@TheMr. Tutaj byłbym ostrożny już przypadek Gabriela Janowskiego pokazał jak łatwo można komuś coś dosypać i później go zniszczyć i ośmieszyć, ale jeżeli zrobił taką akcję z własnej inicjatywy i woli to czyn jak najbardziej do potępienia i taka osoba nie powinna być posłem, Wipler skompromitował się z własnej winy
Przygotowałem zestaw z 9800X3D i 4080 Super. Pozostałe komponenty dobrałem głównie pod kątem estetyki – zależy mi na utrzymaniu białej kolorystyki całego zestawu. Sprawdziłem ich osiągi i są b. dobre, jednak jeśli istnieją lepsze opcje w podobnym przedziale cenowym, rozważę ewentualne korekty. Proszę przede wszystkim o ocenę zestawu. Może coś jest do dup* i warto zmienić? A może warto czekać na serię 5X od nVidii, zakładając, że model 5060/5070 będzie oferowany w podobnej cenie jak obecna 4080 Super?
CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D
GPU: Gigabyte GeForce RTX 4080 SUPER Aero OC 16GB
Chłodzenie: XPG Levante X 360
Obudowa: XPG INVADER X (biała)
Płyta: ASUS TUF GAMING X670E-PLUS
RAM: ADATA XPG Lancer Blade, DDR5, 32 GB, 6000MHz, CL30 (białe)
Dysk: GOODRAM 2TB M.2 PCIe Gen4 NVMe PX700
Zasilacz: XPG Core Reactor II 850W 80 Plus Gold (biały)
Alternatywnie, mogę rozważyć zmianę płyty na ASUS TUF GAMING B650-PLUS WIFI i chłodzenie na Arctic Liquid Freezer III.
Dziękować!
Kupiłem
Przeskanuję, a potem postaram się zapisać co najmniej połowę tego dysku kopiując foldery ze zdjęciami i plikami gier. Mój recertyfikowany WD 80GB (800JB) z tego co pamiętam) wytrzymał dłużej niż nowy więc może ten też długo pożyje.
Ten sprzedawca sprzedał też biorczo kilka odnowionych przez producenta dysków, które miały uszkodzone sektory. Uczciwie napisał jaki jest problem, ale to wskazuje na to, ze część z nich szybko przestaje prawidłowo działać.
Oczywiście, można zarządzać wszystkimi podświetlanymi elementami z poziomu OSD monitora i aplikacji. Przycisk on/off znajduje się po prawej stornie ekranu (można wyłączyć podświetlanie), kontroler menu OSD znajduje się na środku obudowy, "od dołu".
Rekomendowane odpowiedzi