Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Roman_PCMR napisał(a):

Inni sie realizuja i wygrywaja w realu, ty sie realizujesz w virtualu.

Jak sobie pomysle ilu ludzi zatrudniam i ile rodzi utrzymuje i potem mam gadac z gosciem jak ty co pisze tasiemcowe teksty to...poprostu mi sie nie chce.

Tasiemce moge pisac swoim klientom nie anonowi na forum :E 

Romuś, weź mnie nie rozśmieszaj. 

Jestem w top10 ekspertów w mojej dziedzinie w kraju, wiec mozesz mi skoczyć. I tak - wiem, że tekst pisany jest dla Ciebie trudny.

5 minut temu, lukadd napisał(a):

Moderatorzy nie mają nic to tego. Trzeba finezji w działaniu, aby pokonać przeciwnika. A nie krycie się za ignorami.

Mają, bo to była ich sugestia po warnie :) 

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano
9 minut temu, lukadd napisał(a):

@GordonLameman

Trzeba to rozegrać strategicznie. Wiesz takie szachy 7d :E Albo ogarniesz, albo nie. Wyzwanie jest.

Szachy 7D we wszystkich istniejących liniach czasowych oraz we wszystkich Wszechświatach w Multiświecie jednocześnie. :E :wariat:

Opublikowano (edytowane)

Jestem po tej zasadce na moście. Ta muzyka jest genialna! Połączenie nawet nie wiem jak to opisać... Rocku z Japońską muzyką i... No nie wiem ale genialnie to brzmi na głośnikach! Mega filmowo jest i na dużym ekranie idzie się zatracić.:metal: 

Jeszcze ten zasięg rysowania to jakiś kosmos jest. Dla mnie topka i Ubi ma naprawdę mega utalentowanych ludzi jeśli o wizualne wrażenia chodzi. W ruchu te wszystkie efekty cząsteczkowe zrywają nie tylko liście z drzew ale i kapcie w domu! XD

Kapitalne doświadczenie!

Assassin's Creed Shadows 20.03.2025 16_39_07.png

Edytowane przez userKAMIL
  • Like 2
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Jestem po tej zasadce na moście. Ta muzyka jest genialna! Połączenie nawet nie wiem jak to opisać... Rocku z Japońską muzyką i... No nie wiem ale genialnie to brzmi na głośnikach! Mega filmowo jest i na dużym ekranie idzie się zatracić.:metal: 

Jeszcze ten zasięg rysowania to jakiś kosmos jest. Dla mnie topka i Ubi ma naprawdę mega utalentowanych ludzi jeśli o wizualne wrażenia chodzi. W ruchu te wszystkie efekty cząsteczkowe zrywają nie tylko liście z drzew ale i kapcie w domu! XD

Kapitalne doświadczenie!

Assassin's Creed Shadows 20.03.2025 16_39_07.png

Nie wiem czy to Ty coś zrobiłeś z tym screenem w trakcie kompresji, czy to DLSS w twoich nastawach i masakryczne wyostrzenie robi taką kupę, czy sama gra tak ma.

Ale wygląda to katastroficznie źle tak jest prze ostrzone :E  Weź no @Kadajo spójrz na to swoim fotograficznym okiem :E 

Edytowane przez lukadd
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, userKAMIL napisał(a):

Wyostrzenie mam na 0.40 może przez HDR. 🤷

HDR zmienia jasności, gamme etc jak przekonwertujesz do SDR, ale nie to. Padaka totalna tak jest wyostrzone.

Edytowane przez lukadd
Opublikowano
7 minut temu, lukadd napisał(a):

Nie wiem czy to Ty coś zrobiłeś z tym screenem w trakcie kompresji, czy to DLSS w twoich nastawach i masakryczne wyostrzenie robi taką kupę, czy sama gra tak ma.

Ale wygląda to katastroficznie źle tak jest prze ostrzone :E  Weź no @Kadajo spójrz na to swoim fotograficznym okiem :E 

5 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Wyostrzenie mam na 0.40 może przez HDR. 🤷

To DLSS/DLAA a konkretnie Transformer, daj wyostrzenie na 0 powinno być lepiej.

Tzn. jak ci się podoba to nie ruszaj ale zdecydowanie drzewa są przeostrzone, tak samo tekstury na drzewie na którym siedzi bohaterka. Co ciekawe na niej nie widać błędów wyostrzenia.

A skad wiem ze to Transformer ? Zobaczcie co się dzieje w oddali tam gdzie mamy juz te odległe góry jaks świątynie i niebo, widac mase takich pionowych linii to typowy blad dla Transformera.

Ale ogólnie nie jest zle, dla mnie zdecydowanie zbyt dużo ostrości i dlatego te drzewa tak źle wyglądają. Mysle ze jak da się wyostrzenie na 0 to będzie akurat. Ewentualnie mozna sprobowac dac 10 i zobaczyc jak bedzie wygladac.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Przyznam się, że dziś nie miałem co robić, bo Xenoblade X miał przyjść na premierę, a będzie dopiero jutro. Po pracy kupiłem więc ten abonament i pograłem ok. 2 godzinki. Za dużo o gameplayu nie powiem, jest po prostu ok. Z tych nowych AC grałem tylko w Odyssey, to pod wieloma względami jest bardzo podobnie, choć parkour i poruszanie się postaci ogólnie jest ciekawsze. Oczywiście Naoe, bo Jaśkiem to tam za dużo się nie da robić. :E 

Gra wygląda przepięknie i nie mam na myśli tylko szczegółowości i realizmu, ale ogólnie styl graficzny.

Przez te 2h na razie nie było zbytnio nic ciekawego. Fabuła mnie nie porwała, dialogi są przynudnawe. No ale nie zrobiłem za dużo w fabule, bo bawiłem się też z ustawieniami i podziwiałem początkowe widoczki. Doszedłem w prologu do momentu jak była zima i zleciłem zwrot abonamentu. Pewnie pograłbym jeszcze trochę dłużej, ale obecnie nie ma to sensu, bo jutro przychodzi Xeno X i poza tym mam jeszcze inne rzeczy do roboty, więc abonament by się tylko marnował. Czyli w skrócie mówiąc zrobiłem sobie demko za złotówkę czy dwie. :E 

Btw. Frame gen DLSS jest u mnie kompletnie popsuty. Widziałem że u niektórych ta opcja w ogóle nie jest dostępna. U mnie jest, ale gra z nim chodzi gorzej niż bez generatora klatek. Wizualnie wygląda to jakby było mniej fps zamiast więcej, mimo że licznik klatek rośnie z 60 do 100-110. Dlatego grałem z upscalingiem DLSS na Quality i generatorem FSR. W prologu na max detalach 3440x1440 miałem 80-120 fps. I to takich kompletnie max detalach, bo po ustawieniu presetu na najwyższy i tak trzeba ręcznie poprzestawiać parę opcji.

Edytowane przez Isharoth
  • Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, Kadajo napisał(a):

o DLSS/DLAA a konkretnie Transformer, daj wyostrzenie na 0 powinno być lepiej.

W KCD2 DLSS/DLAA max 1 czy 2 na 20 poziomów wyostrzenie i już to robi przesadę, 0 znowu za bardzo miękki obraz.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Dokładnie. Dziwnie działają te suwaki z wyostrzaniem przy DLSS 4. To samo miałem w KCD2. To tak jak pod prysznicem. Lekko w lewo i leci wrzątek, lekko w prawo i czujesz się jakbyś wskoczył do zamarzniętego jeziora. :E 

Edytowane przez Isharoth
  • Haha 1