Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Roman_PCMR napisał(a):

@GordonLameman Klasztory zdobywales gdzie glownym bossem byl zawsze jakis ksiadz/mnich z wielkim krzyzem

Meh. Nie mogłeś zabijać tych biegających braciszków, a Wikingowie to robili. DEI/WOKE confirmed.

A to wszystko żeby ocalić kruche uczucia religijne :) 

Ale sam fakt, że kompletnie nie pamiętam tych mechanik z mojego przejścia Valhalli świadczy o tym jak słaba to była gra :) 

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano (edytowane)

Wczoraj był news na ppe, że jakiś japoński mnich oburzał się, że w AC:S można zniszczyć święty garnek w świątyni. Co za dzban:D

Edytowane przez tgolik
  • Haha 2
Opublikowano
13 minut temu, GordonLameman napisał(a):

a Wikingowie to robili. DEI/WOKE confirmed.

Chodziło o pierwszy przykład z brzegu, jeśli chodzi o zmiękczanie gry konsultacjami ;) Kto chce może szukać głębiej, ale generyczność tekstów Ubi jest słaba nawet bez tego.

Ubi bojkotuję od lat z innych powodów, więc "woke" to tylko kolejny powód do nabijania się. Jeśli modderzy ogarną mechaniki w AC:Unity to kiedyś ją kupię, o ile pozbędą się Ubisoft connect, po sprzedaży firmy.

Opublikowano
Teraz, musichunter1x napisał(a):

Chodziło o pierwszy przykład z brzegu, jeśli chodzi o zmiękczanie gry konsultacjami ;) Kto chce może szukać głębiej, ale generyczność tekstów Ubi jest słaba nawet bez tego.

Ubi bojkotuję od lat z innych powodów, więc "woke" to tylko kolejny powód do nabijania się. Jeśli modderzy ogarną mechaniki w AC:Unity to kiedyś ją kupię, o ile pozbędą się Ubisoft connect, po sprzedaży firmy.

No, ale możliwe, że SweetBaby Inc. Poprawiło im te dialogi.

Nie mówię, że to prawdopdobone :E 

Ale dialogi w grach UBI od lat są tak kiepskie, że gorsze chyba nie mogą być. :E 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Jeśli miałbym mieć pretensje do kogoś biorącego udział w tworzeniu gier UBI, to nie byłoby to SB tylko pisarze i quest designerzy. Cały dział narracji, twórcy questów do wywalenia na bruk. I to lata temu.

Edytowane przez tgolik
  • Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, tgolik napisał(a):

Jeśli miałbym mieć pretensje do kogoś biorącego udział w tworzeniu gier UBI, to nie byłoby to SB tylko pisarze i quest designerzy. Cały dział narracji, twórcy questów do wywalenia na bruk. I to lata temu.

Mam takie wrażenie (może mylne), że przy Origins jeszcze się trochę starali i jakieś tam historyjki były - bo przecież wzorowali się na Wiedźminie 3. 

Ale później to już sobie pofolgowali :) 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Mam takie wrażenie (może mylne), że przy Origins jeszcze się trochę starali i jakieś tam historyjki były - bo przecież wzorowali się na Wiedźminie 3. 

Ale później to już sobie pofolgowali :) 

Później to było tylko wincyj i wincyj.

Oni po prostu nie potrafią projektować ciekawych gier.

Jadą schematem od X lat i się przejadło.

Edytowane przez Szambo
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Szambo napisał(a):

Oni pro prostu nie potrafią projektować ciekawych gier.

Jadą schematem od X lat i się przejadło.

Potrafic to potrafia, a raczej potrafili. Tylko wywalili wszystkich zdolnych scenarzystow i game devow zastrudniajac DEI, LPG, AGD i inne RTV

Wyciekly pierwsze recki gry. Mozna brac w ciemno ;)  

911c1dddb5d20f44e774.jpg

Edytowane przez Roman_PCMR
Opublikowano
2 minuty temu, Roman_PCMR napisał(a):

Potrafic to potrafia, a raczej potrafili. Tylko wywalili wszystkich zdolnych scenarzystow i game devow zastrudniajac DEI, LPG, AGD i inne RTV

Mnie też denerwuje przesadne pakowanie DEI, ale Ubisoft głównie poległ w innych aspektach.

Szczerze to wolałbym wydać 250 zł na ciekawego Assassyna na 10 godzin rozgrywki niż na tą kaszane na 50-100h

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
46 minut temu, tgolik napisał(a):

Wczoraj był news na ppe, że jakiś japoński mnich oburzał się, że w AC:S można zniszczyć święty garnek w świątyni. Co za dzban:D

Pewnie ten garnek i tak wyglądał na chiński, tak jak na zbroi jasuke, jest napisane "smok" i "smok" szkoda że nie dali "ryż" "ryż". :E 

Zbroja która nie istniała, jest misz maszem japońsko chińskim. :rotfl2:

• Haha 1
Opublikowano

Na szczęście odpadłem już przy AC1 i jestem tutaj tylko dla beki :E

Nie wiem która to już była część jak kumpel grał ale jak go spytałem, o fajnie, że grasz powiedzmy w "3", a on do mnie, to przecież "4". Ok, wygląda jak poprzednia i pewnie poprzednia tylko mapa większa.

Te gry to już jest kopia kopii + nowe asety i generowane teksty AI i nie dziwię się, że nawet fanom się to przejadło. Czy jakoś mnie dziwi, że dopiero w tej części? Chyba tak, bo to już dawno powinno walnąć. Tylko dodają na mapie więcej znaczników i sztucznie przeciągają grę.

• Like 2
  • Sad 1
Opublikowano (edytowane)

:boink:

47 minut temu, GordonLameman napisał(a):

No, ale możliwe, że SweetBaby Inc. Poprawiło im te dialogi.

No pewnie, że tak.

Równie prawdopodobne jak facet zachodzący w ciążę. Albo murzyński samuraj. 🤗

Edytowane przez crush
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Jak by zrobili tą grę jako action RPG osadzony w klimatach fantasy w szeroko pojętej Azji, jakieś fikcyjne państwo itd, to murzyn mógłby być tam nawet Daimyo oraz być przyjacielem Toro Toro, mogliby tam umieścić nawet Samuraja Jacka i Czarodziejki z Księżyca nie było by takich kontrowersji i wpadek.

Opublikowano

To są normalne stawki w AAA teraz. Super tani Wukong kosztował 70 baniek a to powstawało po Chińskich stawkach za roboczo godzinę.

Plus te 400 to tak naprawdę 250 developerka reszta to marketing.

Ale i tak przy sprzedaży na poziomie 7-8 milionów sztuk na premierę wyjdą na swoje co jest realne.

Opublikowano (edytowane)

Ciekawe ile zapłacili temu autorowi książki o czarnulku samuraju, który zniknął, gdy prześledzono jego kłamstwa, gdzie w książce cytował swoje prace, czy coś takiego. :E

Ile zapłacili za ten raperski utwór pod marketing, bo przecież gra jest tak czarna, że musi rapować.

A zabrakło kasy na paru Japończyków do konsultacji.

Jeśli odjąć piękno świata i parkour, który od Unity stacza się, to dużo tej grze nie zostanie. To w sumie taki hack and slash, ze zbieraniem ekwipunku oraz umiejętności, gdzie moim zdaniem w swoim potencjale powinno być takim lepszym Mirror Edge + Arkham City + Thief, skupionym na daniu powodu do ucieczki lub kombinowania.

Edytowane przez musichunter1x
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, michaelius33 napisał(a):

To są normalne stawki w AAA teraz. Super tani Wukong kosztował 70 baniek a to powstawało po Chińskich stawkach za roboczo godzinę.

Plus te 400 to tak naprawdę 250 developerka reszta to marketing.

Ale i tak przy sprzedaży na poziomie 7-8 milionów sztuk na premierę wyjdą na swoje co jest realne.

Musieli by 8 mln sprzedać w miesiąc, co jest niemożliwe. :E