Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Pamiętaj kim jesteś! :wariat:

PC musi być ale rozwijać to jeszcze długo nie musisz.

Mój utknął x generacji do tyłu i nic nie wymaga ode mnie zmian.

27 minut temu, galakty napisał(a):

Do GTA6 to raczej zwykłe PS5 nie ma sensu, pewnie więcej jak 30FPS nie zobaczę :E 

Nie liczyłbym na fpsy na Pro, prędzej podbicie rozdzielczości  :D

Edytowane przez Wu70
Opublikowano
57 minut temu, Wu70 napisał(a):

Nie liczyłbym na fpsy na Pro, prędzej podbicie rozdzielczości  :D

Tylko Pro na pewno utrzyma 60FPS, a zwykły coś czuję że mogą być dropy... Z drugiej strony tam chyba bardziej CPU będzie problemem. 

Opublikowano
1 godzinę temu, galakty napisał(a):

Tylko Pro na pewno utrzyma 60FPS, a zwykły coś czuję że mogą być dropy... Z drugiej strony tam chyba bardziej CPU będzie problemem. 

Na 60fps bym nie liczył ale za to dużo większa rozdzielczość, PSSR2 i dokokszone RT to będzie pewniak. Może ten tryb 40fps zrobią. Na bazowym PS5 to bym tego nawet nie tknął 🤣

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Phoenix. napisał(a):

Na 60fps bym nie liczył ale za to dużo większa rozdzielczość, PSSR2 i dokokszone RT to będzie pewniak. Może ten tryb 40fps zrobią. Na bazowym PS5 to bym tego nawet nie tknął 🤣

Eee serio nawet 60FPS nie będzie? No to odpuszczam, granie w 40FPS to dramat i żadne VRR itp nie pomoże, może w dużej i spokojnej grze ale nie tam gdzie się szybko autem jeździ i strzela :E 

To jakbym miał brać to zwykłą używkę z napędem i sobie ograć co nieco na TV po kosztach. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Ale skąd by się wzięło te 50?

CPU jest taki sam praktycznie i R* z pewnością go wymaksuje a nie zostawi połowę mocy w sześcioletnim trupie na 60fps ;)

30 fps to idealny scenariusz bo dostaniemy po prostu lepszą grę w którą i tak zagramy w >60fps na PC.

Maks co zrobią to odblokowane 40fps na Pro ale wątpię, to nie jest w stylu R*.

Najlepiej jakby jeszcze dropilo do 20 jak za starych czasów na konsolach ale na to sobie nie pozwolą  :D:D

Edytowane przez Wu70
  • Upvote 1
Opublikowano
10 godzin temu, hwdp43 napisał(a):

tak samo jak w gta 5 na ps3

Już chciałem pisać że Ci się pomyliło z PS4, ale faktycznie to wyszło na PS3 w 2013 roku... MA-SA-KRA :O 

10 godzin temu, hwdp43 napisał(a):

A reszta bedzie ogladac gameplaye na yt/twitch :E

No właśnie nie, ja nie będę oglądał wcale. Poczekam do wersji PC. Przecież to bez sensu, a czy zagram teraz, czy za rok/dwa to co to zmienia? Gra będzie poprawiona i tyle z różnic. 

Opublikowano

Problem ze starymi konsolami kiedys byl taki ze gry byly w 30fps, a gry na pc tez krecily sie w tej okolicy, dzis mamy czasy monitorow 500hz a konsole nadal zatrzymaly sie na 30fps. I jak sie juz zazna tych wysokich fps to ciezko po prostu wrocic. Kiedys na to czlowiek nie zwaracal takiej uwagi.

• Upvote 2
Opublikowano

Dla mnie minimum na PC i oled to 90. Choć kurna 60 na konsoli inaczej pamiętam, niż teraz jak odpalę na PC, ale to może kwestia przyzwyczajenia lub pamięć płata figle. 

Opublikowano (edytowane)

Może też jest kwestia tego, że konsole działały w 60hz? 

6 minut temu, galakty napisał(a):

Ale też na PC stutter jest dość częsty... Jak Ci dropnie z 90 na 70 to luz, jak z 60 na 40 to czuć strasznie :E 

Ale mi chodzi o stabilne 60 na PC. Teraz na PC widzę klatkowanie, takie jakby rozrywanie/dublowanie krawędzi obiektów. Kiedyś na konsoli nie widziałem tego. 

Dopiero w 90 robi się płynnie, choć nadal nie jest tak ostro, jakbym chciał. 

Edytowane przez j4z
Opublikowano
8 minut temu, j4z napisał(a):

Może też jest kwestia tego, że konsole działały w 60hz? 

Ale mi chodzi o stabilne 60 na PC. Teraz na PC widzę klatkowanie, takie jakby rozrywanie/dublowanie krawędzi obiektów. Kiedyś na konsoli nie widziałem tego. 

Dopiero w 90 robi się płynnie, choć nadal nie jest tak ostro, jakbym chciał. 

60 klatek to 60 klatek. One są zawsze takie same. Zmienna to wyświetlacz.

Wydaje ci się dzis ze 60 FPS jest lipa, bo po pierwsze masz porównanie, po drugie masz znacznie lepszy ekran, po trzecie zasmakowałeś w HFR a z tego ciężko jest wrócić.

Pograj wystarczająco długo w 240 czy tam 360 FPS to nawet 120 FPS zrobi się niekomfortowe.

Przyzwyczajenie.

Opublikowano

Mając teraz możliwość włączenia FG(wcześniej miałem rtx 3060ti a wszelkie mody,lossless scaling były fatalne i jeszcze te 8gb vram) to nawet mając te 80-100fps to wolę odpalić FG bo nawet przy graniu na padzie jest płynniej, a to FG wcale nie jest tak beznadziejne i nie ma takich artefaktów jakie widuje się w tych modach- one działają na gorszej opcji-FSR. 
Tu mowa o konsoli, nawet jak odpalę konsolę i gram w 60fps to nie jest tragicznie dla mnie, czasem oko musi się przyzwyczaić ale na spokojnie jestem wstanie zagrać i przejść tak grę. Aż tak się nie ograniczam :P 

Opublikowano
10 godzin temu, j4z napisał(a):

Niewiedza błogosławieństwem...

Jak zobaczyłem 60, do 30 nie chciałem wracać. Jak zobaczyłem 120, do 60 nie chce wracać. Boże chroń mnie przed 240 xd

9 godzin temu, galakty napisał(a):

Stabilne 60FPS jeszcze idzie przeżyć, ale wszystko poniżej to już dramat.

To już wiem jakie będą Wasze wymagania:
- PS4 - 30 fps
- PS5 - 60 fps
- PS6 - 120 fps
- PS7 - 240 fps
- PS8 - 480 fps 
:E 

• Haha 1