Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Phoenix. napisał(a):

A ponoc mial tego nikt nie kupowac w takiej cenie jak tu pisali, a tu sie ladnie sprzedaje i cena rosnie :red:

Będzie prosię za 10tyś to i tak będą ludzie kupować bo sporo jest typa co po prostu sra kasą :E

• Upvote 1
Opublikowano
W dniu 25.09.2026 o 15:02, ODIN85 napisał(a):

To kup to tysiaka zarobisz:wariat:

Nigdzie w europie nie ma regularnie dostępnych prosiaków po msrp 899e.  Jedynie okazjonalne rzuty, jak wygrasz los na loterii lub masz cynka, że paleta wjedzie na sklep zaraz :E

• Upvote 1
Opublikowano

W sumie z ciekawości sprawdziłem czy ma to jakikolwiek związek z GTA 6 na podstawie Series X i chyba nie ma najmniejszego. Sam Series X też podrożał w ostatnim czasie, ale na OLX używki chodzą po ~1300 zł. Sądziłem że da się już to opchnąć po cenie zakupu 6 lat temu, ale chyba nie ma na to szans %-)

Opublikowano

Oczywiście że się da, kilka dni temu kolega sprzedał za 2500 XSX, a to co wisi za 1500zl to chyba jakiej „fejki” ;) 

Po 6 latach sprzedał drożej niż kupil. 

I też mi mówił to tych XSX za 1500 to powiedziałem żeby nie był głupi i wstawił normalnie. 

Opublikowano
16 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

Zaraz premierowy model opchnę za więcej niż kupiłem:cool:

.

Bez problemu a śmiałeś się jak sprzedałem PS4 PRO z grami i kupiłem za to nowe PS5 na premierę a później zrobiłem to sano z XBOX ONE X przesiadając się na Series X :hihot:. Na premierę ceny były piękne :lovin::balon:

Opublikowano
W dniu 25.09.2026 o 14:55, Phoenix. napisał(a):

Na calym swiecie ceny sa wyzsze tam gdzie dostepnosc jest znikoma ;) 

Zgadza się, ale skąd oni do diabła to biorą?

Przecież wielkie firmy zwykle biorą z wielkiej hurtowni (tu Sony Poland, nie ważne że już nie istnieje, bo jest ciągłość przez inną firmę powiązaną). Przecież we Francji nie ma gier z polskimi okładkami! Tam są francuskie napisy, więc tylko na Allegro i kiedyś na bazarach to było, wielkie markety mają tylko oficjalną dystrybucję.

Opublikowano
19 minut temu, sino napisał(a):

Zgadza się, ale skąd oni do diabła to biorą?

Przecież wielkie firmy zwykle biorą z wielkiej hurtowni (tu Sony Poland, nie ważne że już nie istnieje, bo jest ciągłość przez inną firmę powiązaną). Przecież we Francji nie ma gier z polskimi okładkami! Tam są francuskie napisy, więc tylko na Allegro i kiedyś na bazarach to było, wielkie markety mają tylko oficjalną dystrybucję.

Naprawdę wierzysz w jakieś "braki" ? :E

Opublikowano

Oczywiście! Myślisz, że oni to produkują na kupę? Kupując RAM i SSD za szalone pieniądze?

No nie. Po prostu sprzedają zapasy (małe). A skoro małe, to mała płynność i lokalne braki, ale też ogólne. To bardzo stara konsola mająca 6 lat, nawet jeśli PRO nowsze to nie ważne, nie produkują tego 20 mln rocznie (by mieć 150 mln jak PS2), ale tyle co nic.

Opublikowano

No proszę cię :D

image.thumb.png.519a876dfdd1319bf54a604ba37c1dc9.png

Naprawdę nie widzisz korelacji z podbijaniem ceny przed GTA VI ?

Mało tego, nie tylko samo Sony w tym uczestniczy, ale także każda gałąź dystrybucji, aż po sklepy.

I nie zapominaj o skalperach, bo to oni wykupują większość konsol, które pojawiają się w sklepach.

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, lukadd napisał(a):

Nigdzie w europie nie ma regularnie dostępnych prosiaków po msrp 899e.  Jedynie okazjonalne rzuty, jak wygrasz los na loterii lub masz cynka, że paleta wjedzie na sklep zaraz :E

U mnie Smyth rzucił wczoraj na stronie 150+ sztuk. Wszystko widoczne ile i co i jak po 899€. 
Nie wiem teraz czy brać przy takiej ilości te 10 sztuk? Kurcze abym później z tymi konsolami w pokoju nie został. XD

IMG_5021.jpeg

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano
20 minut temu, Kadajo napisał(a):

Naprawdę nie widzisz korelacji z podbijaniem ceny przed GTA VI ?

Jakieś 3 miesiące temu kupiłem dzieciakom X Series S za £289. Dzisiaj ta sama konsola £429. 

https://www.currys.co.uk/products/microsoft-xbox-series-s-512-gb-ssd-10205195.html

Nawet jeśli nie jest to bezpośrednio powiązane z premierą GTA (wiadomo, PS Master Console), to i tak te wzrosty cenowe sprzętów to jest jakiś absurd.