jameshook93 62 Opublikowano 14 Maja Opublikowano 14 Maja (edytowane) Jak dla mnie to ten switch 2 trochę spóźniony o 1-2 lata, wydajność w przeciekach nie powala. Za 3 lata ten sprzęt będzie mocno odstawał technicznie żeby odpalać coś więcej niż gry od nintendo. A upgrade hogwarts legacy to trochę przejście z ustawień very low na mid, + pewnie zniesienie ograniczeń które miała 1. Ograłem całą na switch 1 i to była czasem katorga z ilością loadingów. Edytowane 14 Maja przez jameshook93
Reddzik 2 762 Opublikowano 14 Maja Opublikowano 14 Maja (edytowane) https://lowcygier.pl/aktualnosci/gracze-nintendo-switch-2-sa-skazani-na-game-key-cardy-sporo-na-to-wskazuje/ Edytowane 14 Maja przez Reddzik 1
michaelius33 354 Opublikowano 14 Maja Opublikowano 14 Maja Straszna kicha bo sporo gier typowo pod switcha to mniejsze produkcje więc spokojnie by się zmieściły w 16 albo 32GB. Ale patrząc na to co mam na Switcha 1 to i tak będzie to maszyna do grania w gry Nintendo
galakty 3 312 Opublikowano 14 Maja Opublikowano 14 Maja 17 minut temu, jameshook93 napisał(a): Jak dla mnie to ten switch 2 trochę spóźniony o 1-2 lata, wydajność w przeciekach nie powala. Za 3 lata ten sprzęt będzie mocno odstawał technicznie żeby odpalać coś więcej niż gry od nintendo. A upgrade hogwarts legacy to trochę przejście z ustawień very low na mid, + pewnie zniesienie ograniczeń które miała 1. Ograłem całą na switch 1 i to była czasem katorga z ilością loadingów. Pierwszy Switch również na premierę już był nieco przestarzały, gdyby nie exclusivy Nintendo, opcja na party ze znajomymi itp to by nikt tego nie kupował Ale mimo wszystko Switch się mocno broni. 1
musichunter1x 1 308 Opublikowano 14 Maja Opublikowano 14 Maja (edytowane) Dlaczego nie mogą użyć kart z Switch 1? Przecież są kompatybilne, więc to kwestia umieszczenia oprogramowania tylko dla Switch 2. 16$ chcą za te 64gb dla wydawców, więc nic dziwnego że przy masówce wszystko będzie tylko kluczem. Edytowane 14 Maja przez musichunter1x
michaelius33 354 Opublikowano 14 Maja Opublikowano 14 Maja Godzinę temu, galakty napisał(a): Pierwszy Switch również na premierę już był nieco przestarzały, gdyby nie exclusivy Nintendo, opcja na party ze znajomymi itp to by nikt tego nie kupował Ale mimo wszystko Switch się mocno broni. To zależy jak na to patrzeć. W momencie premiery to był zacofany jako stacjonarna konsola jako handheld był mocno wypasiony jak na swoją cenę 48 minut temu, musichunter1x napisał(a): Dlaczego nie mogą użyć kart z Switch 1? Przecież są kompatybilne, więc to kwestia umieszczenia oprogramowania tylko dla Switch 2. 16$ chcą za te 64gb dla wydawców, więc nic dziwnego że przy masówce wszystko będzie tylko kluczem. Tamte są wolniejsze. te nowe gwarantują odczyty na poziomie 800 MB/s czy coś koło tego. Z tego samego powodu nie da się wsadzi do switcha kart SD zwykłych
jameshook93 62 Opublikowano 14 Maja Opublikowano 14 Maja Wydajność pozwala w końcu na otwartcie się na gry AAA, zobaczymy w praniu po roku jak dobre te porty będą i jak to dalej pójdzie bo czasem mi brakowało gier AAA żeby sobie pograć na switchu. Tym nie mniej ta konsola najwięcej radości dawała mi z grania w indyki czy wszelkie metrodivanie, dodatkowo na oledzie gdzie on po prostu super sprawuję się w gorszym oświetleniu (półmrok itd). Miałem kupować na preorderze ale chyba wstrzymam się jak będę w sklepach na ekspozycji i wtedy sobie samemu wyrobie zdanie czy brac czy nie. cenowo mi jakoś specjalnie nie przeszkadza, grafikę do kompa tez bym kupował w okolicach 2500 zł a tu mam konsolę przenośną które uwielbiam.
musichunter1x 1 308 Opublikowano 14 Maja Opublikowano 14 Maja Mogliby dać miesjce na dysk m2, ale wtedy pieniądze niezgadzałyby się. Ciekawe wyłożą się jak Vita na początku, ale przynajmniej gry będą na nią robić,bo to ich jedyny system.
Tasslehoff 65 Opublikowano 14 Maja Opublikowano 14 Maja dysk m2 zdaję się zabiera więcej prądu i o to chyba chodziło
michaelius33 354 Opublikowano 14 Maja Opublikowano 14 Maja Godzinę temu, slafec napisał(a): Jeśli kładą taki nacisk na Game-Key Cards to powinni dać trochę większy dysk. Ile z tych 256 GB zostanie dla użytkownika? Dodatkowa karta pamięci 256 GB kosztuje ok. 250 zł, 512 GB ok. 550 zł. Nintendo na każdym kroku oszczędza... 256GB to całkiem sporo Mario Kart World ma 24 GB według reddita Zelda ostatnia miała 17 GB Jak ktoś nie umie odinstalować gry w którą akurat nie gra to może zapłacić 500 za większą pamięć
Arqon 37 Opublikowano 14 Maja Opublikowano 14 Maja albo po prostu musi być przestrzeń dla OLED + 512GB internal jako super ficzer za 2 lata ;-)
michaelius33 354 Opublikowano 14 Maja Opublikowano 14 Maja (edytowane) Jak dla mnie to jeśli chcesz kiedykolwiek te gry pokończyć to starczy , że 2-3 się zmieszczą. Wrzucasz Mariana na wypadek inwazji znajomych/rodziny, to co chcesz grać online regularnie i ze 2-3 produkcje na single które aktualnie rozpracowujesz i luz. Najwięcej gier w życiu skończyłem jak jeździłem metrem do pracy i torbie miałem ze sobą tylko vitę z 1 grą w napędzie i kilkoma w konsolce Edytowane 14 Maja przez michaelius33
Phoenix. 4 714 Opublikowano 14 Maja Opublikowano 14 Maja https://www.ppe.pl/news/369778/switch-2-pelna-specyfikacja-techniczna-i-systemowa-procesor-mocniejszy-niz-w-ps4-a-to-nie-wszystko.html
Element Wojny 4 775 Opublikowano 14 Maja Opublikowano 14 Maja Im więcej info dostaję o S2, tym coraz bardziej skłaniam się ku anulacji preordera. 2 1 1
Reddzik 2 762 Opublikowano 14 Maja Opublikowano 14 Maja 22 minuty temu, Element Wojny napisał(a): coraz bardziej skłaniam się ku anulacji preordera Pomyśl o dzieciach, co powiedzą gdy anulujesz zamówienie? Chcesz wojnę domową?
Tankietka 218 Opublikowano 14 Maja Opublikowano 14 Maja (edytowane) 8 godzin temu, jameshook93 napisał(a): Jak dla mnie to ten switch 2 trochę spóźniony o 1-2 lata, wydajność w przeciekach nie powala. Za 3 lata ten sprzęt będzie mocno odstawał technicznie żeby odpalać coś więcej niż gry od nintendo. A upgrade hogwarts legacy to trochę przejście z ustawień very low na mid, + pewnie zniesienie ograniczeń które miała 1. Ograłem całą na switch 1 i to była czasem katorga z ilością loadingów. Takie zaczynają dochodzić przecieki, że go 1-2 lata holdowali bo się S1 za dobrze sprzedawał. Ale w sumie i S1 był na premierę zacofany i Breath of the Wild od razu pokazał całą moc. Ja to sprzęt Ninny kupuję tylko dla exów, ewentualnie dodatek indyków które wyglądają tak samo jak na innych platformach. Edytowane 14 Maja przez Tankietka 1
Element Wojny 4 775 Opublikowano 14 Maja Opublikowano 14 Maja (edytowane) 2 godziny temu, Reddzik napisał(a): Pomyśl o dzieciach, co powiedzą gdy anulujesz zamówienie? Chcesz wojnę domową? No właśnie miałem ze starszym synem rozmowę. Pokazałem mu listę nadchodzących gier - i sam stwierdził, że z tego wszystkiego interesuje go tylko Pokemon Z-A i ewentualnie Donkey. Pokemon Z-A wychodzi na S1, które już mam. Donkey to tylko opcja. Włączyłem mu za to GP Ultimate, w cloud gaming włączył sobie Genshina... i dosłownie zatopił się w tej grze. Zapytałem się - to może zostawię Ci tego GP, a na S1 kupię Z-A? Odpowiedź była - ok. A młodszy i tak gra tylko w Mario, ale nie Kart, bo tego (akurat tego konkretnego tytułu) nie lubi. Kart 8 na S1 odsprzedałem jakiś czas temu, bo w ogóle w to nie grali. Także na ten moment dramy nie ma, a ja kompletnie nie widzę sensu zakupu dla 1 gry. Dla siebie na tej liście też nic nie widzę. Żeby chociaż jakieś Xeno 4 zapowiedzieli, albo Fire Emblem. Edytowane 14 Maja przez Element Wojny 2
Reddzik 2 762 Opublikowano 14 Maja Opublikowano 14 Maja Rozumiem, ważne że jakoś się z tego wybrnie, branie na siłę bo dwójka to nie ma sensu. Zapewne kupię ale pewnie za kilka miesięcy, może za rok, do tego czasu wyjdzie w praniu jak to działa, jakie dojdą gry itd, będziemy wiedzieć na czym stoimy. Switch OLED mimo, że słabszy to gram w takie gierki gdzie tak nie "boli" ta utrata jakości czy nawet ten fps, przyzwyczaiłem się, a S2 jak wyjdzie Zelda, Xenoblade, Fire Emblem to wtedy pewnie będzie ta wielka "różnica" która pociągnie za sobą zakup. 1
musichunter1x 1 308 Opublikowano 14 Maja Opublikowano 14 Maja (edytowane) Czyli wychodzi na to, że stacjonarnie jest niedaleko gtx1650, a mobilnie blisko PS4 / Steam Deck, ale z DLSS i przepustowością Xbox One. No chyba Tflops można podzielić na 2, bo Ampere skalowało się słabiej niż Turing, ale na konsoli z przyciętymi shaderami mogą to wykorzystać w pełni. No i ponoć ich rozmieszczenie nieco przypomina Ada... Edytowane 14 Maja przez musichunter1x
Element Wojny 4 775 Opublikowano 14 Maja Opublikowano 14 Maja (edytowane) 3 minuty temu, Reddzik napisał(a): Rozumiem, ważne że jakoś się z tego wybrnie, branie na siłę bo dwójka to nie ma sensu. Zapewne kupię ale pewnie za kilka miesięcy, może za rok, do tego czasu wyjdzie w praniu jak to działa, jakie dojdą gry itd, będziemy wiedzieć na czym stoimy. Switch OLED mimo, że słabszy to gram w takie gierki gdzie tak nie "boli" ta utrata jakości czy nawet ten fps, przyzwyczaiłem się, a S2 jak wyjdzie Zelda, Xenoblade, Fire Emblem to wtedy pewnie będzie ta wielka "różnica" która pociągnie za sobą zakup. I o to mi chodzi kolego. Kupię konsolę, wow, i co dalej? Pograją z 2 tygodnie w nowe Kart, a potem będzie leżała na półce. Potem gdzieś jesienią wpadnie Pokemon Z-A. 2-3 tygodnie i znowu będzie półka. Na liście zapowiedzianych gier nie ma nic, co ani mnie ani ich interesuje. Dziś rozmawiałem z kolegą, też fanem Nintendo - robi to samo, czeka aż powychodzą jakieś sensowne gry (jakieś nowe Zeldy, nowe Mario, nowe Xeno itp) i wtedy chce kupić. Na S1 mają kupione multum gier, do grania w pociągu czy samolocie OLED im w zupełności starczy. Edytowane 14 Maja przez Element Wojny 1
michaelius33 354 Opublikowano 15 Maja Opublikowano 15 Maja No ja kupuję głównie dlatego, że się boję że kolejna firma stwierdzi, że cały świat ma się zrzucać na USA i podniesie ceny globalnie. Plus S1 pożyczyłem na koledze na pół roku bo był na operacji i teraz siedzi w domu
jameshook93 62 Opublikowano 16 Maja Opublikowano 16 Maja Złożyłem zamówienie w preorderze, zobaczymy.
Kszyrztow 59 Opublikowano 16 Maja Opublikowano 16 Maja Info odnośnie tytułów objętych darmową aktualizacją do wersji na NS2, np. Super Mario Odyssey jeśli chodzi o grafikę, to dostanie HDR i podbicie rozdziałki. https://www.nintendo.com/us/gaming-systems/switch-2/transfer-guide/games-with-free-updates/
Element Wojny 4 775 Opublikowano 18 Maja Opublikowano 18 Maja (edytowane) 5 godzin temu, slafec napisał(a): Ostatnio sprawiłem sobie Wii i jestem zachwycony sterowaniem ruchowym. Możliwości NS1 pod tym względem wypadały bardzo słabo (np. TLOZ Skyward Sword odpuściłem po 2h, bo irytowało mnie ciągłe kalibrowanie). Chyba nie ma jeszcze dokładnych informacji o tym co (i czy w ogóle cokolwiek) poprawiono w nowych Joyconach, ale mam nadzieję, że Nintendo pozytywnie zaskoczy - zwłaszcza że zostało im jeszcze kilka gier z Wii do przeportowania A ja wczoraj sprzedałem (udało mi się odzyskać tylko 50% tego, co zainwestowałem, nie było chętnych) - dzieciaki kompletnie nie potrafiły się odnaleźć na tych kontrolerach ruchowych. No i trzeba było podjąć męską decyzję... miał być a zamiast tego będzie Edytowane 18 Maja przez Element Wojny 1
Rekomendowane odpowiedzi