Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Qrdello

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, kanon7 napisał(a):

Piłeś? nie pisz.

Moj blad , mialo byc XSS ;) Powinienes sie domyslic.

O prosze,  a gdzie go sprzedaja bez napedu bo nie widze, zeby to byl produkt w regularnej sprzedazy?? Jakas edycja limitowana??

Edytowane przez Phoenix.

5 godzin temu, Joloxx9 napisał(a):

Mam wrazenie, ze jestem jedyna osoba na swiecie, ktora kompletne nie rozumie fenomenu gier Final Fantasyn a w szczegolnosci czesci VII

Nie martw się, mam to samo. Zwłaszcza, że od lat byłem fanem serii. Jednak od momentu jak zmienili system walki z turowego jrpg to nie kupiłem ani jednej części i olałem serię. 

Obecnie to jest Devil My Cry z nazwą Final Fantasy dla zrobienia sprzedaży.

Czekam na Dragon Quest XII i liczę, że będzie zrobiony tak jak perła w koronie czyli Dragon Quest XI:)

@Phoenix. 30%-35% jest poparte przez DF. Okrojone RT w 30fps jest poparte przez chocby AW2, Hogward legacy. Problemy z PSSR poparte jest przez problemy w SH2, SM2 i innych. Faktycznie, glupoty wyssane z palca. NIe moja wina ze tak to wyglada... Dlatego napisalem ,,nowe" bo nie chodzilo o doslownie nowa konsole a nowy model w rodzinie PS5. Dla mnie nie dowiezli, Ty mozesz miec inne zdanie.

Edytowane przez RTXnietylko4060tiUSER

Teraz, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

@Phoenix. 30%-35% jest poparte przez DF. Okrojone RT w 30fps jest poparte przez chocby AW2, Hogward legacy. Problemy z PSSR poparte sa przez problemy w SH2, SM2 i innych. Faktycznie, glupoty wyssane z palca. NIe moja wina ze tak to wyglada...

Ty to jednak jestes dobry ewenement i trzeba cie dodac do ignorowanych. Nie dosc, ze klamiesz i wymyslasz bajki to w odpowiedzi na przytoczone przez ciebie bajki i klamstwa odpisujesz nie na temat i nie potrafisz sie ustosunkowac do tego co sam pisales ;) I nie nie byl to temat wydajnosci. Pozdro :salut:

1 minutę temu, DżonyBi napisał(a):

fps momentami przebija 100fps.

Jak go odblokowales w tej grze ?

@Phoenix.W ktorym miejscu klamie? Mozesz konkretnie uargumentowac? Ktore bajki? Przeciez pro mial laczyc tryb wydajnosci z grafika zeby nie isc na kompromisy. Tymczasem w SM2 czy w innych grach sony wciaz trzeba wybierac.

Edytowane przez RTXnietylko4060tiUSER

40 minut temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

Dla mnie nie dowiezli, Ty mozesz miec inne zdanie.

No super. Ale natrzaskałeś tu kilkadziesiąt postów, każdy o tym samym. Kolejny niezainteresowany co musi sobie pospamować. Naprawdę wystarczy napisać raz, a nie w kółko to samo co kilka godzin. I tak tego sprzętu nie kupisz więc w jakim celu się tyle produkujesz?

2 godziny temu, Joloxx9 napisał(a):

Sony chyba wie ile jakich gier sprzedaje i w co graja ludzie, nie moga wydac konsoli bez napedu bo to byloby rownoznaczne z strzalem w glowe

Niekoniecznie strzał w stopę. Pamiętaj, że świat to nie tylko nasz kraj, ale mnóstwo klientów kupuje w euro i dolarach. Ich tak ceny cyfrowych gier nie straszą. 

Ja nie mam problemu dać 3 stówy za grę jeśli w nią zagram i mogę odsprzedać za dwie, dwie i pół stówy. Nie jestem zbieraczem gier, plastikowe pudełka na półce w żaden sposób nie stanowią dla mnie ozdoby, a jestem w stanie część pieniędzy odzyskać. Przy cyfrze nie odzyskam nic i zostaje mi do niczego nie potrzebna licencja na grę przypisana do konta, której już nigdy nie włączę. 

https://www.ppe.pl/news/356824/god-of-war-ragnarok-na-ps5-i-ps5-pro-czy-roznice-sa-az-tak-widoczne.html

"W PS5 Pro w trybie jakości z TAA osiągane są wartości 50-60 klatek na sekundę, a z PSSR 45-50 FPS-ów. Natomiast tryb wydajności z TAA pozwala uzyskać 100-110 FPS-ów - przy PSSR 90-100 FPS-ów. Wreszcie, w trybie PS5 Pro z TAA liczba klatek wynosi około 80-90, a z PSSR spada do 70-80 FPS-ów."

16 minut temu, Kowal_ napisał(a):

Niekoniecznie strzał w stopę. Pamiętaj, że świat to nie tylko nasz kraj, ale mnóstwo klientów kupuje w euro i dolarach. Ich tak ceny cyfrowych gier nie straszą. 

Ja właśnie  wiem, że to nie nasz kraj i wiem jak to wygląda za granicą. Jeśli uważasz. Że dla byle brytola, Niemca czy Amerykanina wywalenie 70 ojro/dolarów to nic, to Ci useiadomie- grubo się mylisz. Pomijając to jaki słaby jest internet szczególnie w USA

42 minuty temu, Kowal_ napisał(a):

No super. Ale natrzaskałeś tu kilkadziesiąt postów, każdy o tym samym. Kolejny niezainteresowany co musi sobie pospamować. Naprawdę wystarczy napisać raz, a nie w kółko to samo co kilka godzin. I tak tego sprzętu nie kupisz więc w jakim celu się tyle produkujesz?

Otóż to. Nikt nikomu nie broni mieć swojego zdania, ale wciskanie co drugi post jest zwyczajnie słabe :E tak jakby reszta świata nie wiedziała że prosię ma swoje problemy :D 

27 minut temu, Phoenix. napisał(a):

https://www.ppe.pl/news/356824/god-of-war-ragnarok-na-ps5-i-ps5-pro-czy-roznice-sa-az-tak-widoczne.html

"W PS5 Pro w trybie jakości z TAA osiągane są wartości 50-60 klatek na sekundę, a z PSSR 45-50 FPS-ów. Natomiast tryb wydajności z TAA pozwala uzyskać 100-110 FPS-ów - przy PSSR 90-100 FPS-ów. Wreszcie, w trybie PS5 Pro z TAA liczba klatek wynosi około 80-90, a z PSSR spada do 70-80 FPS-ów."

Tak jak pisałem kilka razy, technologia wymaga wyraźnie dopracowania - i to pewnie na poziomie softwarowym. DLSS też działa dzisiaj lepiej na starszych RTXach niż działał kiedyś tam, sto lat temu :E 

Tak czy inaczej idea odblokowywania klatek na konsoli, czy dorzucania tylu opcji do wyboru wprawdzie przeczy konceptowi konsoli ale jest niejako w rytm melodii konsoli dla profesjonalistów :D 

Godzinę temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

@Phoenix.W ktorym miejscu klamie? Mozesz konkretnie uargumentowac? Ktore bajki? Przeciez pro mial laczyc tryb wydajnosci z grafika zeby nie isc na kompromisy. Tymczasem w SM2 czy w innych grach sony wciaz trzeba wybierac.

Akurat w SM2 to nie trzeba wybierać. Pograłem z 3h przez weekend i dla mnie tryb wydajności pro mógłby być tym jedynym. Różnice wizualne w stosunku do jakościowego są tak znikome, że aż szkoda tych 30 ekstra ramek.

Poza tym, Cerny wypowiadając się na temat PS5 Pro miał raczej na myśli fakt, że gracze nie będą musieli wybierać ale nie w kontekście braku opcji tylko opcja xxxx@60fps@pssr będzie na tyle dobra, że ta druga opcja z 30 fpsami to tylko w ramach pokazu fistaszków. 

Edytowane przez Qrdello
  • Upvote 1

16 minut temu, ODIN85 napisał(a):

@DżonyBi

10h? Ja to w 90min ograłem :D

Gram na poziomie przetrwanie i trochę ginę, do tego porównuje grafike przełączając tryby, oglądam wszystkie cutscenki. Sprawdziłem licznik: dokładnie to 7h. Wukonga ostatnio przechodziłem 110h. Większość przechodzi w 30h. Ja lubię "lizać wszystkie ściany".

Edytowane przez DżonyBi
  • Like 2

2 godziny temu, Phoenix. napisał(a):

Moj blad , mialo byc XSS ;) Powinienes sie domyslic.

O prosze,  a gdzie go sprzedaja bez napedu bo nie widze, zeby to byl produkt w regularnej sprzedazy?? Jakas edycja limitowana??

Patrząc przez pryzmat ceny 3499 zł PS5 Pro Digital, to XSX za 2199 zł z napędem to jest tania maszynka do Game Pass’a :E 

PS. https://www.euro.com.pl/konsole-xbox-series/microsoft-xbox-series-x-1tb-bez-napedu-bialy.bhtml

Na zagranicznych Amazon i eBay dostępne od ręki. 

• Like 1
  • Upvote 1

6 godzin temu, PiPoLiNiO napisał(a):

@azgan No jak? Terez bez napędu 3500 za ulepszone PS5, więc 6 poniżej 4k nie zejdzie. 

6 godzin temu, Elvis79 napisał(a):

3500 to ma PRO, 4tyś lekko będzie :E

6 godzin temu, Jaycob napisał(a):

Nie mogę się doczekać ulepszonych wersji gier PS5 Pro na PS6.

:E

6 godzin temu, Reddzik napisał(a):

Plus napęd, podstawka to lekko z 5 tyś powinno wyjść.:stukniety:

6 godzin temu, Kowal_ napisał(a):

Ja sądzę, że PS6 będzie w ogóle bez napędu. Ręki uciąć nie dam, ale ps5 pro jest ostatnią konsolą z napędem.

6 godzin temu, Joloxx9 napisał(a):

Mam nadzeje, ze zadnych podstawek nie bedzie w pakiecie :E 

Ja to bym poszedl w PS6 o okrok dalej, np brak kabla HDMI. Apple TV tez go nie ma w koncu.

Przykro mi prosze pana, ale jak sie przed poczatkiem roku wpisze jakies cyferki w excela, to na koniec roku trzeba robic tak zeby komorka sie podswietlala na zielono.

For the players jego mac :E 

5 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Cena bedzie uzalezniona od podzespolow i tego co zaoferuja. INapewno nie bedzie na start kosztowac tyle co PRO tylko okolice fata. Cena bazowej konsoli to kluczowy i najwyzniejszy czynnik sprzedazowy tej konsoli. Do tego polityke sony juz znamy wiec po kilku latach wydadza znowu wersje PRO. Brak napedu w PS6 nie jest tez tak oczywisty patrzac na to jaki hejt sie wylewa teraz, a bazowy model konsoli nie celuje w "entuzjastow" potrafiach wydac po 4k-5k na zestaw. W najgorszym przypadku celuje w cene fata ps5 i brak napedu do zakupu osobno.

Jak mam być szczery z Wami - tak jak kiedyś był szał na krypto plus pandemia i wolałem pójść w konsole bo było to opłacalne tak aktualnie przestało mi się to podobać i myślę że lepiej wydać pieniądze na PC. Bardzo dużo się pozmieniało od tamtego czasu. Myślę że każdy z Was jest doskonałe zorientowany więc pisanie o tym jest zbyteczne. Oczywiście zgadzam się z Wami i z tym co zostało tutaj napisane, mam podobne przemyślenia. 

• Like 1
  • Upvote 4

2 godziny temu, Kowal_ napisał(a):

Nie twierdzę, że lekką ręką wydają takie pieniądze na gry, ale mniej się na to krzywią niż my. 

Argument internetu rozumiem też, w Polsce mamy naprawdę dobry, ale obecnie, nawet kupując grę na płycie trzeba czasem kilkadziesiąt GB ściągnąć.

Nie krzywią się mniej, nie mieszkam w Polsce i uwierz, wiem jak to wygląda z pierwszej ręki. Poza grami typu cod/ fifa to ludzie bardzo patrząc na jak najniższe ceny/wersję na płytach. 

Ej staruchy patrzcie 

Screenshot_20241111_183927_YouTube.jpg

Edytowane przez Joloxx9
  • Like 1

3 godziny temu, azgan napisał(a):

Jak mam być szczery z Wami - tak jak kiedyś był szał na krypto plus pandemia i wolałem pójść w konsole bo było to opłacalne tak aktualnie przestało mi się to podobać i myślę że lepiej wydać pieniądze na PC.

Nie nie jestes szczery , jestes mega zaklamany, dzis nadal mozna pojsc w tania konsole kosztujaca mniej niz w okresie pandemi. PRO to nie jest mus dzisiaj. A podstawka nie kosztuje majatek ;) Takze nie mydl oczu bo dla mnie jestes i tak mega falszywy pod tym katem ale moze ktos lyknie te twoje bzdurki.

Dzis wydanie pieniedzy na PC to wiekszy koszt niz pojscie w twoje w konsole w czasie pandemi, kogo ty chcesz oszukac? Jestes zwyklym zaklamanym typkiem mowiacym to co zawieje w danej chwili wiatr dla wygody. Dobrze cie znam z pclaba  i nie mysl ze tutaj masz nowy start z podwoja maska.

Edytowane przez Phoenix.

3 godziny temu, azgan napisał(a):

i myślę że lepiej wydać pieniądze na PC

Jak ktoś kupił w 2020 r. PS5 z napędem za 2399 zł i do dzisiaj gra w kup płytę tanio -> przejdź i sprzedaj ze stratą 10-30 zł to konsola nadal jest konkurencyjna. Bo TV ma każdy w domu.
Nawet teraz kupując PS5 z napędem 1899 zł (Black Friday) to nadal spoko opcja.
A PC jest po prostu bardzo konkurencyjne - biblioteka PC (Steam, exy PC) + exy Xbox + exy PlayStation :E

Edytowane przez kanon7