Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Stjepan napisał(a):

DualSense Edge razy dwa ktoś ma do PS5Pro? :E 

Tylko się utwierdziłem w temacie że dobrze zrobiłem nie odbierając swojego PS5 PRO. Kolejna osoba, kolejny materiał a praktycznie wszyscy mówią podobnie 😉

• Like 4
Opublikowano
2 godziny temu, azgan napisał(a):

Dziwne że nie wyciagleli wniosków z PS4 PRO i praktycznie jest powtórka z tego co mieliśmy tylko że tam PRO Station 4 kosztowało 1799 zł z napędem a prosiak 5 już 3499 zł bez napędu 🤭

Jakich wniosków? Na PS4 Pro nie było żadnych bonusów dla gier bez patchy. Dopiero później dodali boost mode ale to tylko zwiększenie zegarów które ledwo cokolwiek dawało. Tutaj bez żadnych patchy masz 30% przyrostu. Z patchami będzie więcej.

• Confused 2
Opublikowano

Nasi się pocą w recenzjach, a tymczasem.

W Japonii sprzedano 78 086 egzemplarzy konsoli Playstation 5 Pro, która jest najlepiej sprzedającą się konsolą w tym tygodniu.

Dla porównania, jest to około 20% więcej sprzedaży niż w przypadku PS4 Pro w momencie premiery ( 65 194 sztuk ) przy cenie ponad dwukrotnie wyższej (45 000 jenów w porównaniu do 120 000 jenów).

https://www.gematsu.com/2024/11/famitsu-sales-11-4-24-11-10-24

• Upvote 1
Opublikowano
12 minut temu, damiank napisał(a):

Jakich wniosków? Na PS4 Pro nie było żadnych bonusów dla gier bez patchy. Dopiero później dodali boost mode ale to tylko zwiększenie zegarów które ledwo cokolwiek dawało. Tutaj bez żadnych patchy masz 30% przyrostu. Z patchami będzie więcej.

Gdybyś przeczytał artykuł na głównej to byś się dowiedział jakich

Opublikowano
3 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Dość ciekawe, ale kiepsko to świadczy o przyszłości rynku konsol, nie dość ze stracicie całkowicie płyty to jeszcze nowa konsola to będzie wydatek pewnie 6k.

Plus powolne wymuszenie przejścia na full digital za full price i zakupy tylko w PlayStation Store z cenami jakie sobie ustali Sony 

Opublikowano
3 minuty temu, azgan napisał(a):

Gdybyś przeczytał artykuł na głównej to byś się dowiedział jakich

A do czego ja się niby odnosiłem?

Funkcja Game Boost, zapowiadana jako dająca do 45% wzrost wydajności, w rzeczywistości oferuje jedynie 30%–35% poprawy w grach, które nie otrzymały dedykowanej aktualizacji PS5 Pro Enhanced Patch.

Gry takie jak God of War Ragnarok oraz Final Fantasy VII Rebirth pokazują znaczące ulepszenia wizualne i wydajnościowe, co sugeruje, że potencjał konsoli jest w pełni wykorzystany tylko w przypadku tytułów z dedykowanymi łatkami.

:E:E:E

Opublikowano (edytowane)

@Kadajo na Beyond3D teoretyzowano że jeżeli ten dedykowany układ ML w PS5 Pro jest fejkiem to PSSR prawdopodobnie działa na CU które, jeżeli pochodzi z RDNA3 to posiada Dual Issue którego nie ma zwykłe PS5. W dużym skrócie, PS5 nie byłoby w stanie tego uruchomić w zadowalającej jakości/wydajności.

Edytowane przez damiank
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

@Kadajo

Uczą się od najlepszych. Dobrze obserwują Pana Kurteczkę i jego politykę. Wysoka cena, ucięta przepustowość pamięci, bo za rogiem PS6, ekskluzywna technologia PSSR, 45% na niebieskich słupkach (jeszcze nie zielonych), w rzeczywistosci 30%. I cyk, sprawdza się. Sprzedaż idzie.

Edytowane przez DżonyBi
  • Like 2
  • Confused 1
Opublikowano
8 minut temu, Kadajo napisał(a):

Dlaczego PS5 Pro ma dostęp do PSSR a nie ma go PS5 któremu by się to przydało bardziej ?
Powiem wam czemu, bo by się okazało ze Pro jest jeszcze bardziej bezwartościową zabawka i skokiem na kasę. ;)

Z tego samego powodu co FG tylko na kartach 40xx.

Opublikowano
20 minut temu, Reddzik napisał(a):

467183016_974929701330868_2214846130947259853_n.thumb.jpg.43ac307f7e8d785f7bd3d29b1f29af01.jpg

Czy tylko mnie zastanawia co poszło nie tak, że sprzęt który z założenia miał służyć do grania na zasadzie „wkładam płytę i gram” (wiem wiem, w PS5 Pro trochę nie na miejscu (; ) teraz sprowadza się do jakichś dziwnych kompromisów graficznych i zastanawiania się czy lepiej trochę lepsza grafika czy więcej FPS. 

• Like 1