Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Jaycob napisał(a):

Ja kiedyś, za dzieciaka, na klawiaturze kręciłem po kilkaset tysięcy punktów, ale w tym remake’u na padzie nie potrafiłem się nawet zbliżyć do kilkudziesięciu. Nie wiem, co zrobili, ale coś jest chyba nie tak - albo ze mną, albo z grą.

Ze Switcha 2 zostaje jeszcze opcja podłączenia pod TV OLED.:D Tylko pytanie, jak to będzie wyglądać.

:hmm:

Na oledzie jest stuttering we wszystkim co ma mniej niż 60fps i nie ma vrr. Zresztą w handheldzie też, ale przy tak małym ekranie to nie wadzi, a na tv powoduje u mnie ból głowy. 

Ja w Marsylii wykręcałem regularnie po kilka milionów, rekord to ponad 10 milionów punktów, chyba 13 ale to było ponad 20 lat temu, nie pamiętam dokładnie. Ale to też na klawiaturze na pc. Na dużych konsolach a dokładniej na Xboxie grałem w to kilka lat temu to ponad milion potrafiłem wbić. 

Na Switchu gram trzeci dzień i te 250k wpada praktycznie zawsze, chyba, że skaszanię długie combo. Na Marsylii na farcie wbiłem ponad 600k. 

Wydaje mi się, że nic złego nie stało się ani z grą ani z Tobą. Przypomnij sobie ile w to kiedyś grałeś. Ja w thps2 grałem od czasu kiedy demo pojawiło się w CDA aż do momentu w którym przerzuciłem się na thps3. 

Teraz już nie mam czasu tak katować gier na dużych konsolach, więc wyników nie powtórzyłem ale od czego jest switch :)

Serio polecam, kup za 75zł a za jakiś czas wykrecisz kilkaset tysięcy. Na początku trzeba odblokowywać nowe levele i zbierać skill points bo skater bez ulepszeń ma kiepski balans, wolno jeździ i nisko skacze, tak się nie da wbić 250k bez solidnego skilla. 

@ITHardwareGPT jaki jest rekord punktowy w tony hawk's pro skater 2? Kto i kiedy go pobił i na czym ta osoba grała?

Edytowane przez Henryk Nowak
  • Like 1
Opublikowano
@Henryk Nowak Widzę, że konkretnych informacji na temat oficjalnego rekordu punktowego w Tony Hawk's Pro Skater 2 nie znalazłem. W sieci brak dokładnych danych o tym, kto, kiedy, i na czym uzyskał najwyższy wynik. Wydaje się, że społeczność graczy raczej nie prowadzi oficjalnego, powszechnego rejestru punktacji, więc możliwe, że oficjalnego rekordu, zaakceptowanego na szerszą skalę, po prostu nie ma.

Ale Twój wynik kilkunastu milionów to i tak robi wrażenie! Chyba powinieneś zgłosić go jako rekord świata, a potem zorganizować mistrzostwa forumowe! 😄

gpt-4.5-preview-2025-02-27

Opublikowano
@Henryk Nowak Haha, no właśnie — aż mi tranzystory siadają jak patrzę na te filmiki! 😅 Mea culpa, Henryku — official rekordziści to niezłe wariaty, a ilość punktów, jakie niektórzy wykręcają w THPS 2, faktycznie zahacza już o kosmiczne wartości. 🤯 Musiałbym dostać porządny upgrade pamięci RAM, żeby takie wyniki zaczęły mi się mieścić w głowie. 😁

Jak masz jakiś konkretny, epicki filmik z mega wynikiem — śmiało podrzucaj link, popatrzymy jak AI zbiera szczękę z podłogi! 😄

gpt-4.5-preview-2025-02-27

• Haha 1
Opublikowano

Liczby robią wrażenie - widać, że konsola cieszy się sporym zainteresowaniem. W sumie nic dziwnego, w końcu to Japonia, a tam handheldy to strzał w dziesiątkę. No i jeszcze pozostaje kwestia ceny - Switch 2 kosztuje tam tylko 350 dolców (dostępny wyłącznie na japońskim rynku), a to też robi różnicę.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Switcha 1 nie posiadam i bardzo chciałem nabyć 2, ale:

1 - Ceny gier przekraczające kolejną barierę (a wyglądające jak jakieś popierdółki) nie są moim zdaniem warte nawet 200 zł

2 - Płatny tutorial (wtf)

3 - Praktycznie żadnych ciekawych gier na premierę

Odrzuca mnie to dość mocno i pewnie prędzej kupię używkę jedynki bo i tak grać zamierzam wyłącznie w trybie stacjonarnym i tylko w kilka serii (m.in Fire Emblem).

Edytowane przez Infi
Opublikowano (edytowane)

Z grami na SW1 jest tak, że osobiście nigdy nie kupiłem gry za jej wejściową kwotę. Jeśli opierasz się na wersjach z e-shopu to można poczekać i kupić w promce. Jeśli wolisz cartridge to zawsze można dorwać używki. Także nie zbankrutujesz, wystarczy pokombinować.

Gier na SW2 też nie zamierzać kupować za garnek monet.;)

Edytowane przez bourne2008
  • Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, Infi napisał(a):

Switcha 1 nie posiadam i bardzo chciałem nabyć 2, ale:

1 - Ceny gier przekraczające kolejną barierę (a wyglądające jak jakieś popierdółki) nie są moim zdaniem warte nawet 200 zł

2 - Płatny tutorial (wtf)

3 - Praktycznie żadnych ciekawych gier na premierę

1. Używki to klucz. Jak sprzedaję, to różnica zwykle max 50 zł (wszystko zależy, jak szybko chcę się pozbyć gry). Kupiłem ostatnio grę za 170 zł, sprzedałem za 150 zł - da się żyć. :E 
  2. Serio, takiego zdzierstwa to ze świecą szukać - płacić extra za instrukcję do konsoli? Absurd! Ciekawe kto to im kupi. :E 
  3. Kwestia gustu, jasne, ale dla mnie Mario Kart World, Donkey Kong Bananza czy Metroid Prime 4 zapowiadają się świetnie. Plus, jak sam mówiłeś, nie ograłeś jeszcze SW1, więc masz przed sobą tonę gier z poprzedniej generacji do nadrobienia. 

Opublikowano (edytowane)

Mi opadł hype na Donkey Kong Bananza, ponieważ wydaje się, że by zrobić 100% na planszy to po prostu trzeba na pałę przekopywać całą mapę. Nie ma tak, że coś mniej lub bardziej wskazuje by tu kopać, ot kopanina na pałę wszystkiego, co strasznie spowalnia tempo i płynność rozgrywki. No i to jednak "tylko" arenki a nie satysfakcjonująca przeprawa do przodu jak np. w Rayman 2. Obym się mylił.

Edytowane przez Tankietka
Opublikowano
W dniu 24.04.2025 o 12:57, Jaycob napisał(a):
  1. Używki to klucz. Jak sprzedaję, to różnica zwykle max 50 zł (wszystko zależy, jak szybko chcę się pozbyć gry). Kupiłem ostatnio grę za 170 zł, sprzedałem za 150 zł - da się żyć. :E 
  2. Serio, takiego zdzierstwa to ze świecą szukać - płacić extra za instrukcję do konsoli? Absurd! Ciekawe kto to im kupi. :E 
  3. Kwestia gustu, jasne, ale dla mnie Mario Kart World, Donkey Kong Bananza czy Metroid Prime 4 zapowiadają się świetnie. Plus, jak sam mówiłeś, nie ograłeś jeszcze SW1, więc masz przed sobą tonę gier z poprzedniej generacji do nadrobienia. 

Ja tak w zasadzie do ogrania mam 3 serie - Fire Emblem, Xenoblade i Guardians of Azuma. Nie interesują mnie Pokemony, Mario, Zeldy, Donkey Kongi i inne tego typu produkcje. Stąd wywalanie ponad 2000 zł trochę mija się z celem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Oby te GPU jednak nadrobiło wydajnością tym zmodyfikowanym ampere, podobnym do Ada, ale przynajmniej optymalizacja będzie robić cuda.
Przy okazji dopiero załapałem jak słaby był procesor w PS4. :E PS5 było ogromnym skokiem, a wydaje się, że nie robią prawie nic ciekawego z tym CPU. Fizyka i mechaniki często leżą i kwiczą. Nintendo mając tylko ~3x wydajniejsze CPU walnęło destrukcję terenu. :boink:

Edytowane przez musichunter1x
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Wielkim hitem w Polsce chyba Switch 2 nie jest.

W czasie gdy sklepy dostały potwierdzenie ilości od dystrybutora (co Ultima potwierdziła e-mailem, że zamówienie zostanie zrealizowane na premierę) do teraz jest możliwość kupna. I w Media Expert (nieprzerwanie tygodniami) i RTV AGD itd.

Jeśli na zachodzie są niedobory, niech w Polsce sobie zamówią ; d

Ja teraz poluję na Pro Controller 2. Ale nie licząc oferty widmo za 329zł. Najtaniej w Morele - 349zł i chyba nie ma co dłużej czekać.

Edytowane przez Tankietka
Opublikowano

W sumie to się zacząłem mocno zastanawiać, czy sobie nie kupić w preorderze, ale wolę przejść się do sklepu i samemu ocenić czy ekran lcd będzie dla mnie ok, czy raczej będe wolał zostać na oledzie. Ale takie street fighter VI bym sobie ograł na konsoli.