Phoenix. 4 720 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca 5 minut temu, JeRRyF3D napisał(a): I ciekawe, czy pomimo tego wszystkiego na nie, odbije się to czkawką? Pociągnie ich to na dno, czy są niezatapialni? Nie będę wyrokował, na dno raczej nie ale to nie jest i nie będzie system seller do podniesienia firmy z kolan i jakoś się sprzeda tylko dlatego, że ma w nazwie znaną markę.
Reddzik 2 765 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca Cytat AMD wygrywa ten pojedynek Co jeszcze bardziej szokuje – AC Shadows lepiej działa na kartach AMD. Radeon RX 7900 XTX dorównuje RTX 4090, a RX 9070 XT osiąga wydajność na poziomie... RTX 5080. Podsumowując, Assassin’s Creed Shadows to koszmar optymalizacyjny na PC. Owszem, da się wymusić 60 FPS na najmocniejszych kartach, korzystając z Frame Generation, ale bez RT i bez pewnych trików RTX 4090 nie potrafi utrzymać stałych 60 klatek w 1440p. Na ten moment trudno jednoznacznie stwierdzić, czy winę ponosi Ubisoft, czy NVIDIA. Nie pozostaje więc nic innego jak czekać na łatki optymalizujące grę na PC.
dziadeke 11 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca Obejrzałem wczoraj stream UV, cudów się nie spodziewałem. Ile lat można tłuc to samo tylko w innej lokalizacji, przecież to jest kopiuj-wklej valhalla.
Szambo 641 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca Na pewno znajdą się osoby, które będą w to trzaskały. Ja już chyba mam za mało czasu na granie, żeby poświęcać ponad 50 godzin na miałką rozgrywkę. Im jestem starszy tym bardziej doceniam skondensowane gry. Zresztą na moim RTX 4060TI nawet bym w to nie pograł w 60 klatkach,
tgolik 547 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca To jest właśnie gra dla starszych graczy (50+) ze względu na uproszczone mechaniki i więcej tego samego. 1 4
JeRRyF3D 1 725 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca 9 minut temu, Phoenix. napisał(a): Nie będę wyrokował, na dno raczej nie ale to nie jest i nie będzie system seller do podniesienia firmy z kolan i jakoś się sprzeda tylko dlatego, że ma w nazwie znaną markę. Mieli ostatnio po drodze 3 totalnie wtopo-krapy. Ta gra wydaje się być wizerunkowym "być albo nie być". Ciekawym, jak długo trzeba dawać dupy, żeby to faktycznie miało znaczenie.
Qrdello 826 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca (edytowane) 7 minut temu, Szambo napisał(a): Na pewno znajdą się osoby, które będą w to trzaskały. Ja już chyba mam za mało czasu na granie, żeby poświęcać ponad 50 godzin na miałką rozgrywkę. Im jestem starszy tym bardziej doceniam skondensowane gry. Zresztą na moim RTX 4060TI nawet bym w to nie pograł w 60 klatkach, na pepexie autor recki grał właśnie na 4060 i sobie chwalił... obstawiam że to kwestia dobrego ustawienia przede wszystkim ustawień oświetlenia w grze, tak żeby nie mordowało zasobów PCta na ray tracingu, bo ten kolejny raz jest raczej zarezerwowany dla kart za grube $$$ i to jeszcze dlss4 Widziałem też wczoraj stream jak facet grał na 3060 12gb w 1080p z miksem med-high i teksturami na ultra, ale RT miał na off i trzymało 60 fpsów. Edytowane 19 Marca przez Qrdello 1
Tomek1623 266 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca Godzinę temu, GordonLameman napisał(a): CD-Action w wersji papierowej nie dało oceny - wykpili się tym, że nie zdążyli. Opisali to jako „już graliśmy”. wpisali, że to najlepszy RPG wśród odsłon AC. I że bohaterowie dają się lubić. szczegółowo jeszcze nie czytałem Ten tekst pisał UV, został puszczony do druku 6 marca, było przegrane dopiero kilkanaście godzin, to nie miała byc recenzja a pierwsze wrażenia.
JeRRyF3D 1 725 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca (edytowane) Ja wczoraj na przewijaku posłuchałem tego i - to mi wystarczyło, by "ocenić" - słabo! Spoiler Edytowane 19 Marca przez JeRRyF3D
Szambo 641 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca Ja sobie właśnie Rocka słucham i wychodzi to o czym mówiłem: Gra w AC to jak praca na etat a nie rozrywka. 1 1
tgolik 547 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca (edytowane) Trzeba pograć samemu, żeby ocenić, czy jest słabo. Materiały na Youtube to clickabaity. Jest negatywny sentyment wokół UBI, więc jutuberzy "sprzedają się" widzom podrzucając im to czego chcą - czyli jadą na maksa po wszystkim co zrobi UBI. Edytowane 19 Marca przez tgolik 1 3
blabla123 837 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca 7 minut temu, Szambo napisał(a): Ja sobie właśnie Rocka słucham i wychodzi to o czym mówiłem: Gra w AC to jak praca na etat a nie rozrywka. Też kilka recek wczoraj przejrzałem i chyba jego była "najlepsza" z tych co oglądałem. Wyszedł ładny średniak dla fanów... no i pytanie czy jest ich dalej na tyle dużo by się gra zwróciła.
Qrdello 826 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca Z tego co widziałem na filmikach to gra spokojnie obyłaby się bez Yosuke. Naoe jest a) częściej wybierana przez szerszy wachlarz możliwości wykonania misji b) ma właściwy parkour c) gra się nią trudniej d) chociaż próbuje oddawać ducha asasynów W sumie niepotrzebni są dwaj protagoniści, to tylko rozwadnia temat i powoduje niepotrzebne kontrowersje, ona jedna damska protagonistka z tego co widziałem by obskoczyła bez problemu.
Godlike 880 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca Godzinę temu, Stjepan napisał(a): Assassin’s Creed Shadows to kolejna optymalizacyjna klapa na PC Moze wyjdą te mityczne "magic drivers" od Nvidi i +100 fps 1
GordonLameman 8 440 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca 6 minut temu, Qrdello napisał(a): Z tego co widziałem na filmikach to gra spokojnie obyłaby się bez Yosuke. Naoe jest a) częściej wybierana przez szerszy wachlarz możliwości wykonania misji b) ma właściwy parkour c) gra się nią trudniej d) chociaż próbuje oddawać ducha asasynów W sumie niepotrzebni są dwaj protagoniści, to tylko rozwadnia temat i powoduje niepotrzebne kontrowersje, ona jedna damska protagonistka z tego co widziałem by obskoczyła bez problemu. Z drugiej strony Valhalla z Wikingiem, który był naprawdę fatalnym Assassynem sprzedała się najlepiej... Był to więc sygnał, żeby dać alternatywę - silnego, dużego wojownika.
tgolik 547 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca Nie rozumiem. Mamy fajną asassynkę ninja, zgodną z realiami feudalnej Japonii, która można przejść praktycznie całą grę. Dla chętnych, którzy wolą siłową konfrontację (niezgodną z duchem pierwszego Assassyna) jest osiłek z kosmosu, którym można przejść grę ale prawie nie jest to obowiązkowe. Mamy wybór i to gracz zdecyduje jaki styl i postać wybierze. W czym więc problem? Myślę, że dla fanów serii problemu nie powinno być. 2 1
ODIN85 3 502 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca No żaden problem. Co premierę AAA to samo. Nie kupię bo mnie nie interesuję ale obsmaruję co się da. 1 3
Godlike 880 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca 8 minut temu, tgolik napisał(a): Mamy wybór i to gracz zdecyduje jaki styl i postać wybierze. W czym więc problem? Myślę, że dla fanów serii problemu nie powinno być. Ja wybieram faceta w czerni
ODIN85 3 502 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca 3 minuty temu, Godlike napisał(a): Ja wybieram faceta w czerni Chyba trzeba wybrać jednak laskę bo japoński dubbing tak średnio pasuje do drugiej postaci
Stjepan 2 376 Opublikowano 19 Marca Autor Opublikowano 19 Marca 17 minut temu, tgolik napisał(a): Nie rozumiem. Mamy fajną asassynkę ninja, zgodną z realiami feudalnej Japonii, która można przejść praktycznie całą grę. Dla chętnych, którzy wolą siłową konfrontację (niezgodną z duchem pierwszego Assassyna) jest osiłek z kosmosu, którym można przejść grę ale prawie nie jest to obowiązkowe. Mamy wybór i to gracz zdecyduje jaki styl i postać wybierze. W czym więc problem? Myślę, że dla fanów serii problemu nie powinno być. Nie można są misje fabularne że musisz grać murzynem, inaczej nie przejdziesz dalej.
JeRRyF3D 1 725 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca 19 minut temu, tgolik napisał(a): Nie rozumiem. Mamy fajną asassynkę ninja, zgodną z realiami feudalnej Japonii, która można przejść praktycznie całą grę. Dla chętnych, którzy wolą siłową konfrontację (niezgodną z duchem pierwszego Assassyna) jest osiłek z kosmosu, którym można przejść grę ale prawie nie jest to obowiązkowe. Mamy wybór i to gracz zdecyduje jaki styl i postać wybierze. W czym więc problem? Myślę, że dla fanów serii problemu nie powinno być. I tak i nie. Bo masz rację wyłącznie w temacie wyboru. Pytanie brzmi: to po co to wszystko? W końcu to czarny był kontrowersją, jego sensowność, mobilność, (nie)prawda historyczna, itd. - cały gnój spowodowany był tą postacią, tylko po to by uznać... że jej nie ma - można olać i nią nie grać. To nie można było zrobić po prostu kolejnego DOBREGO AC zamiast błaznować i udziwniać (?) 17 minut temu, Stjepan napisał(a): podpinałem już wyżej ten YT
zoomehsak 49 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca Oglądałem kilka benchmarków i martwi mnie optymalizacja. Średnio to działa na 4080 super 😒 Skończę Henryczka i wtedy sprawdzę w abonamencie.
Element Wojny 4 775 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca (edytowane) 7 godzin temu, crush napisał(a): W ogóle przeczytajcie ten fragment jeszcze raz. "Problemem nie jest to, że murzyn nie pasuje... Ale to, że nie pasuje. W kilku reckach, gdzie recenzent mógł napisać parę słów prawdy bez obaw o bycie posądzonym o cokolwiek, jako minus podawano dokładnie ten sam fragment - że koleś z Afryki kompletnie nie pasuje ani do tej gry, ani do opowiadanej w niej historii, ani tym bardziej do przedstawionego w grze settingu. No ale Francuzi musieli to zrobić, bo przecież to takie francuskie. Edytowane 19 Marca przez Element Wojny 3
Rekomendowane odpowiedzi