@Zachy zawsze można zrobić jakiś instruktarz na przykładzie swojego proca.
Później można to przełożyć na swój bios sugerując się tym co ktoś i w jakich krokach ustawiał.
NAT, a CG-NAT to to samo? Tak? Bo jak na razie to ty piszesz o zwykłym NAT cały czas i wmawiasz mi, że CG-NAT to to samo co na zwykłym routerze, zwykły NAT. A to nie prawda.
Jeżeli masz CG-NAT od operatora i na swoim routerze wyłączysz Firewall to i tak nie odblokujesz i nie zablokuje aż portóœ, a nie niczego co ma komunikację Peter to Peter bo do tego NIEZBEDNE JEST BYC W SIECI NA ZEWNĄTRZ, A ŻEBY BYC NA ZEWNĄTRZ SIECI MUSI KLIENT POSIADAĆ PUBLICZNY ADRES IP. CG-NAT BLOKUJE NAS PRZED TYM, ZEBYSMY BYLI WIDOCZNI W SIECI NA ZEWNĄTRZ. Zwykły NAT tego nie blokuje tylko właśnie Firewall, a w CG-NAT masz NAT i Firewall w jednym.
Nie pić się i nie pisz mi o zwykłym NAT bo to zupełnie co innego niż CG-NAT od operatora i mi tego nie wmowisz, że to to samo, a jeżeli tak to daj link, którym to udowodnisz.
Ja jeszcze lęcę na aluminium a nie na miedzi (przynajmniej to gniazdko gdzie mam kompa i sprzęt) jak było by mnie stać na 5090 to mogły by być problemy XD
Rekomendowane odpowiedzi