Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

To mnie zaintrygowało, w końcu coś gdzie nie mam wrażenia, że 20 razy grałem w coś podobnego

A co do tego

To ja już wiem kto decydował o modelu jazdy w GTA V bo ten tutaj ewidentnie ssie jeszcze bardziej :E

Edytowane przez Kris194
  • Like 1
Opublikowano
20 minut temu, Reddzik napisał(a):

Za DG Remaster :kupa: :niegrzeczny::sciana::cenzura:   Przeszedłem gierkę, ale ten remaster nie jest nikomu potrzebny

A ja się mega cieszę:yuppie: Ograłem ją tylko raz na premierę (26.04.2019r.) Po 6 latach bardzo chętnie do niej wrócę. Uwielbiam post-apo i zombiaki, więc dla mnie Day1:cool:

Opublikowano

Saros jakiś dziwny - facet bohaterem? bez różowych włosów ? w grze Sony ?

4 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

Poczekaj na datę premiery Gta to się zrobią luzy:E

Ale to będzie kicha. Leję na GTA bo to symulator nudy a jak ogłoszą datę premiery to będą ze 3 miesiące pustki w kalendarzu.

• Haha 1
Opublikowano
12 godzin temu, kanon7 napisał(a):

Jak już pytasz o DLSS, to opinie (recenzje) były takie:

"najnowsza wersja upscalingu NVIDII może poważnie namieszać"
"grafika jest porównywalnej jakości co rozdzielczość natywna"

"DLSS 2.0 faktycznie daje radę - wzrost wydajności jest ogromny, a jakość obrazu na tyle dobra, że miejscami trudno odróżnić poszczególne tryby od rozdzielczości natywnej. Oby tylko przybywało gier z jego obsługą."

A to akurat była nadmierna ekscytacja dlss. Ta technika ma problemy, które są nierozwiązane do dziś, ale stale je poprawiają np. ghosting. I też się to wiąże z aktualizacjami za które odpowiadają developerzy gier, a nie nvidia (która dostarcza nową wersję, ale to developer ją musi zaktualizować). Dlatego dziś kupę gier ma dalej stary dlss czy fsr. Pssr brakuje do dlss, ale ten zarzut jest imo nietrafiony. Za kiepską implementację dlss czy fsr się pałuje developerów i za kiepskie pss4 też ich należy pałować.

A mnie jako gracza w sumie kompletnie nie interesuje implementacja tego tylko wynik końcowy, który widzę na ekranie. Albo jest dobry albo nie. W przypadku konsoli ciężko też mówić o porównaniu do obrazu natywnego bo taka sytuacja nastąpi tylko wtedy gdy gra ma natywne 4k i 4k z pssr, ale np. z większą ilością klatek. A na takim pro gry, które otrzymały aktualizację działają z reguły w 1200-1900p gdzie jak nie ma pssr to i tak jest checboard, który też powoduje utratę jakości, żeby dać sygnał 4k. 

• Upvote 1
Opublikowano
W dniu 13.02.2025 o 00:29, Henryk Nowak napisał(a):

Sprawdziłem na szybko jakie sztosy 1st party zapowiedziało Sony i to jest żart ;) Posiadanie PS5 już naprawdę nie ma sensu jeśli jednocześnie ma się w miarę dobry pc. 

Posiadanie ps5 jako konsoli do grania to nie żart, tylko takie ***** jak ty myślą że konsola to tylko exy. Sony sprzedało 96mnl gier na swoją konsole z czego exy to tylko ok 12mln. Także dopuść do siebie myśl że konsola to nie tylko sprzęt do exow, a do grania ;) 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, michaelius33 napisał(a):

Nowy CEO chyba zabrał się za porządki po Concordowe :E

https://www.videogameschronicle.com/news/playstation-says-its-planning-to-release-more-family-games-like-astro-bot/

jest jakaś nadzieja jeszcze dla Sony

To ja chyba nawet wiem jak to wyglądało.

Nowy prezes pierwszego dnia

vSmKh0.gif

:E

“It’s remarkable that a very small team is able to deliver a game that is so big, it’s really become a great game in itself, and it’s become a celebration of everything PlayStation at this point.”

W tym nie ma nic niezwykłego, wytrawni gracze mówią o tym od 10 lat ale korpo potrzebuje przepalić najpierw setki milionów $ i zmarnować niemal dekadę żeby cokolwiek zrozumieć...

Edytowane przez Kris194
  • Like 1
Opublikowano
W dniu 13.02.2025 o 11:15, Phoenix. napisał(a):

Posiadanie ps5 jako konsoli do grania to nie żart, tylko takie **** jak ty myślą że konsola to tylko exy. Sony sprzedało 96mnl gier na swoją konsole z czego exy to tylko ok 12mln. Także dopuść do siebie myśl że konsola to nie tylko sprzęt do exow, a do grania ;) 

Musisz być strasznie niedowartościowanym i smutnym gościem, żeby wyzywać ludzi od tłuków. 

Dopuszczam, że konsola to przestarzały złom do grania. Nie mówiąc już o tym, że ps5 pro to żart, bo pssr działa jakby był w wersji beta. I nie, nie hejtuję nie wiedząc jak to wygląda w rzeczywistości, mam zarówno PS5 slim (dla dzieci) jak i pro. 

Może bym bronił sensu grania na PS5 jakbym zarabiał minimalną krajową. Jeśli ktoś ma trochę pieniędzy to po co ma grać na złomie, jak te same gry są na pc? A dobry pc to nie jest sprzęt dla bogaczy, ryzena 5700x kupiłem za 750zł, 4060ti super używkę na gwarancji wyrwałem za 3200zł, reszta bebechów około 2500 (teoretycznie, bo np ja przełożyłem dyski, zasilacz i wykorzystałem starą obudowę) i gra się w o wiele lepszej jakości. Skalowane 1920p to nie jest to czego oczekuję na dużym tv. Tak samo komfort z gry w 100fps i więcej jest zupełnie inny już niż przy graniu w 60fps. Więc nie, nie jestem tłukiem. Po prostu nie chce dziadować na słabym, przestarzałym sprzęcie, który odpala gry w niskiej jakości. 

A tylko dodam, że Sony przez lata przyzwyczaiło graczy do mocarnych exów, więc moje rozczarowanie spadkiem formy PlayStation jest uzasadnione. Nie tylko moje, na neogafie w wątku o state of play jest od groma głosów krytyki. Zresztą nie bez powodu pc przeżywa renesans. 

W dniu 13.02.2025 o 13:21, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

Nie oczekiwalem niczego od State Of Play, a i tak sie zawiodlem. :hmm:

Bo nie pokazali nic ciekawego. 

• Like 1
Opublikowano

Zapomnieliście wspomnieć, że na PS5 Sony robi największą kasę kiedykolwiek.