Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
49 minut temu, voltq napisał(a):

Dlaczego uzurpujesz sobie monopol do wypowiedzi i zakazujesz innym się wypowiadać?

Od tego jest forum żeby każdy mógł wyrazić swoją opinię 

Jak pisałem wcześniej wystarczy raz. A tak trzeba przewijać ten spam bo w kółko te same osoby piszą to samo. To nie jest wyrażanie opinii, a spam i trolling. Co zmienią płaczki powtórzone przez te same osoby 40x ? Ano nic. Kto chce kupić ten kupi. Kto nie bo uzna, że nie warto to nie kupi. A tu siedzą osoby, które w ogóle konsolą nie są zainteresowane i spamują to samo w kółko. 

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano

@Kowal_ to samo pisałeś do mnie pomimo tego że ja cały czas jestem zainteresowany kupnem ps5 pro pomimo jego problemów, zaznaczyłem jedynie że muszę mieć napęd bo nie będę kupował masowo cyfrowych gier na konsoli i powodował że Sony będzie miało monopol

Opublikowano

No ja tam byłem zainteresowany wymianą PS5 na PS5 Pro ale niestety nie przekonali mnie. Interesuje mnie granie w 60 FPS gdzie bazowe PS5 już nie oferuje akceptowalnej jakości w nowych grach, PS5 Pro podnosi ten poziom do ledwie zadowlającego. I mówimy o obecnych grach. Minie rok, dwa i będzie dalej słabizna. Jestem po prostu rozczarowany ale rozumiem, że nie mogę wyrazić tego zdania.

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, ryba napisał(a):

stabilne 60FPS zamiast 30FPS w podstawie :) Final Fantasy i....?

Bo powinien być jeden tryb w Pro który przy jakości z quality dawałyby 60,  ale nie. Performance, quality, performance pro, quality pro, quality pro RT. Nawalili tych trybów, ostatnio DF naliczyli w jakimś tytule 5 albo 6! Na konsoli. Zaraz wjadą suwaki do ustawiania odległości krzaków. 

Konsole zawsze kupowałem żeby się w to nie bawić tylko wrzucić grę i grać. Tak to się mogę bawić na pc. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

@bleiddbleidd, Oczywiście, że możesz, wyraziłeś, jest OK! Tylko nie trzeba tego pisać po kilkadziesiąt razy w kółko przez tygodnie. Nie przekonali Cię, nie kupiłeś i bardzo dobrze, bo gdybyś kupił to oznaczałoby to, że zrobiłeś to pod wpływem marketingu bądź czegoś innego wbrew sobie. 

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)

@voltq

Odszukaj chociaz jedna moja wypowiedz w tej kwestii. Nigdzie sie nie ustosunkowalem do tego. Przytoczylem tylko w jednym poscie Twoj post, ze nigdy nie popelnisz bledu i nie kupisz nic od scalpera. Wiem, ze weekend, ale moze juz dosc procentow.

Edytowane przez DżonyBi
  • Confused 1
Opublikowano
2 minuty temu, voltq napisał(a):

https://allegro.pl/oferta/naped-optyczny-sony-do-ps5-playstation-5-16517966449

Gość cały czas wystawia nowe i ludzie kupują za 1189zł ale @Kowal_ i @DżonyBi twierdza ze nic takiego nie ma miejsca

P.S w Niemczech można dostać jak się mocno poszuka napęd za 600-700zł informacja od znajomego

Gościu tych napędów nawet nie ma, jakie nowe wystawia? 

22 minuty temu, Zdzichon napisał(a):

Bo powinien być jeden tryb w Pro który przy jakości z quality dawałyby 60,  ale nie. Performance, quality, performance pro, quality pro, quality pro RT. Nawalili tych trybów, ostatnio DF naliczyli w jakimś tytule 5 albo 6! Na konsoli. Zaraz wjadą suwaki do ustawiania odległości krzaków. 

Konsole zawsze kupowałem żeby się w to nie bawić tylko wrzucić grę i grać. Tak to się mogę bawić na pc. 

Tu się zgadzam. 30fps i max detale jakie da się osiągnąć przy tym trybie, 60fps i to samo. No jeszcze jest vrr 40fps, ale to w pojedynczych grach jest. 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, DżonyBi napisał(a):

@voltq

Odszukaj chociaz jedna moja wypowiedz w tej kwestii. Nigdzie sie nie ustosunkowalem do tego. Przytoczylem tylko w jednym poscie Twoj post, ze nigdy nie popelnisz bledu i nie kupisz nic od scalpera. Wiem, ze weekend, ale moze juz dos procentow.

Masz problemy z zrozumieniem tekstu bracie , napisałem że nigdy nie przepłacę od skalpera , teraz kupiłem za 650zł a ostatnio sklepy puszczały po 800zł , teraz skalperzy sprzedaj po 1200-1300zł

X-Kom przed tym szalenstwem sprzedawał po 600zł , gdzie tu przepłacenie ?

@Kowal_ nie rozumiem o czym ty piszesz

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, voltq napisał(a):

Masz problemy z zrozumieniem tekstu bracie,

napisałem że nigdy nie przepłacę od skalpera

Nawet jak nie zrozumialem, to i tak wywolales mnie z dupy, bo nic wiecej w tej kwestii nie dopisywalem.

Kiedy stwierdzilem, ze nie ma miejsca jakas sprzedaz u jakiegos skalpera? Co mnie to obchodzi?!

Edytowane przez DżonyBi
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Zdzichon napisał(a):

Dwa tryby RT > 30fps > jak najwyższa rozdzielczość min 1080p >  reszta w detale

Tryb 50-60 fps , spadki poniżej 50 sa odczuwalne > jak najwyższa rozdzielczość min 1440p ale najlepiej 4k > reszta w detale , można debatować czy lepiej dac 1440p i lepsze efekty cienie detale itd , czy 2160p i gorsze cienie itd , a może gdzieś pomiędzy 1600p czy 1800p itd , to juz zagwozdka dla znawców tematu

Edytowane przez voltq
Opublikowano
2 minuty temu, voltq napisał(a):

@Kowal_ nie rozumiem o czym ty piszesz

Bo znowu nie rozumiesz jak działa allegro. Ta aukcja była kiedyś z normalną ceną, teraz jest skalperska cena i do tego to jest "Przedsprzedaż" co jest wyraźnie napisane. Gościu ma napisane, że dostępne będą od 9 grudnia. Kto kupi za 1200 napęd, jak po pierwsze są tańsze od ręki, niewiele, ale zawsze. A do tego za 2000 z hakiem kupisz PS5 slim z napędem, przełożysz napęd i za chociażby 1200 bez napędu pójdzie z pocałowaniem ręki. Ale nadal to cena za napęd totalnie z czapy. 

Ale skoro gość ma 9 grudnia dostępność to znaczy, że niedługo napędów będzie pełno. 

• Upvote 1
Opublikowano
9 minut temu, voltq napisał(a):

to juz zagwozdka dla znawców tematu

To jest zadanie dla devów żeby znaleźć złoty środek i żebym się na konsoli tym nie musiał zajmować. Lubię się czasem pobawić ustawieniami na pc albo Steam Decku, ale na konsoli chce grać a nie żonglować trybami.

Opublikowano
3 godziny temu, voltq napisał(a):

@Kadajo w tej chwili jedyne napędy jakie widziałem to za 1200-1300 zł więc cena to 4700-4800 plus podstawka 140zl lub z chin 15-30 zł 

Czyli te moje ewentualne 4166 zł może się okazać dobrym strzałem a tak po mnie jechaliście @DżonyBi @Kowal @Qrdello

Haha, zwracaliśmy uwagę przez inne kwestie, no ale dokładaj sobie narrację, nie ma problemu :>

Tych napędów, które widziałeś nikt nie kupuje i nie zamierza kupować. Już bardziej jestem w stanie sobie wyobrazić taki ruch, że jak ktoś czeka na napędy poniżej 5 stów i się nie doczeka to sprzeda swojego PROsiaka i tyle, a nie będzie wykładał 1200zł skalperowi :E biorąc pod uwagę, że jest BF i można sobie kupić Premium za lekko ponad 4 stówy na cały rok - to jest sporo gier, które taka osoba może sobie ewentualnie nadrobić, bez napędu, a potem konsolę sprzedać wciąż za dobrą kasę.

Ergo, doliczanie tych idiotycznych cen do ceny konsoli jest tylko i wyłącznie zagrywką pod narrację, która się tutaj przewija od pierwszej strony. Narracji, która kompletnie nie trafia do adresatów :> bo Ci adresaci albo już odpuścili zupełnie kupno, albo mają ze swoich powodów i siusiają ciepłym moczem na takie wypociny jak powyżej :) 

I to nie będzie dobry strzał, bo przepłaciłeś różnicę w cenie napędu (650-449) i podstawkę :E , bo jest niepotrzebna. Realna cena kompletu, tym bardziej z napędem - gdzie konsola będzie jeszcze stabilniejsza - to więc 3499+449, bo taka jest cena MSRP napędu na PL i taka cena prędzej czy później będzie.

Opublikowano (edytowane)

Cena jest 449 zł dlatego  przed premiera ps5 pro xkom sprzedawał po 600 zł a MM/ME/Euro AGD itd ostatnio po 799 zł 

Pewnie te śmieszne kompromitujące Sony  nóżki które można wyrzucić do kosza są wystarczające 

Sami zauważacie że PSSR jest technologia rozwojowa i ps5 pro będzie z dnia na dzień coraz lepsze więc cena napędów wzrośnie a nie spadnie bo wzrośnie popyt na ps5 Pro 

Sam sobie zaprzeczasz 

Edytowane przez voltq