Kadajo 9 968 Opublikowano 13 Kwietnia Opublikowano 13 Kwietnia Dlatego pisze, ze nie ma sensu już tego rozdzielać, skoro korzystasz z DLSS i MFG na 5090 to i korzystasz na 5070Ti i nagle wszytko się zmienia. Moim zdaniem podobne zjawisko dogoniło konsole. 1
galakty 5 169 Opublikowano 13 Kwietnia Opublikowano 13 Kwietnia 3 minuty temu, Kadajo napisał(a): Moim zdaniem podobne zjawisko dogoniło konsole. Z tą różnicą że masz 30 vs 60 fps, gdzie na PC od 60 fps się zaczyna zabawa
Kadajo 9 968 Opublikowano 13 Kwietnia Opublikowano 13 Kwietnia No cóż, konsola to zawsze lubiła Cinematic Exp
j4z 1 873 Opublikowano 13 Kwietnia Opublikowano 13 Kwietnia 30 minut temu, galakty napisał(a): 60 fps Ha tfu! 1 1
galakty 5 169 Opublikowano 13 Kwietnia Opublikowano 13 Kwietnia 18 minut temu, Kadajo napisał(a): No cóż, konsola to zawsze lubiła Cinematic Exp Stabilne 60 FPS zaakceptuję, gdyby Pro robiło z tego 90/120FPS to panie... nie ma co narzekać
Kadajo 9 968 Opublikowano 13 Kwietnia Opublikowano 13 Kwietnia W sumie to by mogło PSSSRRR 2.0 z 360p i wio Albo niech dodadzą frame generator.
ODIN85 4 926 Opublikowano 13 Kwietnia Opublikowano 13 Kwietnia Godzinę temu, galakty napisał(a): Z tą różnicą że masz 30 vs 60 fps, gdzie na PC od 60 fps się zaczyna zabawa Nie po to kupuję konsolę żeby grać w 60
Spychcio 911 Opublikowano 13 Kwietnia Opublikowano 13 Kwietnia W PS6 będą jechać na 100% z 1080p skalowanym (PSSR3) do 4K.
Qrdello 1 255 Opublikowano 13 Kwietnia Autor Opublikowano 13 Kwietnia (edytowane) Na tym etapie, szczególnie w kontekście DLSS4, czy to jest wyjściowo 1080p czy 1440p nie ma wielkiego znaczenia, bo algorytmy i tak przebudowują obraz tak, że jest ostry a artefakty to już naprawdę rzadkość. Liczy się czy dany scaler potrafi ten obraz odszumić i generować w sposób stabilny pod kątem klatkarzu. DLSS4.5 pokazało że profile performance są równie dobre jakościowo co DLSS4 quality. PSSR2 wygląda obiecująco, jaka tam jest bazówka nawet nie sprawdzam. AW2 zyskał na tej podmiance wyraźnie, więc jak dla mnie jest ok. A z ilu startuje - kogo to obchodzi. Gram w grę a nie w rozdzielczość bazową Edytowane 13 Kwietnia przez Qrdello
kanon7 820 Opublikowano 13 Kwietnia Opublikowano 13 Kwietnia @Qrdello bardziej patrzę że PSSR 3.0 będzie już dobrze dopracowane na PS6 przez, przepłacających beta teściarzy PS5 Pro
Kadajo 9 968 Opublikowano 13 Kwietnia Opublikowano 13 Kwietnia Poczekaj na MSRP PS6, dopiero zobaczysz przepłacanie
galakty 5 169 Opublikowano 13 Kwietnia Opublikowano 13 Kwietnia Jak się świat i korpo nie ogarną, to czasy fajnych i tanich konsol mamy za sobą. Można by pomyśleć że technologia i PKB rośnie, ale co z tego skoro chciwość korpo i rządów powodują to jak jest obecnie.
Kadajo 9 968 Opublikowano 13 Kwietnia Opublikowano 13 Kwietnia Ciekawe komu oni to będą chcieli sprzedawać 3
Qrdello 1 255 Opublikowano 13 Kwietnia Autor Opublikowano 13 Kwietnia No ja biere na premierę, jak wszystko od czasów PS2
galakty 5 169 Opublikowano 13 Kwietnia Opublikowano 13 Kwietnia Godzinę temu, Kadajo napisał(a): Ciekawe komu oni to będą chcieli sprzedawać Na premierę pewnie najniższa cena będzie... Biedaki kupią 1
hwdp43 1 928 Opublikowano 13 Kwietnia Opublikowano 13 Kwietnia ciekawe jak bedzie z dostepnoscia . pewnie jeszcze gorzej niz przy ps5
Qrdello 1 255 Opublikowano 13 Kwietnia Autor Opublikowano 13 Kwietnia (edytowane) Na dostępność PS5 wpływ miała pandemia. Konsola wyszła w pół roku bo wybuchu pandemii i lockdowni połowy świata. Jeżeli będzie wysoka cena, to także i sprzedaż na start pewnie szałowa nie będzie. No chyba, że SONY w końcu zaskoczy kilkoma exami powodującymi opad szczeny.... Edytowane 13 Kwietnia przez Qrdello
ODIN85 4 926 Opublikowano 13 Kwietnia Opublikowano 13 Kwietnia Czas ani zaraza nie ma tu znaczenia. Na premierę zawsze ciężko jest
Geble 57 Opublikowano 14 Kwietnia Opublikowano 14 Kwietnia (edytowane) Dokładnie, pamiętam, że jak kupowałem PS4 na premierę jeszcze wtedy w Saturnie w Silesii w Katowicach to po otwarciu wrót do galerii były sceny jak na filmach z walki o karpia w Lidlu. Jak już doszedłem do Saturna to wężyk ludzi liczył kilkaset osób. Edytowane 14 Kwietnia przez Geble
galakty 5 169 Opublikowano 18 Kwietnia Opublikowano 18 Kwietnia PS4 to był niejako przełom, dziś chyba takiego parcia już nie ma.
dawidoxx 1 169 Opublikowano 18 Kwietnia Opublikowano 18 Kwietnia (edytowane) Mi się udało kupić swoją PS4 zupełnym fartem i to kilka dni po premierze, kiedy wszędzie już była lipa z dostępnościa, a ceny w internecie to był kosmos. Pamiętam że wracałem z roboty i wstąpiłem do marketu na zakupy, chyba to był norweski Coop. Już byłem przy kasie i kątem oka zobaczyłem babę układającą kilka kartonów z konsolami. Fart że stałem kilka metrów od niej to udało mi się chwycić jedną sztukę - jakieś 20 sekund później już nic nie zostało. Jeszcze sprzęt byl w normalnej cenie a na necie chodził z przebiciem x3 Edytowane 18 Kwietnia przez dawidoxx
sino 99 Opublikowano 18 Kwietnia Opublikowano 18 Kwietnia 5 godzin temu, galakty napisał(a): PS4 to był niejako przełom, dziś chyba takiego parcia już nie ma. Najgorsza konsola Sony to przełom? Chyba, że chodzi o czasy uruchamiania gier - przełomowo powolne. Najgorsza generacja w historii, kilka sekund biegu i śmierć i zaraz po tym 1,5 minuty ładowania (czy nawet 3,5) itp. Oczywiście też tzw. "tabletowe" procki czyli rekordowo niska wydajność konsoli. Zawsze konsole na premierę były lepsze od PC (średniego PC, mediana a nie 5090), PS4 to wyjątek (no i XO). Sprzedażowo też konsola wypadła słabo (była na rynku aż 7 lat) gdy PSX na szerokim rynku (USA UE) 5 lat, PS2 6 lat. PS3 wypada tu dość słabo (7 lat), ale opóźniona dzieliła się z mocnym X360 i Wii, mimo to nadal była bardziej przełomowa (Blu-Ray, odtwarzanie avi, mp4, www itd), w grach też. PS5 (i XS) to przełomowy SSD kiedy czasy ładowania wróciły do Commodore 64 czy Amigi.
Rekomendowane odpowiedzi