blabla123 991 Opublikowano 11 Czerwca Opublikowano 11 Czerwca Kupiłem kompa od ziomka z pół roku temu. Wiedziałem tylko, że dobra płyta i K6-2 500. Odebrałem go w weekend, wczoraj wreszcie zajrzałem co kupiłem. No nie powiem, liczyłem, że się trafi 2+ no ale jak zwykły ale 550 to też nie będę narzekał, bo było źle ustawione 2
Jenot 7 Opublikowano 11 Czerwca Opublikowano 11 Czerwca Świetny Epox na MVP3. Teraz "2+", mod na "3+", VooDoo3, jakaś dobra karta dźwiękowa i jazda.
Jenot 7 Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca Dlatego napisałem - "teraz 2+" (nieme "trzeba kupić") Jest o tyle lepszy od zwykłej dwójki, że setmulem możesz w locie zmieniać mnożnik i nie ma wtedy problemów ze starszymi gierkami. BTW, kolejny rodzynek do testowania. Zasilacz dorobiony, wyczyszczone, wszystko działa. 1
ShaDow_Pro 1 048 Opublikowano 13 Czerwca Opublikowano 13 Czerwca (edytowane) Mi taki fajny sprzęt wpadł, Phenom 9850 Edytowane 13 Czerwca przez ShaDow_Pro 4
Pentium D 1 951 Opublikowano 13 Czerwca Opublikowano 13 Czerwca Buda i naklejki ciekawe, reszta mniej 1
kwasior500 2 Opublikowano 14 Czerwca Opublikowano 14 Czerwca (edytowane) siema, wykopałem coś w garażu, chyba coś jeszcze pamiętam Edytowane 14 Czerwca przez kwasior500 2
Maxforces 333 Opublikowano 15 Czerwca Opublikowano 15 Czerwca (edytowane) W dniu 11.06.2026 o 11:39, Jenot napisał(a): Świetny Epox na MVP3. Teraz "2+", mod na "3+", VooDoo3, jakaś dobra karta dźwiękowa i jazda. No nie voodoo3 zajezda ten procek szczegolnie w grach pokroju quake gdzie ma wydajnosc p2 300 Edytowane 15 Czerwca przez Maxforces
areczek1987 1 096 Opublikowano 30 Czerwca Opublikowano 30 Czerwca Pompka na gpu w tym układzie jeszcze żyje?
janek25 386 Opublikowano 30 Czerwca Opublikowano 30 Czerwca Zyje i ma sie dobrze. Jeszcze skręcona na 2500 rpm z 3000 by bylo cicho za duzo mitow
areczek1987 1 096 Opublikowano 3 Lipca Opublikowano 3 Lipca https://allegrolokalnie.pl/oferta/lost-joker-2-3dfx-voodoo3-3500-powervr-pcx2-ze-zlaczami-dvi-i-hdmi?navCategoryId=260019 Lol
Keleris 757 Opublikowano 5 Lipca Opublikowano 5 Lipca U mnie pokazał się Radeon X1950XT i wychodzi że jest w pełni sprawny więc rozebrany i wyczyszczony, dodatkowo mój pierwszy soltek s462 + isa, miał być sprawny ale nie uruchamiam bo kondensatory wybulone, na ten moment leci do szafy bo jeszcze nie jestem w stanie sam wymienić ale myślę żeby kupić jakiś sprzęt co by takie robótki samemu ogarnąć. karta gorąca jak cholera aż musiałem nanieść dodatkowe chłodzenie i w sumie takie rozwiązanie daje niezłe rezultaty, wujek google podpowiedział żeby zainstalować ATI Tray Tools żeby ręcznie sterować wentylatorem bo ma spory zapas. Temperatury bez wiatraka na nowej paście. Z wiatrakiem. Wyniki 3dmark 01 i 06, na ten moment seria bez przetaktowania. 9
ket_rab 412 Opublikowano 6 Lipca Opublikowano 6 Lipca @Keleris jakąś stacje lutowniczą trzeba polować 1
Keleris 757 Opublikowano 6 Lipca Opublikowano 6 Lipca Przydało by się ale jestem zielony w tym temacie, lutownice ostatnio trzymałem dobre 20lat temu i nie były to moje najlepsze próby. Jest jakiś konkretny sprzęt warty zainteresowania? Raczej coś tańszego bo to tylko hobbystycznie, wiedzy też brak więc tylko do takich prostych prac jak wymiana kondensatorów.
Jenot 7 Opublikowano 6 Lipca Opublikowano 6 Lipca Chińczycy mają tanie lutownice (zasilane przez USB-C), do których pasują groty JBC. Oznaczenie L245P na ali. Jeśli chcesz wymieniać kondensatory to najgorsze jest ich wylutowywanie - można "rwać" i potem wylutować pozostałe w PCB nóżki, ale szkoda padów. Do kompletu przydałaby się rozlutownica, albo chociaż termopęseta. 1
Pan Ciastovy 124 Opublikowano 6 Lipca Opublikowano 6 Lipca @Keleris Jakbyś chciał to mogę Ci przywrócić tego solteka do świata żywych i wymienić kondki 1
sideband 3 012 Opublikowano 10 Lipca Opublikowano 10 Lipca To ta uszkodzona 2900XT 512MB w sensie już sprawna, wyczyszczona z kitu wrzucone termopady by wrzucić też na cewki, które potrafią trochę hałasować 4 1
areczek1987 1 096 Opublikowano 14 Lipca Opublikowano 14 Lipca (edytowane) Ciekawa kolekcja i kanał... I kolejny Edytowane 14 Lipca przez areczek1987 1
sideband 3 012 Opublikowano 15 Lipca Opublikowano 15 Lipca Skalpowanie na szybko żyletką jak za dawnych lat 6700K. Dziabnięta lekko maska na szerokiej masie kapnie się min ilość maski będzie gitara Sciąganie tego kleju/silikonu zajmuje więcej czasu jak sam skalp 1
areczek1987 1 096 Opublikowano 16 Lipca Opublikowano 16 Lipca W dniu 15.07.2026 o 20:28, sideband napisał(a): Skalpowanie na szybko żyletką jak za dawnych lat 6700K. Dziabnięta lekko maska na szerokiej masie kapnie się min ilość maski będzie gitara Sciąganie tego kleju/silikonu zajmuje więcej czasu jak sam skalp Na nich to czysta przyjemność. Modyfikacja biosów kart była do maxwella czy keplera? Chyba w pascal zablokowali.
sideband 3 012 Opublikowano 16 Lipca Opublikowano 16 Lipca To zależy Maxwell mogłeś zmienić wszystko praktycznie nie wymagało programatora. Pascalowy edytor to tam niewiele się dało zmienić i oczywiście wymaga programatora. Do Ampere nie były publicznie dostępne i tylko limit mocy w praktyce zmienisz bez komplikacji, a publicznie dostępne niepełnosprawne edytory gdzie może to i owo tylko podejrzeć w danym biosie. 1
Rekomendowane odpowiedzi