Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Kadajo napisał(a):

Kłamiesz.

7 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Żeby to napisał ktokolwiek inny, to MOŻE bym uwierzył. Ale skąd Ty to możesz wiedzieć, skoro wszystko skipujesz? No na logikę Odin, to zwyczajnie nie ma sensu. Sam pisałeś wiele razy tu i na Labie, że przewijasz dialogi. Mam nagle uwierzyć, że prolog ACS tak przykuł Twoja uwagę, że nagle zacząłeś wszystko czytać? 

1h było u mnie, tu macie 50  minut i ekran tytułowy.

Edytowane przez ODIN85
Opublikowano
13 minut temu, Kadajo napisał(a):

No ale zaraz, gra to nie tylko GP. Ja tez cche aby maial ciekawa historie, więc powiedz mi jak mam sprawdzić grę która została zaprojektowana tak aby mi w ciagu 2H pokazać tylko jeden jej aspekt.

Juz pomine na chwile inteligencje która już sama sugeruje że coś jest nie tak skoro gra została tak skonstruowana to znaczy ze cos moze byc z nia nie tak a ty tracisz wtedy możliwość zrobienia refund.

To nie ja sie doszukuje na siłę czegoś.

To wy teraz na siłę próbujecie udowodnić że da sie ta gra sprawdzić uczciwie w dwie godziny co jest nieprawda.

To gry maja byc projektowane pod 2h triala? ciekawe.

Sorry Kadajo, ale odplynales. Tu nikt nie broni na sile AC, poprostu takie zalozenie jest bezsensowne.

I do tego pisanie ze CELOWO tak gre zrobili 🤣

Ile masztow 5g spaliles?

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
3 minuty temu, Sheenek napisał(a):

To gry maja byc projektowane pod 2h triala? ciekawe.

Sorry Kadajo, ale odplynales. Tu nikt nie broni na sile AC, poprostu takie zalozenie jest bezsensowne.

I do tego pisanie ze CELOWO tak gre zrobili 🤣

Ile masztow 5g spaliles?

Tak. Gra powinna dać się wstępnie ocenić w 2h. Jesteś jedną z tych osób które piszą, że serial jest zajebisty, bo rozkręca się po 13 odcinku? Jak mnie serial nie złapie w 2-3 odcinkach to mam go w dupie.

I tak. Firmy specjalnie tak to konstruują żeby na wstępie ukryć niedociągnięcia.

Może w tak dużych grach powinno się dawać 4h.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Może jeszcze niech dadzą opcję płacenia za grę dopiero jak się ją skończy:hihot:

Akurat Ubi daje często darmowe weekendy z ich grami jakiś czas po premierze gdzie można dłużej pograć.

Edytowane przez ODIN85
  • Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, ODIN85 napisał(a):

Może jeszcze niech dadzą opcję płacenia za grę dopiero jak się ją skończy:hihot:

Nie glupie, tak jak politycy najpierw powinni udowodnic ze sa cos warci zanim się na nich zagłosuje :E

Jakie czasy takie rozwiązania :hihot:

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, ODIN85 napisał(a):

Akurat Ubi daje często darmowe weekendy z ich grami jakiś czas po premierze gdzie można dłużej pograć.

I stąd później te miliony graczy.

Swoją drogą czy Ty czasem nie kupujesz w kluczykowniach i innych regionach? Jak jesteś Januszem to raczej nie masz się co w tej kwestii wypowiadać.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, crush napisał(a):

Tak. Gra powinna dać się wstępnie ocenić w 2h. Jesteś jedną z tych osób które piszą, że serial jest zajebisty, bo rozkręca się po 13 odcinku? Jak mnie serial nie złapie w 2-3 odcinkach to mam go w dupie.

I tak. Firmy specjalnie tak to konstruują żeby na wstępie ukryć niedociągnięcia.

Może w tak dużych grach powinno się dawać 4h.

To masz 2h, ale wy dalej przescigacie sie w glupocie co ma wam te 2h zapewnic...

Jezeli po tym czasie ci nie pasuje to masz proste rozwiazanie, nie kupujesz i robisz zwrot.

Takie to skomplikowane?

Edytowane przez Sheenek
  • Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano
4 minuty temu, Sheenek napisał(a):

To masz 2h, ale wy dalej przescigacie sie w glupocie co ma wam te 2h zapewnic...

Jezeli po tym czasie ci nie pasuje to masz proste rozwiazanie, nie kupujesz i robisz zwrot.

Takie to skomplikowane?

Ja rozmawiam tu czysto teoretycznie. Nie mam żadnego problemu z oceną gry bez grania w nią, z wyłączeniem czysto technicznych aspektów rozgrywki jak feeling broni, responsywność postaci czy model jazdy. Bo tych filmik nie odda.

Zadania, fabułę i dialogi, elementy typu itemizacja, UI, itp. można ocenić z materiałów w internecie.

No... Chyba, że ktoś jest upośledzony i wydaje mu się, że ten sam dialog w grze będzie wyglądał inaczej na YT. No ale nie rozmawiamy tu o ludziach cofniętych.

• Haha 1
Opublikowano

Sprawdziłem sobie ten cały GP i gra ostro leci w chuja.

Dopiero po prawie godzinie trzydzieści dostajemy rzut oka na mapę i dostęp do rozwijania postaci.

Co zostawia nam już tylko 30 min minut na granie w ta właściwa grę a nie oglądanie cutscenek i bezsensowne bieganie. Wprowadzenie do gry trwa praktycznie półtorej godziny.

A teraz najlepsze, dopiero po 2H dowiadujemy się że trzeba budować jakieś bazy i domki co już by dla mnie ta gre skreśliło kompletnie, dopiero po 2H pojawia się ogólnie dostęp do Menu zadań.

Pierwsza misja z Czarnuke w grze pojawia się grubo po ponad 7H GP.

Ewidentnie tej gry nie da się sprawdzić przez 2H grając w nią zwyczajnie.

I to wszytko na normalnym poziomie trudności gdzie gość nie zginął ani razu i ewidentnie wiedzial jak w to grać.

Co za kpina.

• Upvote 3
Opublikowano
Godzinę temu, Element Wojny napisał(a):

Widzisz, a mógłbyś po prostu napisać czy to prawda, czy jednak nie, bo grałeś.

A może po prostu wiesz, że tak właśnie jest, dlatego taki a nie inny banalny komentarz z Twojej strony. 

Jestem miłośnikiem asasynów, a Shadows przypasował mi wyjątkowo. Bardzo podobał mi się prolog przez filmowość przerywników, ciekawi mnie fabuła chyba po raz pierwszy w tej serii. No i walka daje mi dużą satysfakcję, to jest taka lajtowa wersja walki z soulsów.

Naoe porusza się bardzo zwinnie, fajnie się skrada. 

Dla mnie ta gra to olbrzymi progres w stosunku do poprzednich części AC.

Opublikowano
4 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Sprawdziłem sobie ten cały GP i gra ostro leci w chuja.

Dopiero po prawie godzinie trzydzieści dostajemy rzut oka na mapę i dostęp do rozwijania postaci.

Co zostawia nam już tylko 30 min minut na granie w ta właściwa grę a nie oglądanie cutscenek i bezsensowne bieganie. Wprowadzenie do gry trwa praktycznie półtorej godziny.

A teraz najlepsze, dopiero po 2H dowiadujemy się że trzeba budować jakieś bazy i domki co już by dla mnie ta gre skreśliło kompletnie, dopiero po 2H pojawia się ogólnie dostęp do Menu zadań.

Pierwsza misja z Czarnuke w grze pojawia się grubo po ponad 7H GP.

Ewidentnie tej gry nie da się sprawdzić przez 2H grając w nią zwyczajnie.

I to wszytko na normalnym poziomie trudności gdzie gość nie zginął ani razu i ewidentnie wiedzial jak w to grać.

Co za kpina.

Piał już ktoś o tym, że pierwsze dwie godziny to praktycznie cutscenki. Jak ktoś się zastanawia nad dwu godzinnym zwrotem to nie zdąży się zdecydować.

Opublikowano
2 minuty temu, skunRace napisał(a):

Piał już ktoś o tym, że pierwsze dwie godziny to praktycznie cutscenki. Jak ktoś się zastanawia nad dwu godzinnym zwrotem to nie zdąży się zdecydować.

A można je pominąć? :E

Opublikowano
2 minuty temu, Godlike napisał(a):

No to skoro tak to niezłe Cwaniaki w Ubi bo nie zwrócisz w ciągu dwóch h:E

Nawet news gdzieś mi przemknął wczoraj przed oczami, że Ubi się zabezpieczył przed zwrotami, ale nawet nie klikałem i nie wime kto to pisał :E

Opublikowano
15 minut temu, Kadajo napisał(a):

Ale to i tak nie jest tak naprawdę nic dziwnego w dzisiejszych dużych grach.

W KCD2 też w zasadzie masz blisko 2h wstępu, wprowadzenia, przypominek z poprzedniej części itd. gdzie w tym czasie nie zobaczysz wiele z głównej gry i będziesz miał tylko jakieś elementy wprowadzenia.

Dopiero po 2h w zasadzie wchodzisz na główną mapę gdzie możesz swobodnie zacząć ją eksplorować.

O grze tej czy innej niemal wszystkiego co pozwoli podjąć decyzję odnośnie zakupu można się dowiedzieć zerkając po prostu na gameplaye i przeglądając na szybko kilka recek graczy którzy ogarniają gry i wypunktują dokładnie zalety i wady produkcji. 

Dla gracza z doświadczeniem nie będzie problemu z wyciągnięciem wniosków czy podejdzie czy nie podejdzie :E

A jak ktoś faktycznie jest nie zdecydowany i nie zna swoich preferencji co do gier, nie potrafi wyciągnąć wystarczająco wniosków co do gry z materiałów jakie są dzisiaj przecież szeroko dostępne w necie.

Chce koniecznie poczuć feeling walki, ruchy postaci przebiec się po mapie, pogrzebać w inventory, skillach etc. to nie pozostaje nic innego jak przewinąć wstęp, pobiegać po mapie i albo zwrócić grę po teście, albo jak podejdzie zacząć od początku już bez pomijania :E

• Like 3
  • Upvote 2