Skocz do zawartości

Obudowa do 4080S i AiO 360 do 1000pln

aureumchaos

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, 

Szukam i szukam i znalesc nie moge... W kazdej ktos cos napisal, ze zle jest. Teraz mam Mastercase H500P Mesh ktora jest ogromna... 

W budzie bedzie 4080s (tu chciabym miec miejsce na ten przeklety plonacy przewod, 190mm wys CPU?), AiO corsair h150 i 360 na gore. Szyba musi byc i wiatraki w zestawie, moga byc swiecace, idealnie pod aura sync lub icue corsaira...

Jedyne co znalazlem to 

https://www.x-kom.pl/p/466184-obudowa-do-komputera-asus-tuf-gaming-gt501-black.html

lub

https://www.x-kom.pl/p/1172259-obudowa-do-komputera-be-quiet-shadow-base-800-fx-black.html

i corsair:

https://www.x-kom.pl/p/1233808-obudowa-do-komputera-corsair-6500x-black.html ale ta moze byc za szeroka na moje male biurko... 

Jakie macie obudowy pod taka karte?

No wyglada nie najgorzej, zastanwiam sie jak wyglada zagiecie kabla do 4080S bo nie chce katowych zamiennikow. W obecnej budzie mam max cpu wys 190 i po zagieciu kabla do karty wedlug instrukcji wyszlo mi 5mm luzu tylko do szyby zeby nie naciskala. A ten brak resetu bardzo przeszkadza? W sumie nie pamietam kiedy musialme go uzyc u siebie ale by sie przydal. Wiatraki ciche??? Da sie podlaczyc pod plyte zeby sterowac oswietleniem przez np gigabyte fusion?

Marudze troche jak stara baba na rynku... Wyglad tej NZXT srednio mi sie podoba... Generlanie switaleka uzywam bo teraz mam tak wszystko zaprogramowane ze jak karta osiaga 55C to komp, klawa i reszta zmienia kolr na czerwony.. jak jest w idlu to jest zielony xD I parze tez jak latwo to zrobic w nowej budzie bedzie.. najwygodniej w corsair bo mam juz sterownik od AiO... Cos wybrac bedzie trzeba... 

Myslalem, ze wybr obudowy to bedzie najprostrza rzecz... Teraz mam wielka obudowe bo chcialem miec przewiewna bo wtedy jest ciszej bo chlodniej a komp stoi w salonie. Ale jest ogromna i pomyslalem ze nowy PC moze troche mniejszy wlasnie. @DarkeVo u Ciebie to fajnie wyglada. Nie jestem mistrzem ukladania kabli i szybko trace cierpliwosc do nich. Jak zobaczylem ceny witrakow corsaira ktore moge podlaczyc pod obecny commander z AiO (tylko 3 niestey moge) to grubo jest... Z drugiej strony obudowy corsaira tez drogie z wyzszej polki z fabrycznymi wiatrakami... Podoba mi sie ze w obecnej kolor RGB zmienia sie wtraz z temperatura GPU... Wiem, wiem, stray i glupi juz jestem xD 

Też mam pc w salonie i mimo tego że też już nie należę do najmłodszych bo rocznik 85, to teraz chciałem mieć taką obudowę na która będzie mi się mile patrzało. Co prawda tanio nie było bo obudowa jak i dodatkowo wentyle phanteks d30 tanie nie były ale kupiłem raz a dobrze. Teraz myślę o zmianie aio ale nie chce mi się już wydawać ok tys na chłodzenie🙆 chyba że mi coś odbije🫣😆

A powiedz mi bo ja chce miec karte bez risera czyli w poziomie, to jak sa wiatraki na dole to jak podporke pod karte dac? Ten moj 4080 TUF OC to kobyła jest... 

I czy jest jakies oprogramownaie do RGB gdzie mozna np zmieniac kolor jak zmienia sie temp rdzenianp w karcie?

Edytowane przez aureumchaos

To już wszystko zależy od programu płyty głównej a co do zmieniania koloru od temperatury to raczej tylko procesora. Te karty nie są jakieś gorące strasznie. Możesz dokupić sam jakaś podpórke. Ja dostałem taką z obudowa do przykręcona przez płytę główną i dobrze sobie radzi z moją 4080

20240908_080505.jpg

No ja mam podporke od asusa do karty ale to jest taka stojaca ze musie sie oprzec na czyms na dole.. hmmm... Karta wiem ze nie jest goraca ale teraz w ICUE moge ustawic ze zmiana koloru jest od 50 jerst kolor zielony an przy 60 czerwony i tak samo w oprogramowaniu do karty w asus aura... No mam zagwozdke bo ta obudowa lian li evo rgb ładna jest... 

Ja przy swoim nowym to jednak lece w Cube obudowę, ale nie będe lansować sie kolorami polece technicznie bez RGB za to dobra jakość i dobre firmy. 
Maszyna do pracy nie do wyglądu co po paru latach będzie sie sypać.

Na oku mam taką obudowę może tobie też sie spodoba.
https://pl.thermaltake.com/core-x9.html

A jak jednak chcesz mieć wiszące mobo tradycyjnie to taki tower też fajny
https://pl.thermaltake.com/level-20-ht-chassis.html

Edytowane przez Quassar