Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dlaczego PS5 Pro ma dostęp do PSSR a nie ma go PS5 któremu by się to przydało bardziej ?
Powiem wam czemu, bo by się okazało ze Pro jest jeszcze bardziej bezwartościową zabawka i skokiem na kasę. ;)

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

@Kadajo na Beyond3D teoretyzowano że jeżeli ten dedykowany układ ML w PS5 Pro jest fejkiem to PSSR prawdopodobnie działa na CU które, jeżeli pochodzi z RDNA3 to posiada Dual Issue którego nie ma zwykłe PS5. W dużym skrócie, PS5 nie byłoby w stanie tego uruchomić w zadowalającej jakości/wydajności.

Edytowane przez damiank
Opublikowano (edytowane)

@Kadajo

Uczą się od najlepszych. Dobrze obserwują Pana Kurteczkę i jego politykę. Wysoka cena, ucięta przepustowość pamięci, bo za rogiem PS6, ekskluzywna technologia PSSR, 45% na niebieskich słupkach (jeszcze nie zielonych), w rzeczywistosci 30%. I cyk, sprawdza się. Sprzedaż idzie.

Edytowane przez DżonyBi
  • Like 1
  • Confused 1
Opublikowano
8 minut temu, Kadajo napisał(a):

Dlaczego PS5 Pro ma dostęp do PSSR a nie ma go PS5 któremu by się to przydało bardziej ?
Powiem wam czemu, bo by się okazało ze Pro jest jeszcze bardziej bezwartościową zabawka i skokiem na kasę. ;)

Z tego samego powodu co FG tylko na kartach 40xx.

Opublikowano
20 minut temu, Reddzik napisał(a):

467183016_974929701330868_2214846130947259853_n.thumb.jpg.43ac307f7e8d785f7bd3d29b1f29af01.jpg

Czy tylko mnie zastanawia co poszło nie tak, że sprzęt który z założenia miał służyć do grania na zasadzie „wkładam płytę i gram” (wiem wiem, w PS5 Pro trochę nie na miejscu (; ) teraz sprowadza się do jakichś dziwnych kompromisów graficznych i zastanawiania się czy lepiej trochę lepsza grafika czy więcej FPS. 

• Like 1
Opublikowano

Gdzie te TLOU 3? Ponad 4 lata z PS5 i wciąż żadnej nowej gry od ND.

55 minut temu, DżonyBi napisał(a):

@Kadajo

Uczą się od najlepszych. Dobrze obserwują Pana Kurteczkę i jego politykę. Wysoka cena, ucięta przepustowość pamięci, bo za rogiem PS6, ekskluzywna technologia PSSR, 45% na niebieskich słupkach (jeszcze nie zielonych), w rzeczywistosci 30%. I cyk, sprawdza się. Sprzedaż idzie.

+ brak konkurencji i się panoszą.

Opublikowano
Godzinę temu, voltq napisał(a):

Ta skalpery myśleli że zrobią biznes życia a tutaj kuku , chętnych brak , w sklepach konsola dostępna normalnie od ręki 

a mogli posłuchać prezesa Sony -  kwota, jaką trzeba przeznaczyć na zakup mocniejszego PS5, nie ma negatywnego wpływu na decyzje konsumentów.

"Hardcorowi użytkownicy są grupą docelową dla tego sprzętu. Jeśli chodzi o ceny, wiele osób wypowiadało się na ten temat w różny sposób, ale nie sądzę, by ceny PS5 Pro miały negatywny wpływ" – stwierdził Totoki.

Opublikowano
15 minut temu, Jaycob napisał(a):

Gdzie te TLOU 3? Ponad 4 lata z PS5 i wciąż żadnej nowej gry od ND

Przecież wiadomo, że zmarnowali sporo czasu na TLOU Factions.

Ale jak od 2020 roku pracowali jeszcze nad czymś nowym to jest światełko w tunelu. Po 4 latach gra powinna być bliska ukończeniu.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Jaycob napisał(a):

Gdzie te TLOU 3? Ponad 4 lata z PS5 i wciąż żadnej nowej gry od ND.

9 generacja 4 lata po premierze PS5 🤭:

Demon's Souls Remake, Destruction AllStars, Sackboy A Big Adventure, 

Gran Turismo 7, Ratchet & Clank Rift Apart, Uncharted: Legacy of Thieves Collection (Remastered), The Last of Us Part I Remake, The Last of Us Part II Remastered, Ghost of Tshusima Director's Cut, Death Stranding Director's Cut, 

God of War Ragnarök, Returnal, Horizon Forbidden West, Horizon Zero Dawn Remastered, Until Dawn Remake, Marvel's Spider-Man Remastered, Marvel's Spider-Man Miles Morales, Marvel's Spider-Man 2, Helldivers II, Astro Bot, Concord 💪😉

Z czego spora część to tytuły z PS4 oczywiście większość wydana również na PC. Warto było kupić PlayStation 5 :E:lol2:

upcoming games 2025

Ghost of Yōtei, Death Stranding 2, Marvel's Wolverine 👏

Edytowane przez azgan
Opublikowano
8 minut temu, azgan napisał(a):

Z czego spora część to tytuły z PS4 oczywiście większość wydana również na PC. Warto było kupić PlayStation 5 :E:lol2:💪

Azgan jesteśmy za starzy na takie dywagacje. Każdy gra na czym lubi, jeden na PC, inny na PS5 a np. mój kolega na Switchu i na nim ograł Hogwart Legacy bo on to tylko handheld od Nintendo.

Nie mówiąc już o młodym pokoleniu...oni grają tylko na smartfonach:))

Ze sprzętem do grania jest jak z jedzeniem, każdy woli co innego.

• Upvote 2
Opublikowano
15 minut temu, azgan napisał(a):

Warto było kupić PlayStation 5

Warto, ale ja byłem w innej sytuacji. Ominęła mnie całkowicie generacja PS4, więc miałem spoooore zaległości do nadrobienia, a dodatkowo dochodziły nowe exy jak wspomniany wyżej Returnal  (który uważam za najlepszego exa Sony od lat) czy Astrobot. GT7 i DS Remake nadal jest exem na PS.

• Upvote 1
Opublikowano
21 minut temu, azgan napisał(a):

9 generacja 4 lata po premierze PS5 🤭:

Demon's Souls Remake, Destruction AllStars, Sackboy A Big Adventure, 

Gran Turismo 7, Ratchet & Clank Rift Apart, Uncharted: Legacy of Thieves Collection (Remastered), The Last of Us Part I Remake, The Last of Us Part II Remastered, Ghost of Tshusima Director's Cut, Death Stranding Director's Cut, 

God of War Ragnarök, Returnal, Horizon Forbidden West, Horizon Zero Dawn Remastered, Until Dawn Remake, Marvel's Spider-Man Remastered, Marvel's Spider-Man Miles Morales, Marvel's Spider-Man 2, Helldivers II, Astro Bot, Concord 💪😉

Z czego spora część to tytuły z PS4 oczywiście większość wydana również na PC. Warto było kupić PlayStation 5 :E:lol2:

upcoming games 2025

Ghost of Yōtei, Death Stranding 2, Marvel's Wolverine 👏

To zależy jak leży, jak ktoś gra tylko na PS5, nie ma Xboxa, ma słabego kompa to trochę gier na wszystkie platformy wyszło i wtedy było warto.