Hydepark, Retro, Luźne rozmowy
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez MJRegul · Opublikowano
@Send1N jeden mi zaczął terkotać w pozycji poziomej na chłodnicy na F240 w pierwszym roku używania Zamieniłem miejscami z innym w budzie i spokój do dziś czyli już 4 lata. Tzn spokój był do czasu aż mi temp skoczyły o 10C+ na F240 (pompka pewnie jak znam życie albo magiczne wyparowanie płynu), stąd wymiana. U mnie na przodzie jest tandem 3x Fluctus 120 - na 50% jeszcze jestem w stanie je znieść i nie marudzić ale powyżej to suszarka i to z niemiłą częstotliwością dźwięku. -
Przez Vulc · Opublikowano
Wygląda na to, że trzeba będzie poczekać na testy, ewentualnie najpierw zamówić jakieś "pewniaki", a później zostawić tego najlepiej wypadającego na papierze lub wszystkie zwyczajnie przetestować. Sam chyba tak zrobię, rzadko kiedy kupuję najtańsze modele, zdecydowanie wolę dopłacić - w granicach rozsądku - do cichszej i chłodniejszej wersji. Jak ostatnio wziąłem RX7800XT dwuśmigłowego, to dzień później wracał do sklepu - raz że głośny, dwa zaczął sypać artefaktami. O ironio, był to Pulse od Sapphire, więc teoretycznie od pewniejszej marki. -
Przez Smalec · Opublikowano
@PiPoLiNiOTak, Asus jest mistrzem w tej dziedzinie. 3080 tuf i strix to prawdziwe poznańskie słowiki. -
Przez Reddzik · Opublikowano
Ja wtedy miałem do wyboru 6700/XT gdybym wybrał pewnie bym jeszcze przesiedział na spokojnie, wiadomo, ze karty powoli odstają i nie dadzą tyle fps. Ja dawno się nie bawiłem emulatorami, bardzo dawno, kiedyś to przeszedłem Silent Hilla na emu psx. Do włączenia RT i tak potrzeba vramu, a tu już moja nie daje rady. DLSS > FSR to wiadome, zobaczy się co zapowiedzą, ale nie chcę iść w 4070S albo 5070 które mają 12gb vram, by zaraz nie mieć problemów, nie planuję zmieniać zbyt często kart, obecna ma 2 lata i nie jest stanie wytrzymać kolejnych miesięcy, chyba, że się ograniczę do grania w tylko stare gry. RT jest spoko, wprawdzie na mojej karcie zabijało spore ilości fps jak w Cyberpunku ale też i powodowało dropy do 10fps, wtedy nie wiedziałem, że to problem vramu. Ogólnie jakoś dam radę grać bez RT, nie wszędzie to robi robotę, czasem większa różnica, czasem mniejsza, ale jest, byle tylko fps było w miarę, może będzie tak, że przejdę na AMD a po jakimś czasie się wróci, rtx 5060ti ma mieć 16gb vram ale wydajność pewnie będzie niższa niż czegoś lepszego, jak już to lepiej dopłacić.
-
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi