zozolek 317 Opublikowano Czwartek o 17:00 Opublikowano Czwartek o 17:00 3 godziny temu, Dominix napisał(a): Wyglada jak gra na mobilkę 😁 1 1
galakty 3 475 Opublikowano Czwartek o 17:29 Opublikowano Czwartek o 17:29 1 godzinę temu, m@rcinpl napisał(a): Poniżej 10nm to bym nie szedł. Ale to moje zdanie. Jak masz miejsce na porządny rig to tak... Jak ktoś montuje do biurka albo słabego stelaża to 5NM to max. Miałem 12NM i myślałem że pół mieszkania mi rozwali jak wjeżdżałem na tarkę 1 1 1
galakty 3 475 Opublikowano Czwartek o 18:33 Opublikowano Czwartek o 18:33 Nie wiem co zmienili, ale spróbowałem kilku autek i jest dużo, dużo lepiej 1
Dominix 418 Opublikowano Czwartek o 19:27 Opublikowano Czwartek o 19:27 Ja juz kilka kolek tym SF 25 zrobilem i calikiem spoko sie jedzie, podobnie do F1 od codies ale chcialem sobie te daily wysigi pojechac to nie moge bo na simgridzie error wyskakuje a mam juz tam konto
raul_ole 155 Opublikowano Czwartek o 20:16 Opublikowano Czwartek o 20:16 Podoba mi się, fajne jest lambo gt2, M4 gt3, F1. Fajnie się jeździ
zozolek 317 Opublikowano Czwartek o 20:19 Opublikowano Czwartek o 20:19 To ma multi być kozak a nie jazda po pustym torze.
DITMD 803 Opublikowano Czwartek o 21:59 Opublikowano Czwartek o 21:59 7 godzin temu, piet napisał(a): Mam 2 tyg. zaplanowanego urlopu na przerwę świąteczną. Nie chciałbym już tracić już czasu na podłączanie antycznego g27. Pytanie czy Moza R5 zapewni jakiś fun w Evo i Rally( o ile zdążą załatać obsługę kierownic w grudniu dla Rally)? Niedawno kupiłem R5 bundle i jak dla mnie jest git. Grałem w masę gier i w każdej świetnie czuć wszystkie efekty. To moja pierwsza baza i kierownica, a te 5.5 Nm w R5 to dla mnie aż zanadto. Mój pierwszy wjazd w drzewo i byłem w szoku, jak mocno to telepie.
maras2574 914 Opublikowano Piątek o 01:27 Opublikowano Piątek o 01:27 Polecam F40 w manualu na Nordschleife, to jest rzeźnia, coś pięknego 1
maras2574 914 Opublikowano Piątek o 02:49 Opublikowano Piątek o 02:49 Kuźwa SF-25 dali, a SF1000 jeszcze nie kompatybilna, wyświetlacz martwy
raul_ole 155 Opublikowano Piątek o 05:25 Opublikowano Piątek o 05:25 7 godzin temu, DITMD napisał(a): Niedawno kupiłem R5 bundle i jak dla mnie jest git. Grałem w masę gier i w każdej świetnie czuć wszystkie efekty. To moja pierwsza baza i kierownica, a te 5.5 Nm w R5 to dla mnie aż zanadto. Mój pierwszy wjazd w drzewo i byłem w szoku, jak mocno to telepie. To prawda. Mam dd pro 5 nm. Niektórzy na prawdę przesadzają. W RBR chcę urwać ręce
MaxxGroo 34 Opublikowano Piątek o 06:49 Opublikowano Piątek o 06:49 (edytowane) 5nm urwać ręce xddddd Najsłabsze marketowe wkrętarki akumulatorowe mają 10nm 5nm To jest lekko większa siła niż ta, z jaką śrubę śrubokrętem dokrecasz. 5nm DD jest tak małym krokiem do przodu, że lepiej zostać na paskowej kierownicy, niż do takiej dopłacać. Rozumiem, że dla was metr to też wartość relatywna, a 5 metrów to tak dużo, że ohoho. Edytowane Piątek o 06:52 przez MaxxGroo 2 1
galakty 3 475 Opublikowano Piątek o 07:39 Opublikowano Piątek o 07:39 9 godzin temu, DITMD napisał(a): te 5.5 Nm w R5 to dla mnie aż zanadto. Mój pierwszy wjazd w drzewo i byłem w szoku, jak mocno to telepie Oj chłopaku.... To nie wiem co byś miał z rękami jakbyś poszedł na prawdziwego riga. Jeździłem na bazie 25NM i mi rąk nie wyrwało, a Ciebie 5.5NM sponiewiera? 49 minut temu, MaxxGroo napisał(a): 5nm urwać ręce xddddd Najsłabsze marketowe wkrętarki akumulatorowe mają 10nm 5nm To jest lekko większa siła niż ta, z jaką śrubę śrubokrętem dokrecasz. 5nm DD jest tak małym krokiem do przodu, że lepiej zostać na paskowej kierownicy, niż do takiej dopłacać. Rozumiem, że dla was metr to też wartość relatywna, a 5 metrów to tak dużo, że ohoho. R9 to minimum, nawet patrząc na cenę to R5 jest totalnie nieopłacalna, bo kółko jest słabe i trzeba od razu wymienić, pedały też słabe. 4 godziny temu, maras2574 napisał(a): Kuźwa SF-25 dali, a SF1000 jeszcze nie kompatybilna, wyświetlacz martwy EVO i LMU niestety nie wspierają dobrze Thrustmastera... W AMS2, iRacing czy nawet Raceroom działa mi kiera od GT3 i widzę kiedy zmieniać biegi, w LMU i EVO nope 1
Dominix 418 Opublikowano Piątek o 08:00 Opublikowano Piątek o 08:00 Do sf25 to trzeba mieć inżyniera na boku co mówi jak robić i jakie mapy ustawiać. Chciałem zrobić outlap i hotlap to się z ersu wysralem w połowie okrążenia na cota xd. A potem nie wiem jak regenerować na kolejnym Sprawdzaliscie te daily na simgrid? Można by się kiedyś ustawić na jakiś wyścig
galakty 3 475 Opublikowano Piątek o 08:05 Opublikowano Piątek o 08:05 4 minuty temu, Dominix napisał(a): Do sf25 to trzeba mieć inżyniera na boku co mówi jak robić i jakie mapy ustawiać. Jakoś w LMU na HY dają radę bez inżyniera Ale fakt, nie dość że masz mapy silnika to jeszcze performance mode.
Dominix 418 Opublikowano Piątek o 10:22 Opublikowano Piątek o 10:22 Może wersja 1.0, gdzieś za rok jak wyjdzie 1
galakty 3 475 Opublikowano Piątek o 10:38 Opublikowano Piątek o 10:38 Ale po co? Niech najpierw zrobią to co obiecali, a potem biorą za pierdoły. 3 godziny temu, Dominix napisał(a): Sprawdzaliscie te daily na simgrid? Można by się kiedyś ustawić na jakiś wyścig A to tam nie ma multiplayer wbudowanego? Ja bym chętnie pojeździł, nawet zwykłe practice bez wyścigu.
Dominix 418 Opublikowano Piątek o 12:49 Opublikowano Piątek o 12:49 Jest, ale te daily sa bardziej ogarnięte
galakty 3 475 Opublikowano Piątek o 13:26 Opublikowano Piątek o 13:26 36 minut temu, Dominix napisał(a): Jest, ale te daily sa bardziej ogarnięte Zagrałem własnie GR Academy i jest git
hajapackage 19 Opublikowano Piątek o 14:11 Opublikowano Piątek o 14:11 (edytowane) Niektórzy to nie wiedzą już, czy chcą symulować zachowanie kierownicy samochodu, czy budować drogą elektryczną siłownie :E. W większości cywilnych samochodów rzadko kiedy wychodzimy ponad 4Nm (!). Niestety gry nas nauczyły jazdy z ciągłą dużą siłą, której się opieramy. Jest to oczywiście przyjemne i dostarcza dużo informacji, póki mięśnie wyrabiają. W praktyce nie ma to wiele wspólnego z rzeczywistością (w przypadku samochodów cywilnych nawet ustawionych w tryb sport performance itd). No i tutaj pytanie - chcemy symulować GT3, GT4, F1, czy może po prostu pojeździć i30n, czy Golfem R, czy M4? W przypadku tych pierwszych rzeczywiście warto rozważyć mocne bazy, bo nie ma mowy o symulacji pełnego zakresu pracy tych układów kierowniczych na bazach typu 5Nm. To są bardzo bezpośrednie napędy kierownicze generujące duże siły i wymagające od kierowcy tężyzny fizycznej. W przypadku tych drugich są to często elektryczne przekładnie kierownicze lub hybrydowe (elektryczno hydrauliczne), gdzie siły rzędu 8-9Nm to występują tylko u fanów simracingu :E. Niestety zakup bazy to jedno, a konfiguracja to drugie. NIE MA gotowych ustawień. Także odpowiadając na pytanie jaką bazę kupić należy zadać pytanie - czym chcesz jeździć? Faktycznie zakup mozy 9Nm jest dosyć bezpieczny, bo pozwoli już na bardzo dużo. Ja korzystam z R5 i do moich celów wystarcza. Zakupiłem tę grę ze względu na obietnice świeżego skanu Nordschleife i bardzo dokładnej fizyki. Zależy mi na jak najwierniejszej symulacji, bo wybieram się na ten tor za jakiś czas w świecie fizycznym. Póki co przejechałem się i30N i A110S, i jestem pod wrażeniem. Może i mają pół roku opóźnienia, ale dowieźli. Misha też potwierdza, że skan jest mega dokładny. No można by rzecz - WRESZCIE. Niestety nie mogę dłużej pojeździć, bo jak na złość dostałem jakiegoś zapalenia oka :E. Edytowane Piątek o 14:13 przez hajapackage 3
galakty 3 475 Opublikowano Piątek o 14:16 Opublikowano Piątek o 14:16 Nie wiem co zrobili w 0.4 ale znowu nabrałem ochoty na jeżdżenie i morda się cieszy Te daily wyścigi to złoto, na razie tylko GR ograłem dwukrotnie, ale na pewno spróbuję MX-5, GT4 i GT2. 1
maras2574 914 Opublikowano Piątek o 15:01 Opublikowano Piątek o 15:01 4 godziny temu, galakty napisał(a): Ale po co? Bo nie ogarniam ustawień po angielsku ? A jest tego trochę. W nocy chyba z dwie godziny się męczyłem żeby SF1000 skonfigurować 4 godziny temu, galakty napisał(a): nawet zwykłe practice bez wyścigu. Jeździłem, nawet wszyscy normalnie jeździli
galakty 3 475 Opublikowano Piątek o 15:03 Opublikowano Piątek o 15:03 1 minutę temu, maras2574 napisał(a): Bo nie ogarniam ustawień po angielsku ? Współczuję... Tu masz ściągę - https://www.briankoponen.com/assetto-corsa-evo-thrustmaster-tx-t300-settings/ 1
maras2574 914 Opublikowano Piątek o 15:08 Opublikowano Piątek o 15:08 56 minut temu, hajapackage napisał(a): Misha też potwierdza, że skan jest mega dokładny. A gość jest "etatowym" kierowcą na Nordzie
DITMD 803 Opublikowano Piątek o 15:09 Opublikowano Piątek o 15:09 7 godzin temu, galakty napisał(a): Oj chłopaku.... To nie wiem co byś miał z rękami jakbyś poszedł na prawdziwego riga. Jeździłem na bazie 25NM i mi rąk nie wyrwało, a Ciebie 5.5NM sponiewiera? R9 to minimum, nawet patrząc na cenę to R5 jest totalnie nieopłacalna, bo kółko jest słabe i trzeba od razu wymienić, pedały też słabe. EVO i LMU niestety nie wspierają dobrze Thrustmastera... W AMS2, iRacing czy nawet Raceroom działa mi kiera od GT3 i widzę kiedy zmieniać biegi, w LMU i EVO nope R5 to dla mnie idealny entry level. Dopiero wchodzę w temat simracingu i nie ma sensu wydawać od razu nie wiadomo jakich pieniędzy na coś, co może mi nawet nie podpasować. R5 mnie nie sponiewierało, po prostu pozytywnie zaskoczyło. Z czasem pewnie zrobię upgrade na coś mocniejszego, ale na razie to, co mam, w pełni mi wystarcza. 1
Rekomendowane odpowiedzi