Qrdello 97 Opublikowano 7 godzin temu Autor Opublikowano 7 godzin temu 15 minut temu, lukadd napisał(a): Tego nawet nie ma co brać pod uwagę. 2TB przy dzisiejszych gierkach to tak akurat. W 2024 ten większy dysk to mniejszy koszt od tego 825GB w 2020 roku Chcąc kupić taki dysk 5000mb/5000mb trzeba te kilka stówek dorzucić, plus radiator
lukadd 234 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Dajcie spokój dyski od 2020 roku masakrycznie potaniały. 1
DżonyBi 242 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu (edytowane) A Ty dalej swoje. Dysk 2TB jest drozszy od 1TB dla konsumenta niezaleznie od tego czy potanialy czy nie. Jak sie nie okrecisz dupa z tylu. Mowimy o konsolach. PS5 slim ma 1TB i jak chcesz wiecej musisz dokupic, a jak sam twierdzisz 1TB to juz za malo w dzisiejszych czasach. W PS5 Pro masz od razu 2TB. Edytowane 7 godzin temu przez DżonyBi 1
Qrdello 97 Opublikowano 7 godzin temu Autor Opublikowano 7 godzin temu (edytowane) 6 minut temu, lukadd napisał(a): Dajcie spokój dyski od 2020 roku masakrycznie potaniały. Potaniały, ale: + radiator to lekko ponad 4 stówy na dzisiejsze ceny. To mniej niż ja płaciłem za swój 2 lata temu, ale dalej nie mało. I pewnie, można tańszy ale z drugiej strony lepiej do playki jednak szybki dysk włożyć, bo tam soft potrafił odrzucać niektóre modele 5000/5000. Edytowane 7 godzin temu przez Qrdello 1
DżonyBi 242 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu @lukadd uzywa dyskow 1TB jako breloczkow do kluczykow i dla niego 300-400 zl to zaden koszt.
lukadd 234 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu (edytowane) W 2020 1TB szybkiego nvme to były okolice 1k pln na rynku detalicznym Sony tutaj nie robi żadnego prezentu dając dziś większy dysk w prosiaku Edytowane 7 godzin temu przez lukadd 1
DżonyBi 242 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu A w 2010? Jakie to ma znaczenie. Doplacic do wiekszego dysku trzeba i koniec. Nie ma sensu dalej w to brnac. 1
Phoenix. 289 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 2 godziny temu, DżonyBi napisał(a): 30-40% wyższa + koszt większego dysku. A nowa technologia z RDNA4 to tez pewnie AMD dalo za darmo hue hue 2 godziny temu, DżonyBi napisał(a): premium czy zejsc oczko nizej i wykupic extra. Premium ma tylko dema wiec bez sensu, wazne zeby byl katalog gier ale ja to na 12msc nie kupie. JA to tylko na msc chce przedluzyc ewentualnie
lukadd 234 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) Ps5 wyszło w 2020 roku do tego porównujemy. I nic nie trzeba dopłacać bo w 2020 roku 1TB był zauważalnie droższy niż dzisiaj 2TB. Ceny dysków poleciały na łeb tego czasu. Więc to nic dziwnego, że Sony dało większy dysk, ale on dzisiaj nie podnosi ceny konsoli względem tego co było w PS5. Edytowane 6 godzin temu przez lukadd 1 1
DżonyBi 242 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) Ty chyba nie rozumiesz o czym rozmawiamy. Obie konsole sa na rynku i porownojemy realne koszty dla klienta koncowego i ile konsola powinna kosztowac wzgledem konsoli, ktora stoi obok na polce w sklepie. Zakup PS5 vs PS5 Pro. PS5 Slim z 1TB to malo i praktycznie kazdy doklada dysk. Dodatkowy koszt to 300-400. Dlaczego Twoim zdaniem ten koszt ma zostac pominiety?! Bo dyski sa tanie, bo Sony nie robi łachy? Gdyby wychodzilaby konsola z dyskiem 2TB, a poprzedni model 1TB zostaje wycofany to mozna wtedy filozofowac tak jak Ty to robisz, ale obie konsole funkcjonuja obok siebie i tego, ze dostajesz wiekszy dysk w Pro nie mozna od tak sobie pominac w wyliczeniach. Inaczej. Slim z dodakowym dyskiem 1TB to +-300-400. Dopiero od tej ceny dodaj +30-40% dopłaty do Pro. Edytowane 6 godzin temu przez DżonyBi
lukadd 234 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) Chodzi o całokształt ps4 pro kosztowało tyle samo premierowo co PS4. Teraz Sony odlatuje Jak ktoś tego nie widzi to cóż Edytowane 6 godzin temu przez lukadd 1
Qrdello 97 Opublikowano 6 godzin temu Autor Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) 38 minut temu, lukadd napisał(a): Ps5 wyszło w 2020 roku do tego porównujemy. I nic nie trzeba dopłacać bo w 2020 roku 1TB był zauważalnie droższy niż dzisiaj 2TB. Ceny dysków poleciały na łeb tego czasu. Więc to nic dziwnego, że Sony dało większy dysk, ale on dzisiaj nie podnosi ceny konsoli względem tego co było w PS5. I myślisz, że dzisiaj te dyski dla sony to dalej koszt 1k ? powątpiewam. Sądzisz, że dla sony to kiedykolwiek było 1k ? może w hurcie z 3 stówy za takie dyski płacili. Że cena końcowa dla konsumenta taka była, to nie znaczy że produkcja tyle kosztowała. Jeżeli tak uważasz, to jesteś wybitnie naiwny. I skoro SONY odlatuje, to teraz każdą możliwą metodą udowadniajmy swój stan umysłu a ja uważam że jedynym odlotem tak de facto jest brak napędu. Cena samej konsoli odpowiada trendom na rynkach i rosnącym cenom dosłownie wszystkiego. To, że 4 pro kosztowała tyle co 4, to już wtedy dla sony było wybitnie nieopłacalne. Widocznie teraz stwierdzili, że no more - chcesz pro płać, nie chcesz masz slima za starą cenę. Edytowane 6 godzin temu przez Qrdello
lukadd 234 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Pisałem o tym jak cena się zmieniła na rynkach detalicznym. Sony ma w hurcie te dyski wielokrotnie taniej. Mam beke z tego powodu, że bronicie wysoką cenę prosiaka wykastrowanegon z napędu, podstawki bo Sony dało 2tb dysku w 2024roku który ich grosze kosztował 1 2
Qrdello 97 Opublikowano 6 godzin temu Autor Opublikowano 6 godzin temu 4 minuty temu, Qrdello napisał(a): a ja uważam że jedynym odlotem tak de facto jest brak napędu. Cena samej konsoli odpowiada trendom na rynkach i rosnącym cenom dosłownie wszystkiego. Sam siebie zacytuję. Realnym problemem jest brak napędu. Gdyby był w zestawie za 3,5k nikt by tutaj piany nie bił Ba,nawet gdyby konsola kosztowała 3999 to też nikt by nie marudził. Przypomnę, że najtańsze sensowne grafiki do grania dzisiaj nowe to wydatek 2-3k, a będzie za chwilę pewnie drożej Topowe ale i starsze procki do grania to także grube tysie. I ludzie kupują. Nie tak dawno temu 3 letni 5800x3d był w sklepach po 1600 i ludzie kupowali. O co my kopie kruszymy 1
DżonyBi 242 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) @lukadd Nie bronie Sony. Cena jest za wysoka, ale chodzi o jedna glupia rzecz. Jezeli konsole funkcjonuja obok siebie na rynku to robmy realne porownania. Wiem, po sobie, ze juz sam chcialem ladowac do slima dodatkowy dysk, ale sprzedalem slima i kupilem Pro. Sam pracuje w firmie w ktorej jest ogromny nacisk na optymalizacje kosztow, a wszystko po to by obnizyc koszty produkcji i zwiekszyc zyski ze sprzedazy. Niskie koszty produkcji daja tez bezpieczenstwo w razie wzrostu np. kosztu energii czy surowca, bo nie jest latwo od tak podniesc cene (szczegolnie w tych czasach), daja tez margines do negocjacji z odbiorcami w celu wyparcia konkurencji, ale to nie jest tak, ze jak cos zoptymalizujemy kosztowo to biegniemy od razu z obnizkami do klientow. Mysle, ze to jest normalne w kazdej firme i dlatego pewne mechanizmy na rynku jestem w stanie zrozumiec. Natomiast Ty zbuduj firme i obnizaj cene produktu jak tylko Ci koszty spadna. Powodzenia! Edytowane 3 godziny temu przez DżonyBi
Phoenix. 289 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Patrzylem te abo i mam stara cene za rok, chyba wynika to z faktu ze wlaczylby sie dopiero w grudniup o promocji?? Co myslicie?? Albo cos robie zle ? Jaka widzicie cene za Extra na 12mc?? Ja tam mam 520zl.
Kowal_ 51 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) Bo promocja jest dla tych co nie mają aktywnego plusa. Niestety, ale to też jedno z działań sony, które mnie osobiście irytuje. Jeśli chcesz kupić taniej to musisz nie mieć plusa. Jakiegokolwiek. Jeśli już jakiegoś masz i nie jest to premium to możesz tylko kupić taniej wyższy pakiet. Ja chyba zrezygnuję całkiem z plusa. Tego ogromu gier nie jestem w stanie i tak przegrać, a zwyczajnie będę kupował płyty. Te 3 stówy na rok jeszcze było w miarę OK, ale 5 stów to już trochę haracz jest. Dobra oferta dla kogoś kto faktycznie gra dużo i w dużo gier z plusa. Edytowane 4 godziny temu przez Kowal_ 1 1
DżonyBi 242 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) @Phoenix. Obecni członkowie PlayStation Plus Essential mogą zaoszczędzić 25% na pozostałej części swojego członkostwa podczas aktualizacji bieżącego planu do PlayStation Plus Extra lub zaoszczędzić 30% podczas aktualizacji z PlayStation Plus Extra do PlayStation Plus Premium. Czyli środkowy palec od Sony dla obecnych członków. Można zaoszczędzić kilkadziesiat zlotych kupujac kartami podarunkowymi PSN. Edytowane 4 godziny temu przez DżonyBi 1
Phoenix. 289 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu No ja mam Premium na msc wykupione i konczy sie 7grudnia, pozniej juz kupie na msc Extra za 58zl. A do tego czasu moze napedy wroca. 12 minut temu, Kowal_ napisał(a): Bo promocja jest dla tych co nie mają aktywnego plusa. Dziwne podejsie bo skoro mam na 1 msc to moze uznalem, ze na 12msc za drogie po regularnej cenie ale w promocji byc moze bym kupil ale nie moge
azgan 413 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 1 godzinę temu, lukadd napisał(a): Chodzi o całokształt ps4 pro kosztowało tyle samo premierowo co PS4. Teraz Sony odlatuje Jak ktoś tego nie widzi to cóż Gdyby ten prosiak kosztował tyle samo co PS5 fat na premierę to 1 1
ODIN85 382 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 3 godziny temu, lukadd napisał(a): Tego nawet nie ma co brać pod uwagę. 2TB przy dzisiejszych gierkach to tak akurat. W 2024 ten większy dysk to mniejszy koszt od tego 825GB w 2020 roku Jak ktoś gra w same exy to dopiero w 2024 musiał coś odinstalować bo miejsca mało było
Shad 1 Opublikowano 30 minut temu Opublikowano 30 minut temu 4 godziny temu, Kowal_ napisał(a): Bo promocja jest dla tych co nie mają aktywnego plusa. Niestety, ale to też jedno z działań sony, które mnie osobiście irytuje. Jeśli chcesz kupić taniej to musisz nie mieć plusa. Jakiegokolwiek. Nie jest to do końca prawda. Mimo, że mam aktualnie plusa to mam opcję na 20% tańszy Essential.
DżonyBi 242 Opublikowano 17 minut temu Opublikowano 17 minut temu To chyba na nizszych abonamentach, ja mam premium i jest pelna cena. Wylaczylem teraz automatyczne odnowienie, moze cos pozniej sie pojawi, ale watpie.
voltq 174 Opublikowano 11 minut temu Opublikowano 11 minut temu (edytowane) To rozumiem że u nas na forum tylko 4 osoby kupiły pro i wszyscy nie mają napędu? Czy ktoś ma ? @azgan 3499 z napędem i nie było by w sklepach Nie rozumiem czemu podstawki nie dali skoro 15-30 zł kosztuje z chin Edytowane 10 minut temu przez voltq
Rekomendowane odpowiedzi