Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, lukadd napisał(a):

Mimo wszystko, że mają długi to jest moloch i jeszcze nie stracili płynności finansowej. Cały czas przeprowadzają restrukturyzację. Ten rok zapowiada się dla nich kluczowy czy zdołają się utrzymać na powierzchni.

Lepiej żeby ktoś ich przejął i zrobił "prawdziwą" restrukturyzację. Przecież taki AC Shadows pokazuje, że tam jest wielu specjalistów, którzy znają się na rzeczy - grafika, design lokacji, system walki, niektóre mechaniki, dźwięk, muzyka itd. Mnie osobiście bardzo podoba się co widzę na gameplayach pod kątem wizualnym, podobnie jak podobała mi się Odyseja. Tyle, że jak już grałem, to odkryłem w tej grze szereg bzdur, które zabiły mi całą grywalność i gra po 15h wyleciała z dysku.

Jak dla mnie. oni zmagają się z tym samym problemem co Bioware. Bardzo ładny wizualnie, piękny pod względem designu lokacji, i fajny pod kątem gameplaya Veilguard zginął śmiercią brutalną przez różowych i ich odklejone pomysły. I już ich nie ma. Polecieli, i nikt - absolutnie nikt, ani jedna osoba, która pracowała nad Veilguardem - nie dołączyła do ekipy robiącej nowego ME. I tutaj niech zrobią to samo - zamiast różowych - niech dadzą specjalistów, którzy wiedzą co jak trzeba zrobić. Prawdziwych scenarzystów, a nie politruków. Ludzi z pomysłami jak w CDPR, którzy będą tworzyć prawdziwe i godne zapamiętania questy poboczne, a nie klepać masowo kolejne przynieś podaj pozamiataj. 

Ale takie zmiany to już tylko pod nowym właścicielem. Jak długo francuzi będą tutaj rządzić, będzie po francusku. 

• Like 1
  • Upvote 4
Opublikowano
Godzinę temu, Czubatka Boża napisał(a):

Mam pytanie jakie są plusy i minus nowego Assassin's Creed Shadows?:hmm:

Plusy: Kolejny Assassin's Creed

Minusy: Kolejny Assassin's Creed

I teraz zależy do której "szkoły" należysz. Dla mnie Assasiny to rakowe gierki.

Opublikowano
2 godziny temu, Element Wojny napisał(a):

Lepiej żeby ktoś ich przejął i

Total debt on the balance sheet as of March 2024 : $2.71 Billion USD

As of March 2025 Ubisoft has a market cap of $1.72 Billion USD

https://companiesmarketcap.com/ubisoft/marketcap/

Wątpię żeby ktoś chciał przejmować firmę z długiem powyżej jej wartości. Nawet jeśli faktycznie sprzedali 2 miliony sztuk tego łajna to i tak niczego nie ratuje. 

Tu raczej będzie podział firmy przez wierzycieli. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Dobra, pierwszy wiekszy minus z mojej strony. 

Gram na najciezszym poziomie i nie chce go zmieniac. W misji glownej dochodzimy do momentu gdzie musimy zabic typka w zamku i wybieramy kim chcemy walczyc.

Problem w tym ze jest to walka typowo pod bambusa, grajac babka zaczynamy na dachu gdzie odrazu nas widzi przeciwnik. Jestesmy zmuszeni walczyc w otwartej walce zamiast sie skradac.

Typ ktorego mamy zabic spamuje niebieskie kombosy a w kolo strzelaja do nas snajperzy.

Jest to misja pod tanka do babka pada praktycznie na hita.

Co do misji pobocznych to napotkalem na pare jakie mozna zrobic tylko czarnuchem. Oczywiscie olewam je bo zadna przyjemnosc grania kolesiem ktory jest praktycznie nie zniszczalny a mniejszych przeciwnikow ma na hita.

Duzy minus za czarnucha. Tekst ze przeciez nie trzyba nim grac nie trafia do mnie bo sa misje skrojone typowo pod niego. Nie chce schodzic z poziomu trudnosci tylko dla tego zeby odchaczyc misje niguraja

Edytowane przez Roman_PCMR
Opublikowano
2 godziny temu, Zdzisiu napisał(a):

Total debt on the balance sheet as of March 2024 : $2.71 Billion USD

As of March 2025 Ubisoft has a market cap of $1.72 Billion USD

https://companiesmarketcap.com/ubisoft/marketcap/

Wątpię żeby ktoś chciał przejmować firmę z długiem powyżej jej wartości. Nawet jeśli faktycznie sprzedali 2 miliony sztuk tego łajna to i tak niczego nie ratuje. 

Tu raczej będzie podział firmy przez wierzycieli. 

Tencent ich kupi za centy na dolarze. Chętnie ich "przygarną", kupują studia na potęgę.

Opublikowano
20 minut temu, Imm napisał(a):

Tencent ich kupi za centy na dolarze. Chętnie ich "przygarną", kupują studia na potęgę.

Jeśli tylko wypłynie informacja, że ktoś planuje kupić UBI, kurs wystrzeli na 3-krotnie wyższe poziomy. Nie jest łatwo tanio kupić duży pakiet akcji na giełdzie.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Sheenek napisał(a):

Jest dobry moment na zakup akcji.

Raczej nie. Spółka obecnie nie ma perspektyw. Kurs może się wahać, wręcz może wystrzelić (lub runąć), trudno jednak stawiać na UBI na długi termin. Guilemotowie nie mają pomysłu na biznes.

Edytowane przez tgolik
  • Thanks 1
Opublikowano

Skuszony dobrymi opiniami zagralem i cieszę się bo jest to dużo lepsza gierka od Odyssey którego ostatnio gralem. Przez pierwsze 3 godziny 3/4 to cutscenki więc ktos jak kupi na steam to nie zdąży zagrać przed końcem darmowych 2h.

• Fajna historia (takie 7/10, lepsze to niż jakiś low endowy serial na Netflixie). 
  • Najlepiej ustawić combat na najlatwiejszy w trybie "story mode", żeby nie męczyć się walką. 
  • Dobre udźwiękowienie + świetna grafika powodują że chce się grać dalej.

FSR nie daje rady, ma potężny ghosting. XeSS ciut lepiej, ale najlepszy jest TAA Quality. O dziwo Frame Gen dziala świetnie i gram z FG ON na bazowym 40fps->80fps bo bez FG jest zdecydowanie mniej plynny obraz, doslownie jak niebo a ziemia. Być może dlatego że Anti-Lag ma ogromny stuttering wiec trzeba dać OFF. To nie pierwsza gierka gdzie Anti-Lag z poziomu sterownika jest zepsuty, mam wrażenie że AMD porzucilo tą funkcję... FG pewnie korzysta z jakiegos wbudowanego anti laga w gierce.

Na 7800XT jadę na Ultra High + max RT, 3440x1440 TAA Q, FSR FG. I jest bardzo przyjemnie. Czuję że 10-20 godzin tu zaliczę więc polecam gierkę.

Screenshot2025-03-23164957.thumb.jpeg.cdc8022529c66041105dc26aa2adccdd.jpegScreenshot2025-03-23172501.thumb.jpeg.d0140630fa097d4cd6917f554c398470.jpegScreenshot2025-03-23174059.thumb.jpeg.11def804db14d6c607b56d0998f3f292.jpegScreenshot2025-03-23175242.thumb.jpg.2a3a60387fa9eba390a7bfb9424cb4fc.jpg

• Like 3
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Jak ktoś nie jest wtajemniczony i nie wie czy kupić grę to polecam obejrzeć, materiał wyciąga wszystkie minusy oraz plusy oraz każdy aspekt gry i jest rzetelnie wszystko omówione w bardzo przystępny i prosty sposób.   Wszystko co ubi mogło spier… zrobiło to koncertowo lub nawet gorzej ale są też plusy ;) 

I niech mi ktoś kur… powie, że to dobrze zaprojektowana gra 🤣🤣🤣
To trzeb mieć naprawdę wymagania niżej niż podłoga sięga. 

Edytowane przez Phoenix.
  • Like 1
  • Haha 1
  • Confused 2
  • Upvote 4
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, HappyLittleGamer napisał(a):

Najlepiej ustawić combat na najlatwiejszy w trybie "story mode", żeby nie męczyć się walką. 

WTF! :bicz:
@UP To teraz Kiszaka już tu lubimy? :cool:

Edytowane przez userKAMIL
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1
  • Upvote 1