborze systemu plików, jak to jest na Linuxie. Btrfs byłby spoko. Edytowane 29 Marca przez Isharoth
MarioDee 22 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca No i nadal nie potrafi zainstalować tej aktualizacji KB5053656, wyskakuje błąd 0x800f081f przy instalowaniu.
Tomek1623 266 Opublikowano 2 Kwietnia Opublikowano 2 Kwietnia Chciałbym sobie wyciągnąć na pulpit skrót do właczania/wyłączania HDRu, jest taka opcja w ogóle?
Tomek1623 266 Opublikowano 2 Kwietnia Opublikowano 2 Kwietnia (edytowane) Wiem o skrótach klawiatury, ale nie interesują mnie one w tym wypadku. Są sytuacje gdy nie siedzę przy biurku u nie mam dostępu do klawiatury, chciałbym mieć możliwość włączenia go z pulpitu myszką, bez przeklikiwania sie do ustawień w systemie. Na pulpicie mam podobne skrypty do przełączania pulpitów, chciałbym coś takiego do HDRu. Edytowane 2 Kwietnia przez Tomek1623
ODIN85 3 501 Opublikowano 2 Kwietnia Opublikowano 2 Kwietnia Przecież to są 3 kliknięcia myszką. O jedno więcej gdybyś miał taki skrót Znaczy tak jest na 10. Na 11 to utrudnili?
Pan Mateoo 447 Opublikowano 2 Kwietnia Opublikowano 2 Kwietnia https://github.com/res2k/HDRTray Sprobuj tego?
j4z 938 Opublikowano 2 Kwietnia Opublikowano 2 Kwietnia 2 godziny temu, ODIN85 napisał(a): Znaczy tak jest na 10. Na 11 to utrudnili? Toć na screenie, który dałeś, jest W11.
ODIN85 3 501 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia No tak ale na Win10 wygląda to tak Ppm na pulpicie 1click Ustawienia ekrenu 1click Włącz Hdr 1click
ket_rab 227 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia (edytowane) Jest już 26200.5518 Edytowane 4 Kwietnia przez ket_rab
Pan Mateoo 447 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia Nie ma to jak wrocic po godzinie, wybudzić tego idiote (windows 11) i nagle komputer sie resetuje 2 razy
LeBomB 2 053 Opublikowano 6 Kwietnia Autor Opublikowano 6 Kwietnia @Pan Mateoo jednorazowy błąd czy miałeś już wcześniej?
LeBomB 2 053 Opublikowano 7 Kwietnia Autor Opublikowano 7 Kwietnia @Pan Mateoo Próbowałeś powiększyć plik hibernacji?
Pan Mateoo 447 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia Wlasciwie to go pomniejszylem najpierw wylaczajac hibernacje a potem wlaczajac ponownie Zajmowal z 30gb+ a mam malo pamieci Planuje go formatować ale jakoś zniecheca mnie config wszystkiego od nowa mimo iz wiekszosc mam na innych dyskach to i tak appdaty i inne syfy a tez nie wiem czy nie spieprze czegos przy tym ...Kiedyś bede sie chwalil ze pozbylem sie tego systemu... kwestia czasu
LeBomB 2 053 Opublikowano 7 Kwietnia Autor Opublikowano 7 Kwietnia To w zasadzie masz odpowiedź. Mniej niż 20 GB na dysku systemowym zaburza stabilność działania niektórych funkcji. Ja bym się przesiadł po prostu na większy dysk robiąc klon tego co jest.
Pan Mateoo 447 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia Nie bede klonował tego syfu. Specjalnie zasmiecam i nie dbam co gdzie instaluje tylko wrzucam na smietnik znaczy system. Obejrze poradnik formatu zeby nie spieprzyc nic i pozegnam sie z tym badziewem. Myslalem nad linuxem ale chwile jeszcze zostane na fresh windows. Mój system jest zbyt niestabilny od lat
galakty 3 312 Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia Doprowadzić Windowsa do niestabilności to też trzeba mieć talent Ja mam system od może 8 lat, jeszcze W10 tam siedział 1
zakk87 83 Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia Ja też mam od pierwszych dev prev windows 10, przeżył z 5 lub 6 zmian configów. A najlepsze jest to, że to był upgrade z windows 7
Send1N 4 162 Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia (edytowane) Jak już o uśpieniu/hibernacji mowa to ja miałem taki problem na win11 24H2 że usypiałem pc przed pójściem spać, budzę się a ten normalnie działa wybudzony i zauważyłem że działo się to regularnie po kilku godzinach od uśpienia, kombinowałem z różnymi ustawieniami, powyłączałem nawet ręcznie w dosłownie każdym urządzeniu w menedżerze urządzeń opcję "zezwalaj temu urządzeniu na wznawianie pracy komputera" oczywiście opcja "zezwalaj na wznawianie pracy według czasomierza" też była wyłączona w opcjach zasilania, nawet założyłem temat tu na forum bo już nie miałem pomysłu... Tydzień temu zainstalowałem sobie na czysto win 10 21H2 lot enterprise LTSC i ani razu nie wybudził mi się sam mimo że mam ustawione w biosie wybudzanie przez usb i w żadnym urządzeniu nie wyłączyłem opcji "zezwalaj na wznawianie pracy komputera" link do tematu Edytowane 8 Kwietnia przez Send1N
Rekomendowane odpowiedzi