Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, ryba napisał(a):

Dlatego nigdy nie bylem konsolowcem w pelni i zmiana standardu 24/30 na 40FPS niczego nie naprawia.

Tu nie trzeba być konsolowcem. Między 30 a 40fps jest spora różnica w jakości odbioru gry, nagle nie ma takiego badziewia jakie mamy w trybie 30fps, ten tryb 40fps jest w porządku i nie twierdzę, że jest lepiej niż 60/120/144fps ale to nadal jest lepiej niż 30, i z 40 nie jest tak "daleko" do 60fps, już nie ma takiej przepaści, a w trybie 40fps zazwyczaj gramy w jakości z trybu jakości, a jak wiadomo tryb wydajnościowy często jest mocniej obcięty z rozdzielczości jak i z detali. 

Dla kogoś kto gra na konsoli to jest bardzo dobry tryb, nawet na PC ujdzie granie w takim "trybie" grałem tak mając słabą kartę graficzną. 

• Upvote 1
Opublikowano

@Reddzik Z racji, ze jako jedyny z nielicznych umiesz normalnie cos napisac, to rowniez normalnie odpisze: tryb 40FPS jest ponizej mojego progu uzytkowania, ledwo akceptuje 60FPS i traktuje to jako niezbedne minimum do zaakceptowania. Gdyby bylo duzo fajnych gier z mozliwoscia 120FPS (a nie 70-90), to bym myslal o zmianie, moze nawet na OLEDa zeby sobie wpisac w sygnaturke :E

Opublikowano

Ja nie mam zamiaru Ciebie przekabacić, że masz grać w 40fps, ale była też mowa o tym, że 40fps to jest takie jakby zbawienie dla trybu 30fps, zawsze lepiej mieć możliwość grania w 40fps, bo 40>30 i przejście na 60 nie zrobi takiego dużego WOW jak z trybu 30, jest różnica, ale mniejsza. Taki kolega @ODIN85 z tego co pisał grywa na konsoli w 30fps, więc zapewne jakby miał możliwość w tych grach włączyć 40fps to by pewnie grał, czyż nie?:E

A OLED to raczej nie dla trybu 40fps, a bardziej dla jakości + HDR się kupuje, 120hz w takich monitorach w takiej cenie to raczej powinna być norma. Ja nie wchodzę w dyskusję o OLEDzie, bo jedyny OLED jaki mam to Switch OLED:wariat:

• Upvote 1
Opublikowano

No i o tym była mowa m.in. w tym wątku. O innych zaletach Oleda, bo tego trybu przecież nie ma przymusu używać. No, ale jak się czyta po łebkach, albo celowo robi syf "w imię zasad", to tak się później kończy - bezsensownym spamem na kilka stron. 

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
21 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

A kto jest źródłem tego artykułu? Bo ChatGP podaje, że od 2008 MS zwolnił 61 tysięcy pracowników, a Sony 34 tysiące. Ja bardziej wierzę AI, które analizuje info online przed wypluciem odpowiedzi, niż stażyście piszącemu tego newsa bez podania źródeł i po to, aby w komentarzach wywołać wojenkę i mieć kliki.

Edytowane przez @MUZ
Opublikowano

Do monitora 27 cali 2560 x 1440 120Hz w górę i gier typu seria God of War,Tekken,Mortal Kombat,Street Fighter,Formula 1 starczy Playstation 5 Slim czy lepiej iść w Playstation 5 Pro?

Opublikowano (edytowane)

Jakie fajne tytuły polecacie na PS5 -> Podzielony/wspólny ekran, dwa pady / dwóch graczy przy jednym ekranie?
FIFA wiem  :E a co innego? 

Edytowane przez kanon7
Opublikowano
Godzinę temu, KajtekF1 napisał(a):

Do monitora 27 cali 2560 x 1440 120Hz w górę i gier typu seria God of War,Tekken,Mortal Kombat,Street Fighter,Formula 1 starczy Playstation 5 Slim czy lepiej iść w Playstation 5 Pro?

Do konsoli to tylko Oled, a nie jakiś pseudo monitorek 🤣🫢

Opublikowano
14 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Do konsoli to tylko Oled, a nie jakiś pseudo monitorek 🤣🫢

Jak nie ma miejsca na drugi telewizor w pokoju to musi być monitor,zresztą monitory oledowe też są na rynku.

Opublikowano

Mam konsole pod tv podłączoną i miałem chwilę pod monitor ale rozmiar ekranu robi tak dużą różnicę, że monitorka pod konsole nie polecę. Już lepiej tani, a duży tv. No ale jak nie masz miejsca to rozumiem. Może chociaż 32 cale się zmieszczą ? 

• Upvote 2
Opublikowano
2 godziny temu, KajtekF1 napisał(a):

Bo tak to juz jest z tymi fapiarzami do oledow, pytasz o slimka czy pro, a Ci z TV wyskakuja :E Slim, pro nie polecam (zmienilem fata na pro i nie bylo to rozsadne)

Opublikowano
7 godzin temu, KajtekF1 napisał(a):

Jak znajdziesz poniżej 3000zł Pro to Pro:E

Opublikowano (edytowane)

@KajtekF1 Ja bym mimo wszystko bral zwyklego plejaka w dobrej cenie. Wiele przeciekow wskazuje na to ze w 2027 roku zawita PS6, wiec moim zdaniem lepiej wziac podstawke w dobrej cenie, ograc exy ktorych jest doslownie kilka, a kase odkladac na PS6. Gry ktore wymieniles na bazowym modelu beda dzialac i wygladac spoko :) Za jakies 3500zl - 3700zl zlozysz wydajniejszego w grach PC na 9060XT i 5700x, wiec oplacalnosc PRO jest bardzo dyskusyjna.

Edytowane przez RTXnietylko4060tiUSER
Opublikowano

@KajtekF1Jeśli ma służyć jako jedyny sprzęt do grania to Pro. Tylko Pro dostanie wielką aktualizację polepszająca upscaling w przyszłym roku i tylko Pro ma szansę na 60fps w GTA6.

PS6 moim zdaniem wyjdzie w 2028.

Co do monitor oled vs tv oled to weź pod uwagę, że obecne oledowe tv od 55 cali w górę święcą o wiele wiele mocniej w hdr niż najlepszy oledowy monitor, więc jak chcesz wykorzystać potencjał Pro to TV będzie lepszym wyborem.

Opublikowano (edytowane)

Konsola PS5, pad DualSense oraz PlayStation Portal w edycji 30th Anniversary będą ponownie do kupienia w ograniczonej liczbie

Spoiler

Edytowane przez Shad
Opublikowano (edytowane)
22 godziny temu, kanon7 napisał(a):

:rotfl2: :rotfl2: :rotfl2:

Wersja PC została już zapowiedziana? Nie, więc o co ha?

Poza tym, Pro ma większe szanse na 60fps w GTA6 niż ten twój PC z sygnaturki :D 

Edytowane przez @MUZ