Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Jaycob napisał(a):

Obecnie na PC podłączonym pod 65" C3.

I serio niewidzisz roznicy pomiedzy taka malutka rozdzialka jak 1440 a 4k ? Filmy na ultra HD tez niewidzisz riznicy, pomiedzy natywnym skanem  4k ultra HD a upscalowanym gownem z 2k di?

Edytowane przez SethJames
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Jaycob napisał(a):

Ja jej nie dostrzegam. Uważam, że granie w 4K jest przereklamowane

Każdy ma swoje zdanie, ale absolutnie się z tym nie zgadzam. Różnica jest wyraźna. Do tego potrzebny jest też odpowiedni wyświetlacz. Wczesniej mialem LG CX 55", ktorego uzywalem jako monitor i 4K gorzej wyglądało, jak na obecnym LG C3 42", który ma większe zagęszczenie pikseli. 80ppi vs 106ppi

Edytowane przez DżonyBi
  • Like 1
Opublikowano

Nie wiem, jak z filmami, bo nie oglądam, ale przy grach nie widzę różnić. Tylko taką, że spada mi płynność o jakieś 50%. :E  Widziałem różnice między 1080p vs 1440p, ale 1440p vs 4K już nie. :)

• Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, SethJames napisał(a):

I serio niewidzisz roznicy pomiedzy taka malutka rozdzialka jak 1440 a 4k ? Filmy na ultra HD tez niewidzisz riznicy, pomiedzy natywnym skanem  4k ultra HD a upscalowanym gownem z 2k di?

Widać ale nie ma takiej różnicy jak np pomiędzy 1440p a 1080p , a AW w 864p to już kompromitacja

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, voltq napisał(a):

już nie pamiętam o co tam chodziło o jakieś techniki od LG

Nic nie slyszalem na ten temat, a troche siedzie w tym, a nawet jak czegos brakuje to nie jest potrzebne. Moim zdaniem jest kompletny i zdecydowanie lepiej sie sprawdza jako monitor. Ostrzejszy obraz, a do tego mozna go ogarnac wzrokiem. Dlatego 55" wylecialo i jest 42".

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano (edytowane)

Portal Video Games Chronicle poinformował właśnie o pierwszej promocji na PlayStation 5 Pro. Brytyjska sieć sklepów Argos sprzedaje obecnie urządzenie w cenie 660£ - mniej o 40£ względem ceny bazowej. To dość zaskakujące, gdyż konsola trafiła na rynek w zeszłym tygodniu (7.11). 

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, voltq napisał(a):

Widać ale nie ma takiej różnicy jak np pomiędzy 1440p a 1080p , a AW w 864p to już kompromitacja

Na pewno nie jest coś, aby poświęcać aż tyle zasobów względem dużo lepszej płynności (przynajmniej nie dla mnie) i tych finansowych, bo nie oszukujmy się, mało kogo stać na NATYWNE granie w 4K. Jak wchodziłem do działu gier na Labie  jakieś gry, to większość jechała i tak na jakiś upscalerach. :E

20 minut temu, DżonyBi napisał(a):

Nic nie slyszalem na ten temat, a troche siedzie w tym, a nawet jak czegos brakuje to nie jest potrzebne. Moim zdaniem jest kompletny i zdecydowanie lepiej sie sprawdza jako monitor. Ostrzejszy obraz, a do tego mozna go ogarnac wzrokiem. Dlatego 55" wylecialo i jest 42".

Także miałem kupić 55" ale ostatecznie na biurko postawiłem 48" i gitara.  Nie zamieniłbym na mniejszy. :P

p.s DżonyBi nick wzięty z tego utworu?

"

Johnny B
How much there is to see
Just open your eyes and listen to me
Straight ahead a green light turns to red
Oh, why can't you see, oh, oh Johnny B"

:D

Edytowane przez Jaycob
Opublikowano
4 godziny temu, DżonyBi napisał(a):

@azgan

Problem tego porówniania w Rtings jest taki, że słuchawki mierzone są różnymi metodami. 3D Pulse methodology v1.6 vs 1.8 w pulse elite. W komentarzach na rtings można wyczytać, że rozbieżności w metodach pomiaru są, więc trudno je porównać patrząc na same dane techniczne. Po przeczytaniu masy komentarzy, opinii i innych testów w sieci można wywnioskować, że Elite generalnie brzmią lepiej, mają lepsze obrazowanie w grach, lepszą baterię, lepszy mikrofon, bluetooth i są wygodniejsze. Ich głównym problemem było zrywanie połączenia z konsolą, ale ten problem został już rozwiązany. Średnia ocen przez to spadła. Tak więc jak nic mnie nie zrazi, a słuch mam raczej dobry i mi przypasują to je sobie zostawie.

Postanowiłem przejść TLoU Part 1 w słuchawkach. Gra w trybie Pro wygląda i chodzi super, i po ponad 10 latach czuję jakbym przechodził ją na nowo, bo niewiele już pamiętam, a słuchawki 3D dodatkowo podkręcą klimat.

Spoko, daj znać w temacie jak wrażenia 😁. DualSense Edge też będziesz zamawiać do tego PS5 PRO?

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

@Jaycob

Dla mnie 48" też za duży, ale Tobie musi pasować, nie mi. Każdemu życzę takiego zadowolenia z zakupu jakie ja mam po zmianie z 55" na 42" - just perfect.

25 minut temu, Jaycob napisał(a):

DżonyBi nick wzięty z tego utworu?

Weekend jeszcze się nie zaczął. Musisz poszukać głębiej.

Edytowane przez DżonyBi
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, DżonyBi napisał(a):

Weekend jeszcze się nie zaczął. Musisz poszukać głębiej.

Tak mi się skojarzyło.:D

1 minutę temu, maxmaster027 napisał(a):

Ma ktoś juz te ps5pro? I pograł troche na nim zeby powiedziec jaka jest roznica?

Pograł, pograł, kilka stronę wcześniej pisali.  DF zrobiło także materiał, w którym mówili o 35% przyroście wydajności.

Edytowane przez Jaycob
  • Like 1
Opublikowano
58 minut temu, Jaycob napisał(a):

Ja jej nie dostrzegam. Uważam, że granie w 4K jest przereklamowane, nieopłacalne na rzecz wydajności. 1440p to dla mnie "sweet spot". 

49 minut temu, Jaycob napisał(a):

Obecnie na PC podłączonym pod 65" C3.

Jak się gra z DLSS-Q to też jest to 1440p i oszukane 4K* 😉

Opublikowano

Kontroler prawie za połowę ceny zwykłej wersji konsoli, z baterią słabszą niż podstawowy Dual Sensie (a już tam jest kiepsko). Z masą ficzerów, które brzmią dobrze na papierze, ale niekoniecznie człowiek będzie z nich korzystać. Oczywiście, znajdą się chętni i na to, ja dla takiej sumy znalazłbym znacznie lepsze zastosowanie. Zwykły kontroler jest bardzo dobry.

• Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, SethJames napisał(a):

Oceniasz jakosc po skompresowanym materiale z yt? Jest duza rozniac pomiedzy natywnym 1440p a 4k bardzo duza

Czy to na 55 oledzie czy 65 qd oledzie, czy nawet 42 oledzie, I nietrzeba siedziec polmetra od ekranu.

Różnica jest kolosalna ale to naprawdę trzeba być matolkiem żeby oceniać rozdzialke na skompresowanym materiale z YT 🤣

2 godziny temu, Jaycob napisał(a):

Serio? Dla mnie nie ma tak dużej różnicy. Poza oczywistym spadkiem klatek. :E

To jesteś ślepy albo nie widziałeś serio prawdziwej rozdziałki bo jest przepaść i to na każdym ekranie. 

W dniu 12.11.2024 o 14:56, Phoenix. napisał(a):

i jak juz zamowiles PC?? :lol2:

@voltq jak tam twój PC za 4k? 

1 godzinę temu, Jaycob napisał(a):

Ja jej nie dostrzegam. Uważam, że granie w 4K jest przereklamowane, nieopłacalne na rzecz wydajności. 1440p to dla mnie "sweet spot". 

Cześć na  okulistę jeśli nie widzisz tej przepaści a jest ona spora ;) 

Nie wiem, jak z filmami, bo nie oglądam, ale przy grach nie widzę różnić. Tylko taką, że spada mi płynność o jakieś 50%. :E  Widziałem różnice między 1080p vs 1440p, ale 1440p vs 4K już nie. :)

Kiedy to międz. 1440 a 2160 jest większa różnica między 1080 a 1440p 🤣

1 godzinę temu, voltq napisał(a):

Kolejny ślepy 🤣

Godzinę temu, maxmaster027 napisał(a):

Ma ktoś juz te ps5pro? I pograł troche na nim zeby powiedziec jaka jest roznica?

Ma ma 😎

59 minut temu, DżonyBi napisał(a):

Mam już dwa pady, a warto brać Edge?

Nie, przecież ten pad to straszny kicz za tą kasę.

• Confused 1
Opublikowano
43 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

To jesteś ślepy albo nie widziałeś serio prawdziwej rozdziałki bo jest przepaść i to na każdym ekranie. 

43 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Cześć na  okulistę jeśli nie widzisz tej przepaści a jest ona spora ;) 

Cóż mogę powiedzieć. Ty widzisz, ja nie. :E

Tak się składa, że byłem jakiś czas temu i z moim wzrokiem jest wszystko w porządku. :)

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Tak mi się skojarzyło.:D

Pograł, pograł, kilka stronę wcześniej pisali.  DF zrobiło także materiał, w którym mówili o 35% przyroście wydajności.

aha no ok, bo tutaj widzę głównie dywagacje :P mało kontentu a to z DF to juz widziałem. PS5pro i relacje uzytkownikow w sumie istotniejsze niz recka jakas tam. Tak samo wiesz jak ogladalem recenzje kiedys kierownic ludzi co nie umieja jezdzic xD no kurde co innego jak jakis pros robi recenzje i porownuje, co innego jak postronna osoba np. z forum i mowi czym to sie je czy tak na prawde warto, a co innego jak robi to duzy serwis. Fajne tam niekiedy niuanse maja, ale ogolnie to troche inaczej niz recenzja forumowicza np

Opublikowano
2 godziny temu, Jaycob napisał(a):

Serio? Dla mnie nie ma tak dużej różnicy. Poza oczywistym spadkiem klatek. :E

75" z ~2.8m. Różnicy w ślepym teście pomiędzy 1440p a 4K raczej bym wytypował. Wzrok mam całkowicie w normie. Cóż może to i dobrze, nie muszę sobie wmawiać że potrzebuje 4K za wszelką cenę :)

Opublikowano

W UK Argos opuscil cene pro do 659f z 699f sugerowanej, czyżby konsola stala w ilościach hurtowych i starają się pobudzić sprzedaż ?

Ciekawe..

Panowie nie ma co się droczyć, jak ktoś nie widzi różnicy pomiędzy 1440p a 4k to tylko się cieszyć, czasem sam chciałbym żyć w takiej nieświadomości :D. Jak wydadzą PS5 Pro MAX te ich 32 TF to biorę w ciemno jestem targetem widzę wszytkie niuanse.

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
10 godzin temu, DżonyBi napisał(a):

Mogliby do Pro go dawać w standardzie.

Zdecydowanie nie, miałem okazję pograć na tym padzie i jego funkcje dla normalnego gracza są totalnie bezużyteczne, a cena jest z tyłka. Kumpel ma, zapalony CoDziarz online więc tam korzysta z jego dobrodziejstw. Do normalnego grania nie ma kompletnie sensu. 

• Upvote 1