Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 minuty temu, lukadd napisał(a):

Do RDR 2 to musieli by to jeszcze drugie 5 lat picować, aby osiągnąć podobny poziom.

Rdr2 też jest za duże i nudzi po czasie.

Jedynka jest ideolo pod tym względem.

Opublikowano
18 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Rdr2 też jest za duże i nudzi po czasie.

Jedynka jest ideolo pod tym względem.

Mnie nie nudzila, podejrzewam ze samym szwedaniem zrobilem 2x tyle godzin co na misjach.

• Like 1
Opublikowano

Leci tu więcej postów :D niż w temacie o wojnie Ukr-Rus po jej rozpoczęciu (jeszcze z PClaba) i nie mogę znaleźć tego, co mnie interesuje. Tak w jednym zdaniu: warto z jakiegoś powodu grać, czy jest lipa jak z zakłamaniem kultury Japonii i bugami pokazywanymi w sieci, że statki wykonują fikołki i przez postaci przechodzą miecze jak przez ducha?

O dziwo, na FB w tematach z grami nieraz chwalą.

Clipboard_03-26-2025_01.jpg

Opublikowano

RDR2 ma świetny świat, ale design misji jest strasznie archaiczny i w ogóle nie pasuje do tego interaktywnego świata, bardziej do jakichś linearnych korytarzówek. Jakieś małe miasteczka itp, są fajnie zrobione, npce żyją, wykonują swoje obowiązki, ale wystarczy wyjechać trochę poza nie, i już mamy statyczne postacie które tylko stoją i powtarzają w kółko ten sam dialog, wybija to trochę z immersji.

• Like 1
Opublikowano
18 minut temu, Áltair napisał(a):

Leci tu więcej postów :D niż w temacie o wojnie Ukr-Rus po jej rozpoczęciu (jeszcze z PClaba) i nie mogę znaleźć tego, co mnie interesuje. Tak w jednym zdaniu: warto z jakiegoś powodu grać, czy jest lipa jak z zakłamaniem kultury Japonii i bugami pokazywanymi w sieci, że statki wykonują fikołki i przez postaci przechodzą miecze jak przez ducha?

O dziwo, na FB w tematach z grami nieraz chwalą.

Jak wyrwiesz kod intela poniżej 100zł to warto;)

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, lukadd napisał(a):

Do RDR 2 to musieli by to jeszcze drugie 5 lat picować, aby osiągnąć podobny poziom.

Wez kup abonament ubi odpal gre i sam zobacz jaka ta gra jest. Graficznie zamiata podloge prawie wszytkimi tytulami. Moze wymienisz z 5 gier gdzie grafa jest lepsza albo na podobnym poziomie.

Daj blika to ci wplace ;) 

RDR2 graficznie jest slabsze od AC:S. Mysle ze jak by wywalil bambusa i dali jedna postac, poproacowali rok dluzej nad detalami, IA wrogow itp to spokojnie by to byl poziom RDR2, moze tylko poziom fizyki byl by lepszy w produkcji R*.

Niektore elementy w AC:S juz sa niedoscignione jak np fizyka ciecia mieczem tkanin, materialow, flag, zaslon. Kosmos.

Tutaj najlepszy przyklad jaki jest na tubie ale i tak nie pokazuje pelnych mozliwosci. od 2:40

Edytowane przez Roman_PCMR
  • Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
15 minut temu, Isharoth napisał(a):

W końcu najbardziej rzetelna recenzja na jaką czekałem. ;)

Jak ten typ przez tyle lat utrzymuje ten sam schemat :smiech:

Moze jakie AI wytrenował :wariat:

Kura to ODIN bo tez nie może przeżyć ze nie może przeskoczyć pokazówki, na co mu to :E

Opublikowano
52 minuty temu, Roman_PCMR napisał(a):

Niektore elementy w AC:S juz sa niedoscignione jak np fizyka ciecia mieczem tkanin, materialow, flag, zaslon. Kosmos.

Też mnie zamurowało jak to zobaczyłem - mało tego - w zależności od siły wiatru (jeśli akurat wieje) potrafi zerwać taką przeciętą kataną tkaninę.

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, Roman_PCMR napisał(a):

Ale to nie jest gowno. To jest dobra gra a mogla byc poziomem przy RDR2. Zle zrozumiales moja wypowiedz. Bol tylka polega ma tym czym ta gra mogla byc.

Jest tylko gra 8/10 a mogla byc GOTY

ja juz chyba mam taka chorobe po Wiedzmin 3, ze jak widze grupe NPC ktora tylko stoi i nic nie gada, nie smieje sie itd, to odnosze wrazenie ze swiat jest pusty, zero reakcji, i tutaj chyba wlasnie tak jest :( bardzo powolutku po max 1h dziennie sobie dozuje gre i zobacze czy bedzie wciagalo. 

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Mnie najbardziej zastanawia jedno, na każdym kroku mamy tutaj dbałość o pokazanie kultury japońskiej, jakieś nauki ceremonii herbacianych, masa różnych szczegółów, to po chusteczkę dali czarnego samuraja żeby to wszystko zepsuć?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, DITMD napisał(a):

Mnie najbardziej zastanawia jedno, na każdym kroku mamy tutaj dbałość o pokazanie kultury japońskiej, jakieś nauki ceremonii herbacianych, masa różnych szczegółów, to po chusteczkę dali czarnego samuraja żeby to wszystko zepsuć?

Bo u francuzów kolory muszą się zgadzać, przecież wiesz kogo oni tam zatrudniają. I jeszcze ten romans... naprawdę mogli dać jakąś pierwszą lepszą nikomu nie znaną wymyśloną dupę, a nie akurat wybrać pannę z taką historią... 

To tak jakby ktoś, kto szanuje ich historię i ich tradycje robił design, lokacje i te wszystkie przedmioty, a jednocześnie jakiś inny odkjeniec, który ma na nich wywalone, dał murzyna pseudo samuraja, robiącego blacked.com na postaci historycznej - żonie prawdziwego samuraja, która umarła u boku męża. Trochę to poebane prawdę mówiąc. I kurewsko niesmaczne. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, DITMD napisał(a):

Bo to wszystko jest powierzchowne?

Mieli wpadki ze wstawieniem bramy torii której nie mieli prawa wstawić, z błędnymi napisami na elementach kolekcjonerki, a ich konsultanci to np. pani znana z artykułów o gejowskim seksie mnichów.

Do tego tych ludzi obowiązuje piramida progresywna. A w niej murzyni i geje są na szczycie opresji. I dlatego trzeba ich wciskać gdziekolwiek tylko się da, bo to ma budować tolerancję.

• Like 1
Opublikowano
@Sobtainer Dzięki @Sobtainer, no teraz to mi schlebiasz, aż się wiatraki na moim serwerze szybciej zakręciły! 😄

Ale wiesz, jak to mówią - z takim community to nawet AI może pisać arcydzieła. 😉🍻

Pozdro ekipa, oby nam forum rosło w moc jak ceny kart graficznych! 😂

gpt-4.5-preview-2025-02-27